Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Brecht 04-06-2009 10:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ameriov (Post 2558186)

Z innej beczki- Kto jest największym przeciwnikiem Druidów? Tudzież Crunora?

Brog i jego pomiot - orkowie.

Heatvich 04-06-2009 10:53

Błąd ;)

@topic
Ale co ma sof do Orków? Jakoś to odchodzi od tematu z rookgaard na mainland.

tralalala123 04-06-2009 11:12

Cytuj:

Skasować to ja ci zaraz mogę, ale twarz. Czytaj co piszemy na wcześniejszych stronach i dopiero pisz swoje "Nabijatory". btw. Rep za spam.
jemu chodzilo o posta.....

Brecht 04-06-2009 11:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heatvich (Post 2558612)

@topic

A co to orków nie ma na Rookgaardzie?

Dobra, może bardziej łopatologicznie...skoro sprowadzacie SoF quest do stanięcia na odpowiedniej kratce to ujmę to tak: aby wiedzieć na której kratce stanąć należy poznać mitologię i historię Rookgaardu, co może nakierować na właściwe pola lub pozwoli wydedukować jakie jeszcze czynności mogą być kluczowe.

Pan Klocek 04-06-2009 11:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heatvich (Post 2558612)
@topic

Kurde nie wytrzymałem po prostu. Zaglądam od czasu do czasu na to forum i normalnie płakać mi się chce. Tak zaprzepaścić info które tutaj się znajdowało.

Jeśli ktoś chce cokolwiek znaleźć na wyspie, to po prostu wciśnijcie ignora na posty Heatvich'a. Wybacz stary, ale Ty nie masz bladego pojęcia co się dzieje na Rookgaardzie. Jeśli na prawdę myślisz tak jak piszesz w ostatnich 5 postach, to krzyż na drogę, nie znajdziesz nic.

@Ameriov
Jesteś pewny, że chcesz nadal pisać na tym forum o historii Rookgaardu? Przecież oni czekają na spoil w stylu pick>NPC>box. Fabuła dla nich jest jak puste bagi w kopalniach w Kazz, niepotrzebne śmieci.

OVER 'N OUT

Heatvich 04-06-2009 11:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tralalala123 (Post 2558619)
jemu chodzilo o posta.....

Mój błąd ;0 Zmyłka, ponieważ pisał tak wiele razy na temat tematów.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 2558632)
Kurde nie wytrzymałem po prostu. Zaglądam od czasu do czasu na to forum i normalnie płakać mi się chce. Tak zaprzepaścić info które tutaj się znajdowało.

Jeśli ktoś chce cokolwiek znaleźć na wyspie, to po prostu wciśnijcie ignora na posty Heatvich'a. Wybacz stary, ale Ty nie masz bladego pojęcia co się dzieje na Rookgaardzie. Jeśli na prawdę myślisz tak jak piszesz w ostatnich 5 postach, to krzyż na drogę, nie znajdziesz nic.

To może tak, krzyż na drogę że coś odnajdziesz. Ignore moich postów nie doda wam spike sworda do baga. Ja po prostu piszę prawdę na ten temat. Spędziłem na rookgaardzie wiele lat, szukając jakichś rozwiązań co do spike sworda. I nic. Ostatnio też się starałem, ale na marne. Wielu śmiałków za pewne lepszych od nas o dziesiątki lewelów próbowało, i wracali do miasta bez niczego. Taka prawda, gdyby można było mieć Spike Sworda na rooku to tak jak i resztę itemsów.

Zacytuję tutaj słowa Beh0ldera.

SPIKE SWORD QUEST NIE ISTNIEJE!!

Brecht 04-06-2009 12:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heatvich (Post 2558635)

To może tak, krzyż na drogę że coś odnajdziesz. Ignore moich postów nie doda wam spike sworda do baga. Ja po prostu piszę prawdę na ten temat. Spędziłem na rookgaardzie wiele lat, szukając jakichś rozwiązań co do spike sworda. I nic. Ostatnio też się starałem, ale na marne. Wielu śmiałków za pewne lepszych od nas o dziesiątki lewelów próbowało, i wracali do miasta bez niczego. Taka prawda, gdyby można było mieć Spike Sworda na rooku to tak jak i resztę itemsów.

Zacytuję tutaj słowa Beh0ldera.

SPIKE SWORD QUEST NIE ISTNIEJE!!

Hm, no niestety poziom twoich wypowiedzi tutaj świadczy, że te "lata" na Rookgaardzie spędziłeś kopiąc kilofem w ziemi, próbując wyłowić go wędką z każdego oczka wodnego lub pukając w drzwi na mino hellu (a nuż się kiedyś otworzą). Rozumiem twoje rozgoryczenie, na nic ciekawego nie wpadłeś, zazdrość zżera, że inni na coś wpadli i nie chcą ci tego objawić. Tylko skąd przekonanie, że nikt go jeszcze nie zdobył? Ponieważ nikt się tym nie pochwalił? Nie możesz pojąć jak można to trzymać w tajemnicy zamiast zabłysnąć przed całym światem. Zbyt płytkie myślenie , zrób sobie przysługę i nie kompromituj się więcej w tym temacie.

Heatvich 04-06-2009 13:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Brecht (Post 2558657)
Hm, no niestety poziom twoich wypowiedzi tutaj świadczy, że te "lata" na Rookgaardzie spędziłeś kopiąc kilofem w ziemi, próbując wyłowić go wędką z każdego oczka wodnego lub pukając w drzwi na mino hellu (a nuż się kiedyś otworzą). Rozumiem twoje rozgoryczenie, na nic ciekawego nie wpadłeś, zazdrość zżera, że inni na coś wpadli i nie chcą ci tego objawić. Tylko skąd przekonanie, że nikt go jeszcze nie zdobył? Ponieważ nikt się tym nie pochwalił? Nie możesz pojąć jak można to trzymać w tajemnicy zamiast zabłysnąć przed całym światem. Zbyt płytkie myślenie , zrób sobie przysługę i nie kompromituj się więcej w tym temacie.

Pomyśl człowieku, gdyby coś było to TYSIĄCE innych rukeróf by to znalazło. Myślisz że mało jest takich jak Pan Klocek, Ameriov, oraz inni? Ja jestem jednym z niewielu którzy porzucili rookgaard ze względu na te zagadki. To czego ty nie znajdziesz inni znajdą ;)

Brecht 04-06-2009 13:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heatvich (Post 2558659)
Pomyśl człowieku, gdyby coś było to TYSIĄCE innych rukeróf by to znalazło. Myślisz że mało jest takich jak Pan Klocek, Ameriov, oraz inni? Ja jestem jednym z niewielu którzy porzucili rookgaard ze względu na te zagadki. To czego ty nie znajdziesz inni znajdą ;)

Mało, mogę ich policzyć na palcach jednej ręki. Nawet Master Slayer ani Sunrise nie mieli pojęcia o rzeczach, które dziś są częściowo znane dzięki tym osobom.

Beh0lder 04-06-2009 15:28

dowody na nie istnienie sofa

1. brak dowodow na to ze istnieje i na tym wlasciwie mozna poprzestac
2. rook zostal przeskanowany botami wszelkiej maści wiec zadnego tajnego pokoju nie ma
3. spike sword + mm + ghoul + tarantula = ozdoby dodajce klimatu ktory zanikna w morkach nie pamieci
4. Bylo chyba przestestowanych tysiace roznych zagadadnien do npc i nie wiele cos wiecej mowi
5. Do jasnej cholery czemu wszystko co gdzies lezy moznabyloby zdobyc dsl tez leza w skarbcu kroozaka i inne rozne smiecie w innych skarbcach to je tez sie da niby zdobyc

Szpec 04-06-2009 18:51

Odchodząc od tematu

http://i26.photobucket.com/albums/c1.../gobolever.jpg

Mało osób zwróciło uwagę na tego screena, a dla mnie jest on bardzo ciekawy. Mam wrażenie że na goblin hellu ukryte jest coś więcej niż tylko boxy z snowballsami.
Moze to miec zwiazek z goblin statues, o czym juz ktos wspominal.
Wszyscy zwracaja uwage na jakies ghoule i inne śmieci, a goblin hell jest bardzo ciekawym miejscem, w którym MUSI być coś więcej. Ponadto podejrzane jest płonące ciało.

Ameriov 04-06-2009 18:58

@Pan Klocek
Zauważyłem i upewniłem się o tym stronę temu.
Teraz to mi się już nawet śmiać z nich nie chce.

@up
Uh, w końcu ktoś zaczyna kombinować...

~Av.

Rocket Slayer 04-06-2009 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ameriov (Post 2558951)
@Pan Klocek
Zauważyłem i upewniłem się o tym stronę temu.
Teraz to mi się już nawet śmiać z nich nie chce.

@up
Uh, w końcu ktoś zaczyna kombinować...

~Av.

Kombinować to tu wszyscy kombinują - gówno robiąc samemu... oszczędzają czas, patrząc na to z innej strony =/

Cytuj:

5. Do jasnej cholery czemu wszystko co gdzies lezy moznabyloby zdobyc dsl tez leza w skarbcu kroozaka i inne rozne smiecie w innych skarbcach to je tez sie da niby zdobyc
Nie jestem pewien ale któryś CM powiedział, że wszystkie itemy są do zdobycia.
Kozacko by było mieć ten X item, który może i ma małe staty, lecz za to jest jedyny u całej populacji tibijskiej.

Sorki, że znowu (3? 4?) raz o to zapytam - czy jest to prawda iż jakiś pracownik cipsoftu oficjalnie powiedział, że o tajemnicach Rookgaardu dowiemy się więcej po nadchodzącym update?

EDIT
Cytuj:

@rocket Czy ty prawda ze oficjalnie jakis klecha powiedzial Bóg sie objawi calemu swiatu ?
Nosz kur.. oczywiscie ze nic nie powiedza ...
Zreszta nawet jesli to by pewnie powiedzieli cos w stylu : szukajcie a znajdziecie , szukajcie gdzies w okolicach rooka ...
Koleś... czytaj ze zrozumieniem. Pracownik cipsoftu - osoba, wyznaczona do przekazania informacji. Mogło chodzić o teaser. "W następnym update dowiecie się więcej nt tajemnic Rookgaardu", czy coś z podobną treścią <- chodzi o konkret...

Beh0lder 04-06-2009 20:15

Szpec ~~ fake?

@rocket Czy ty prawda ze oficjalnie jakis klecha powiedzial Bóg sie objawi calemu swiatu ? :P
Nosz kur.. oczywiscie ze nic nie powiedza ...
Zreszta nawet jesli to by pewnie powiedzieli cos w stylu : szukajcie a znajdziecie , szukajcie gdzies w okolicach rooka ...

RookeR 04-06-2009 20:31

@Beh0lder

Bez urazy ale ty i twoje wypowiedzi są jak jeden wielki "fejk". Jeśli chodzi o SS, jest on prawdziwy. Szanowny Mr Block zrobił go podczas test serwera (nawet gdzieś o tym pisał), o ile się nie mylę jest on prawdziwy (SS of corse).

Pozdrawiam Rooker.

Luker's 04-06-2009 20:33

proszę proszę... jak my cię dawno nie widziałem...

Co do kombinowania... czy przez te lata kombinowania posunęliśmy się do przodu?

Ameriov 04-06-2009 20:46

Śmiem stwierdzić, że od momentu w którym na jaw wyszedł spoil "jak zniknąć Spika" społeczność Rookerów się wręcz cofnęła ;)

Tak Rocket, mówili to rok temu. Pół roku temu stwierdzili, że przesuną to na teraz. Zgadnij co zrobią w tym upie!
Kombinować nie kombinuje właśnie nikt. Ludzie odrzucają to, co mają przed nosem, zadowalając się ochłapami. Smutne.

RookeR- Nie pisz jeśli nie wiesz do końca! Te drzwi były otwarte przez pół roku dla każdego posiadającego premium.

PS. Proszę o Ignorowanie Beho~. Pisze chyba najbezsensowniej z całego tego podforum.

~Ameriov.

RookeR 04-06-2009 20:55

@Ameriov

Możliwe, zapomniałem dodać w moim poście że nie jestem pewien w 100%.

Co do cofania się społeczności zamieszkującej rookgaard na stałe, to się zgodzę.
A te zagrywki ze strony Cipsoftu że dowiemy się o pewnych rzeczy o tajemnicach rookgaardu w następnym update to klasyk... Może coś ten update przyniesie...
EDIT:

@down:
ad.1
Rozwiązać zagadkę... Hmm, będę mieć 5 min wolnego czasu to zaraz spojla podeśle. A co mi tam... [/ironia]

ad2.
Test Serwer i TP na rookgaard? Że tak spytam "ła ju min?". Myślisz że GM usunie ogień z tego ciała czy coś w tym stylu? Tak btw. mało co z twojej wypowiedzi idzie zrozumieć...

Pozdrawiam RookeR

Hexus 04-06-2009 20:56

Są dwa sposoby na odkrycie "tajemnicy płonącego ciała (część SSQ?)"
1. Rozwiązać zagadkę.
2. Test server, tp na rookgaard przez gma i destroy runką "zgasić" to ogień.
Szybciej dowiemy się co się w nim znajduje, tylko jakiś znajomy gm
Za niedługo Test Server :D

Luker's 04-06-2009 21:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hexus (Post 2559075)
Są dwa sposoby na odkrycie "tajemnicy płonącego ciała (część SSQ?)"
1. Rozwiązać zagadkę.
2. Test server i tp na rookgaard przez gma (I destroy field runkę oczywiście).
Szybciej dowiemy się co się w nim znajduje, tylko jakiś znajomy gm...
Za niedługo Test Server :D

Jeżeli chodzi o tp to przenosi do świątyni
Oczywiście kochany GM powie nam co i jak... czy ty myślisz?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:45.