Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Times 17-02-2007 18:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Azani (Post 1273681)
mam pytanie czy dam rade knajtem uwalic na skilach 50/45 scaraby i czy moge tam expic ?:baby:

Cytuj:

zapomnialem dodac mam 20 lv i prawie 4 mlv
Dasz radę zabić. Ale expienie tam nie będzie dla Ciebie w 100% opłacalne. Poza tym potrzebny jest PACC.

Cytuj:

Mam pytanie (odbiega troche od tematu ale ... )
Czy dałbym rade bloknąć DRAGA ? 23 lvl 56/56 skille i 4mlvl ? eq : k-set , gs ?
Na spokojnie dasz radę bloknąć draga z takim lvl, skilami ale będzie to mało opłacalne, bedzie szło dużo UHów. A o expieniu nie ma mowy.

Cytuj:

Gdzie expic na 11lvl ze skillami 34/30?
Może byś podał profesję i eq. Tak Ci nie pomożemy.

Azani 17-02-2007 18:53

ok dzieki paca mam :cup: a uhy mozna powiedziec ze mam za free bo robie druidem wiec nic nie trace :D thx for all

tesciu.dragu 17-02-2007 18:58

zalozmy ze pojde bloknac 1 draga - lepszy jest GS czy BS + meduska ?

PS. Czy GHOSTLAND byłby dla mnie dobrym expowiskiem ?

Lexter 17-02-2007 18:59

Czesc wszystkim !!!!

Mam pytanie gdzie moge dobrze poexpic pallem na 20 lvl skile 60/38.
(Zalezy mi tez aby wraz z expieniem w miare dobrze rósł skill :)

[email protected] 17-02-2007 19:13

mam:
knighta
skile:54\53
knight armor, plate legi, crown helmet,k axe ,f axe (ale wole narazie nie uzywać), guardian shield
gdzie moge skilić ????????????
(nie w kazzo bo tam osttnio duzo pk erów)X( ;(
jestem obywateem thais i niemam pacc jakby co!!

Times 17-02-2007 19:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tesciu.dragu (Post 1273893)
zalozmy ze pojde bloknac 1 draga - lepszy jest GS czy BS + meduska ?

PS. Czy GHOSTLAND byłby dla mnie dobrym expowiskiem ?

Zawsze do blokowania są lepsze broń jednoręczna + tarcza. Przy smokach na wyzszym lvl nie ma to znaczenia ponieważ drag słabo wali z łapy. Tak, Ghostland był by dla Ciebie dobrym expowiskiem.

Cytuj:

Czesc wszystkim !!!!

Mam pytanie gdzie moge dobrze poexpic pallem na 20 lvl skile 60/38.
(Zalezy mi tez aby wraz z expieniem w miare dobrze rósł skill
Polecam kopalnie na poziomie soldierów. Chyba zawsze na tym poziomie wystepuje 1 albo 2 guardy ale tym sie nie martw, będzie to tylko urozmaicenie. Na luziku go pokonasz. Exp jest tam bardzo dobry i loot też Ponad to z Soldierów wypadaja bolty co będzie zmiejszać koszty expienia. Na 99% będzie sie zwracać. Zawsze możesz ropnąc guarda z poziomu guardów, co za tym idzie więcej expa. Nie radził bym Ci expic na samych guardach ponieważ jak Cię dopadnie to moze zadać obrazenia nawet powyżej 150hp. Skile będą rosły szybko tak jak na innych expowiskach.

Cytuj:

mam:
knighta
skile:54\53
knight armor, plate legi, crown helmet,k axe ,f axe (ale wole narazie nie uzywać), guardian shield
gdzie moge skilić ????????????
(nie w kazzo bo tam osttnio duzo pk erów)
jestem obywateem thais i niemam pacc jakby co!!
Do skilowania nie będzie Ci potrzeby f-axe. Żeby skilować na slimach potrzebujesz lepsze skile, więc one odpadają. Możesz trenować w Acient Tample (nie wiem jak to się pisze wieć się nie czepiajcie :D ), na rotach itp. jest to nie daleko od Thais. Być może dobrym miejscem do skilowania okaże się Troll Mount, tam też są roty. Możesz też poprości jakiegos kolęge aby Ci zasumonował Ghoula albo Monka, lub znaleśc jakiegoś partnera do treningu. Więcej porad znajdziesz w specjalnym temacie i poradnikach dotyczących trenienia.

Lexter 17-02-2007 20:19

Times powiedz mi jescze jeśli możesz czy moge isc tam z lukiem i ze strzałami bo na bolty to cienko z kasa:(

Times 17-02-2007 20:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lexter (Post 1274121)
Times powiedz mi jescze jeśli możesz czy moge isc tam z lukiem i ze strzałami bo na bolty to cienko z kasa:(

Na pierwszy hunt idź ze szczałami. Wylotujesz troche gp i bełtów, wtedy kup jeszcze bolty i idz z nimi expic. Bolty lecą z soldów, więc będzie darmowa amunicja.

@Down

Cyce na PoHu, bardzo dobry exp kilka razy lepszy od krasnali, czasem może byc hard. Istnieje możliwośc zrurowania GSa ale na szczęscie nie daleko jest miejsce gdzie można wejśc up, nie opodal jest też tample, więc jak ktos dobrze umnie uciekac to niema tam obawy o deda. Oczywiście istnieją ekstremalnie sytuacje z któtch nie ma wyjścia, a przeżycie graniczy z cudem. Cyce na PoHu będzie dla Ciebie naprawdę dobrym expowiskiem, czasem nawet może sie zwrócic. Uważaj aby nie nalurowac sobie za dużo potworków bo może być krucho. Wystepują tam mino archery więc musisz zachwywać największa ostrożnośc i zabijać je pierwsze, mogą nie źle z belta przywalić. To expowisko straczy Ci nawet do 50lvl.

turbo2005 17-02-2007 21:50

Gdzie moglbym isc expic 25 palkiem ze skillami 60/44 FACC eq: Blue robe , Crown helmet, plate legs ,botki. Oprócz dwarf guard do dyspozycji nieograniczona ilość boltow i kilka bp hmm oraz uh. :p pozdro

Beld 17-02-2007 22:06

witam.
Gdzie moge expic pallem 15 lvl skile 50dista 7 mlvl.
Prosze o szybką odpowiedź !! Posiadam pacc

Evildragon 17-02-2007 22:19

mam problem gdzie mam skillowac 9 pallem trole biore na 2-3 hit na defense
:lucznik: mieszkam w carli i troche boje sie wychodzic za daleko
HELP ME PLIS

Times 17-02-2007 22:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beld (Post 1274379)
witam.
Gdzie moge expic pallem 15 lvl skile 50dista 7 mlvl.
Prosze o szybką odpowiedź !!

Możesz expic :
-Cyce nr 64 na mapie respawmu.
-Cyce w Mount Sternum
-Dwarfy Soldy w kazz mines i w kopalnich (uważaj bo moze się dla ciebie to źle skończyc)
-Roty pod fibulą

Cytuj:

mam problem gdzie mam skillowac 9 pallem trole biore na 2-3 hit na defense
mieszkam w carli i troche boje sie wychodzic za daleko
HELP ME PLIS
Treń na trollach, z innych potworków nie leci tyle sperów. Możesz jeszcze na rotach potrenować ale będziesz musiał kupować spery. Radzę się przenieść do Ab. Pod Ab jest cała masa trolli, a klucz nie jest drogi.

Furiozzz 18-02-2007 00:07

Witam wszystkich... Od Dzisiaj mam Pacc'a i ma mały problem... Nie mam pojecia gdzie expic ! Skille 60/60 LvL 15. Prof: Knight Mlvl 3 i troche :P Eq : C. Armor, Giant Sword, Plate Legi :D, Crus. Helmet. Prosze o porade :)

Lockhead 18-02-2007 02:01

Siema x) mam pytanie i prosze odpowiedzcie mi na nie...gdzie mam szybki exp palkiem na 28 lvl skill dist 62 mlvl 10 eq(chyba nie wazne ale dam):boh,b robe,steel helmet/crusader helmet,scarf/platinium amulet ... ktoro eq wziac i przedewszystkim gdzie ?? Nie mowcie mi o kopalniach chyba,ze dobra miejscowa z guardami (zeby gonil mnie 1) ,a moze podskillowac ?? Prosze pomozcie i jakie runy brac i ile manaskow a i kusze czy luk...

Furiozzz 18-02-2007 11:46

Masz Pacc'a ?? ;]

Lisuu-aleniewrl 18-02-2007 12:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 17443)

Rycerz;

25 + Solo tutaj bijemy Cyklopy, Ghule, Mino Guard, Czasem jakiegos zerka

nnno co do tego solowania Cyclopow, Ghulow, MG, Orca zerka.... to ja sądze , ze na 13 lvl spokojnie juz to g*wno solujemy:):):)
PZDR

GiElZeK_sOrCeK 18-02-2007 12:14

Niski LvL

Moim zdaniem na niskim lvl najlepiej wyjechac do Thais lub Venore. Tam sie na niskim ( i nie tylko ! ) LvL najlepiej ExPi. Thais słynie z elfów na których możemy sobie poexpić na owym niskim LvL. Trzeba jednak uważać na elfy Skauty :elf: czy jak sie to tam pisze ;) jak i rowniez na roztwormach i na przeroznych rodzaju orkow :Ork: i na tak zwanzch cycach (cyklopach) w Venore znowu na Swamp Trollach.

Sanches 18-02-2007 12:50

a co mi byscie radzili? 16 lvl pallek skille 51/42.

EQ
p-set;guardian shiled; crown helmet

Wale lukiem

Times 18-02-2007 13:11

Cytuj:

Witam wszystkich... Od Dzisiaj mam Pacc'a i ma mały problem... Nie mam pojecia gdzie expic ! Skille 60/60 LvL 15. Prof: Knight Mlvl 3 i troche Eq : C. Armor, Giant Sword, Plate Legi , Crus. Helmet. Prosze o porade
Idz na tomby poziom 1 z potworkami. Powinienes sobie na luzie poradzić. Możesz też expic na dworcach ale tam lepiej nosić kilka UHów. Więc dobij 4 mlvl. Rotki pod fibułą bardzo dobry exp dla Ciebie, możesz isć tez na rotki pod LB, siedzi tam mniej ludzi niż na fibuli a exp jest lepszy.

Cytuj:

Siema x) mam pytanie i prosze odpowiedzcie mi na nie...gdzie mam szybki exp palkiem na 28 lvl skill dist 62 mlvl 10 eq(chyba nie wazne ale dam):boh,b robe,steel helmet/crusader helmet,scarf/platinium amulet ... ktoro eq wziac i przedewszystkim gdzie ?? Nie mowcie mi o kopalniach chyba,ze dobra miejscowa z guardami (zeby gonil mnie 1) ,a moze podskillowac ?? Prosze pomozcie i jakie runy brac i ile manaskow a i kusze czy luk...
Cyce na PoHu - zdecydowanie najlepsza miejscówka dla Ciebie. Exp super. Na tym lvl dardzo dobre expowisko dla pallla. Mozesz tam siedziec nawet do 50lvl. Skilować chyba nie musisz, skil wleci z expieniem. Bierz kuszę ponieważ wyspępuja tam mino archy a z nich lecą bolty. Możesz wziąsć trochę manasów aby nie tracić na UHy. Oczywiśce kilka run GFB też się przyda.

Cytuj:

Moim zdaniem na niskim lvl najlepiej wyjechac do Thais lub Venore. Tam sie na niskim ( i nie tylko ! ) LvL najlepiej ExPi. Thais słynie z elfów na których możemy sobie poexpić na owym niskim LvL. Trzeba jednak uważać na elfy Skauty czy jak sie to tam pisze jak i rowniez na roztwormach i na przeroznych rodzaju orkow i na tak zwanzch cycach (cyklopach) w Venore znowu na Swamp Trollach.
Gdzie ty kolo Thais masz elfy żeby mozna było na nich poexpic?? Jest jeden mały resp za Mount Sternum. Thais raczej z Cyców słynie i niema tam dużo orców.

Cytuj:

a co mi byscie radzili? 16 lvl pallek skille 51/42.

EQ
p-set;guardian shiled; crown helmet

Wale lukiem
-Cyce koło Thais w Mount Sternum.
-Dwarfy
-Cyce kolo Thais nr 64 na mapie respawnu.
-Rotki pod Fibuła.

Qvek 18-02-2007 13:19

Na czym expic, 29 ms, 40 mlvl, eq: b-robe, plate legi, leather booty, medusa shield, woce, c helemt. Jeżeli tomb to jaki i jaki poziom, monk czy bez. Z gory thx

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:33.