Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Wszystko o treningu... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=7102)

FuBBler 29-06-2006 23:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez oha
napisz cos o druidzie i potworkach prosze.......

Moim Zdaniem Juz Powinien Byc Zbanowany Za Pisanie Nie Na Temat!!!X(

Chociaz Bys Przeczytal Ten Temat A Nie Piszesz Na Pale!!! 8o

Lord Wegeta 02-07-2006 12:29

Cytuj:

> a nawiasem mowiac skoro piszesz o treningu to napisz jak trenowac na rooku!

No widzę, że po prostu wymiatasz w Tibii jeśli w ogóle komukolwiek sugerujesz coś takiego jak trening na rooku... :S
Dopiero dziś przeczytałem Twój poradnik o trenowaniu więc sorki że po około 2 latach dopiero cie poprawiam. Trenowanie na rooku istnieje :) Ja sam napisałem do tego poradnik :D
To link do poradnika:
kliknij tu

Kotlet Knight Snuff 02-07-2006 20:01

Bardzo fajnie wszystko opisane. :cup:

Villaric 02-07-2006 20:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Wegeta
Dopiero dziś przeczytałem Twój poradnik o trenowaniu więc sorki że po około 2 latach dopiero cie poprawiam. Trenowanie na rooku istnieje :) Ja sam napisałem do tego poradnik :D
To link do poradnika:
kliknij tu

moze i istnieje tylko kto jest tak poje*bany zeby skillowac na rooku?

Mini15 03-07-2006 17:49

looooooooooooooool

z tego co tam pisze to ze skila 50 na 51 treni sie tyle samo co z 51 na 52 i 52 na 63 mądre to?? X( X(

a tak pozatym to jest good jak dla mnie 7/10:D :D

kevinmistrz 03-07-2006 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Villaric
moze i istnieje tylko kto jest tak poje*bany zeby skillowac na rooku?

JA :evul: :D :D

Kaczmen 03-07-2006 22:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mini15
z tego co tam pisze to ze skila 50 na 51 treni sie tyle samo co z 51 na 52 i 52 na 63 mądre to?? X( X(

a tak pozatym to jest good jak dla mnie 7/10:D :D

Jak sam zauważyłeś czas treningu jest zaokrąglony do 1h (ew. do 30 minut). Tak więc jak chciałbyś inaczej to zapisać jeżeli trening z 52 na 53 a 51 na 52 jest dłuższy o 10 minut??Btw jeżeli chcesz mieć czas treningu co do sekundy zapraszam na http://www.pskonejott.com.

Funosek 04-07-2006 09:17

Tibia uproszczona

Tak jak ktoś już wcześniej napisał tibia jest bardzo uproszczona, bo nie ma znaczenia która broń jest lepsza do walki z inną bronią..

Tutaj mały offtopic (sorka ;p) ale można zauważyć też, że szybkość z jaką chodzimy po parcelach zależy od tego gdzie jest położony parcel... A przecież chodzimy po parcelu, a nie po tym co jest pod nim.

Żeby nie było kompletnego off'topica to do tego co napisał raynold chciałbym dodać, że od wyższych skilli (szczególnie shielding) bardzo dobrymi monstami do train są slimy, ponieważ nie trzeba lurować następnych, tylko same sie sklonują. (Możliwe ze to padło juz w jakiejs wypowiedzi ale nie przeczytałem wszystkich postów.) :baby:

Zdechly kret kanalowy 04-07-2006 14:21

nie mieszaj w glowach!!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez r8kie
SHIELD PO CO TO KOMU

Tak tak niepotrzebna jest tarcza,
zdziwienie mnie też zdziwiło gdy widziałem coś następującego :

kumpel z DWURĄCZNĄ bronią otrzymuje komunikat :

XX:XX You advance in shielding

To nie jest żart,
ja sam zlogowałem się aby wam to przekazac.

ZApewniam...cie ze shield jest potrzebny..
wg mnie jaja se robisz..i nie mieszaj w glowie niektorym osobom ktore to czytaja...bo taki newbie moze se pomyslec ze to prawda

Mini15 04-07-2006 17:56

Kaczmen

thx :( teraz wiem dokladnie ile mnie kur.. czeka trenowania masakra

kaxiorek 05-07-2006 09:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez FuBBler
Raynold przeszedles samego siebie ;) Poradnik bardzo fajny i napewno mi sie przyda. Szkoda tylko ze nie napisales z jakimi skillami na czym trenic ale ogólnie moja ocena wynosi 9/10 B)

Co od jakich skili na skilowac na danych potworkach potworkach to troche zależy od gustu ja naprzykład gdy mam tak skile 20\20 ide na dwarfy i wale z scmitara i gdy mam coraz wiekszy skil zmieniam bron na taka co ma mniej atkau az dojde do knife. Czyli czy ktoś zaczynać odrazu od knife i siedzieć na trolach do tych skili 45 czy odrazu na dwarfach to juz wola gustu

Figl 06-07-2006 09:45

:)

Raynold jestes wielki!!!!! wielkie GZ dla ciebie za ten post:)
gram knightem i trenuje jak tu napisales i jestem pod wielkim wrazeniem :D all co napisales sie sprawdza:) wszczegolnosci co do czasow na poszczegolny skill (wielki GZ za czasy:) oczywisciew jest mala roznioca ale to bardziej wynikajaca z lania w potwory. dosc tego slodzenia :p pasuje o cos zapytac :p

a wiec:) wiele ludzi pyta jak liczyc chmurki. ale czy jest sens :p chce zapytac czy jak zadasz hita lub otrzymasz to ci zeruje chmurki i skill idzie dalej ale zarowno obrony i ataku ????? czy tylko ataku w przypadku zadania ciosu badz obroiny w razie otrzymania:)

P.S
Maslo maslane ale mysle ze zrozumiesz o co mi chodzi :p:D

kola11 06-07-2006 12:39

mam pare postaci które są knightem ale jedynie na non-pvp:sword: :x: sie sprawdza poniewarz na innych ubijają mnie:confused: :confused:

Wizir 06-07-2006 15:29

o.O

Bravo!! Świetny poradnik! :] Co prawda gram druidem ale mogę powiedzieć, że świetnie trafiłeś z pomysłem. Patrząc na czas potrzebny do treningu jestem zadowolony, że wybrałem profesję magiczną :D

Wojtas-Pogromca 06-07-2006 15:40

Jest tu kilka błędów oturz palladyn aby awansowac i jego pasek dystanasa sie wypelnial musi zadac krwawe obrarzenia conajmniej 2 razy na minute!

A gdy obydwaj palladyni zalorzą najlepsze rzeczy jakie maja to sa male szanse na awans

Master Destroyed 07-07-2006 21:13

Ciekawy poradnik,niektóre rzeczy są oczywiste ale o wiekszości informacji dopiero się dowiedzialem8o :cup: Brawo,brawo

maciej of kokos 09-07-2006 11:03

dobry poradnik :) szkoda ze nie mam SS :( BARDZO DUZO CZYTANIA B)

zajcu 12-07-2006 23:46

;]

bardzo fajny poradnik podoba mi sie

Mater Matizu 14-07-2006 09:35

Zawalisty poradnik tylko potrzeba troche aktualizacji ale jest spox! :]

P.S. Czekam na aktualizacje! Pozdro!! ;)

Fan of Slip and SOAD 14-07-2006 18:37

Moja technika

Nic nie napisałeś o treningu knighta z monkiem ;(

Moje skille : 85 / 80
Więc ja napiszę jak to robię:
Kumpel stawia ci monka, i bije w niego + 1 zlurowany potworek (wolf, rat, bug itp.) - Jak nie ma 3 potworka (2 dal knighta ida) to mozna zsummonować, knight zaś wali blood hity lub na arma w monka... Skill wpada szybciej niż w treningu z ghoulem.
M.in. moi 2 kumple tak robią i jeden ma skille 90/90 drugi 94/9x. (x - bo nie pamietam) :P
Poprubujcie, a zobaczycie ;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:50.