Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   FAQ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1682)

Ultimus Skydiver 07-12-2004 17:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez HocBav
Np jeśli sie myle z ty "serwer down" postujcie plz

Tak masz racje.....
Mylisz sie :P Serwery normalnie dzialaja w tym czasie. A test serwer jest to na testowanie wszystkiego ale zazwyczaj jest na nim wielka zadyma :P
GM'y rozdaja rozne itemki, potworki biegaja gdzie chca (np Demony w AB)

Thimburd 08-12-2004 16:31

Powie mi ktoś coś o mikołaju? Proszę o wypowiedź kogoś KTO COŚ WIE! Na forum jest kilka tematów o św. Mikołaju, ale każdy mówi coś innego!

Mam pytania:

1. Kiedy będzie św Mikołaj/Pomocnicy
2. Przez jaki czas ( ile dni/godzin ?)
3. Co będzie dawał.
4. Jak taki prezent odebrać.
5. Jak to będzie wyglądało.

Pls o odpowiedź!!!

Ultimus Skydiver 08-12-2004 22:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thimburd
Powie mi ktoś coś o mikołaju? Proszę o wypowiedź kogoś KTO COŚ WIE! Na forum jest kilka tematów o św. Mikołaju, ale każdy mówi coś innego!

Mam pytania:

1. Kiedy będzie św Mikołaj/Pomocnicy
2. Przez jaki czas ( ile dni/godzin ?)
3. Co będzie dawał.
4. Jak taki prezent odebrać.
5. Jak to będzie wyglądało.

Pls o odpowiedź!!!

Jak juz mowilem na innym topicu Mikolaja NIE BEDZIE na innych serwerach niz PREMIA.

ad562 09-12-2004 08:49

low / high level

Mam pytanie: kiedy postać staje się HIGH LEVELowcem? Gdzie jest próg kiedy przestaje się być LOW LEVELowcem i staje się HIGH (może jest jeszcze jakiś pośredni stan: MEDIUM LEVEL) ?
Yon

Ultimus Skydiver 10-12-2004 13:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ad562
Mam pytanie: kiedy postać staje się HIGH LEVELowcem? Gdzie jest próg kiedy przestaje się być LOW LEVELowcem i staje się HIGH (może jest jeszcze jakiś pośredni stan: MEDIUM LEVEL) ?
Yon

Nie ma granicy... H-levelem mozesz zostac majac 9 level....
Przewaznie liczy sie co prawda level cos ponad 80....
Ale w niektorych wypadkach twoja wiedza o Tibi wystarcza...

Litawor 10-12-2004 16:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ultimus Skydiver
Nie ma granicy... H-levelem mozesz zostac majac 9 level....
Przewaznie liczy sie co prawda level cos ponad 80....
Ale w niektorych wypadkach twoja wiedza o Tibi wystarcza...

Otóż mylisz się, bo "high lvl" to nie doświadczony gracz, tylko postać na wysokim lvlu. Lvl 9 nie jest raczej wysoki. High lvle na każdym serwerze są inne, ale rzeczywiście zwykle jest to lvl 80+.

Thimburd 10-12-2004 17:56

Cytuj:

Jak juz mowilem na innym topicu Mikolaja NIE BEDZIE na innych serwerach niz PREMIA.

He? A skąd takie info???

Jeżeli tak bedzie, to się załamię...

Ultimus Skydiver 10-12-2004 19:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thimburd
He? A skąd takie info???

Jeżeli tak bedzie, to się załamię...

-.- Zawsze tak bylo ... Tak samo dynie sa tylko na premi ... Dostaja je na Hallo...

slimaczek 10-12-2004 19:48

@up

z tego co wiem, to pelno osób mowi że rok temu od mikołaja dostało pomarańcze.. stali jego pomocnicy w kazdym depo w kazdym miescie.. jak wziales w jednym to w innym juz nie weźniesz.. nie dostaniesz wartościowych zbytnio rzeczy tylko coś w stylu właśnie tych pomarańczy.. wiele osób myślało że będzie w mikołajki ale nie było..

ad562 10-12-2004 21:56

magic level

Słyszałem, że zużyta mana nie cała zużyta mana wlicza się do magic levelu. Podobno wpadają tam tylko pełne 20 many, tzn. jak robię HMMa to wpada 60 many (3 paczki po 20 many) a nie całe 70. Znowu jak zrobię 2 runy HMM naraz to wpadnie całe 140 (7 paczek po 20). Czy to prawda, że tak system nalicza manę do magic levelu?
Yon

Ultimus Skydiver 10-12-2004 22:44

@slimaczek
tak to prawda w tym roku bedziesz dostawal gdzies w okolicach swiat takie kolorowe lizaki laseczki bo ludzie na test serwerze juz dostaja :P

@ad562
Tak. Jest tak jak mowisz (pisalem to juz gdzies na tym forum).
Magic level liczy sie segmentami po 20 many na segmen. a wiec rzeby jak robisz hmmy nie tracic 10 many to mussz robic 2 runki naraz wtedy liczy Ci sie 7 segmentow. (140/20=7 [dla tych co nie umieja liczyc]).
Jesli jest jakis niedowiarek to niech to sprawdzi .... my to juz sprawdzalismy ....

ad562 10-12-2004 23:24

liczba czarów

Cytuj:

@slimaczek
tak to prawda w tym roku bedziesz dostawal gdzies w okolicach swiat takie kolorowe lizaki laseczki bo ludzie na test serwerze juz dostaja :P

@ad562
Tak. Jest tak jak mowisz (pisalem to juz gdzies na tym forum).
Magic level liczy sie segmentami po 20 many na segmen. a wiec rzeby jak robisz hmmy nie tracic 10 many to mussz robic 2 runki naraz wtedy liczy Ci sie 7 segmentow. (140/20=7 [dla tych co nie umieja liczyc]).
Jesli jest jakis niedowiarek to niech to sprawdzi .... my to juz sprawdzalismy ....

Wiem, że pisałeś, ale coś chyba nie zrozumiałem i wolałem się dopytać, dzięki.

Mam jeszcze jedno pytanie: czy jest limit czarów jakie mag / druid może sie nauczyć (np. 20 czarów nie zależnie jakie to będą i ani jednego więcej)?
Yon

Ultimus Skydiver 10-12-2004 23:42

@up
Sorx ze tak pozno ale pisalem gdzie indziej.

Jedynym limitem jest posiadanie paca, twoja profesja, i iilosc czarow w Tibi :P

WF_ 11-12-2004 18:34

Jak jestem Rooku,to jest taki most.Niedaleko młyna i sklepu All Dee.Ale nie mogę przez niego przejść!Co robić?Jakie miejsca mogę oglądać gdy zdobywam 4 level.

Taumer 11-12-2004 21:43

ten mostek jest tylko dla PACC - jak nie wierzysz to przeczytaj znak obok ;)

Rinseregion 12-12-2004 09:08

mam pytanie, czy da sie za pacca zaplacic "przekazem pjenieznym" przez poczte polska? bo chyba poleconym priorytemtem mi ukradna, a w gre wchodzi duza sumka czyt. 35euro...
Albo listem wartosciowym!!

Creeze the knight 12-12-2004 15:04

Mam prolem

Jak chcem się zalogowac to niera pisze "IP adres blocked for 30min.Please wait.

Czemu tak jest !!!!!

Adolphus Elbragol 12-12-2004 23:12

Przepraszam, mozliwe, ze taki pytanie juz padlo, ale nie chcialo mi sie czytac wszystkich 40+ stron. Pytanie jest nastepujace: Jakie wymagania musi spelniac temat by otrzymal status "goracego"?
@up: na drugi raz zamiast zasmiecac faq uzyj przycusju szukaj -.-

WF_ 13-12-2004 15:49

Kilka pytań:

1.Jak dostać się do tego szurnietego maga?
2.Jak zdobyć small axe?
3.Jak dostać się do sklepu Lee?Gdzie on jest?(NIE MYLIĆ ZE SKLEPEM ALL DEE! X( )
4.Gdzie znajdę orków włóczników na Rooku?

Adolphus Elbragol 13-12-2004 20:39

Na wszystkie twoje pytania jest jedna odpowiedz: SZUKAJ! Polecam mape rookgaardu na www.tibia.pl i mape respawnu by Hegemmon tamze.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:45.