Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Balansowanie profesji (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=142229)

DDoS 09-08-2007 12:15

@Vil

Zmniejszenie cen Mana Fluidów?? O ty w życiu!! Jakby coś takiego nastąpiło tu już widzę jeszcze bardziej radosnych Knight'ów i Paladyn'ów, którzy głownie tego używają do leczenia.

Jak dla mnie CIP pójdzie w stronę rune: zmniejszenie kosztów wytowrzenia = spadek cen = większe zużycie (tak mi się wydaje ;p)

Re down.

Wiesz czemu jest tam więcej Knight'ów i Paladyn'ów bo magicznym nie chce się ruszyć 4 liter, spokojnie mogą wbijać takie ilości expa, no ale niestety ponosząc przy tym większe koszty (balansacja ekonomiczna przewidziana na zimę).

Bemi 09-08-2007 12:18

....

na temat balansacji z ostatniego upa moge powiedziec, a raczej dac linka do pewnej strony http://erig.net/worldmostxp.php. Zobaczcie sami czy ostatni wykres ktory przedstawia cipsoft jest prawdziwy bo na moje oko wymyslili go sobie...to jest zal br chodzi im tylko o to zeby wiecej ludzi zaczynalo grac w Tibie zamiast troszczyc sie o tych ktorzy juz troche w to graja i wiedza o co chodzi. Good luck CipSux

Harth_Nir 09-08-2007 13:25

Fajnie by było, jakby manafluidy były tylko dla profesji magicznych, a paladynom odebrano by exure vitę, hmma, i invisibla (bo co to jest? paladyn czy sorcerer?). Marzenia :P

Finch 09-08-2007 14:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Harth_Nir (Post 1594157)
Fajnie by było, jakby manafluidy były tylko dla profesji magicznych, a paladynom odebrano by exure vitę, hmma, i invisibla (bo co to jest? paladyn czy sorcerer?). Marzenia :P

Za przeproszeniem pojebało cie?!!
Jak tak to ok, ale jak nie to knightom niech zabiorą wszystkie exori i uhy.

:baby:

Chuckname 09-08-2007 23:00

Po co??

Po co te profesje balansować to jest bez sensu zawsze powinno być tak że sorc jest lepszy bo ma dużo many a np.knight mam mało many ale jak walnie to zdrowo a sorc nie wiec nie wiem po co te balansowanie jak zbalansujom to sorc i knigt na tym samym lvl blendom walić tak samo wiec po co wo gule dawać wybór kim sie chce być to jest bez sensu BOŻE!!!!X(X(X(X(X(

Iontz 09-08-2007 23:18

IMHO cały problem tej gry polega na tym, że doświadczenie można zdobyć tylko za zabijanie potworów. Gdyby autorzy poszli bardziej w stronę RPG, stworzyli system "podklas", np. mag może równocześnie być jakimś tam rzemieślnikiem i za to dostawać doświadczenie, to łatwiej by było przeprowadzić wyrównanie profesji.

Duch Niespokojny 09-08-2007 23:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chuckname (Post 1595322)
Po co te profesje balansować to jest bez sensu zawsze powinno być tak że sorc jest lepszy bo ma dużo many a np.knight mam mało many ale jak walnie to zdrowo a sorc nie wiec nie wiem po co te balansowanie jak zbalansujom to sorc i knigt na tym samym lvl blendom walić tak samo wiec po co wo gule dawać wybór kim sie chce być to jest bez sensu BOŻE!!!!X(X(X(X(X(

Bo 95% graczy ma w dupie roleplaying i po prostu wybiorą tę profesję, która jest aktualnie na topie. Więc bez jako takiej równowagi będzie właśnie tak jak mówisz - dla przeciętnego Tibijczyka nie będzie de facto wyboru pomiędzy profesjami, tylko każdy będzie grał tą, którą jest najłatwiej.

BoLv 10-08-2007 00:22

@ Chuckname

Sam jesteś bezsensu...

@ Dla tych którym sie NIC nie podoba.

Kto Wam każe grać ? ;S

Linkater 10-08-2007 11:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BoLv (Post 1595507)
@ Chuckname

Sam jesteś bezsensu...

Kto Wam każe grać ? ;S

Wskaż mi sorca któremu podoba się ten update.

Harth_Nir 10-08-2007 12:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BoLv (Post 1595507)

Kto Wam każe grać ? ;S

UZALEŻNIENIE ;]

Vil 10-08-2007 14:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Linkater (Post 1595885)

wkaz kogokolwiek ktoremu podoba sie jak najpierw dadza a potem zabiora.

Amahoro 10-08-2007 14:12

Mnie martwi tylko, że Cipsoft pokazał jakieś wykresy a nie poparł tego konkretnymi przykładami.
Oczywiście, chociaż nie należę do najlepszych graczy, to i tak sobie pozwolę niezgodzić się z Cipsoftem.

Amahoro

P.S.
Czy ktoś ma wzór na siłę czarów po update?

Duch Niespokojny 10-08-2007 14:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Linkater (Post 1595885)

Ja gram sorcem i ten update mi się podoba. Tylko parę rzeczy przydałoby się zmienić, ale ogólnie wszystko idzie raczej w dobrą stronę.

paffelek 10-08-2007 17:36

Niesamowite, kilka UpDate'ów wcześniej trzeba było zmuszać Magów/Druidów do expienia soulami, a teraz źle bo wolno się expi i mniej wydajnie...

Finch 10-08-2007 17:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Amahoro (Post 1596206)
Mnie martwi tylko, że Cipsoft pokazał jakieś wykresy a nie poparł tego konkretnymi przykładami.
Oczywiście, chociaż nie należę do najlepszych graczy, to i tak sobie pozwolę niezgodzić się z Cipsoftem.

Amahoro

P.S.
Czy ktoś ma wzór na siłę czarów po update?

Cipsoft przeciez poparł swoje wykresy przykładami.Oto niektóre z nich:
Cytuj:

Dwóch magów na poziomie 150 biega po Carlin zabijając przez godzinę 50 graczy wszelkich profesji, podczas gdy grupa siedmiu postaci na 100 poziomie nie jest w stanie ich zabić. Widząc coś takiego, wiesz że coś jest nie tak.
Cytuj:

Grupa przyjaciół chce zapolować na hydry, ale..
-'...kurcze, brakuje nam knighta. Cóż, więc nie mamy po co nawet iść, zapomnijmy o tym."
-'...kurcze, brakuje nam druida. W takim razie będziemy musieli zabrać mnóstwo run leczniczych. Oby zwróciły nam się one z lootu.'
-'...kurcze, nie mamy nikogo kto mógłby stworzyć summony. Będziemy musieli być ostrożni na wypadek gdyby hydra zmieniła cel.
Najlepszą i najbardziej harmonijną formacją byłby knight walczący w zwarciu, sorcerer atakujący magią, tworzący summony i dostarczający run, druid dla summonów i leczenia, oraz palladyn jako tania siła ognia
Cytuj:

Gracz chce być postacią magiczną, ale którą - sorcererm czy druidem? Obie profesję mają różne zalety. Druid jest lepszy w leczeniu innych, podczas gdy sorcerer ma więcej zaklęć ofensywnych. Czy są oni niezbalansowani, czy tylko różni?
Cytuj:

Gdyby druid był tylko słabszym sorcererm, nie byłoby powodu grania druidem. Wielu graczy wybiera jednak druida, dlatego że są typem człowieka który lubi pomagać, lecząc innych.

Chociaz i tak popieram twoje zdanie, że ten update był (jest) nieudany.

Co do siły czarów wydaje mi się ,że wzór wygląda mniej więcej tak: 2x mlvl +2*lvl\4- ludzie, *2potworki. Ale to tylko moje przypuszczenia.

PS. Na www.tibia.com pojawiła się ankieta 'How do you like the summer update?' Jeżeli chciecie to głosujcie, byc może cos to da.

Harth_Nir 10-08-2007 19:44

Dwóch magów na poziomie 150 biega po Carlin zabijając przez godzinę 50 graczy wszelkich profesji, podczas gdy grupa siedmiu postaci na 100 poziomie nie jest w stanie ich zabić. Widząc coś takiego, wiesz że coś jest nie tak.

No a teraz będzie biegało 2 paladynów na 150 lvlach i będzie to samo.

tensperanes 11-08-2007 12:04

lol to nie mozliwe zeby zabic 50 graaczy :p nie zdazy zanim dostanie bana :]

Harth_Nir 11-08-2007 12:42

Tak też to chciałem napisać ale potem uświadomiłem sobie że są yellow skulle.

Finch 11-08-2007 14:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tensperanes (Post 1597718)
lol to nie mozliwe zeby zabic 50 graaczy :p nie zdazy zanim dostanie bana :]

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Harth_Nir (Post 1597790)
Tak też to chciałem napisać ale potem uświadomiłem sobie że są yellow skulle.

Jak byście przeczytali cały temat to by6ście wiedzieli, że była już o tym mowa. Można zabijać yellow/red/white skulle. A na świecie pvpe nie ma limitu skulli.

Kakaszi_1992 11-08-2007 20:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Harth_Nir (Post 1596782)

No a teraz będzie biegało 2 paladynów na 150 lvlach i będzie to samo.

Hehe zgadzam sie z Toba w 100%,clipsoft gada glupoty o tym exp/h ,ze niby nadal ms wbija 2x wiecej expa niz kina czy pall... no coz poczekajmy, moze sie doczekamy sensownych zmian

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:24.