Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Nie wierzysz w UFO? Zmienisz zdanie. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=190525)

neopostman 09-12-2008 16:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2369125)
Jednak czy zaraz muszą być obdarzone inteligencją ?

Skoro ewoulują dłużej od nas nasuwa się logiczny wniosek, że muszą.

Vasudanin 09-12-2008 17:40

A skąd wiesz, że ewoluują tak samo jak my? Może Oni dopiero teraz opanowali sztukę robienia narzędzi z kamienia? =]

btw.
Czy to prawda, że jakaś planetka się teraz ukazała? Taki większy biały punkt, bardzo wyraźny, widocznie większy od gwiazdy gdzieś na niebie.

Erhion 09-12-2008 17:41

Cytuj:

btw.
Czy to prawda, że jakaś planetka się teraz ukazała? Taki większy biały punkt, bardzo wyraźny, widocznie większy od gwiazdy gdzieś na niebie.
Pierwsze słyszę, gdzie o tym czytałeś?

Voon 09-12-2008 17:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ze'To (Post 2368018)
skąd wiesz, że jest w ogóle coś takiego jak wszechświat? byłeś?

Wow, pierwszy użytkownik który otworzył sobie czaszkę, żeby zobaczyć, że naprawdę ma mózg.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasudanin (Post 2369344)
btw.

W niedziele wieczorem coś takiego było. Na południowej stronie nieba, biały punkt przechodzący różnymi kolorami. Dobry efekt, szkoda, że nie miałem aparatu.

@down;
To w niedziele było w większości białe i choć nie mam porównania, śmiem twierdzić, że było sporo mniejsze.

Vasudanin 09-12-2008 17:55

Zauważyłem, zresztą Gargoin też. Taka pomarańczowa planetka.
Fotka:
http://img70.imageshack.us/img70/5527/img1188mt9.jpg

Fred_Flintston 09-12-2008 18:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 2369175)
Skoro ewoulują dłużej od nas nasuwa się logiczny wniosek, że muszą [być inteligentni -Fred].

Ewolucja nie oznacza inteligencji (w rozumieniu człowieka).

GargoinX 09-12-2008 18:07

No, ja powiedziałem Vaskowi jak u mnei (centrum kraju) była jeszcze do rozpoznania jako planeta, ale słabo. A u Vaska widać jeszcze dobrze. Wniosek taki, że ludzie na południu polski mają szansę jeszcze zobaczyć planetę.

Smerfekk 09-12-2008 18:18

Co do UFO
- Ja w to wierze, nie jestem w 100% pewien ale wierze. W końcu kosmos jest ogromny to coś tam musi być

Jak już ktoś tu mówił o Nibiru
Nibiru znajduję się za Uranem i jest 3x większa od Ziemi.
Ta planeta istnieje i naprawdę się przybliża do Ziemi, dużo czytałem o Tym książek, wywiadów etc. Uważam, że te teksty jak Projekt Cheops i kalendarz majów to jedna wielka bujda, lecz o planetę nie mam żadnych wątpliwości. Szansa na to, że przez nią nastąpi koniec świata jest nikła. Wystarczy, że skręci o 0.1stopnia i już sobie poleci hen daleko.
W tym co czytałem także dowiedziałem się o planach USA czy tam NASA.
Oni mają użyć bomby nuklearnej w celu zmiany trajektorii lotu Nibiru lub gdy to nie przyniesie skutku, możliwe jest, że ją będą próbować zniszczyć. To nie są pewne informacje, po prostu mnie to interesuje i chciałem się z Wami podzielić moimi informacjami, reflekcjami.

Lasooch 09-12-2008 18:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ze'To (Post 2368018)
soryy, że odświeżam taki stary post, ale przepraszam bardzo skąd masz pewność, że są to na 100% udowodnione prawdy?Z obliczeń, które ktoś Ci podsuwa pod nos? skąd wiesz, że jest w ogóle coś takiego jak wszechświat? byłeś? nie wszystko co widzimy musi być prawdą

Y, bo widzę wszechświat (część) i w nim jestem?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ze'To (Post 2368540)
codziennie jesteśmy karmienie kolejnym stekiem bzdur, co zawdzięczamy mediom... prędzej czy później to zrozumiecie... świat rzeczywisty może być baardzo zaskakujący

Kolejny, co obejrzał Zeitgeist i poczytał o proroctwie Oriona na rok 2012 po czym stwierdził, że to wszystko, co mówią w mediach to kłamstwa i w ogóle, piramidy zbudowali kosmici i nieważne, że źródła o tym mówiące to większy stek bzdur niż powszechnie uznawane media?

Tak, w prawdziwym świecie mamy UFO co trzy kroki, Nibiru właśnie mijającą Marsa i ziemia jest płaska (widziałeś, że nie jest?).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2368123)
Jes tw tym troche racji, w tym rozumowaniu :)

Dla przykładu już ten wszechświat, z kąd taki typowy szary Kowalski ma mieć pewność, że takowy istnieje? Ludzie wyższych organizacji itd. mogą wcisnąć wszystkim takim szarym Kwalskim, nam, poprzez media, że coś takiego jest, a może nawet to być największe kłamstwo. Przeciętny Kowalski przecież nie poleci i nie sprawdzi tego ;)

Teorie spiskowe to z założenia pierdoły. A nawet jeśli żyłbym w świecie złudzeń - dopóki nie jest to szalony eksperyment przeprowadzany tylko na mnie, a rzeczywistość, w której się odnajduję i jest mi (i milionom ludzi) z tym dobrze - mam to gdzieś : )

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Qapek(...) (Post 2367896)
jeśli o kropki na niebie chodzi, to chyba księżyc się za słońcem schował czy jakoś tak to szło, nie pamiętam, na onecie o tym pisali.

To, że księżyc się schował za słońcem, mogli napisać tylko na onecie. -> google.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 2369175)
Skoro ewoulują dłużej od nas nasuwa się logiczny wniosek, że muszą.

Dla Twojej informacji, żółwie też ewoluują dłużej od nas ; )

@Smerfekk: Jeśli Nibiru miałaby być trzy razy większa od Ziemi, to sam fakt, że jest tak mała, zaprzeczałby funkcji jej przypisywanej (ZAGŁADA!11). I nie ma bomby nuklearnej która ruszyła by na tyle dużą (choć małą) planetę, tym bardziej jeśli mowa o zniszczeniu. I zastanawia mnie, czy rzeczywiście tyle kretynów jest na świecie, że powstało na ten temat 'dużo książek'.

Erhion 09-12-2008 18:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smerfekk (Post 2369474)
W tym co czytałem także dowiedziałem się o planach USA czy tam NASA.
Oni mają użyć bomby nuklearnej w celu zmiany trajektorii lotu Nibiru lub gdy to nie przyniesie skutku, możliwe jest, że ją będą próbować zniszczyć. To nie są pewne informacje, po prostu mnie to interesuje i chciałem się z Wami podzielić moimi informacjami, reflekcjami.

Pojęcia nie mam skąd wytrzasnąłeś takie bzdury! Na bieżąco jestem z tematem Nibiru a pierwsze słysze o takich planach.

Ba nawet jeśli - bomba nuklearna nie rozwali planety, ani nie zmieni trajektori.

Ze'To 09-12-2008 19:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2369488)
Kolejny, co obejrzał Zeitgeist i poczytał o proroctwie Oriona na rok 2012 po czym stwierdził, że to wszystko, co mówią w mediach to kłamstwa i w ogóle, piramidy zbudowali kosmici i nieważne, że źródła o tym mówiące to większy stek bzdur niż powszechnie uznawane media?

nie wiem czym jest Zeitgeist... o proroctwie Oriona słyszałem, jednak nie ma to w ogóle związku z moją wypowiedzią... to są moje obserwacje po długich latach
możesz się z tym nie zgadzać, ale spróbuj przedstawić swój punkt widzenia, zamiast mieszać mnie z łatwowiernymi głupcami...

Cytuj:

Y, bo widzę wszechświat (część) i w nim jestem?
Gdybyś właśnie był we śnie, rozróżniłbyś rzeczywistość od jawy?

Lasooch 09-12-2008 20:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ze'To (Post 2369623)
nie wiem czym jest Zeitgeist... o proroctwie Oriona słyszałem, jednak nie ma to w ogóle związku z moją wypowiedzią... to są moje obserwacje po długich latach
możesz się z tym nie zgadzać, ale spróbuj przedstawić swój punkt widzenia, zamiast mieszać mnie z łatwowiernymi głupcami...

Swój punkt widzenia chyba wystarczająco wyraźnie przedstawiłem.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ze'To (Post 2369623)
Gdybyś właśnie był we śnie, rozróżniłbyś rzeczywistość od jawy?

Jestem na jawie i umiem odróżnić ją od snu. W drugą stronę - nie muszę, chociaż podobno LD jest czymś pięknym.

Erhion 09-12-2008 20:17

Cytuj:

A ty jesteś kolejnym który bezdyskusyjnie przyjmuje "prawde" dawaną nam przez media, rządzących itp. Skąd wiesz, że media mówią prawdę a Zeitgeist to kłamstwa?

A no tak "Moja racja jest mojsza niż twojsza".

Lasooch 09-12-2008 20:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2369706)
A ty jesteś kolejnym który bezdyskusyjnie przyjmuje "prawde" dawaną nam przez media, rządzących itp. Skąd wiesz, że media mówią prawdę a Zeitgeist to kłamstwa?

A no tak "Moja racja jest mojsza niż twojsza".

Doczytaj:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2369488)
(...) A nawet jeśli żyłbym w świecie złudzeń - dopóki nie jest to szalony eksperyment przeprowadzany tylko na mnie, a rzeczywistość, w której się odnajduję i jest mi (i milionom ludzi) z tym dobrze - mam to gdzieś : ) (...)

I w dalszym ciągu - nie widzę podstaw by sądzić, że to Ty masz rację. Ale to jest spór jak o to, czy bóg/Bóg istnieje. Ateizm to w gruncie rzeczy nie brak wiary, a wiara w nieistnienie boga, right?

Po prostu niezależnie od tego, czy rzeczywiście media przed nami ukrywają rzeczy, o których warto byłoby wiedzieć, czy nie - jest mi to obojętne dopóki dobrze mi się żyje.

Dragon-Fly 09-12-2008 20:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2369706)

Przypominając sobie temat o wojnie gruzińsko-rosyjskiej w tym momencie na mojej twarzy pojawił się mały uśmieszek ;>.

Może Ze'towi chodzi o tą scenę z seksmisji, gdzie po wyjściu na powierzchnię okazało się, że te "pustkowia" i "zniszczenia" to kawał płachty? :P

Erhion 09-12-2008 20:34

Cytuj:

I w dalszym ciągu - nie widzę podstaw by sądzić, że to Ty masz rację. Ale to jest spór jak o to, czy bóg/Bóg istnieje. Ateizm to w gruncie rzeczy nie brak wiary, a wiara w nieistnienie boga, right?
Tak jak ja nie widzę podstaw by sądzić, że to Ty masz racje. Po prostu ani Ty ani Ja nie możemy udowodnić i zaprzeczyć. Co do reszty - Right.

Cytuj:

Po prostu niezależnie od tego, czy rzeczywiście media przed nami ukrywają rzeczy, o których warto byłoby wiedzieć, czy nie - jest mi to obojętne dopóki dobrze mi się żyje.
No widzisz a mi nie. Chce poznać jak naprawdę wygląda ten świat, a aby to osiągnąć trzeba znać obie strony monety. ;)

Cytuj:

Przypominając sobie temat o wojnie gruzińsko-rosyjskiej w tym momencie na mojej twarzy pojawił się mały uśmieszek ;>.
Masz na myśli to, że wierzyłem mediom, że to Gruzini są poszkodowani? ;) Bo tak było moim zdaniem. To, że moje osobiste zdanie pokrywało się ze zdaniem mediów nie znaczy, że im wierze.

Kropka997 09-12-2008 21:23

proponuje wasze wypowiedzi o Nibiru pisac w tym temacie
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=190558

Ze'To 09-12-2008 23:15

"Jestem na jawie i umiem odróżnić ją od snu. W drugą stronę - nie muszę, chociaż podobno LD jest czymś pięknym."

skąd wiesz, że umiesz rozróżnić ? :>

"(...) A nawet jeśli żyłbym w świecie złudzeń - dopóki nie jest to szalony eksperyment przeprowadzany tylko na mnie, a rzeczywistość, w której się odnajduję i jest mi (i milionom ludzi) z tym dobrze - mam to gdzieś : ) (...)"

takie myślenie jest moim zdaniem błędem, życie w błogiej nieświadomości może Cię doprowadzić do momentu ,w którym prawda wyleje się na Ciebie jak wiadro wody...

ogólnie proponuję poczytać trochę o Sokratesie... zawsze zadawał pytanie "ale skąd wiesz" i w końcu padało magiczne NIE WIEM i tak naprawdę nic nie wiemy i żadne artykuły ani żadne "dowody" mnie nie przekonują

@Edit
Wyobraź sobie, że może być podobnie tylko że zamiast tej płachty jest jeden wielki sen :>

Lasooch 09-12-2008 23:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ze'To (Post 2370086)
"Jestem na jawie i umiem odróżnić ją od snu. W drugą stronę - nie muszę, chociaż podobno LD jest czymś pięknym."

skąd wiesz, że umiesz rozróżnić ? :>

Nie będę odpowiadać na pytania retoryczne. Wiem, bo wiem. To jest oczywiste.

Cytuj:

"(...) A nawet jeśli żyłbym w świecie złudzeń - dopóki nie jest to szalony eksperyment przeprowadzany tylko na mnie, a rzeczywistość, w której się odnajduję i jest mi (i milionom ludzi) z tym dobrze - mam to gdzieś : ) (...)"

takie myślenie jest moim zdaniem błędem, życie w błogiej nieświadomości może Cię doprowadzić do momentu ,w którym prawda wyleje się na Ciebie jak wiadro wody...

Miliardom ludzi w historii nikt takiego wiadra na głowę nie wylał, czemu miałby wylać mi?

Cytuj:

ogólnie proponuję poczytać trochę o Sokratesie... zawsze zadawał pytanie "ale skąd wiesz" i w końcu padało magiczne NIE WIEM i tak naprawdę nic nie wiemy i żadne artykuły ani żadne "dowody" mnie nie przekonują

Sprzeczność. Skoro Cię nie przekonują artykuły ani dowody, to Sokrates nie musiał wcale żyć, a książki/cokolwiek o nim są fałszywe. Idąc Twoim tokiem myślenia, jest to całkiem prawdopodobne. Więc przeczysz sam sobie, wyznając poglądy kogoś, kogo nie było.

Cytuj:

@Edit
Wyobraź sobie, że może być podobnie tylko że zamiast tej płachty jest jeden wielki sen :>

Sęk w tym, że nie może. Bawimy się w Matrixa? Jeśli tak, mi się nie spieszy żeby sprawdzać, how deep the rabbit-hole goes.

Jeśli odrzucasz inne dowody, przedstaw swoje. Sensowne. Bardziej przekonujące od tych oficjalnych.

Prostynick 10-12-2008 02:05

http://video.google.com/videoplay?do...59786573345621

http://video.google.com/videoplay?do...93514949778004

Jeśli było to sorry.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:31.