Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Jaka profesja najlepsza... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=26531)

Triplonq 25-09-2007 20:17

Ja tam wole druta jako osobiscie na drucie zarabiam mase kasy i jecsze mi sie to oplaca w venore na guardi wszyscy chca kupowac uhy ostatnio sprzedalem bp za 4k :cup::evul: oszukalem noopa :D spoko mam juz troche kaski ;p A tera wbijam na tibie i kontynujuje XD

Wiktor14 13-10-2007 20:59

.

Ja gram cały czas palkiem. Nie dość że bije na odległość to jeszcze przy dobrych skillach jest mistrzem. Jak cię jakiś noobek-knight dopadnie to wystarczy że się ucieka i bije. Chyba że ma plecak pełen uhów to może być problem. Grałem sorkiem to na chyba 12 lvl przestałem. W ogóle do niczego. Loota prawie nie miałem przez capa. Wszystko w bagu.

Erroran 24-10-2007 10:01

X(X(X( jestem bardzo zaniepokojony twoją postawą co do druidów. :( sądze że jak się nie grało jakś profesją to nie powinno się jej osądzać, a co do expienia na rotach, trollach, orcach itp. do 25 lvlu to się nie gadzam ponieważ ja już na 21 lvlu expiłem na cyclopach i mi sie to bardzo opłacało bo z każdego 1 expienia na cyclopach przynosiłem do dp kilka halberdów, battle shieldów i około 1k. Fakt że zawsze brałem ze sobą mana fluid (przynajmniej 0,5 bp) ale zawsze mi się to zwracało a nawet więcaj.

Xirgan 24-10-2007 16:49

Ja gralem wszystkimi profesjami i niestety druid okazal sie najslabszy, ale sporo zarabial na robieniu uhow, jak dla mnie najlepiej gra sie palem, ale to tylko moja opinia.

Alcartasar 24-10-2007 20:59

Poradnik był odpowiedni przez letnim update 2007 ^^.Teraz lajlepsze profesje to Knight I Paladin!! :D Ja od poczatku gry w tibie gralem knightem i sie wysmiewali ze to jest najgorsza profesja a teraz jestem z all kumpli najlepszy w lvlu :P. Teraz to ja sie moge smiac :D:):cup:

mateo-world 29-10-2007 16:27

heh

kumple sie przede mną popisywali różnymi profesjami, ale uważam że sorc i pal nieźle umieją współpracować :cup: ale całą czwórka razem, ok 80-lvlowców jest "prawie" niepokonana :p :elf:

roni_dark 30-10-2007 14:56

E..chyba identyczny poradnik jest na wiki.hunted.pl :/

Voltiv 31-10-2007 22:38

co za idiotyczny poradnik

knight
Cytuj:

Awansuje szybciej od innych profesji w skillach walki w zwarciu [axe, sword,club, fist];
no to chyba jest tak samo oczywiste jak to, że mag będzie szybciej awansował w magi i jest to schemat powtarzany przez pokolenia we wszystkich grach. No ale cóż autor chciał być bardzo odkrywczy.

Cytuj:

Przeważnie to knight zbiera loot z huntów;
ja rozumiem, że większość 12 latków jak usłyszy jakieś słowo w tibi po angielsku to pyta się co ono znaczy i później używa go zamiast polskiego, żeby się dowartościować, ale to jest poradnik i mógłbyś podarować sobie takie lamerskie wstawki.

Pomocny Murzyn 01-11-2007 00:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Triplonq (Post 1667769)
Ja tam wole druta jako osobiscie na drucie zarabiam mase kasy i jecsze mi sie to oplaca w venore na guardi wszyscy chca kupowac uhy ostatnio sprzedalem bp za 4k :cup::evul: oszukalem noopa :D spoko mam juz troche kaski ;p A tera wbijam na tibie i kontynujuje XD

Albo kłamiesz albo kupującym był newbie, ponieważ w sklepie bp UH można kupić za 3,5k. Jak dla mnie ten update trochę pogorszył druida, ale mi to nie przeszkadza, bo i tak używam tylko różdżki, a na święta PACC i update dla magów :)

Angoos 01-11-2007 01:09

na dzien dzisiejszy najlepsza profesja jest kina
na 120+ moze huncic praktycznie wszystko solo bez waste
expi z mniejszym waste niz postacie magiczne i ma duzo capa
=]

Szczypko 01-11-2007 11:45

Nowszy

Ten poradnik jest napisany do starej tibi teraz np palek nie musi podnosic spearow.prosze o zmiany:)

Termik 03-11-2007 16:49

poradnik fajny bylo juz takich kilka ale ten dla mnie najlepszy :]

9/10

Henio_Bozydar 05-11-2007 17:36

Trochę pokręciłeś.
Wady paladyna te co napisałeś nie są zbyt prawdziwe.
Większość paladynów uzywa spearów, a nie kuszy/łuku, więc może trzymać tarcze, przecież knight też ma dwuręczne miecze.
Przecież paladyn też sam robi sobie amunicję, więc niemusi tak szybko wracać.

I ten poradnik jest stary, powinny byc zmiany, i paladyn może też skilować na kamieniach

djjojo 05-11-2007 20:53

:) xd xd ale nie dzialaja te linki co z nimi ?
moze ja zrobie sprostowanie ?
prosze o odpisanie jesli game master tego forum
sie ZGODZI godzilla :cup:

sp@rrow 06-11-2007 20:07

Hi

Ja mam 24 knight z skilami 51/50 i masz też 20 sorca z 20 m lvl i nie wiem kim mam grać kim byście w grali??

Leirdek 06-11-2007 21:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sp@rrow (Post 1733366)
Ja mam 24 knight z skilami 51/50 i masz też 20 sorca z 20 m lvl i nie wiem kim mam grać kim byście w grali??

Graj knightem,wyskilluj do 60/60 i jedź na dragi(?).Nie bądź dziecko Winter Uptade!

fenikxs 27-11-2007 00:19

dzięks za poradnik.nie mogłem sięzdecydować knight/palladin.biorę pala!:p:p:p:p

Dziuby 05-12-2007 17:32

ja

Mam paladyna na 20 poziomie magic leci mu troszke wolno, ale da sie przezyc :D. Gra plaladynem znudzila mi sie po kilku dniach jak juz wbilem ten 20lvl... Moim zdaniem gra Magiem [sorcerer] jest ciekawsza
, mozna tez grac druidem bo moze on robic runki leczace ktore sa popularne zwlaszcza dla rycerzy [knight]. Tak jak mowili juz inni poradnik jest do starej tibii mozna go bylo zaktualizowac ale mimo wszystko i tak mi sie podoba.
8,5/10

pele1008 07-12-2007 00:47

pomózcie mi prosze

wszystko ekstra poradni też super ale ja mam problem wchodze na tibie wszystko gra i nagle chce otworzyć baga i zawiesza mi się cały komp na lekcji informatyki łaziło perfekt i było ok a umnie to niewiem kupel mi powiedziałe że trzeba pogrzebać w ustawieniach gry prosze powiedzcie mi jak to chodzi bo bardzo mi zależy na tibi pozdrowienia

Patton 09-12-2007 00:25

Zeby profesje byly naprawde zbalansowane to wszyscy musieli by miec ten sam lvl!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:17.