Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Problem z komputerem? Napisz, tutaj. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=126449)

juran_se_spychowa 12-02-2008 23:05

instaluje najnowszą wersję... bardziej by pasowało to zablokowanie plugina? Ale jak zrobić, aby wszystko było ok?

Piastol93 13-02-2008 20:26

Teraz mam inny problem a mianowicie mam problem z grafika w tibii.
Zdjęcie dla uświetlenia sprawy:
http://img206.imageshack.us/img206/8493/beztytuuxd3.jpg
Directxa 9 mam na komputerze zainstalowanego a mimo tego dalej jest grafika taka jaka jest na zdjęciu
Prosze o pomoc.

Apaacz 14-02-2008 10:18

Ja Mam Ten Sam Problem Co Kolega 1 post nademną :(i Niestety Nie Moge Grac W Tibie
Nie Wiem Co Mam Zrobic Niedawno Mialem Formata

Voon 14-02-2008 12:38

Ponawiam moje pytanie: Gdzy wkładam płytke do komputer on jej wcale nie czyta (nie zauważa). Jest to płyta z muzyką, orginalna. Czy jest to wina kompa, CDromu czy też płyty? Muzyke moge również ściągnąć z neta ale po co skoro płytka leży i się kurzy?

Margonemon 14-02-2008 14:46

Przepraszam ale nie wiedziałem gdzie to napisać...

Mma problem z tibia a jestem manniakiem tibii...
Problem jest taki.. raz zainstalowałem tibei grałem soebi przez około pół roku... a teraz mam problem..usunełem i zainstalowałem tibie..A teraz jak siędze na tibi pogram 1-2h i wyłącze tibie.. to np: kilkam na wyszukiwarke internetową lub jakiś inny program a uruchamia mi się on.. ze 35x.. i wogule się zawiesza itp.. prosze o szybką odpowiex..

Sza'hel 15-02-2008 08:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Margonemon (Post 1899019)

Problem jest taki.. raz zainstalowałem tibei grałem soebi przez około pół roku... a teraz mam problem..usunełem i zainstalowałem tibie..A teraz jak siędze na tibi pogram 1-2h i wyłącze tibie.. to np: kilkam na wyszukiwarke internetową lub jakiś inny program a uruchamia mi się on.. ze 35x.. i wogule się zawiesza itp.. prosze o szybką odpowiex..

Vista?Zapewne google desktop

Guzbi 15-02-2008 11:29

Mam pewien problem, więc Mam obraz dysku Pro Streeta, odpalam go - klikam na ikonke EASetup to wyskakuje mi "Proszę włożyć CD/DVD I do napędu"

No i nie wiem jak poradzić sobie z tym, mam te obrazy od kumpla, u niego wszystko grało
Proszę o pomoc

Davido16 15-02-2008 14:46

Sprawdź, czy macie identyczną wersje Daemon Toolsa.

Guzbi 15-02-2008 15:14

Wtedy otwierałem UltraISO, zainstalowałem daemona spoko odczytuje obraz, ale jak klikam w EASetup lub Autorun to sie nic nie dzieje ;/

@Down
Nic to nie daje

Davido16 15-02-2008 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Guzbi (Post 1900838)
Wtedy otwierałem UltraISO, zainstalowałem daemona spoko odczytuje obraz, ale jak klikam w EASetup lub Autorun to sie nic nie dzieje ;/

Zmień dysk wirtualny.

@up

Jakie rozszerzenie ma plik?

Guzbi 15-02-2008 15:38

1 plik co waży 4gb ma MDF a ten 2 waży 46 kb i MDS

Davido16 15-02-2008 15:48

Odpal to alcoholem.

Guzbi 15-02-2008 15:56

Alcoholem znowu inaczej sie dzieje, wogóle mi nie chce odczytać - pisze że plik niedostępny ;(

Davido16 15-02-2008 16:02

Może to dlatego, że plik ma aż 4 gb. W opcjach chyba coś było o dzieleniu pliku jeśli ma powyżej x gb.

Guzbi 15-02-2008 16:06

@up Nie moge nic takiego w tych opcjach znaleść

P.S Daemonem też mi to wyskakiwało, że plik niedostępny, ale jak otwierałem plik ten mały, jak ten duży biore to wszystko gra.

Donas 15-02-2008 16:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piastol93 (Post 1894664)
Otóz mam taki problem ze grając sobie w tibie lub obojętnie co zgasa mi monitor i zapala sie pomaranczowe swiatelko i nic w te j sytuacji nie moge zrobic jak ino zresetowac kompa pomoze mi ktos wyeliminowac ten problem bo grac sie normalnie nieda.
Próbowałem juz nawet odinstalowalem i na nowo instalowalem i dalej ten sam problem czasami tez zamazuje sie ekran i sa niewyrażne napisy ,kumpel mi powiedzial ze mam moze za duzo kużu i powiedział zebym se odkurzyl monitor z wewnatrz i komputer albo karta graficzna sie obluzowala i trzeba docisnoc.
Parametry monitora to 60hz.
Co to jest ta reinstalacja sterowinków?

Lool !! ! wlasnie przed chwila zawiesil sie komputer nic nie moglem zrobic nawet myszka ruszyc i wylaczyl sie monitor
Lool znow sie komp zawiesil i jakis blad sie pokazal nawet nie widze czy poprawnie pisze tego posta juz daje ssa zebyscie zobaczyli .
hxxp://img246.imageshack.us/img246/5690/beztytuusg 7.jpg.
Hmm w tym tygodniu powyciagam wszystkie kable i sobie odkurze
Kurczee pomozcie mi 3 min temu znow wylaczyl sie sam monitor i znow musialem walnoc reseta czasami tez wyskakuja bledy zwiazane z ATi lub grafika =/
Czy pooadlaczenie wszysystkich kabli i lekko pendzelkiem zmiesc ten caly czas pomoze wyeliminowac te bledy ?
W*****ajace jak nic gram se w tibie a tu ciul monitor sie wylacza albo wyrazy sie zamazuja albo jakies bledy o ATI wyskakuje sterownikach grafice itd =/
Moja karta graficzna to Radeon 9200 Series.
Pare godzin temu taki blad mi wyskcczyl
hxxp://img155.imageshack.us/img155/3460/beztytuuge 8.jpg
Teraz znow sie pojawil.

Proszee pomozcie =/ dobrze ze sie skonczyla na bledzie i na monitorze ala ser szwaajcarski w czarne kwadraciki i nie wyraznie napisy
#edit
Lool na literach polowa to czarne kwadraciki kurwa napisy zamazane jakies, Nesotrada Tp nawet niema ikony sam napis ..
hxxt://img183.imageshack.us/img183/8020/beztytuuor 2.jpg.

(Tego posta caly czas edytowalem prosze przeczytac cala tresc i obejrzec sski i mi pomoc =/)

Reinstalacja sterowników to po prostu ponowne zainstalowanie sterowników (takiego czegoś, co obsługuje dany podzespół, np. kartę graficzną). Poszukaj na stronie Radeona, spróbuj najświeższych DLA SWOJEJ KARTY, jak to nie pomoże to próbuj starsze, mam nadzieję, że to ci pomoże.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piastol93 (Post 1897936)
Teraz mam inny problem a mianowicie mam problem z grafika w tibii.
Zdjęcie dla uświetlenia sprawy:
http://img206.imageshack.us/img206/8493/beztytuuxd3.jpg
Directxa 9 mam na komputerze zainstalowanego a mimo tego dalej jest grafika taka jaka jest na zdjęciu
Prosze o pomoc.

Po pierwsze, DirectX 9 nie jest aktywny, bo z tego co wyczytałem, to twoja karta obsługuje DX 8,1. Po drugie, aby pozbyć się tego obrazu, zaznacz opcję "Don't stretch/shrink game window". Po trzecie, jeśli twój poprzedni problem został rozwiązany to podziel się z nami tym, jak udało ci się go pozbyć. RTFM.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon Arculin (Post 1898860)
Ponawiam moje pytanie: Gdzy wkładam płytke do komputer on jej wcale nie czyta (nie zauważa). Jest to płyta z muzyką, orginalna. Czy jest to wina kompa, CDromu czy też płyty? Muzyke moge również ściągnąć z neta ale po co skoro płytka leży i się kurzy?

Jeśli płyta jest oryginalna i nienaruszona (czytaj: bez rys, oczyszczona z wszelkiego kurzu, tłustych plam) to wina twojego czytnika.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Margonemon (Post 1899019)

Ustaw w Options > Graphics > Advanced limit framerate na 50. Odciążysz procesor.

Davido16 15-02-2008 16:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Guzbi (Post 1900963)
@up Nie moge nic takiego w tych opcjach znaleść

P.S Daemonem też mi to wyskakiwało, że plik niedostępny, ale jak otwierałem plik ten mały, jak ten duży biore to wszystko gra.

Nie otwieraj tego małego, tylko duży >.<

Guzbi 15-02-2008 16:34

No nawet jak duży otwieram to nie rusza nic >.<

Piastol93 16-02-2008 01:52

@Donas
Jezeli mowisz ze moja karta obsluguje directxa 8.1 to jak bylbys taki dobry znajdz mi directxa 8.1 pod windowsca xp home edition bo nigdzie nie umie znalezc wszystkie sa to 2000 albo milennium

Davido16 16-02-2008 08:04

Poszukaj w płytach z grami. One zawsze mają jakiegoś directxa i się pytają nawet przy instalacji, czy zainstalować.

Sza'hel 18-02-2008 09:27

Guzbi,Program MagicISO
A ja prosiłbym o linka do programu jak zrobić filmik czarnobiało

Zalgadis 18-02-2008 16:12

Może nie jest to problem z komputerem ale się zalicza.
Gdy instaluję Battlefielda 1942 wchodze do gry chce dołączyć do gry internetowej wyskakuje komunikat że niemożna się połączyć z serverem albo coś, co mam zrobić?
Zaraz dam zdjęcie i dokładny komunikat

kzez1986 18-02-2008 17:30

Może firewall blokuje Ci jakieś porty. Jeżeli masz włączonego firewalla otwórz porty, z których korzysta gra (możesz zrobić test poprzez chwilowe wyłączenie firewalla, potem sprawdzenie czy działa i włączenie). Jeżeli przy wyłączonym firewallu będzie ok, spróbuj odnaleźć informację jaki to port i włączyć go.

Albo może serwer chwilowo nie działał.

---Holek--- 18-02-2008 22:59

help

Ja mam taki problem
Sformatowalem laptopa itp i zainstalowalem sterowniki ale nie wykrywa mi dziwieku co robic? mam karte Intel 82801FBM ICH6-M - High definition Audio Controller [B-2] prosze o linki do sterownikow plx

kzez1986 19-02-2008 13:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ---Holek--- (Post 1908094)
Ja mam taki problem
Sformatowalem laptopa itp i zainstalowalem sterowniki ale nie wykrywa mi dziwieku co robic? mam karte Intel 82801FBM ICH6-M - High definition Audio Controller [B-2] prosze o linki do sterownikow plx

Ktoś też miał taki problem. Tutaj jest podobny topic: http://forums.driverguide.com/archiv...p/t-26456.html na ten temat i podany link http://global.acer.com/support/index.htm.

A może to nie problem ze sterownikami? W zasadzie zwykle te dołączone do komputera z zupełności wystarczają. Sprawdź w menedżerze urządzeń, jak jest wykryty. Może np. źle działa. Może masz wyciszony dźwięk i nic nie słyszysz, a działa.

---Holek--- 19-02-2008 15:35

Zapewniam cie ze nie mam nic wyciszone

Mam ten link pobrac czy co? Help

kzez1986 20-02-2008 13:51

W tym linku, który podałem trzeba wybrać Downloads, lokalizację itd. Spróbuj ten: http://support.acer-euro.com/drivers/downloads.html. Musisz wybrać następnie dokładny model, a potem dla jakiego systemu i sprzętu chcesz sterowniki.

Xantro 23-02-2008 12:26

Hmmm... Jakby to powiedzieć... Po prawej stronie na monitorze mam takie jakby przedłużenie w którym chowają się aplikacje, co gorsze nie mogę ich stamtąd wyjąć bo znikają całkowicie. Pojawiło mi się to dopiero po formacie, wcześniej czegoś takiego nie miałem. Jakieś propozycje jak mogę się tego pozbyć?

kołbaś 24-02-2008 11:54

Mam problem z głośnikami. Kupiłem sobie nowy komputerek wszystko cacy ok karta dźwiękowa zintegrowana etc podłączam głośniki i zonk nie dziala. Robie test dzeiwku i luzik spoko wszystko gra, alke jak tylko włącze jakąkolwiek gre/film/film na youtube to odrazu nie dziala i tylko glucho. Kupilem inne glosniki ale problem jest ten sam. Test robie z oprogramowania tej karty zintegrowanej a jest to Menadżer Realtek HD Audio.

CytrynowySorbet 24-02-2008 12:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 1919750)
Mam problem z głośnikami. Kupiłem sobie nowy komputerek wszystko cacy ok karta dźwiękowa zintegrowana etc podłączam głośniki i zonk nie dziala. Robie test dzeiwku i luzik spoko wszystko gra, alke jak tylko włącze jakąkolwiek gre/film/film na youtube to odrazu nie dziala i tylko glucho. Kupilem inne glosniki ale problem jest ten sam. Test robie z oprogramowania tej karty zintegrowanej a jest to Menadżer Realtek HD Audio.

A zainstalowałeś sterowniki? :P Bo o nich tutaj nie wspomniałeś.

kołbaś 24-02-2008 13:36

Z nowymi glosnikami nie bylo. A ze straymi plyta sie nie wczytuje bo nie znalazla karty muzycznej dla nich odpowiadajacej. A jak stery do karty dzwiekowej to jak znalesc skoro jest zintegrowana ?

Żyłka 24-02-2008 13:53

Na dysku dołączonym do płyty głównej.

Voon 24-02-2008 19:13

Mój problem polega na tym iż komputer często samoczynnie sie wyłancza albo dosłownie w momencie odpalania jakiejkowiek aplikacji wyskakuje komunikat że wystąpił problem z tą aplikacją (i raport do M$). Co to jest? Wystepuje to bardzo często, dosłownie co chwile. Doszło już do tego że kosza nie moge otworzyć bo jest błąd explorera.

Davido16 24-02-2008 19:34

Wirus, bo przy wykasowaniu plików systemowych, system się nie włącza.

Pacz_knight 28-02-2008 19:54

Dobra a ja mam problem bo jak mi sie cos wiesza, czasem komp to uzywam Menadzera (Alt+Ctrl+Delete) i wyskakuje mi okienko menadzera gdzie moge zakonczyc zadanie danego programu. Jest to bardzo przydatne ale niewiem z jakiegos powodu mi to nie dziala i wyskakuje okno z wiadomoscia: Menadzer zadan zostal wylaczony przez administratora. Czy moglby mi ktos pomoc i powiedziec gdzie moge "wlaczyc" tego menadzera?

P.S.
Jeszcze nie dziala mi taki program z wnidowsa gdzie moge szybko cos znalezc - Regedit (edycja rejestru). Sytuacja jes taka sama jak przy tym z menadzerem tylko ze pisze ze zostalo to wylaczone przez administratora sieci (ale to chyba nie istotne).
Help plz :(

Krukson 28-02-2008 21:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 1928980)
Dobra a ja mam problem bo jak mi sie cos wiesza, czasem komp to uzywam Menadzera (Alt+Ctrl+Delete) i wyskakuje mi okienko menadzera gdzie moge zakonczyc zadanie danego programu. Jest to bardzo przydatne ale niewiem z jakiegos powodu mi to nie dziala i wyskakuje okno z wiadomoscia: Menadzer zadan zostal wylaczony przez administratora. Czy moglby mi ktos pomoc i powiedziec gdzie moge "wlaczyc" tego menadzera?

P.S.
Jeszcze nie dziala mi taki program z wnidowsa gdzie moge szybko cos znalezc - Regedit (edycja rejestru). Sytuacja jes taka sama jak przy tym z menadzerem tylko ze pisze ze zostalo to wylaczone przez administratora sieci (ale to chyba nie istotne).
Help plz :(

http://img252.imageshack.us/img252/7034/a1wx5.jpg

Pacz_knight 29-02-2008 14:54

Tja tyle ze regedit tez mi nie chodzi! Ale dzieki ze chociaz sprubowales mi pomoc, bo wszystko jest ju ok. Po prostu zrobilem przywrucenie systemu z przed dwoch tygodni i wszystko dziala jak nalezy ;)

Medions 29-02-2008 21:55

Komp... i Tibia...

Siemanko!

Od pewnego Czasu ma taki problem z kompem.. czy chodzi Tibia.. to komp sie nagle zatnie po np. 1 godz. pracy... nie mam pojecia co to moze byc :/;(

Prosze o szybka odpowiedz :]

Pozdro:baby:

Scobel 29-02-2008 22:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Medions (Post 1931024)
Siemanko!

Od pewnego Czasu ma taki problem z kompem.. czy chodzi Tibia.. to komp sie nagle zatnie po np. 1 godz. pracy... nie mam pojecia co to moze byc :/;(

Prosze o szybka odpowiedz :]

Pozdro:baby:

Psuje się zasilacz, nie wydala chłodzenie, lub masz burdeliczek na dysku i dawno nie było formata ...

Medions 01-03-2008 10:14

Kompa.. Tibia

@up

1. Formata robiłem 3 dni temu, nic nie pomogło..
2. Dysk wymieniałem ok. 2 tyg. temu wiec watpie zeby był duzy burdel, ale defragmentacje robie ;]
3. Tutał móglbym się zastanowić, ponieważ zasilacz mam ok. 2-3 lat..

I mam jeszcze jedno pytanko dlaczego czasami komp mi się nie chce wyłączyć jak już sż napisy w Win XP Trwa zamykanie systemu windows...
to wtedy czasem musze dać reset zeby komp się wyłączył.:baby:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:06.