Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tenszinkan
(Post 2691050)
A czy ja nazwalem to co robi Firma rapem albo napisalem gdziekolwiek ze tego slucham ? Nie wszystko mi sie podoba, poza tym slcuham tyle samo rapu polskiego co i zagranicznego. ( nie tylko rapu zreszta bo i dancehall, reggae i reggaeton, ale mniejsza z tym). W*****a mnie tylko podejscie takich ludzi jak ty, posluchal wiesniakow z Firmy, i mysli ze on madry a reszta glupia. Zreszta teraz jest taka moda na rocka w szkolach i w ogole, rock jest taki Co000l teraz, mimo ze sam chodze do LO, panuje takie przekonanie ze ci co sluchaja rocka itp to jest szlachetna mlodziez, a ci co rapu to idioci. Chlopak z gitara byl by dla mnie para =*****8888 I chuj wszyscy rockowcy amerykanska mlodziez normalnie z nowoczesnych komedii o dojrzewaniu.. (z calym szacunkiem dla tych co sluchaja tego od zawsze, pisze tu o zajawkach typu 5 znajomych nagle gitary zakupilo...i sa rockowcy i chuj...)
|
To ty chyba na prawdę nie znasz mojego podejścia, w*****ają mnie ludzie co gówno o mnie wiedzą (i z resztą, nie tylko o mnie - co po prostu gówno wiedzą) a piszą.
Należę do grupy osób które w wieku 5 lat zaczęły słuchać zespołów typu RHCP, Led Zeppelin, Metallica, The Offspring, Rage Against The Machine, głównie pomiędzy rockiem punkiem i metalem. A z Tobą w kwestii lansrockmenów się zgadzam.
Cytuj:
(Post 2691050)
Posluchaj sobie Kasta squad - peryferie, a nie firmami rzucasz, to jest prawdziwy rap i klasyka zreszta.
|
Widzę, że nie zrozumiałeś mojego posta, z resztą nie pierwszy raz. Zakładałem, że o taki Toksong, kompletne bezmózgowie tego słucha. A i nie tylko Kasta - DJ 600V, Wzgórze Ya-Pa 3, Grammatik, stara Molesta Ewenement, starsze kawałki Warszafskiego Deszczu, Paktofonika... W hiphopie nie siedzę tak bardzo, raczej rock/reggae, ale te zespoły to był dla mnie prawdziwy hip-hop. Aktualnie prawdziwy hip-hop nie powstaje, chyba, że gdzieś w podziemiach, zanim ludzie polecą na kasę. Dla mnie Firma i to całe JP to jest tylko kolejny powód do śmiechu.
Cytuj:
(Post 2691050)
Z drugiej strony jak Peja na*******a wszystko na moj koszt wiecie co z nim zrobic to nie ma sie co dziwic. Ale muze i tak nagrywa niezla.
|
Peja dla mnie jest śmieszny, jebie od niego komercją jak od Tedego, ale Tede przynajmniej się z tym nie kryje.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Canabis
(Post 2691052)
@Gonzo
Dla mnie Firma to jest Rap. A dla ciebie hip hopem jest Verba i Norbi.
|
Skoro wiesz co jest dla mnie hip-hopem to spoko!
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Canabis
(Post 2691052)
A tak prostujac twoje zacofanie, HIP HOP to kultura na ktora sklada sie RAPowanie... BeatBox, Graffiti itp.
|
Moje zacofanie? Ja o tym wiem bardzo dobrze. Dodatkowo ignorancie, hip-hop też jest rodzajem muzyki.
|