Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Tompior 31-03-2009 00:40

Ale i tak fabula F/SN nie dorasta do piet scenariuszowi "unlimited blade works" w grze ;p
Co nie zmienia faktu, ze FSN pwnuje :P

milano8 31-03-2009 02:52

a ja szczesliwy ze sciagnalem sobie 2 odcinki DMC, wypakowuje i patrze .mkv... No ok, ale gdy to uruchomilem to mialem takie opoznienie obrazu ze zalamka, pozniej wyczytalem na jakims forum ze to "zzera" procesor ze tak powiem... Czy jest jakies wyjscie zeby elegancko rowno chodzilo ?

Hanndo90 31-03-2009 03:00

no i ''To Aru Majutsu no Index'' Skończone! B)
Bardzo pozytywna Seria jak dla mnie Bomba ;) 9,5/10

Misakaaaaa ;8o8o
Ps.Index tez fajno jest xD

hm co nastepne? mam do wyboru:
-Speed Grapher
-Madlax
-Night Head Genesis
-Seirei no Moribito
Może coś doradzicie?! :p

milano8 31-03-2009 03:08

oblukaj seirei~ mimo ze obejrzalem tylko 1 odcinek to spodobala mi sie kreska i zostawiam se to na pozniej... Fabula tez sie niezle zapowiadala...

DDoS 31-03-2009 07:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez milano8 (Post 2510239)
a ja szczesliwy ze sciagnalem sobie 2 odcinki DMC, wypakowuje i patrze .mkv... No ok, ale gdy to uruchomilem to mialem takie opoznienie obrazu ze zalamka, pozniej wyczytalem na jakims forum ze to "zzera" procesor ze tak powiem... Czy jest jakies wyjscie zeby elegancko rowno chodzilo ?

Ja próbowałem na mase sposobów, żeby to działało ale dupa na PC też mi się po 2-3 min robią opóźnienia, dlatego anime oglądam na Laptopie, nie wiem czemu ale na gorszym sprzęcie chodzi lepiej.

Nari 31-03-2009 10:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez milano8 (Post 2510239)

Może to zależy od odtwarzacza? Ja mam połowę, jeśli nie większość, anime w .mkv i chodzi mi normalnie. Spróbuj przez np. KMPlayera

DDoS 31-03-2009 11:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2510302)
Może to zależy od odtwarzacza? Ja mam połowę, jeśli nie większość, anime w .mkv i chodzi mi normalnie. Spróbuj przez np. KMPlayera

W moim przypadku to jest jakaś wina PC; na PC i Laptop mam te same kodeki dźwięku i obrazu, odtwarzacz JetAudio.

eerion 31-03-2009 11:18

Powyłączajcie wszystkie programy jak oglądacie - od gg po firefoxy i co się jeszcze dać.
Odkąd tak robie - mogę oglądać MKV na moim blaszaku ^^

DDoS 31-03-2009 12:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2510324)
Powyłączajcie wszystkie programy jak oglądacie - od gg po firefoxy i co się jeszcze dać.
Odkąd tak robie - mogę oglądać MKV na moim blaszaku ^^

Nic nie mam włączone od startu systemu i tak tnie, mi to obojętne nie lubię oglądać przy blaszaku, wole się walnąć na wyro laptop obok i ładnie :D

Grocix 31-03-2009 12:56

Rzecz w tym, ze H.264 (format, w ktorym zakodowane jest video w wiekszosci plikow MKV) z racji dobrej jakosci wymaga niestety dosyc duzej mocy obliczeniowej (zarowno na procesorze jak i na karcie graficznej). Mi w kazdym razie nigdy sie komp nie zajaknal, blaszak bez problemu radzil sobie z 1080p, na notebooku (ze zintegrowanym Intelem 945GM >.<) ogladalem 720p bez problemu, nie wiem jak sprawa z wiekszym formatem, mogloby byc kiepsko. Do odtwarzania uzywam wylacznie kodekow CCCP i MPC.

DDoS 31-03-2009 13:12

Święta po za domem trzeba zaopatrzyć się w coś do oglądania :)

Ghost in the Shell
Ayakashi
Mushiuta
Sky Girls
Spice ans Wolf

Otakuma 31-03-2009 16:19

Co myślicie o serii zwanej Kuroshitsuji? Dobre to to?

Podczas moich ciężkich poszukiwań nowej serii trafiłem na pewne anime, niestety zapomniałem jaki był tytuł. Jedyne co zapamiętałem to obrazek, na podstawie którego wnioskuje, że głównymi bohaterami jest facet i dziecko, akcja toczy się prawdopodobnie w czasach współczesnych(były bloki lub biurowce i asfaltowe drogi). Jakby ktoś kojarzył tą serie proszę o pomoc.

AzuranskiRookstayerXL 31-03-2009 16:31

Bardzo fajne. Naprawde ci to polecam.

DDoS 31-03-2009 16:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2510507)
Co myślicie o serii zwanej Kuroshitsuji? Dobre to to?

Podczas moich ciężkich poszukiwań nowej serii trafiłem na pewne anime, niestety zapomniałem jaki był tytuł. Jedyne co zapamiętałem to obrazek, na podstawie którego wnioskuje, że głównymi bohaterami jest facet i dziecko, akcja toczy się prawdopodobnie w czasach współczesnych(były bloki lub biurowce i asfaltowe drogi). Jakby ktoś kojarzył tą serie proszę o pomoc.

Przejrzyj historię stron, jeżeli wiesz kiedy na to trafiłeś, za mało detali, żeby coś wysnuć. ;p

Otakuma 31-03-2009 16:47

@DDoS
Myślisz, że nie próbowałem? Sprawdziłem w google grafika, każde jedno słowo które wcześniej wpisywałem w przeglądarkę. Widocznie historia była czyszczona...
Ale jakieś propozycje możecie podać, a nóż ktoś trafi ; P

Jak polecacie Kuro~ to dzisiaj zaczynam
@down
Zdjęcie nie działa ; (

DDoS 31-03-2009 16:51

Jedyne które przyszło mi na myśl dziecko facet budynki :D

http://img5.anidb.net/pics/anime/18344.jpg

@up
Bieda ale to na pewno nie ten tytuł co szukasz bo to film Tokyo Godfathers.

Otakuma 31-03-2009 17:01

@up
Nom. Te dziecko było w wieku 5-12 lat(płeć nieokreślona), koleś nie był zarośnięty i o ile pamiętam chodził w marynarce(przynajmniej na tym jednym konkretnym zdjęciu).

Już sobie poradziłem : ), to anime to: Kurenai

Nari 31-03-2009 18:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2510353)
Rzecz w tym, ze H.264 (format, w ktorym zakodowane jest video w wiekszosci plikow MKV) z racji dobrej jakosci wymaga niestety dosyc duzej mocy obliczeniowej (zarowno na procesorze jak i na karcie graficznej). Mi w kazdym razie nigdy sie komp nie zajaknal, blaszak bez problemu radzil sobie z 1080p, na notebooku (ze zintegrowanym Intelem 945GM >.<) ogladalem 720p bez problemu, nie wiem jak sprawa z wiekszym formatem, mogloby byc kiepsko. Do odtwarzania uzywam wylacznie kodekow CCCP i MPC.

Czyli, że mam dobry komputer? : P. Dzięki, bo oglądam wszystkie .mkv i nie wiedział o jakiś rodzajach O.o : P. Dla mnie anime dzieli się na hd i niehd, proste.

DDoS 31-03-2009 19:00

Wtorek a tu już rano spoilery potwierdzone Naruto i Bleacha - kolorowa strona młody team 10 i obecny, młodzi Nagato, Konan i Jahiko i obecni xD A chapter ogólnie nie ciekawy. Bleach - też nie zapowiada się super.

Koszyk 31-03-2009 22:58

YAY! Bleach 213, tylko szkoda ze RAW.

Dzisiaj chyba skoncze R+V

Hanndo90 31-03-2009 23:45

Zdecydowalem sie na ''Seirei no Moribito''
i coś mi sie zdaje ,ze to był dobry wybór
jestem po 3ep i jestem po wielkim wrażeniem
Grafika Super Fabuła tez zapowiada sie interesująco
jak narazie Konkret ;)

milano8 01-04-2009 00:30

a nie mowilem ? xd
Chyba jednak nie obejrze tego DMC bo probowalem na wszystkie sosoby z tym .mkv ale jak muli tak muli, a online nie bede ogladal bo jakosc = 0
Tez raczej sie chyba wezme za seirei~

Przepraszam za rozne bledy ale jestem po %% ;s

i386 01-04-2009 00:32

@up
we wtorek po %%?

Niezle to Code Geass, az sie dziwie ze dopiero teraz ogladam.. W pierwszej serii na poczatku bylo troche nudno, ale teraz jestem w polowie drugiej, tak mnie wciagnelo ze chyba jutro nocke zarwe : P bo dzisiaj padam na twarz..

Tompior 01-04-2009 00:36

@up: CG R2 od okolo 11-12 odcinka to jest taki masterpiece, ze hohoho. A ostatnich 6 epow to juz poezja :D

@Topic: Obecnie jestem na 35 epie GTO. Spoko anime, luzne, smieszne.
A co dalej? Spice and Wolf wlasnie sciagam ^^

milano8 01-04-2009 00:44

ale ze chodze do zaocznej to tydzien wolny...
Mam ochote na DMC , no ale rapidy megauploadu i torenty odpadaja to mujsze se chyba odpuscic

DDoS 01-04-2009 00:55

Miałem zacząć od GitSS, ale Ayakashi jakoś bardziej mnie przyciągnęło, 7 ep done bardzo wciągające ale chyba ostatnich 5 nie dam rady już dziś :P o 6 do pracy trzeba wstać.

Quezacoatl 01-04-2009 02:59

Cytuj:

we wtorek po %%?
Co sie dziwic, wyslalem kolejny set loliconu...

A tak na serio, to czy tu ktos czyta Negima? Czy postowanie commentow nt ostatniego chaptera to strata czasu?

To samo pytanie do Fairy Tail.

Grocix 01-04-2009 07:01

@Up
O Fairy Tail chyba ktos mowil :P

Koszyk 01-04-2009 10:50

Jupi, tylko 2 odc fillerów w bleachu... :D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bleach.pl
14 kwietnia zostanie wyemitowany 215. odcinek "Defend Karakura Town! Entire Appearance of the Shinigamis" - pierwszy odcinek nowej sagi.

milano8 01-04-2009 10:53

mam pewne zastrzezenie co do 1 pliku...
Nazwa: Doutei to Youjo de Douyoutte Dou.*****
Opis: 10
Rozmiar: 5.9 MB
Plik jest chwilowo niedostępny.

Fix it plx

Nari 01-04-2009 12:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez i386 (Post 2511051)
@up
we wtorek po %%?

Niezle to Code Geass, az sie dziwie ze dopiero teraz ogladam.. W pierwszej serii na poczatku bylo troche nudno, ale teraz jestem w polowie drugiej, tak mnie wciagnelo ze chyba jutro nocke zarwe : P bo dzisiaj padam na twarz..

To dziwne bo mi się jakoś bardziej podobała pierwsza :P. Druga była już trochę bardziej, jakby, sztuczna i naciągana?

Quezacoatl 01-04-2009 12:09

Cytuj:

Plik jest chwilowo niedostępny.
Mnie tam dziala. Jak masz problemy a plik wazy <10MB to mow ze chcesz bezposrednio to ci go wysle jako zalaczkin w mailu.

Cytuj:

@Up
O Fairy Tail chyba ktos mowil
Tak, ja. :p
A poza tym to nie pamietam czy mi ktos odpowiadal.

Grocix 01-04-2009 12:56

@Que
Hahaha, a Xantro przypadkiem nie pisal? Swoja droga, ile jest volow Negimy?

@Topic
Sciagam Bounen no Xamdou, Toradore i Kara no Kyoukai. Oj, bede mial co ogladac.

@Trzecia, najwazniejsza sprawa
Panowie, jesli chcecie cos sprowadzic z Japonii to macie tydzien na napisanie tego mnie, albo Corgarowi. Zlozylo sie, ze z racji dosyc naglego przyplywu gotowki, zdecydowalismy sie zwiedzic Tokio - przed matura zawsze przyda sie troche odprezenia. Wylatujemy w przyszla sobote, na dwa tygodnie (wracamy 25.04). Pomimo dosyc ograniczonego limitu bagazu w samolocie, jesli jest cos co chcielibyscie sprowadzic (figurki, plyty CD/DVD, mange, inne gadzety) to piszcie, zobaczymy co sie da zrobic. Poza tym, na pewno mozecie spodziewac sie obszernej relacji (byc moze zamieszczonej w magazynie Arigato) i kuuupy zdjec.

Koszyk 01-04-2009 13:07

@UP

Farciarze... :S

@top.

Skonczyłem R+V, warto oglądać 2ga serie? czy lepiej odrazu brać się za Sekirei ?:P

Corgar Frizz 01-04-2009 13:13

Imo lepiej Sekirei. 2 seria RtV ssie na całej linii.

PS. Życzcie nam powodzenia ;p

Nipah~!
Corgar Frizz

Nari 01-04-2009 13:20

Ciekaw jestem, czy w Japonii również świętuje Prima Aprilis, co nie, Grocek?

Grocix 01-04-2009 13:43

@Up
Nie, wydaje mi sie, ze Prima Aprilis to typowo polskie/europejskie swieto. Poza tym, naprawde powyzsza propozycja nie ma nic wspolnego z dzisiejszym dniem. Tak wiec, jesli cos chcecie to piszcie, a jak uda nam sie znalezc to damy info o cenie. A "niedowiarkow" czekaja zdjecia, juz wkrotce.

@Stan zamowien na chwile obecna:
- daikamura z Kirche/Mizore/Moką dla Koszyka
- figurka C.C. dla Rayzy
Z tym, ze naprawde nie wiem jak bedzie wygladac tam cena. Bede pisal.

milano8 01-04-2009 15:13

prosze przywiez mi jakas mloda japonke bo zawsze marzylem o dziewczynie from japan...
Tak na serio to oczekuje obszernego artykulu od was jak to tam jest...

A teraz mozna odliczac dni i godziny do FMA...

DDoS 01-04-2009 15:13

Gdyby nie fakt, że w wakacje planuje wylot tam to może bym coś poprosił (chociaż skłaniam się ku Prima Aprilis xD)

i386 01-04-2009 15:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2511156)
To dziwne bo mi się jakoś bardziej podobała pierwsza :P. Druga była już trochę bardziej, jakby, sztuczna i naciągana?

No zobaczym jak bedzie dalej : ) Narazie jedna z najlepszych serii jakie ogladalem : D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:48.