Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Serious Sam 28-03-2009 14:47

Widzę, że sobie porozmawialiście na ten śliskie temat, jak mnie nie było.
Nvm.
Mnie się warna nie dostało : )

Corgar Frizz 28-03-2009 14:55

@Nari
True. Takie fillery można oglądać, a nawet imo są bardzo ciekawe.

@Serious
A przez ciebie poleciały w sumie 4 warny xD 2 dla mnie i 2 dla Rayzy.

Nipah~!
Corgar Frizz

Argen 28-03-2009 15:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2507670)
Fillery są dobre jeżeli są po to, by przybliżyć oglądaczom postacie serialu : ). A jeżeli są takie jak w Naruto- po to by utrzymać dystans od wydarzeń z mangi- to są na 99% do dupy.

Podaj mi przykład takich fillerów, bo jakoś sobie takich nie przypominam.

Fillery sux i tyle, no ale skoro anime leci z akcją szybciej od mangi, to co zrobić?

Nari 28-03-2009 15:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2507692)
Podaj mi przykład takich fillerów, bo jakoś sobie takich nie przypominam.

Fillery sux i tyle, no ale skoro anime leci z akcją szybciej od mangi, to co zrobić?

Przykładowo: parę tygodni temu podczas początków tbttp w bleachu, normalny odcinek (1 chapter mangi) zająłby parę parę minut a tak to ponaciągali, powymyślali i wyszło im całkiem dobrze, czyż nie?

Argen 28-03-2009 15:10

Aha, ty mówisz o fillerach w sensie, że odcinek uzupełniają wspomnieniami itd. a ja mówie o seriach fillerów (np. bounty, czy jakoś tak xd).

Serious Sam 28-03-2009 15:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2507684)
@Serious
A przez ciebie poleciały w sumie 4 warny xD 2 dla mnie i 2 dla Rayzy.

Chodzi Ci o to, że ja zacząłem tą dyskusję? To prawda, ale jak moderator przejrzałby cały temat w sprawdzaniu spamu, to by mu ręka odpadła od dawania warnów : )

Corgar Frizz 28-03-2009 15:40

@Serious
A jak ;p A 5/6 userów tego tematu dostałoby bana.
@Kołbaś
Coś ty narobił. Ten temat zawsze był naszą świętą oazą, a przez twojego posta zaczeły się sypać warny.

@Toradora 24
Ukryty tekst:
Widziałem tylko 5 minut, ale chyba już wiadomo jak to się skończy

Nipah~!
Corgar Frizz

Otakuma 28-03-2009 15:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2507730)
@Toradora 24
Ukryty tekst:
Widziałem tylko 5 minut, ale chyba już wiadomo jak to się skończy

Przypuszczam, że wątpię xP

AzuranskiRookstayerXL 28-03-2009 15:49

Dostałem jeszcazae 5 warnów :x Kołbaś, ukręcimy ci łeb.

@Toradora
No cóż, można przypuszcząć jak się kończy, ale i tak oglądamy do końca :)

GargoinX 28-03-2009 15:53

Gimlos, litości! :s
@ Po skończeniu Green Green i Claymore wziąć się wpierw za Soul Eater czy Code Geass?

Serious Sam 28-03-2009 15:53

W dupe jeża, 6 warnów.

Żeby nie było offtopu, to może powiem coś o SD.
SD to fajne anime, bardzo mnie urzekło, jest spoko i w ogóle.

AzuranskiRookstayerXL 28-03-2009 15:54

@Gar
To zależy, czy czytałeś soul eatera.

Argen 28-03-2009 15:58

Zna ktoś jakieś godne polecenia mangi/anime w stylu bleach`a? Zaznaczam, godne polecenia. Bo nie mam czego czytać/oglądać.

@sd

Imo, można by do tego nie wracać, nic nowego nie powiemy, wiecie? : D

P.S.:Ja się ciesze, że być może skończy się ten spam (po kilku dniach nieobecności nie do ogarnięcia).

GargoinX 28-03-2009 15:58

Nie czytałem, z mangi to tylko Naruto, Bleach i 6 chapów Claymore.
@Down:
3751106

AzuranskiRookstayerXL 28-03-2009 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GargoinX (Post 2507758)
Nie czytałem, z mangi to tylko Naruto, Bleach i 6 chapów Claymore.

No to Soul Eatera, a zaraz potem CG.

Ej, lepiej podajmy sobie wszyscy numery gg bo zaraz bany będą.
10162346, podawajcie nicki

Corgar Frizz 28-03-2009 16:07

Ehhh.... Kołbaś, coś ty narobił. Tu było naprawdę spokojnie, a teraz wszyscy bany dostaniemy xD

gg: 919691

Miło było, ale to chyba się tutaj kończy. W każdym razie zostaliśmy największym topiciem o OWiONie co i tak jest niezłym sukcesem.
A teraz spadam Mai HIME czytać bo całkiem ciekawa manga.

@Gimlos
Skończ już z tym warnowaniem. Temat nie było moderowany przez prawie 2 lata, i wydaje mi się że każdy napisał kilka spamerskich postów. Chcesz wprowadzić tu porządek? Rób to od teraz, zamiast urządzać jakieś czystki.

Nipah~!
Corgar Frizz

Gimlos 28-03-2009 16:09

Powarnowalem posty jedynie z ostatnich 7 dni - warnowalem je tez najmniejsza iloscia punktow, jaka jest mozliwa. Nie chce, zeby wasz temat "umarl" - ale na jawne i świadome ignorowanie zasad forum pozwolić nie mogę. Dopóki nie zaczną się tutaj kolejne rozważania na temat "sług Eeriona" czy tego ile piw wypił dzisiaj Kołbaś, macie ode mnie spokój. Pozdrawiam, Gimlos.

AzuranskiRookstayerXL 28-03-2009 16:11

Kołbasia już nikt się nie spyta ile piw wypił :<

@topic
Ostatni odcinek toradory fajny był.

GargoinX 28-03-2009 16:11

@Gimlos:
Dzięki Ci Panie! :d
@Topic:
Dobra, to dokańczam Claymore, potem GG i biorę się za Soul Eatera.

i386 28-03-2009 16:12

@Gimlos
lol

@topic
Kurna, ale to CG nudne jest... Jestem w 10 epie i mam nadzieje ze sie choc troche rozkreci... No ale fakt - zaczyna byc coraz lepsze.

Toradora 25
Ukryty tekst:
skonczylo sie tak jak mialo sie skonczyc, tyle : D nie spodziewalem sie niczego specjalnego : D Ale ogolnie seria baardzo w porzadku : )

Grocix 28-03-2009 16:13

@Gimlos
Z tym, ze powod Twoich dzialan jest dosyc oczywisty - takie sprawy powinno wyjasniac sie na PMie. Dzieki za "zajecie sie tematem" ;)

@Topic
Nie ma ktos jakiejs fajnej komedii do polecenia?

Serious Sam 28-03-2009 16:13

Jednak koniec terroru. Być może dobrze się stało.

Cytuj:

SD war - strona neutralna nie widziałem nie wypowiadam się.
To jak najszybciej zobacz! Będziemy mieli o czym spam... znaczy się będziemy prowadzić dyskusję na poziomie! Prawda chłopaki?

Quezacoatl 28-03-2009 16:13

Cytuj:

Otrzymałeś ostrzeżenie na Forum Tibia.pl.

Powód: spam

Ktoś też dostał?
Ja mam 3 z rzedu, ktos przebile?
Cytuj:

Dostałem jeszcazae 5 warnów :x Kołbaś, ukręcimy ci łeb.
A niech cie.

Cytuj:

Fillery są dobre jeżeli są po to, by przybliżyć oglądaczom postacie serialu
Zastanawiam sie czy minusowe chaptery Wybielacza na Onemanga to tez fillery... Bo jezeli tak to sa calkiem spoko.

Cytuj:

Powarnowalem posty jedynie z ostatnich 7 dni - warnowalem je tez najmniejsza iloscia punktow, jaka jest mozliwa. Nie chce, zeby wasz temat "umarl" - ale na jawne i świadome ignorowanie zasad forum pozwolić nie mogę. Dopóki nie zaczną się tutaj kolejne rozważania na temat "sług Eeriona" czy tego ile piw wypił dzisiaj Kołbaś, macie ode mnie spokój. Pozdrawiam, Gimlos.
Ja na takie tematy nie gadam... :p Tylko nielegalne materialy rozprowadzam potajemnie. Interes psujesz, wez sie wyprowadz XD
A tak na serio, gadanie o piwach to offtop, fakt, to ze slugami/niewolnikami tez. Ale gadanie o legalnosci loliconu w polsce juz chyba nie. bo z tego warnow nie widze. Moze ktos doda liste do pierwszego posta z tematami ktore sa "nie offtopem"?

Cytuj:

znaczy się będziemy prowadzić dyskusję na poziomie! Prawda chłopaki?
Wy i dyskusja na poziomie? Oksymoron! lol

AzuranskiRookstayerXL 28-03-2009 16:14

@Sam
Poziomie, nawet niskim, ale jednak!
@temat
Nowa toradora fajna była

Grocix 28-03-2009 16:21

@Que
Ja tez mam trzy :< A odnosnie nielegalnych materialow, ciiiii... xD
Co do listy - przy fandomie M&A moglaby byc naprawde obszerna!

@Komedia
O, wlasnie. Obejrze Toradore ^^

Corgar Frizz 28-03-2009 16:22

@XL
Nie miałem jeszcze okazji 25 epa oglądać. Jak tylko wyjdą napisy to go obejrzę.

Ja mam 4 warny z rzędu. Rayza natomiast dostał bana, a miał czyste konto xD

PS. Wiedziałem że kiedyś tu wejdzie niewtajemniczony mod.... Przynajmniej edytowałem kilka postów za które mogłem dostać warna ;p

Nipah~!
Corgar Frizz

milano8 28-03-2009 17:36

3 warny ajajaj, no ale kolbas chyba odszedl od tematu bo zostal przez nas "znienawidzony" albo pewnie znow pije piwa i oczywiscie ta ilosc nas tak interesuje jak jego dziewczyna...

Zeby nie bylo offtopu poniewaz jestesmy "pod lupa":
TO CZEKAM NA FMA!!!!

@edit
usuwajcie podania na moderatora, bo teraz z tego tematu nikt nie ma szans...
Arigato Kolbas

Corgar Frizz 28-03-2009 17:55

@Milano
Tydzień bez spamu przeżyjemy... A przez 7 dni kołbaś powinien zmyć plamy na honorze...

Toradora!24
Ukryty tekst:
Prawie się popłakałem pod koniec. Mimo że zakończenie strasznie typowe to i tak bardzo mi się spodobało.

Nipah~!
Corgar Frizz

Argen 28-03-2009 17:58

@corgar

Ukryty tekst:
Jak przy tym się popłakałeś, to co ty musiałeś przeżywać przy Clannadzie AS?

Corgar Frizz 28-03-2009 18:00

@Argen

Ukryty tekst:
Prawie się popłakałem, w sumie nawet trochę przesadzam. Ale w każdym razie wpadłem w melancholijny nastrój. A Clannad AF jeszcze nie widziałem ;p

Nipah~!
Corgar Frizz

Otakuma 28-03-2009 18:03

@milano
How pitiful...
Ten twój post miał być śmieszny czy co? Jeszcze te wyróżnianie wyrazów. Szkoda słów.
Ja na pewno kołbasia nie znienawidziłem, nie mam za co.

@topic
Ja podobnie jak Corgar czekam aż wyjdą napisy do Toradory i dopiero wtedy obejrze, czekam również aż wyjdzie 50 ep Soul Eatera w sd xd.

@Argen
Corgar się wzrusza nawet przy hentaiach xD

Argen 28-03-2009 18:06

@Corgar

Ukryty tekst:
Żeby nie było, ja uważam Toradore za porządną serie, przy której można się wzruszyć. Ale mówię Ci, Clannad AF to jest dopiero lament : D

@up

XD

#edit

Ale ja się z milano akurat zgadzam. Ja rozumiem, że tu panuje inna atmosfera niż na reszcie forum, i mi się to podoba, z tym, że chwalenie się (w 3 czy 4 postach) ile się pije piwa jest dziwne.

Serious Sam 28-03-2009 18:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2507891)
@Argen

Ukryty tekst:
Prawie się popłakałem, w sumie nawet trochę przesadzam. Ale w każdym razie wpadłem w melancholijny nastrój. A Clannad AF jeszcze nie widziałem ;p

Nipah~!
Corgar Frizz

No, wreszcie ktoś, kto nie widział AF : P
Ja sam jestem ciekaw mojej reakcji, AF się dopiero ściąga.

PS Kołbaś mi tam niczym nie zawinił.

Corgar Frizz 28-03-2009 18:13

@Argen
Nie zapominajmy o tym co ja, Eerion i Grocix odwalalismy. Mój apel, zakon Eeriona, jego niewolnicy, następnie mój zakon, moi niewolnicy. A kołbasiowi można wybaczyć bo wtedy już był porządnie nawalony

Jeszcze lepiej miałem przy AIR.... Po prostu poryczałem się.

Nipah~!
Corgar Frizz

Argen 28-03-2009 18:19

Ale ja nie mówiłem o tym czy zawinił, bo nie dostałem (odpukać) żadnego warna, więc mi to kiszka. Po prostu mówie, że chwalenie się ile to on nie wypije, że zaraz do dziewczyny idzie itd, jest dziecinne.

Koniec offtopa

@top

Kto czyta mange eyeshielda na bierząco? Co o niej myślicie?

eerion 28-03-2009 18:40

Udało mi się nie dostać bana.
Choć mam dziwne przeczucie, że Gimli wejdzie w temat głębiej :D

A no i spoil talk :P
Ukryty tekst:
Jak myślicie o tym chapterze? Ulqiora zginął? Twórca mangi się przełamał i poszedł śladem naruto? No i drugie pytanie - czy Ichigo nie odstawi jakiegoś numeru w stylu "Zostanę Hollowem 4evah?" bo jakiś ciekawy zwrot akcji na pewno byłby tutaj mile widziany. Na razie wszystko jest takie jak ludzie przewidują

Otakuma 28-03-2009 18:55

@Argen
Ja oglądam anime ale nie wiem czy nie porzucić tej serii. Jak widzę w co 2 odcinku, że ktoś sie załamuje to aż mnie zbiera na wymioty. No i na dodatek ta magiczna formułka: "Zróbmy to razem" -.-"

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2507929)
Ukryty tekst:
Jak myślicie o tym chapterze? Ulqiora zginął? Twórca mangi się przełamał i poszedł śladem naruto? No i drugie pytanie - czy Ichigo nie odstawi jakiegoś numeru w stylu "Zostanę Hollowem 4evah?" bo jakiś ciekawy zwrot akcji na pewno byłby tutaj mile widziany. Na razie wszystko jest takie jak ludzie przewidują

Ukryty tekst:
To, że Ulqiora zginie jest wysoce mało prawdopodobne, w końcu to Bleach. Nie wiem czy twórca idzie śladem Naruciaka ale trochę tak to wygląda. A co do holowfikacji truskaweczki, może tak być, że nie będzie mógł wrócić do swojej postaci ale i tak, zapewne po krzyknięciu przez Inoue, odzyska świadomość.

Nari 28-03-2009 19:15

@Bleach

Ukryty tekst:

Mi się również zdaję, że Ulquiorra już zginął. Tylko ta cała akcja... No jeżeli zginął to była aż typowa: power up i szybka śmierć. Choć chyba nawet dobrze- nie chciałbym oglądać przedłużającej się agonii pomiędzy bohaterami potrafiącymi porozwalać całe zamki itp.

Gangrel 28-03-2009 20:36

Jak to dobrze że ja warna dostać nie mogę xD

@Bleach

Ukryty tekst:
Po kolejnych 100 chapterach truskawka zrobil cos nowego. Juz wole tu naruto, od poczatki mangi mamy schemacik: Ichigo uzywa getsuugi nieswiadomie, potem swiadomie, potem z bankai, potem z maska. Rzygac mozna od tej getsuugi.

Nari 28-03-2009 20:42

Ogólnie zbrzydły mi już te wszystkie tasiemce. Wolę sobie obejrzeć 24-50 odcinkowe anime, w którym może postacie nie są aż tak przybliżone, jednak nie ma w nich aż takich prostych schematów. Choć i tak wśród takich zdarzają się lipy : |.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:42.