Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Narkotyki... Chcesz zapalic, wrzucic groszka? WEJDZ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=198124)

Fred_Flintston 17-12-2008 17:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix (Post 2380882)
Oczywiście, że nie mam jak tego udowodnić.[...] Ja nie mam dowodów na to, że są spryskiwane,[...]

Czyli zjawisko zwane spryskiwaniem na masową skalę konopi Muchozolem nie istnieje.
No chyba, że Ty w to wierzysz.

Cytuj:

Mhm... Ciekawe. Rozwinąć się znaczy ni mniej, ni więcej niż "rozwinąć się". To NIE znaczy 'powstać'. Rozwój to nie powstawanie czegoś.

Ech, ja wiem co to znaczy. Tylko, że w tym zdaniu:
Cytuj:

Przez substancje psychoaktywne (jak THC) może rozwinąć się w nas schizofrenia
sugerujesz chyba, że schizofrenię ma każdy z nas.

Cytuj:

No i argument 'powoływania się na wikipedię' jest śmieszny patrząc na Twój poprzedni post.

Teraz już dobrze? :) W tak trywialnych zagadnieniach to, czy dana informacja jest z Wikipedii czy z innego źródła nie ma znaczenia.

@ALL DOWN
Jak do ściany. Ignoruję ten temat.

Shinjix 17-12-2008 23:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fred_Flintston (Post 2381099)
Czyli zjawisko zwane spryskiwaniem na masową skalę konopi Muchozolem nie istnieje.

Udowodnij mi, że nie istnieje. I brak dowodów na istnienie NIE JEST dowodem na nieistnienie.

Cytuj:

No chyba, że Ty w to wierzysz.

Analogicznie do tego mogę powiedzieć, że marihuana jest spryskiwana, chyba że Ty wierzysz, że jest inaczej.

Cytuj:

Ech, ja wiem co to znaczy. Tylko, że w tym zdaniu: [...] sugerujesz chyba, że schizofrenię ma każdy z nas.

W tym zdaniu nic nie sugeruje, tylko podaje fakt. Przykro mi, że zrozumiałeś je inaczej i zamieniłeś wyraz 'rozwinać' na 'stworzyć'.

Cytuj:

Teraz już dobrze? :) W tak trywialnych zagadnieniach to, czy dana informacja jest z Wikipedii czy z innego źródła nie ma znaczenia.

Zdecyduj się, bo zaprzeczasz samemu sobie. Najpeirw podajesz wikipedie jako żródło informacji, a następnie podważasz jej wiarygodność, kiedy jest Ci to na rękę.

Snagoth 17-12-2008 23:59

EE.. ziomki ziomki!

wiekszosc tego co napisal Shinjix to prawda.

co do tego 'maczania' to jest to racja ale nie w takiej formie jak to napisaliscie... Shinjix mowi ze maczają a Fred ze to bajki. Prawda jest taka ze niejednokrotnie kupna marihuana nie tyle jest maczana w muhuzolu czy domestosie.. bo racja.. to sa bajki i to nie dodaje mocy... (co nie oznacza wcale ze niektorzy tego nie robia z glupoty) co przy hodowaniu rosliny jest ona nawozona nieorganicznymi nawozami, w tym tworzonymi z innych, uzalezniajacych narkotykow i wtedy taka ganja jest 'chemiczna' i duzo bardziej niebezpieczna i szkodliwa.

Nie zgodze sie z tym ze sadzenie, uprawianie i suszenie to dilerka.. dilerka zaczyna sie przy sprzedawaniu tego... jesli ktos hoduje na wlasny uzytek to chwala mu za to (nawet w naszym kraju gdzie jest to nielegalne) bo ogranicza w ten sposob czarny rynek.

jeszcze odniose sie do jednego... Shinjix napisal ze chec sprobowania czegos nowego moze prowadzic do tego ze ktos sprobuje czegos mocniejszego z tego samego powodu... prawda... tylko ogarniety czlowiek powinien wiedziec kiedy powiedziec dosc... pali ganje.. niech pali... sprobuje dropsa czy lsd.. niech sprobuje.. ale niech wie ze na tym powinien byc koniec.. ze to nie jest usprawiedliwienie do sprobowania nawet jednorazowego czegos mocniejszego... niestety badz stety ale nie jestem zwolennikiem wrzucania wszystkiego do jednego worka... co wcale nie oznacza ze cos mozna nazwac 'dobrym' a cos 'zlym'.. po prostu trzeba rozgraniczyc to co uzaleznia psychicznie.. fizycznie... co jak dziala na organizm itd..

zgodze sie oczywiscie tez z tym ze kazdy czlowiek inaczej wszystko odbiera.. ma inny organizm itd... ale jedno powinno byc wspolne... WLASNY ROZUM I ROZSADEK.. bo bez tego kazdy moze wpasc w gowno..

moze ominalem cos blednego czy wartego sprezycowania ale ni mam juz sily :)

19MaLy08 18-12-2008 01:14

Amfa nie.

Ale bake od czasu do czasu można zajarać.
I to nie ryje czachy, jeśli podchodzisz do tego z dystansem.

I śmieszy mnie opinia ludzi, którzy mówią ze jeśli spróbujesz trawy, to odrazu jesteś uzależniony, lub będziesz chciał spróbować czegoś mocniejszego, i sięgasz po ciężkie narkotyki. Jeśli masz swój rozum, nic ci się nie stanie. Nie sugeruj się zdaniem kumpli. Myśl za siebie!

Już nie mówiąc o tym - "Wszystkiego trzeba w życiu spróbować" :)

@Up.

Pjona ;) Swój chłop.

Urgothiri 18-12-2008 12:12

Widze ze tu same spokojniejsze osoby...
Kazdy jest inny i kazdego bawia inne rzeczy :) hehe d;d

Rafayen 18-12-2008 20:42

Snagoth napisał prawde..

Według mnie prawdziwa marihuana nie jest wcale szkodliwa a nawet bym powiedział że jest lekarstwem,

Frapper 18-12-2008 20:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafayen (Post 2382701)
Zielone nie jest szkodliwe.

Zielone JEST szkodliwe.

Mam na to takie same podstawy jak Ty - zadne.

Rafayen 18-12-2008 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 2382704)
Zielone JEST szkodliwe.

Mam na to takie same podstawy jak Ty - zadne.

Według badań prawdziwa marihuana nie jest wcale szkodliwa.

Chłopcze słuchaj wiecej bodka..

http://www.ankietka.pl/survey/result...lsce.html.html

Frapper 18-12-2008 21:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafayen (Post 2382719)
Według badań prawdziwa marihuana nie jest wcale szkodliwa.

Chłopcze słuchaj wiecej bodka..

http://www.ankietka.pl/survey/result...lsce.html.html

nawet nie wiem kto to jest bodek. nie zrozumiales mojego posta. kazdy argument za czy przeciw jest oblany drugim z drugiej strony. i tak bedzie w nieskonczonosc.

Snagoth 18-12-2008 23:34

kurde.. pisalem juz o tym wszystkim a wy dalej to samo... marihuana jest szkodliwa w pewnym zakresie... pisano o tym parokrotnie.. pogarsza pamiec krotkotrwala, do tego substancje smoliste (malo bo malo ale sa) itp...

co do tego ze jest to lekarstwo... to oczywiscie TAK :]

nawet na wlasnym przykladzie moglbym opisac efekty lecznicze marihuany... ale po co.. bezprecedensowo jest lecznicza.. sa dziesiatki badan nad ta roslina i bardzo wiele z nich pokazuje jak duzy potencjal ma 'maryska'. Nie mam teraz sily do przytaczania przykladow.. ale zaufajcie ze tak jest a jesli nie to sami poszukajcie a znajdziecie. Chociazby na wolnych konopiach czy hypku.

a jesli chodzi o lecznicze dzialanie palenia.. to moze bezposrednio wiele nie leczy.. lecz posrednio bardzo duzo..

Shinjix 19-12-2008 01:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snagoth (Post 2381806)
Nie zgodze sie z tym ze sadzenie, uprawianie i suszenie to dilerka.. dilerka zaczyna sie przy sprzedawaniu tego... jesli ktos hoduje na wlasny uzytek to chwala mu za to (nawet w naszym kraju gdzie jest to nielegalne) bo ogranicza w ten sposob czarny rynek.

Fakt, mój błąd... Zapomniałem napisać o rozprowadzaniu.

Jednak sąd dość często stawia zarzut rozprowadzania (obok posiadania), gdy znajdzie u podejrzanego hodowle... To jest oczywiście kwestia śledztwa, rozpoznania, itp. itd. Sęk w tym, jak dana osoba się wybroni i czy będzie miała rozgarniętego prawnika... :)

Generalnie zgadzam się z Twoim postem.

Pozdrawiam,
Shinjix.

irwin546x2 20-12-2008 13:45

Marihuana?
Jeśli koleś, wychoduje ją sam, na jakiejś działce z dala od miasta, będzie o nią dbał itd. - to jeszcze można zrozumieć. Ale nie powiecie mi, że koleś sprzedający ją na ulicy, który wychodował ją w namiocie za pomocą promieni ultrafioletowych, w ciemności, sprzedaje coś mniej szkodliwego niż np. Heroina. Roślina, żeby rosnąć potrzebuje wody, światła i substancji z gleby, a nie chemikali i ciemności... To ma być naturalne?

Litawor 20-12-2008 13:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez irwin546x2 (Post 2385112)
w ciemności

To już takie techniki mają? No no, jakby nasi rolnicy takie znali, to byśmy nie musieli dopłacać do ich biznesu...

(dla tych, którzy nie rozumieją ironii - chyba tylko brakowało, żeby dodał, że hodują ją na ziemi przywiezionej z Marsa i podlewają wodą z Czarnobyla)

Snagoth 20-12-2008 15:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez irwin546x2 (Post 2385112)
Marihuana?
Jeśli koleś, wychoduje ją sam, na jakiejś działce z dala od miasta, będzie o nią dbał itd. - to jeszcze można zrozumieć. Ale nie powiecie mi, że koleś sprzedający ją na ulicy, który wychodował ją w namiocie za pomocą promieni ultrafioletowych, w ciemności, sprzedaje coś mniej szkodliwego niż np. Heroina. Roślina, żeby rosnąć potrzebuje wody, światła i substancji z gleby, a nie chemikali i ciemności... To ma być naturalne?

lepiej sie nie udzielaj jesli masz pleść takie glupoty...

Frapper 20-12-2008 22:27

[quote=irwin546x2;2385112] np. Heroina. /QUOTE]

Ty chyba nie wiesz jak zajebiscie uzalezniajaca i jebiaca mozg jest heroina.

Litawor 21-12-2008 05:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 2386175)
jebiaca mozg jest heroina.

No akurat tutaj muszę zaprotestować, heroina jest bardzo uzależniająca, ale dla mózgu wyjątkowo łagodna. Po długotrwałym zażywaniu może co najwyżej pogorszyć się nieco pamięć, ale to mija.

lalamido 22-12-2008 14:24

A Czy WÓda To Nie Narkotyk-a Jest Legalna

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojtiziom (Post 2349857)
I to był błąd.

Napisałem wyraźnie, że dla mnie to jedno i to samo ścierwo(określenie lekkie). Ale wy się znacie, przecież jesteście pokolenia JP2...

A później 16 letnia mamusia i tatuś o rok starszy planują co zrobić z pewnym fantem....

mam 38 lat i za moich czasów też 16 latkowie chlali wódę ,która jest dostępna wszędzie i dla wszystkich i moim zdaniem jest najgorszym narkotykiem świata..A wiesz kiedy wpadłem w nałóg wódy-a no i wtedy gdy była na kartki i kupić ją można było na metach,które były co 100 metrów!!!!!!!!!szałwie paliłem i nic rewelacyjnego(oczywiście paliłem tylko liście a nie extrakt!),paliłem też te dopalacze,ale bardziej pasuje mi nielegalna marihuana!!!!!!Kto korzysta na nielegalności?-czarny rynek taki jak mafia,dilerzy a tracą ci co kupują bo nie jednym syfem chrzczą tą maryche!!!!!Wieccie jeszcze jedno że gdyby marihuanę zalegalizowali to skończyła by się dilerka przedszkolna i dilerzy nie dodawali by hery do trawki żeby uzależnić młodzież,ALE I TEŻ SKOŃCZYŁY BY SIE DOCHODY NIE JEDNEMU POLITYKOWI,KTÓRY JEST NA DODATKOWYM GARNUCHU MAFII!!!!!WYBACZCIE MI,ALE JA NIE WIDZĘ ŻADNYCH NEGATYWÓW W LEGALIZACJI MARYŚKI!!!!!!!!!!!!!!!!! WIECCIE TEŻ JEDNO ŻE ALKOHOL TEŻ JEST FURTKA DO TWARDYCH NARKOTYKÓW,ALE O TYM SIE NIE MÓWI PUBLICZNIE KRYMINALIZUJĄC ZIOŁO!!!!!!!!!!!!!!11X(

lalamido 22-12-2008 14:41

Ziele Boga

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix (Post 2383203)
Fakt, mój błąd... Zapomniałem napisać o rozprowadzaniu.

Jednak sąd dość często stawia zarzut rozprowadzania (obok posiadania), gdy znajdzie u podejrzanego hodowle... To jest oczywiście kwestia śledztwa, rozpoznania, itp. itd. Sęk w tym, jak dana osoba się wybroni i czy będzie miała rozgarniętego prawnika... :)

Generalnie zgadzam się z Twoim postem.

Pozdrawiam,
Shinjix.

Shinjix WIEC JEDNO ŻE NASZE SĄDY NIE SĄ DOSKONAŁE I W WIĘKSZOŚCI SĄ DODATKOWO OPŁACANE PRZEZ RÓŻNE ORGANIZACJE PRZESTĘPCZE,DLA KTÓRYCH PRYWATNA HODOWLA JEST KONKURENCJĄ,KTÓRĄ TRZEBA ZNISZCZYĆ W ZARODKU-DO PUKI BĘDZIEMY MIELI PRAWO PRZEZ ESBEKÓW PISANE A PAŃSTWEM BĘDĄ RZADZILI AFERZYŚCI NA GARNUSZKU MAFII TAK NIGDY NIE ZLEGALIZUJA MARYŚKI A ZA JEDNĄ WYCHODOWANĄ SAMICZKĘ BĘDZIE SIĘ SZŁO DO PIERDLA JAK ZA ZBRODNIE-POLSKA TO RAJ DLA AFERZYSTÓW,PEDOFILI I ZWYRODNIALCÓW,ALE NIE DLA TYCH CO LUBIĄ ZAPALIĆ WŁASNEJ HODOWLI "ZIELE BOGA"!!!!!!!:(

Serious Sam 22-12-2008 14:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lalamido (Post 2388465)
mam 38 lat i za moich czasów też 16 latkowie chlali wódę ,która jest dostępna wszędzie i dla wszystkich i moim zdaniem jest najgorszym narkotykiem świata..A wiesz kiedy wpadłem w nałóg wódy-a no i wtedy gdy była na kartki i kupić ją można było na metach,które były co 100 metrów!!!!!!!!!szałwie paliłem i nic rewelacyjnego(oczywiście paliłem tylko liście a nie extrakt!),paliłem też te dopalacze,ale bardziej pasuje mi nielegalna marihuana!!!!!!Kto korzysta na nielegalności?-czarny rynek taki jak mafia,dilerzy a tracą ci co kupują bo nie jednym syfem chrzczą tą maryche!!!!!Wieccie jeszcze jedno że gdyby marihuanę zalegalizowali to skończyła by się dilerka przedszkolna i dilerzy nie dodawali by hery do trawki żeby uzależnić młodzież,ALE I TEŻ SKOŃCZYŁY BY SIE DOCHODY NIE JEDNEMU POLITYKOWI,KTÓRY JEST NA DODATKOWYM GARNUCHU MAFII!!!!!WYBACZCIE MI,ALE JA NIE WIDZĘ ŻADNYCH NEGATYWÓW W LEGALIZACJI MARYŚKI!!!!!!!!!!!!!!!!! WIECCIE TEŻ JEDNO ŻE ALKOHOL TEŻ JEST FURTKA DO TWARDYCH NARKOTYKÓW,ALE O TYM SIE NIE MÓWI PUBLICZNIE KRYMINALIZUJĄC ZIOŁO!!!!!!!!!!!!!!11X(

Ma Pan 38 lat i takie pierdoły Pan gadasz.

Cytuj:

WIECCIE TEŻ JEDNO ŻE ALKOHOL TEŻ JEST FURTKA DO TWARDYCH NARKOTYKÓW
Sam nie piję, ale nigdy nie spotkałem się z przypadkiem, żeby ktoś po alkoholu sięgał po narkotyk.

Cytuj:

NIE WIDZĘ ŻADNYCH NEGATYWÓW W LEGALIZACJI MARYŚKI
Nie zniósł bym widoku kolesia, który pali marihuane na przykład na przystanku, a potem z ''zamglonymi oczami'' śmieje się, jak ''głupi do sera'', nie mówiąc już o innych skutkach.

Won do Holandii, jak się nie podoba.

Dragon-Fly 22-12-2008 14:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serious Sam (Post 2388505)
Ma Pan 38 lat i takie pierdoły Pan gadasz.

Akurat głupio nie gada...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:52.