Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Rok szkolny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=220523)

Litawor 10-09-2009 14:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2644748)
Na nieszczęście dla ciebie widziałem naprawdę masę takich ofert jak szukałem pracy w irlandii. I to w takiej ilości, że sądze, że osoba z doświadczeniem spokojnie by tam coś trafiła. A najsłabsza taka oferta to było 30k ojro miesięcznie. Najlepsze to ponad 70k było.

Z doświadczeniem pewnie tak, tylko jak zdobędziesz to doświadczenie? Problemy z pracą mają ludzie młodzi, którzy dopiero wchodzą na rynek. Jeśli ich rodziców stać na utrzymywanie ich, to oczywiście mogą pracować kilka lat za półdarmo, zdobywając doświadczenie, ale nie każdy tak może.

Cytuj:

Obecnie w dobie kryzysu zdecydowanie mniej. Np. wszystkie zawody powiązane z budowlanką - w Irlandii nie istnieją. Kryzys wyłączył im całą budowlankę. Aż przykro patrzeć na w połowie postawiony budynek/halę, którą dosłownie porzucono.
Chyba dlatego nazywa się to kryzysem? Ale prawdą jest, że pracownicy niewykształceni bardziej odczuwają wszelkie recesje.

Cytuj:

Spoko. Możemy skonfronotować jakiś techniczny zawód z zawodem na który ja idę - tłumaczem polsko-japońskim. Jestem pewien, że wcale łatwiejszy nie jest.
Mówiłem o ogóle, nie o szczególnych przypadkach. Większość ludzi idzie na kierunki humanistyczno-społecznie, żeby nie męczyć się z matematyką i fizyką.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2644755)
Nie zauwazyles, ze jest to pewnego rodzaju uproszczenie? "Scislowiec" = osoba, ktora dobrze radzi sobie z matma, fizyka, chemia i nie ma umiejetnosci/ochoty do zapamietywania przedmiotow "humanistycznych", natomiast "humanista" = ktos, kto lubi uczyc sie polskiego, jezykow obcych, historii, wosu.

No tak, to jest właśnie ta druga opisywana przeze mnie kategoria.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2644813)
Czy u was też nauczyciele wstawiają oceny (wagowo klasówka) za wynik z próbnej matury?

U mnie tak zawsze było.

Tibijczyk222 10-09-2009 16:41

omg.. Pierwszy raz widzę tak roztastający się temat , i to nie związany z tibią o.0 .

@topic

Ehh szkoła sux... Ofc jest trochę śmiechu ale o mało co nie załapałem pały.

Zokar 10-09-2009 17:39

Już mi się zadania domowe w dzienniczku nie mieszczą, Kocham drugą klase Gimnazjum ;*

Gierubesoen 10-09-2009 17:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zokar (Post 2644948)
Już mi się zadania domowe w dzienniczku nie mieszczą, Kocham drugą klase Gimnazjum ;*

Pokochasz i drugą liceum ;*

Jak na razie z moich ambicji lipa, ale 4- z angielskiego za rozmowę sterowaną wpadło (ave fristajl)

Btw, niechcący na wfie skręciłem kumplowi kostkę, drugi dostał z łokcia od bramkarza w głowę i jest w szpitalu ze wstrząsem mózgu bodajże, a ja dostałem z łokcia w mostek i ledwo się ruszam, nie mówiąc już o wzięciu głębokiego oddechu :cup:

Hakuje_palte_sety 10-09-2009 18:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2644952)
Btw, niechcący na wfie skręciłem kumplowi kostkę, drugi dostał z łokcia od bramkarza w głowę i jest w szpitalu ze wstrząsem mózgu bodajże, a ja dostałem z łokcia w mostek i ledwo się ruszam, nie mówiąc już o wzięciu głębokiego oddechu :cup:

Co wy mieliście na wfie ćwiczenia obrony w razie inwazji wściekłych krów ? 8o
No nieźle.

My dzisiaj na każdej przerwie chodziliśmy na jabłka na działki obok szkoły. hehe, mohery nas ganiały. A na informie wypadł mi komputer z biurka :O

Zokar 10-09-2009 18:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuje_palte_sety (Post 2644981)
A na informie wypadł mi komputer z biurka :O

Za mocna siła grawitacyjna czy co?

Może i ją pokocham ;D Ale trochę z tym poczekam... z jakieś 5 lat ;*

Uzytkownik_zbanowany 10-09-2009 18:41

Cytuj:

A na informie wypadł mi komputer z biurka :O

Aż tak się stresujesz, że wywalasz kompa, gdy Twojego 12 druta bije PK?

Gierubesoen 10-09-2009 18:47

Cytuj:

Co wy mieliście na wfie ćwiczenia obrony w razie inwazji wściekłych krów ?

To wszystko było przypadkowe ;d mimo wszystko soccer <3

Cytuj:

My dzisiaj na każdej przerwie chodziliśmy na jabłka na działki obok szkoły. hehe, mohery nas ganiały

W gimnazjum też tak robiliśmy, mimo że nie przepadam za gruszkami to jadłem ich z 10 dziennie, ale pewnego dnia jeden z działkowców poskarżył się dyrektorowi i od tamtej pory byliśmy pod lupą, a dziurę w płocie zlikwidowali (teren szkoły graniczył z działkami) :cup:

domin3x 10-09-2009 19:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2644997)

W gimnazjum też tak robiliśmy, mimo że nie przepadam za gruszkami to jadłem ich z 10 dziennie, ale pewnego dnia jeden z działkowców poskarżył się dyrektorowi i od tamtej pory byliśmy pod lupą, a dziurę w płocie zlikwidowali (teren szkoły graniczył z działkami) :cup:

miałem to samo, działki pod szkołą + dziura w płocie;D

Hakuje_palte_sety 10-09-2009 19:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domin3x (Post 2645004)
miałem to samo, działki pod szkołą + dziura w płocie;D

A my nie musimy przez dziure w płocie.
Wychodzimy przez murek 130cm wokoło szkoły, przechodzimy 30m i elegancko przez bramkę na działki.

Clockwerk 10-09-2009 19:40

u nas jest lepiej, bo sa 2 w 1, winogrona i gruszki, ja nie przepadam za gruszkami więc idę po winogrona a potem po gruszki
ale trochę daleko od szkoly
ale się opłaca winogrona rox

Luka$ek 10-09-2009 20:33

Nam dowalili od angielskiego taką laskę że szok,nikt z chłopaków w klasie się skupić nie może,a dzisiaj bym był pytany na Geografii bo paliłem na Dworcu (szkoła jest bardzo blisko Dworca PKP) i mnie nauczyciel od geografii zobaczył,mała gadanina itd i na szczęście zadzwonił tylko do rodziców ... ;D

Albertus 10-09-2009 20:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2644997)
To wszystko było przypadkowe ;d mimo wszystko soccer <3

u nas obok szkoly rosnie jablonka

fajna rozrywka jest rzucanie w pierszakow/ludzi na ulicy

jesień = kasztany
zima = śnieżki
wioska = jabłka

Articuno 10-09-2009 20:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2645088)

Boże, co za człowiek!!! Trzymajcie mnie... oto cały j****** poziom zawodówek...
Ehh, pani matematyka musiała d****** 8 zadań na jutro -.-

Rav 10-09-2009 20:53

Cytuj:

u nas obok szkoly rosnie jablonka

jesień = kasztany
zima = śnieżki
wioska = jabłka

a co jesli w zime temperatura jest dodatnia i sniegu nie ma?

Sey 10-09-2009 20:56

Cytuj:

Się dziwie ze żaden bardziej kumaty typek który dostanie nie przegoni takich jednostrzałowych leszczy :confused:

Lasooch 10-09-2009 20:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luka$ek (Post 2645081)
Nam dowalili od angielskiego taką laskę że szok,nikt z chłopaków w klasie się skupić nie może,a dzisiaj bym był pytany na Geografii bo paliłem na Dworcu (szkoła jest bardzo blisko Dworca PKP) i mnie nauczyciel od geografii zobaczył,mała gadanina itd i na szczęście zadzwonił tylko do rodziców ... ;D

Nauczyciela nie powinno obchodzić co uczeń robi poza szkołą (a przynajmniej poza szkołą poza godzinami lekcji).

@Albertus: jak byłeś pierwszakiem, to chyba Cię cegłami obrzucali :/

domin3x 10-09-2009 20:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rav (Post 2645096)
a co jesli w zime temperatura jest dodatnia i sniegu nie ma?

to kamieniami rzucają

@Luka$ek
to w jakim Ty wieku jesteś, że za palenie papierosów nauczyciele dzwonią do rodziców?;d

Sey 10-09-2009 21:00

Pewnie w gimnazjum ;)

Yoh Asakura 10-09-2009 21:04

Cytuj:

jesień = kasztany
zima = śnieżki
wioska = jabłka

Jesteście debile, serio. U nas w klasie się rzucało, i owszem, ale ogórkami z kanapek w dziewczyny.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:30.