![]() |
Cytuj:
@topic Teraz naszla mnie chec na jakas siekanke typu DMC. Dobry ze mnie gosciu nie? Raz chce taki typ gier, a za dwa dni zmienia mi sie i chce zupelnie czego innego. -.-" Moze zdecyduje sie na Bayonette? o.O Jest tyle tytulow w ktore chcialbym zagrac, a tak malo pieniedzy... |
To że OGŁOSILI koniec prac nie znaczy, że rzeczywiście tak się stało. Sam bym brał pod uwagę taki rodzaj taktyki (robię po cichutku a potem wydaję piękne dzieło). No i nie wiem, czy piraci tworzący te dedyki mieliby jakiś problem z twórcami, ale jakoś mi się nie widzi, żeby twórcy ignorowali "cześć, jesteśmy piratami i zrobimy sobie własne serwery". W takiej sytuacji mieliby z głowy to zagrożenie wykrycia. Ale nie znam się i nie wiem czy to tak działa.
|
Bayonetta to spoko gierka, polecam jak coś. Chyba lepsze od DMC : P
|
No i zdecydowałem się na AC II, dlaczego? Bo ta gra mi będzie bardziej pasowała. Jednak za miesiąc mam Urodziny :cup: I wtedy kupie sobie DA.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Z ZOMO : O.
Ja Ci poleciłem DA z uwagi na długość gry, jaką Ci zapewni. AC przechodzi się po paru godzinach. DA - po kilkudziesięciu. |
Cytuj:
Sam popieram AC2, chyba z sentymentu, bo jedyna chwyciła mnie za serce i to dzięki niej zacząłem grać w gry single player. |
Cytuj:
Mylisz logikę z pojedynczym, konkretnym przypadkiem ze ściśle ustalonymi danymi. Nikt nie twierdzi (a przynajmniej nie ja), że im dłuższa gra, tym lepsza. Oczywistą oczywistością jest to, że gdyby miał do wyboru AC2 i simsy, to postawiłbym na AC2. |
Ja bym brał Simsy
|
Cytuj:
|
Nie polecam DA, z powodu możliwości przejścia całej gry tym sposobem :
http://www.youtube.com/watch?v=x3oNd...eature=channel Działa. Sprawdzałem. Cholernie monotonne. |
Cytuj:
A co do samego Kominka, to po wnikliwej analizie nie trudno dojść do wniosku, że jeśli chodzi o recenzowanie gier, robi to skrajnie kretyńsko. |
A AC II pewnie można przejść używając 3 przyciskowy, bieg,skok i kontra.
Co do "możliwość przejścia całej gry w xx sposób", szkoda, że mamy x rożnych innych możliwości, i gre można sobie spokojnie przejść 2 razy, bez znudzenia<inne klasy, team, taktyka, decyzje> co daje nam ze 100h rozgrywki, nie to co jakiś tam AC II który za większa cenę da nam 10h? kontrataków |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Przeszedłem grę 2 razy, więc wiem o czym mówię. Oczywiście nie chodzi mi tu o przejście jej 2 raz, od razu po ukończeniu, bo to głupie. Zresztą dobrą książkę jeśli ma się czas warto przeczytać kiedyś ponownie.
W dodatku decyzje w DA zmieniają całkiem dużo, można wybrać inne opcje dialogowe, przez co dowiemy się innych rzeczy. Nasze decyzje będą miały inny skutek. Dodatkowo jeśli zaczniemy inną rasą/klasą/płcią. Npc będą w rożny sposób się do naszej osoby odnosić, czasem wspomogą informacjami<czego wcześniej nie robili> czasem nas oleją. W dodatku po przejściu gry mamy ending który pokazuje jak nasze poczynania wpłynęły na świat po tych xxx latach. Cytuj:
|
Cytuj:
|
Dobrze wiedzieć, że jestem fanboyem.
Cytuj:
Cytuj:
Jakby co, nie "jadę" po AC II, ani nie faworyzuje DA. Skupiłem się jedynie na głupim video z kominka<który każda grę pokazuje z najgorszej strony> Bo jakiś "znawca" daje rady, żeby jej nie wybierać, po zapoznaniu się z filmikiem. |
Jezeli was interesuje DA:O
http://www.youtube.com/watch?v=fv81oPzccW0&feature=sub Jezeli nie chce wam sie ogladac Ukryty tekst:
|
Jakoś ostatnio odrzuca mnie ostatnio od takich typowych RPG. Więc ostatnio gram tylko FPS i wyścigi samochodowe. :P
|
Tak zachwalacie tego Dragon Age, że chyba się skusze.
|
Do panów "Kominek jest be ;(". Kominek słynie z tego iż właśnie ironicznie pokazuje gry. Jest to połączone z sarkazmem i NIE WOLNO brać tego na poważnie. Jednak ja przetestowałem tę metodę. Srsly, DA SIĘ tak te grę całą przejść (oprócz bossów... Chociaż nie... Tak samo jedna taktyka).
|
Cytuj:
Na normalu może się da, chociaż prawdziwych bossów, jest trudno zamrozić. Co i tak nie zmienia faktu, że magia w DA jest mocno OP. Na wyższych poziomach trudności<nie wiem co pozmieniały update> mieliśmy obniżone staty, przez co zamrożenie czegokolwiek poza naszym zespołem bywało ciężkie. Wiadomo, można spamować ciągle lodowymi atakami i któryś w końcu zamrozi na całą sekundę. Co nie zmienia faktu, że grę można w 1 sposób przejść, tylko pytanie: po ch**a? Na easy/normalu równie szybko pójdzie wrzucić tam wszystkich i zrobić rozpieprz. Wyższe potrzebują trochę taktyki, ale sposób taki jak podany wyżej jest lamerski, "prawdziwy tru hardkore pc gamer" nie będzie szedł na łatwiznę. |
Cytuj:
Cholera, z AC nici do Weekendu, starzy dali karę na xboxa i czapa :< Nie ma szkoły w tym tygodniu :cup: Kocham śnieg |
Cytuj:
Jakie miasto ? U nas choćby by było 2012 to by nie zamknęli (ostatnio jak przynieśli achtungi do szkoły i powsadzali w kanaliki w szatniach itp. To nam się kazali dalej przebierać :confused:) Ja mam ferie dopiero 14 lutego. Już widzę te noce z Aliens vs. predator 3 ahhhh.... |
Cytuj:
|
A ja przechodzę powolutku DA.
Fajne muszę przyznać i na prawdę te pauzowanie daję rade mimo moich obaw. A sposobu (chociaż Kominka znam i czytam) nie próbuję bo wolę zrobić rozpierduchę niż bawić się magią ;-x. Co do Kominka- Zamiast oglądać tylko video przeczytajcie jego recenzje, ćwoki. I według mnie, są lepsze niż te np. w CDA. U mnie ferie od połowy stycznia, ale nie, nie przeznaczę go na gry, chyba że od czasu do czasu nocka się trafi. RPGi lepsze :-P. Cytuj:
|
Cytuj:
Żeby nie było Offtopu Właśni wczoraj zacząłem przechodzić na nowo Gothica II NK,o te stare RPG są najlepsze ;D. |
Cytuj:
|
Nareszcie na cos sie zdecydowalem!
Moim wyborem nie byl ani AC II, ani DA, ani tez Bayonetta. Kupilem Ninja Blade! :cup: Czy wybor byl dobry? Sam nie wiem, to sie okaze gdy gra przyjdzie mi poczta i ja odpale. A zdecydowalem sie na nia, poniewaz slyszalem wiele dobrego o niej. Porownywana jest do jednej z moich ulubionych serii Ninja Gaiden, a tego nie moglem przeoczyc. Czynnikiem decydujacym o zakupie, byla tez przystepna cena. Szkoda bylo mi wydawac okolo 200 zl na takie tytoly, ktore wyzej wymienilem (Taaak, wiem. Sa one swietne i zapewne bym niepozalowal, ale jednak poczekam az troche stanieja. Najwyzej nie bede na "topie" tak jak inni o.O). |
|
Ciuś ciuś, ale suchar.
|
Mega Old : P
|
co do kominka - video z cod'a mw2 i cod'a 5 jak najbardziej trafione
|
A patrzcie co ja znalazłem ^_^
http://callsign.modernwarfare247.com/ |
Ja ostatnio, przez Empik, zamówiłem Mass Effect 2. Już odliczam do premiery - jeszcze 3 tygodnie. Ale widzę, że w tym temacie nikt o tym nie wspomina, tylko ciągle AC 2, DA i CoD. Czyżby nikt nie czekał na najlepszego RPG-a tego roku? :(
|
BioWare nas rozpieszcza. Ja na Mass Effecta 2 czekam z niecierpliwością.
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:24. |