Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Nari 20-12-2008 15:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2384660)
ściągnij ultimate,bo normalny to pół. filler a jeszcze lepiej mange... (ja jutro jade po 8,9 tom ; o )

Niedawno wyszedł chyba Hellsing Ultimate 5 po ang, nie?

Skończyłem powtórkę z FSNa- jak zwykle świetne anime, mogę je oglądać w nieskończoność, co jest bądź co bądź dziwne, gdyż jak na anime jest tam masa niedomówień i swego rodzaju błędów. Ale wielki plus za oprawę dźwiękową.

Teraz biorę się za Saikano.

Serious Sam 20-12-2008 15:27

Dobra, ja mam problem... z napisami.
Konkretnie napisy lecą bardzo szybko, jeden po drugim, próbowałem kombinować z Sub-Edit Player, ale nic nie wskórałem... Napisy ściągnięte z animesub.info...

Nari 20-12-2008 15:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serious Sam (Post 2385282)
Konkretnie napisy lecą bardzo szybko, jeden po drugim, próbowałem kombinować z Sub-Edit Player, ale nic nie wskórałem... Napisy ściągnięte z animesub.info...

Ściągnij napisy przez napiprojekt, ew. zmień subedita na KMP Player- moim zdaniem lepiej się dostosowuje napisy.

Corgar Frizz 20-12-2008 16:09

na 99% masz napisy w .srt z ktorym subedit sobie nie radzi. Zmien nazwę napisów na nazwe pliku z anime, wlącz, a potem wciśnij "n" i szybkie napisy znikną. W zamian będziesz miał polskie napisy "wtopione" w anime.

Nipah!
Corgar Frizz

Juzefek 20-12-2008 21:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serious Sam (Post 2385282)

Używaj, tak jak Nari powiedział, napiprojekta, jeszcze nigdy mnie nie zawiódł :P

@top
Robię sobie powtórkę z mangi Dragon Ball. tylko serwis na którym czytam, posiada dosyć niską jakoś chapterów :/

Serious Sam 20-12-2008 23:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2385308)
Ściągnij napisy przez napiprojekt, ew. zmień subedita na KMP Player- moim zdaniem lepiej się dostosowuje napisy.

Nie ma tych napisów w napiprojekcie, ale z KMP spróbuję, tylko jutro...
<zieeeeeeew>

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2385347)
na 99% masz napisy w .srt z ktorym subedit sobie nie radzi. Zmien nazwę napisów na nazwe pliku z anime, wlącz, a potem wciśnij "n" i szybkie napisy znikną. W zamian będziesz miał polskie napisy "wtopione" w anime.

Napisy są w zwykłym notatniku =P

Dzisiaj jeszcze skończę Spice And Wolf, jestem na 11 odcinku
Cóż by tu rzecz o anime? Świetne!
Horo <3
Czy ktoś wie, gdzie dzieje się akcja w anime? W jakim państwie?

@down
Ciekawe dlaczego nie zrobili bardziej japońskiego średniowiecza? Ogólnie nie narzekam, tylko ciekawi mnie, czemu tak zrobili =/

Grocix 20-12-2008 23:07

@Up
Na pewno w Japonii... A co to ma do rzeczy jak i tak z realiami historycznymi nie ma nic wspolnego?

@Edit @Up
To byl sarkazm :P

Quezacoatl 20-12-2008 23:56

Cytuj:

Napisy są w zwykłym notatniku =P
To może twój złom nie umie zinterpretować numerków przy napisach... Bo w końcu powinno być coś w stylu: <02:16> itd. przy każdej linijce. Jak program stara się wcisnąć każdy napis od razu, bez czekania na właściwy czas to może wpisy czasu są jakieś nie tak. Zdarzyło mi się, że player nie odtwarzał napisów bo między minutami a sekundami były , zamiast : i nie umiał tego przeczytać. No ale to taka dygresja, nie mam pojęcia jak wy to wasze anime oglądacie, a ja jedyny kontakt z napisami miałem przy filmach na płytach. Anime nie oglądam w taki sposób (jak już to hard suby).

raven 21-12-2008 00:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juzefek (Post 2385990)

Robię sobie powtórkę z mangi Dragon Ball. tylko serwis na którym czytam, posiada dosyć niską jakoś chapterów :/

podaj ten serwis

Corgar Frizz 21-12-2008 00:27

@ Spice&Wolf

Patrząc na realia raczej wykluczył bym że akcja dzieje się w japonii. Miejsce w którym dzieje się akcja ma raczej elementy charakterystyczne dla średniowiecznej europy i na niej był wzorowany. I raczej nie da się powiedzieć gdzie dokładnie dzieje się akcja. A jeśli już miałbym coś powiedzieć na ten temat to celował bym w okolice węgier, ukrainy i polski ;p W którymś epie widać że do "pogańskich" ziem nie jest bardzo daleko, a z tego co wiem to właśnie te kraje były najbardziej wysuniętymi chrześcijańskimi państwami.

Nipah!
Corgar Frizz

Rayza 21-12-2008 01:55

a ja obejrzałem 4 ep. Vampire knight
i normalnie zakochałem sie w tym anime xD a zwłaszcza w zaje... op.

http://img386.imageshack.us/img386/3...large28kz2.jpg

polecam go każdemu xD

Gangrel 21-12-2008 03:08

Ja juz jestem po 6 epie tego anime. Faktycznie, godne uwagi :)

Koszyk 21-12-2008 07:49

Hahhaha ;D

Baa. Zajebiaszcze anime, jestem na 2gim sezonie, tylko nie moge znalesc napisow do 10 epizodu :S

Nari 21-12-2008 12:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2386439)
a ja obejrzałem 4 ep. Vampire knight
i normalnie zakochałem sie w tym anime xD a zwłaszcza w zaje... op.

polecam go każdemu xD

No aż takie fajne to nie jest... ; P. Później fabuła traci trochę na nieprzewidywalności i z miejsca da się niemalże powiedzieć co będzie przez następne 3/4 epa ; P.

Skończyłem Saikano- całkiem dobre anime, polecam.
Teraz oglądam Shakugan no Shana- anime nie jest aż takie złe, ma swoje wzloty i upadki. Jak narazie średnie, kreska ładna, postacie też, tylko fabuła po troszkę śmierdzi.

Rekin Master 21-12-2008 12:16

A ja właśnie zaczynam 15. ep Darker than black. Podoba mi się, godne polecenia. Następny w kolejce jest właśnie vampire knight :P.

Serious Sam 21-12-2008 12:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 2386335)
To może twój złom nie umie zinterpretować numerków przy napisach... Bo w końcu powinno być coś w stylu: <02:16> itd. przy każdej linijce. Jak program stara się wcisnąć każdy napis od razu, bez czekania na właściwy czas to może wpisy czasu są jakieś nie tak. Zdarzyło mi się, że player nie odtwarzał napisów bo między minutami a sekundami były , zamiast : i nie umiał tego przeczytać. No ale to taka dygresja, nie mam pojęcia jak wy to wasze anime oglądacie, a ja jedyny kontakt z napisami miałem przy filmach na płytach. Anime nie oglądam w taki sposób (jak już to hard suby).

No nie wiem...Sytuacja wygląda mniej, więcej tak:
1

Jak próbuję coś zmienić w napisach, na przykład ''Konwersja formatów czasowych'' na czasowy (00:00:00), lub 0:00:00, albo [000][000], to wyskakuje taki coś:
2

Dodam jeszcze, że na animesub.info są dwie wersje napisów do pobrania (tych do 5odc) i z dwoma jest tak samo~~

Quezacoatl 21-12-2008 13:44

Cytuj:

Jak próbuję coś zmienić w napisach, na przykład ''Konwersja formatów czasowych'' na czasowy (00:00:00), lub 0:00:00, albo [000][000], to wyskakuje taki coś:
Bo ten co robił napisy to dupa jakaś. Przyjżyj się, tam tobie podświetla co jest nie tak.
Wszędzie masz "{XXX} {}" A ta jedna linjia ma "{XXX{ {}" Jakiś ciul po prostu pisać nie umie. Przeleć się i po poprawiaj takie ciemne błędy, to powinno już się dać coś zrobić.

Grocix 22-12-2008 00:38

Wlasnie sobie zrzucilem do oddzielnej playlisty sama muzyke z anime (single i kilka OSTow) i mi wyszlo 254 utworow >.<

Bordo 22-12-2008 00:45

Moja fascynacja mangą jak na razie kończy się na obrazkach ze słodkimi dziewczynami ;) Widać po moim avatarze i podpisie. Jakoś nigdy nie czułem chęci do oglądania filmów anime, mnie nie ruszają, wolę obrazki xD ^^

Grocix 22-12-2008 01:15

@Up
Ale w anime kawaii dziewczyny sa... ruchome! xD

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:15.