![]() |
tak, nadal bedzie sie zachowywal jak twoj summon
|
Cytuj:
Cytuj:
Wszyscy, którzy mają jakieś tam teorie na temat "jaki mlvl jest dobry na xx lvl?" powinni przemyśleć jedną sprawę: magic level zależy w zasadzie tylko i wyłącznie od czasu spędzonego na graniu (pomijam mana fluidy i life ringi, ale na nie i tak trzeba mieć kasę, a skąd ją wziąć, jeśli nie z loota, który zbieramy expiąc?). Po co więc spędzać ten czas stojąc bezsensownie pod depo, skoro można jednocześnie wbić i level, i magic level. Pomyślcie logicznie: czy lepiej jest mieć na przykład 20 lvl i 30 mlvl czy też 40 lvl i 30 mlvl (każdy by przecież powiedział, że 30 mlvl na 20 lvl jest świetny, a na 40 - do d...y)? Cytuj:
Cytuj:
@down Chodziło mi o to, że twoja opinia nie jest poparta żadnymi sensownymi argumentami. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
A wielkość obrażeń fizycznych jakie zadamy przeciwnikowi zależy od naszych skilli (np. jeśli posługujemy się swordem to od Sword Fighting), parametrów używanego właśnie sworda (Atak) oraz od Shieldingu przeciwnika i od jego zbroji, helmu, nogawic, tarczy..itd i od parametrów broni (Obrona) itd. ??? Jeśli rzucimy na przeciwnika czar, który zadaje obrażenia fizyczne, wtedy wielkość obrażeń (fizycznych) zależą od tego co powyżej ^?? :baby: ...Ależ to skomplikowane...:baby: |
@up
sd, explosion, ultimate explosion, burst arrows, melee, bolts, arrows. (poprawcie jesli cos pominalem) takie ataki (lub z tych rzeczy/tymi czarami => pomyslcie logicznie ;p ) sa to obrazenia fizyczne. dzielic je mozna na 2 grupy: 1) melee, bolts, arrows => na te obrazenia maja wplyw i skille i ekwipunek (caly badz prawie caly w zaleznosci co sie nosi) 2) sd, explo, ue, burst arrows => obrazenia fizyczne na ktore ma wplyw ekwipunek ALE tylko helm, armor, legs, boots scarf/platinum amulet => WSZYSTKO co aktualnie mamy na sobie i posiada jakis ARMOR 4 example Scarf - (arm:1). POMINALEM WPLYW RINGOW/AMULETOW => wyszczegolnilem zeby nikt nie przeoczyl ;p |
Mlv NIE wpływa na siłe udeżenia z rózczki ... Armor , legsy helm , amulet daje obrone przed magia?:baby: nie wiedzialem :P ale wydaje mi sie ze to nie ma znaczenia , przypuscmy 8 knight i 50 ek. Wiadomo ze 8 lvl padnie szybciej bo mniej zycia itp. Ale z rózczki przypuscmy dragonbreath bedizesz brac od 7 - 13 ( wiem bo lalem pk : P ) a przypuscmy z lmm :( bralem od 5-12 i NIE ma znaczenia czy to 8 knight czy 50 knight czy tam jaki chcecie liczy sie siła uderzającego w tym wypadku sorcerera, mozna to obliczyc na kalkulatorze ... np moje staty : z hmm biore od 21-42 z czaru sd biore po ... itd itd. I pisze wam na koncu : To sa tylko przypuszczalne obrazenia , na ludziach sa one 2 razy slabsze !!! :baby:
|
Nie tyle ma wpływ na całe obrażenia od magii, ale tylko od SD, Explo, UE, mort, czyli ataki zadające obrażenia fizyczne. Pancerz nie chroni przed energią, ogniem, ani trucizną.
@edit Co do shieldingu a obrony przed czarami to nie wiem :/ Mlvl nie wpływa na obrażenia wanda. Jest to logiczne, bo jeśli siła wandów rosłaby z lvl i mlvl to po co by były runy ;) |
Cytuj:
@Krum Mlv NIE wpływa na siłe udeżenia z rózczki ??? Czy mam rozumieć, że różdżka zawsze wali tak samo niezależnie od mlvl i lvl*2+mlvl*3 ??? Przecierz obrażenia z różdzki to też obrażnie magiczne chyba nie? |
Cytuj:
|
Chyba jak każdy z nas zauważył obrażenia z różdzki są losowe (czasem zadamy 8 czasem 16, 20 - w przypadku rozdzki Wand of Vortex). Czy jest jakiś wzór na prawdopodobieństwo zadania przeciwnikowi większych obrażeń niż przeciętne (13)? I od czego to właściwie zależy? - jeśli w ogóle od czegoś zależy...:p
Cytuj:
|
Tak, na wysokim lvlu wand zadaje za małe obrażenia żeby tym expić, lepiej kupić runy, a wandem ewentualnie po drodze wybic jakies slabe potworki
|
Wiem, że pytanie zostało zadane wiele razy, i wiem, że zaraz zostanę zbluzgany za zaśmiecanie tematu, ale ja naprawde wszedzie szukałem i nie znalazłem... ;( No wiec mam pytanie: co mam konkretnie powiedziec, żeby zakupić czar, który jest potrzebny do zrobienia danej runki? (Akurat myśle teraz o fire field).
Help plx :baby: |
Mnie juz poprostu bierze :X Co mam zrobic żeby ten NPC nauczyl mnie danego czaru? Przychodze pisze:
Hi (Nazwa czaru) np. Greater Light A ten nic nie odpowiada :/ Miasto AB i chodze do tego kolesia nad sklepem miesnym :/ Pomozcie, plx. |
hejka;) !! mam baaaardzo duży problem;( kupiłem czar [ten taki co robi run z którego można zrobić ogień na danym polu(chyba fire field czy jak)] mówię to co trzeba, mam many co trzebaX( i nic!!:creature: już niewiem co robić pomocy;( :faceoff: czekam... :evul: "niech moc będzie z wami...":(
|
@up
a wlozyles blank rune do reki ? :P |
chyba z tego zdenerwowania:P zapomnialem hehe8o nareszcie beda runki ktoś chce kupić?? ;) wow mam 15lvl i troche czeka sie na mane ale 15-20 min. i juz mam prawie 50 runków <<---ale jaja
|
Cytuj:
|
@Pakulos
Akurat z rózczki Wand of Vortex mozesz zadac obrazenia od 7-13 ... Przeciez masz dzial "rózczki" i tam ci wszystko pisze zasieg itp ... @up "kupowanie czarów i robienie runek" Czary mozna kupowac w carlin , thais , venore ( nie wiem czy w kazz tez). Przypuscmy ja mieszkam w ab ( tam mam depo ale zarejestrowany jestem w Carlin) chce kupic czar "exura vita" , ide do Carlin do gildi Sorcererów (jestem sorciem) i wchdoze na 1 pietro i mówie -Hi -ultimate healing -yes , albo -Hi -spell -20 i NPC pokazuje ci dostepne czary na 20 poziomie. I tyle. Robienie runek Zeby zrobic runke przypuscmy lmm musisz kupic czar. Na czar lmm potrzebny nam jest 15lvl. Przychodzisz do NPC na pietrze i mówisz: -Hi -Light magic missile -yes I oto mamy czar lmm. Teraz musisz poczekac na odpowiednia ilosc many ( w tym wypadku jest to 120 mp) i gdy maamy juz 120 many wkladamy blanka do reki ( czyli zdejmujemy tarcze lub roczke , miecz itp. ) i wypowiadamy zaklecie : Adori. Blank zamienia sie w zielona rune. 16:53 You see a spell rune. It's an "adori"-spell (5x).It weighs 1.20 oz. I po sprawie. Podobnie jest z innymi czarami runnicznymi , tyle ze trzeba wiedziec ile many ono bierze i który trzeba miec poziom aby go wykupic i uzyc. W tym wypadku trzeba wejsc na dział "Czary maga/druida". A i zapomnialem czary kosztuja ^^ :] Mam nadzieje ze wytłumaczylem : P |
Cytuj:
|
czy mag moze miec tracze!
czy mag moze miec tracze!
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:51. |