Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Problem z komputerem? Napisz, tutaj. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=126449)

Donas 12-09-2007 16:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamaxmil (Post 1648569)
mam problem. Jak gram w tibie to komp mi sie zwiesza i musze resetowac ale tylko wtedy jak jestem w podziemiachi prosze o pomoc.

Zmniejszyłeś ustawienia max. framerate? Tryb graficzny? Procesor i karta graficzna?

>>>Mazix<<< 12-09-2007 20:47

Zainstalowałem sterowniki nowe do karty dźwiękowej, wszystko ok, tylko jak np chce sobie Wlatcy móch zobaczyć, to już głosu nie ma ;(. Why zawsze ja?

Rossi 14-09-2007 20:12

Cześć Wam.
Kiedy włączam ET to wyskakuje mi taki błąd : "could not load OpenGL subsystem"
znam znaczenie tych słów tylko nie wiem co z tym zrobić.
PROSZę O POMOC

Hieyan 14-09-2007 22:56

Podaj konfiguracje kompa. Zainstaluj nowe sterowniki.

Misza 15-09-2007 00:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez >>>Mazix<<< (Post 1649627)
Zainstalowałem sterowniki nowe do karty dźwiękowej, wszystko ok, tylko jak np chce sobie Wlatcy móch zobaczyć, to już głosu nie ma ;(. Why zawsze ja?

Sprawdź, czy masz wszystkie wymagane kodeki. A najlepiej to nie oglądaj tego śmiecia. ;p

Donas 15-09-2007 13:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rossi (Post 1651640)
Cześć Wam.
Kiedy włączam ET to wyskakuje mi taki błąd : "could not load OpenGL subsystem"
znam znaczenie tych słów tylko nie wiem co z tym zrobić.
PROSZę O POMOC

Omg, kocham angielski rodaków. "Nie udało się załadować podsystemu OpenGL". Jaka karta graficzna?

.Matrik. 15-09-2007 13:17

Cytuj:

Sprawdź, czy masz wszystkie wymagane kodeki. A najlepiej to nie oglądaj tego śmiecia. ;p
Chwała Ci za to, Misza! Wolę Simsonów, albo nawet South Park od tego syfu...

@Edit: Jeszcze coś. Jak gram w jakie gry, to mi się po jakimś czasie sam resetuje komputer. Jakieś rady?

Rossi 16-09-2007 15:15

Wie ktoś skąd ściągnąć sterowniki do karty graficznej NVIDIA GeForceMX2 100/200?

Hieyan 16-09-2007 15:33

Nvidia.com / google.pl

Yoh Asakura 16-09-2007 15:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rossi (Post 1654439)
Wie ktoś skąd ściągnąć sterowniki do karty graficznej NVIDIA GeForceMX2 100/200?

http://www.nvidia.pl/object/winxp_2k_94.24_pl.html

Rossi 16-09-2007 16:15

Przy instalacji wyskakuje takie coś : "Program instalacyjny NVIDIA nie może znaleźć sterowników zgodnych z aktualnym sprzętem."
I co mam zrobić z tym :/

daww1234 17-09-2007 15:52

problemy z kompem

ej ludzie czemu jak w cos gram i po godzinie mi sie sam komputer restartuje i słychac jakis dzwięk tyyy dyyy dyyy dyyy oo takie cos o co hoci pomorzcie dajcie porade czy to morze virus ?

>>>Mazix<<< 17-09-2007 21:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rossi (Post 1654439)

Jeżeli kupiłes kompa uczciwie, do pudełka z kartą powinny być wrzucone płyty ze sterownikami.
@edit Tak mam wszystko. ;(

Scorpio 19-09-2007 12:48

Witam, mam pewien problem z Windowsem. Otóż miałem kilka plików w folderze Moje dokumenty. Folder ten był folderem prywatnym, więc dostęp do nich był tylko z mojego konta. Przed sformatowaniem partycji C (a więc tej, na której owe pliki sie znajdowały) przeniosłem je na inną partycję. Jednak po formacie nie mam już do nich dostępu (nie mam opowiednich uprawnień). Jak odzyskac te pliki?

Jakby co to mam WinXP Proffesional SP2.

Donas 19-09-2007 23:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scorpio (Post 1658203)
Witam, mam pewien problem z Windowsem. Otóż miałem kilka plików w folderze Moje dokumenty. Folder ten był folderem prywatnym, więc dostęp do nich był tylko z mojego konta. Przed sformatowaniem partycji C (a więc tej, na której owe pliki sie znajdowały) przeniosłem je na inną partycję. Jednak po formacie nie mam już do nich dostępu (nie mam opowiednich uprawnień). Jak odzyskac te pliki?

Jakby co to mam WinXP Proffesional SP2.

Ciekawy problem. Spróbuj z trybu awaryjnego, nie gwarantuję, że się uda. Po formacie próbujesz się do nich dostać z profilu z prawami admina?

Cytuj:

Przy instalacji wyskakuje takie coś : "Program instalacyjny NVIDIA nie może znaleźć sterowników zgodnych z aktualnym sprzętem."
I co mam zrobić z tym :/
Wejdź na stronę NVIDII i zassij odpowiednie stery? Ludzie, myślcie!

Cytuj:

ej ludzie czemu jak w cos gram i po godzinie mi sie sam komputer restartuje i słychac jakis dzwięk tyyy dyyy dyyy dyyy oo takie cos o co hoci pomorzcie dajcie porade czy to morze virus ?
Drugi raz nie dam się nabrać na prowokację ;) Człowiek się uczy na błędach

Tompior 21-09-2007 09:17

Mam problem z antyvirem kaspersky internet security 6.0.2.614 (wersja :P)
. Kiedy siostra siedziala przy kompie, wyskoczylo jej okienko, ze firefox probuje polaczyc sie z internetem, czy wyrazasz zgode? Allow/deny. Niestety wcisnela deny i teraz firefox nie moze polaczyc sie z internetem :(

Wiecie,w ktorych opcjach moge to odblokowac?? (w kasperskym napewno)

bartellox 21-09-2007 16:51

hrhr to teraz ja,
Mam dysk 320 gb, ale mam zrobiona tylko 1 partycje 50 gb, jak zrobic 2 partycje z reszty dysku, gdy mam juz zainstalowany windows? reszty dysku (270 gb) nie widac :P

Uther92 21-09-2007 17:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bartellox (Post 1661052)
hrhr to teraz ja,
Mam dysk 320 gb, ale mam zrobiona tylko 1 partycje 50 gb, jak zrobic 2 partycje z reszty dysku, gdy mam juz zainstalowany windows? reszty dysku (270 gb) nie widac :P

Wystarczy zainstalować jakiś menadżer partycji (większość działa z poziomu windowsa i bez naruszania już istniejących struktur) W tej chwili nie pamiętam, nazwy żadnego takiego programu (:P) ale jest ich sporo i jak poszukasz to na pewno jakiś znajdziesz.

BlueMaster 21-09-2007 22:18

A ja mam problem z grą i z innymi grami.
Zainstalowałem patcha do fify 07...Chciałem pograć w menedżera i nie moge :/A w NFS:UnderGround się wyłącza jak wygrywam wyścig to się wyłącza,tak samo z fifą

Straight_Ballin 22-09-2007 19:53

@Tompior
Witaj :) Wejdz w opcje Kaspersky'iego, tam napewno bedzie opcja dostepu roznych aplikacji. Jesli to niepomoze, wylacz Go, wlacz Firefox'a, wlacz Kaspersky, zobacz jak zareaguje. Pozatym mozesz zmienic przeinstalowac Mozille, wtedy powinien ponownie sie zapytac. Pozdrawiam :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:53.