![]() |
Odpowie ?
yyy....mógł by ktoś odpowiedziec na moje wczesniejsze pytanie to chyba nie jest takie trudne:p:baby:;(:)
|
1 flask krwi z demona?
1 flask krwi z demona? Po co? I jaki wywiera wpływ podczas skillowania?
Można go zastosować podczas skillowania na summonie? |
Pytanko
czy moge skillowac na slimach z 14 levelem i eq noble armor late legs crown helmet i guardian shield. PROSZE HELP.
EDYCJA SKILLUJE NA SLIMACH I NIZLE MI IDZIE :P |
no no ;] gz wysilek napewno w tym byl :)
napewno niewbie sie przyda :)B) |
Tak o to chodziło to jest najlepszy poradnik jaki widziałem :] Może i jest pare błenduw itp ale to jest idealnde :]:]:]<~~>GRATZ<~~> takiego dobrego poradnika :)
|
Skille
[Cały poradnik cytować?]
p:gdy mam skille 44/41 na 18 lvllu gdzie mam skillwac bardzo potrzebuje porady;(;(;(;(;( |
Cytuj:
A co do skillowania... Na slimy jestes za slaby. Wiec masz mino, roty, mozesz trenowac z kolega (monk lub ghoul i dwa wilki, spidery ert). Jednak osobiscie polecam mino. Tylko wybierz dobra bron. Najlepiej na pierwszy trening wez pare rodzajow, by trafiac potworka. |
sory ze moze nie na temat ale czy ktos moze mi PORADZIC jak ma wygladac gadanka z NPC Dalbrectem zeby zawiozl mnie na island of kings (dalem mu juz broszke)
|
Poradnik dosc dobry, ale te godziny potrzebne na kazdego skila... no mi na trainie tyle nie wychodzi ;p zazwyczaj troche wiecej
|
Może mi ktoś to wytłumaczyć, skillowałem na slimach ze 30 minut i skill mi poleciał o jakies 20? a mam 55/55
|
Wszystko o treningu...
Bardzo fajny ""poradnik"".....
Tak dalej...:))):cup::cup::cup::):););) |
Cytuj:
|
Dopiero zaczynam przygodę z Knightem więc taki poradnik napewno mi się przyda! Xd
|
Trening na geomancerze
Hey!!
Wie ktoś może czy palem da sie dalej trenić na geyu ze spearami powyżej dista 85+ po tym zwiększeniu obrażeń? Bo po upie chcialem sobie na slimach potrenic ze spearami ale sie okazało ze slim na defie schodzi mi na dwa hity -.-(hity po 120+ nawet miałem na defie ^^) A co do small stonesów ceny 2k za 100 kamieni to jednak przesada i nie mam zamiaru na takie gówno tyle kasy wydawać :p |
Mam pewien problem mam 9 knighta skile po 37 i skiluje na rotach(2). Problem polega na tym że zabijam je za szybko, bijąc na balance. Czy jesli dam na full def, to będzie mi rosła sama tarcza, czy tez miecz.
Wiem że głupie pytanie, ale od początku mojej kariery w Tibii nie miałem tylko 2 knightów którzy mieli skile po 30 :baby: Ten jest moim chyba już najlepszym. |
Cytuj:
|
@up
Dzięki za info, teraz nie będę musiał latać po roty co 10 minut :P |
Inne rozwiazanie
Ja nie radze na takim skillu bic na full defie; zbyt czesto nie bedziesz trafial.
Lepszym rozwiazaniem jest skillowanie na ice trollach(b ekstrymalne) lub zmiana z np knifa na daggera i wtedy bicie na full defie;) |
Coz.. Musisz zobaczyc. Wystarczy, bys trafial z blood hitem raz na 30 sekund (sprawdzic). Jesli tak nie jest - albo balance, albo silniejsza bron. Albo sprowadzic z 10 rotow, ustawic sie tak by 2 walily, reszte zastawic parcelami by nie uciekla. I masz ;P.
|
Przepraszam bardzo ,ale ja uważam że skillenie na małych lvl jest tez i plusem i minusem. Plusem dlatego bo na niższym lvl jak Ci się uda wbic skille np. u knighta
80/80 to będzie lepiej expic np na d guardach. A minusem dlatego że nie uwzględniliscie tego iż co lvl postac szybciej chodzi i ma więcej zycia a w tym przypadku jeżeli masz 10 lvl to byle jaki pk nawet ten co wbija rs i jakis 14 sorc Cię ubije bo go nie dogonisz chyba że masz go czym blokowac. ps. Przynajmniej z tym chodzeniem to słyszałem na jakiejś stronce :confused: |
Cytuj:
Z jednej strony masz racje. Lecz posiadanie zbyt wysokich skilli ma raczej same minusy. Mozliwe hunty, duze straty przy smierci. A duzej roznicy w expieniu nie ma. Owszem, dobre skille sa wazne, lecz nie najwazniejsze. Najlepiej jest, gdy sa dostosowane do gracza ; P |
Cytuj:
Do jakich skilli tam siedziec ? Wiem że skillenie na takim lvl jest trochę bez sensu ale jakieś skille wkońcu musze miec.:baby: |
Mam skille 46/43 11 lvl. Trenuje na rotach, ale niestety padają one zbyt szybko nawet jak mam włączony full defence. Mam w związku z tym pytanie: czy mam sie przerzucić na mocniejsze potwory (dwarfy) czy zmienić broń na słabszą (teraz trenuję z daggerem)?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Sam to sprawdzilem |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
A mam pytanie czy przy wiekszych skilach nie jest rozsaniejsze przezucic sie np. przy skilu 65/65 z minosow na slimy? minosy szybciej by padaly niz slimy(moga byc inne silniejsze ale slimy sa takie pospolite w treningu xD) a co sie z tym waze zadziej by sie zaliczalo blooda ,a jak by sie zaliczylo nie byl by za duzy i za szyb=ko by nie padaly(choc nie ma to znaczenia bo matka co hcwile sumonuje kliony xD) Czy to jest oplacalne czy lepiej szybko ubijac np. mino i co chwilke biegac i je lurować???:)
|
Jeszcze mam takie techniczne pytanie.
Skoro mowa była o "liczniku hitów", to czy są aktywne dwa liczniki niezależnie? TZN: Atakują mnie dwa stworki. Zadałem "blood hita". 30 razy uderzyłem bez trafienia. To czy: A/ hity zaliczone do ataku = 30 i hity zaliczone do shieldingu = 30 czy może B/ hity zaliczone do ataku = 15 (bo po 30 uderzeniach stworków blokuje się licznik) i hity zaliczone do shieldingu = 30? |
HAha
Mierzej niemasz racji.Shielding rosnie nietylko wtedy gdy mamy tarcze i jestem tego całkowitym przykładme bo knightem z gs tez da sie skilowac shielding i to niezalezy od potworka wystarczy ze zaatakujesz go blood hitem w ciagu 30 ataków potwora zastanów sie co piszesz a nie odrazu obrażasz i drwisz bo jesteś nuubem twierdzac inaczej.:D
|
Powiedz skoro z bronią 2hand nie masz tarczy i ciosy są przyjmowane bezpośrednio na zbroje jak może rosnąć shielding ...
|
Cytuj:
|
Kolega knight (73/73) chce zebym mo postawil monka na non pvp przy ghoulu i zeby sobie trenil dobry to jest pomysl czy ghoul nie wytrzyma?
|
on nie bedzie mógl bic Twoich sumonów..
|
Cytuj:
Ghoul moze nie wytrzymac. Zwlaszcza po upade... Zawsze mozna sprobowac z najgorsza bronia... Nie lepsze slimy? |
@offtop
Więc ja jako nowy użytkownik tego forum na początek się przywitam ;) Witam !! :D Ogólnie to w Tibie już trochę gram, ale konto stworzyłem dopiero teraz, ponieważ wcześniej nie wydało mi się zbyt potrzebne :p @Topic Więc co do pytania kolegi Witsona... W zasadzie zgodzę się z moją poprzedniczką :). Ghoul będzie za słaby na takie skille. Podpisuje się także co do slimów, bo z własnego doświadczenia wiem, że na non-pvp(i nie tylko) slime to jeden z najlepszych mobków na train ;) Poradnik Raynolda czytałem już z dobre kilkanaście razy ;) (tak, tak chciało mi się) ale nigdy mu nie pogratulowałem udanej pracy a więc Raynoldzie : GRATULACJE !! naprawdę wspaniały poradnik, wiele razy mi pomógł, zwłaszcza przybliżony czas skillowania :p I to by było na tyle jak na mojego pierwszego posta :D |
Witam wszystkich.
1`Pytanie dotyczace typu potworow. Jesli ktos zna alternatywe dla slima a wlascieiw cos lepszego od slima cos co wytrzyma dosc duzo zadajac wzgladnie male obrazenia ewentualnie leczacy sie??Cos naczym mozna by posiedziec 10-15H?? (slaby jestem z bestiologi) Moze i ktos wczesniej wymienial potworki na kturych da sie efektywnie skilowac ale nieudalo mi sie przedrzec przez ponad 60 stron postow sorki ale od niekturych to glowa boli. 2`Zauwarzyliscie ze po okolo 3-4H skilowania potwory zaczynaja zadawac coraz wiecej obrazen??!! 3`Czy urzywanie oswietlenia wplywa na zadawane obrazenia np. czestrze HITy?? Z gory dzieki PS.Niestosuje poskich znakow bo ich poprostu niemam wiec sie nieczepiajcie. |
Cytuj:
Nie przejmuj sie polskimi znakami, tez nie uzywam, bo nie lubie. |
Cytuj:
http://img383.imageshack.us/img383/2995/skillsssmt7.jpg |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:25. |