Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Podejrzane, dziwne rzeczy lub miejsca na Rooku byc moze zwiazane z Questami (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=60175)

Perfect*Doll 23-06-2008 06:59

Ale bądźmy poważni.
To nie jest temat typu "Istnieje Sword of Fury" czy "Nie istnieje Sword of Fury".
Kto wierzy w zdobycie Miecza Furii będzie go poszukiwał.
Nikt nie powiedział, że takiego questa nie ma, ale nikt też nie powiedział, jak zdobyć to cacko.
CipSoft w tych sprawach przecież się nie wypowiada.
Klucze zostały zniszczone? To absurd!
A co do Sunrise to on nie odpowiada na temat Sworda of Fury.
Zachwouje się jak CipSoft - milczy.
Nie ma z Sunrise żadnego wywiadu.
A jeżeli nawet by ktoś miał na Rooku Miecz Furii myślicie, że chodziłby po mieście i krzyczał: "Mam Sword of Fury!"? Nie! Bo po co przyciągać do siebie noobów i po co się narażać...
Pomyślcie, nawet jeśli by ktoś miał nie powiedziałby NIKOMU!

Mi sie osobiście wydaje, że tego questa [o ile to jest quest] można wykonać, ale wtedy pewnie roiłoby się od filmików na Utube i na różnych stronach byłby opisany sposób, jak zdobyć Sword of Fury.

Dindsuk 23-06-2008 08:16

Z osob mi znanych kazdy kto posiadalby spike sworda chwalilby sie nim na prawo i lewo (ze mna wlacznie).....wiec droga pani/drogi panie up nie odp za wszystkich jeśli łaska

Perfect*Doll 23-06-2008 10:40

Mam inne zdanie na ten temat i je wyrażam.
Bo wolność słowa jest. o!

Slythia 23-06-2008 10:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dindsuk (Post 2132507)
Z osob mi znanych kazdy kto posiadalby spike sworda chwalilby sie nim na prawo i lewo (ze mna wlacznie).....wiec droga pani/drogi panie up nie odp za wszystkich jeśli łaska

Nie polecam takiego zachowania ; ). Spike Sword jest zbyt wielką legendą, by tak pokazywać... Wystarczy sobie przypomnieć, co działo się na Harmoni... 300+ osobowe kolejki, brak jakiejkolwiek możliwości poruszania się po planszy... To nie jest main, gdzie można sobie gdzieś uciec.

Dindsuk 23-06-2008 11:02

no tak Ty cos o tym wiesz ^^ ale ja i tak bym sie nim chwalil ;p

Perfect*Doll 23-06-2008 11:58

Co innego gdybyś miał Miecz Furii, a co innego teraz.
Chociaż nie wnikam...

A co sądzicie o Tarantuli w Test Serverze?
Czy to kolejny trudny quest?
Bo to też jest dziwne.

Slythia 23-06-2008 12:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Perfect*Doll (Post 2132936)
A co sądzicie o Tarantuli w Test Serverze?
Czy to kolejny trudny quest?
Bo to też jest dziwne.

Tarantula nie może być od tak udostępniona do zabijania, gdyż potrafi zostawić zbyt dobry loot. Nawet brass set nie jest dostępny na rooku, a co dopiero plate... Posiadając taką zbroję staniemy się prawie nieśmiertelni, nawet na 1 poziomie (2, tutorial). Nawet pare minotaurów nie potrafi nam nic wielkiego zrobić.

Dlatego też uważam, że jeśli chcą już ją udostępnić to zrobili ją słabszą, oraz ograniczyli loot (do jakichś dekoracyjnych śmieci). Lecz nie wierzę w to. Moim zdaniem jest to kolejny potworek z serii ghoul/mino mag.

Ameriov 23-06-2008 12:20

@up
Jednak pamiętaj, że dopóki tylko 1-Kilka osób wie jak tam wejść, to p arm może być dostępny. Poza tym jak to już napisałaś mogli ograniczyć loot do samej kasy. Ja sie nie wypowiadam, do czasu gdy ktoś nie zajrzy jej do jaskini X-Rayem.

Instynkt 23-06-2008 14:12

Heyah

Tarantula - skoro zabicie AS'a 1 lvlem nie stanowi wiekszego problemu ... to zabicie tego pajaka przez 50+ tym bardziej (pamietaj o nowym lepszych fluidach).

Taka historia z TS'a: kiedys napisalem i przedstawilem sposob blokowania T~ 6 lvli i o dziwo blokowal go bez wiekszych obaw =]

Jezeli juz mowa o pajakach, ktore powinny budzic (jako taka) groze to sugerowalbym ataki Giant Spider'a ^^' ... przynajmniej wreszcie moznaby poczuc troszke adrenaliny na tej wyspie + dochodziloby ryzyko smierci, a ta bez blessow sporo by kosztowala 80+ =]

PeZet Dr. =]

Perfect*Doll 24-06-2008 14:21

Tak.
Giant Spider byłby lepszy.

Slythia.
Też mi się tak wydaje, ze Tarantula będzie coś w stylu Ghoula czy Mino Maga.
Ale wolałabym, aby te potwory były dostępne.
Niech będzie organiczony loot, ale niech je udostępnią.
Fajnie by było, kiedy przychodzi grupa Rookstayerów powyżej 60 lvl i wchodzą do pomieszczenia z Mino Magiem i go ubijają.
Mmm... Marzenia.
Przynajmniej jakoś ciekawiej byłoby na Rooku.
A nie na wyższych levelach tylko Minosy, Minosy, Minosy, Minosy
I Apperentice Sheng... Jak się jeszcze na niego trafi o!

Ameriov 24-06-2008 15:13

Grupa 60lvli? Heh, mimo maga byle 40 lvl zsoluje bez wiekszego waste ^^.

Perfect*Doll 24-06-2008 15:23

Nie wiem jaki lvl...
Nigdy nie solowałam Mino Maga na Rooku. :)

Teleskop 24-06-2008 16:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez First Doom (Post 660837)
troche zbaczamy z tematu nie mowmy tu o tym mm , ss i ghulu i tunelu na maina z rooka ale o innych rzeczach ktorych jeszcze nie bylo jakis podejzanych lub dziwnych ( nawet juz niech bedzie ta dzwignia toma)

A mi się wydaje że dżwignia otwiera te krate obok a w tyck 2 skrzyniach sa rzeczy do otwarcia ghoula i mino maga...

Soanvig 24-06-2008 22:16

klucz

Witam! Proszę zerknąć na trzeci klucz: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=60175&page=2

Fakt faktem skądś się musiał wziąć. Ale może autor strony nie chciał wyjawaić tejemnic rooka. :) prawda? może on wie. Niestety nie za bardzo się go jak spytać. No i trza się spytać skąd on mia ten klucz albo sk.ąd on o tym kuczu wie. Raczej nie z np. tibia.pl albo org.pl bo by nie wiedział czy to klucz z maina czy z rooka.

___

ps do pokoiku toma probowalem sie dostac chcac przebic dach nad tym miejscem kilofem. ciekawe czemu sie nie udalo?? sorka za offtop ale nie moglem sie powszsymac

griegori123 28-06-2008 08:50

Spike Sword

Kiedys zastanawialem sie czy mozna zdobyc spike sworda oczywiscie wszedlem na tibia wiki zeby poczytac o mino magu i dowiedzialem sie ze do mino maga mozna sie dostac wtedy kiedy kolo tajemniczego ghoula pojawi sie stwor o wygladzie mino maga(nie pamietam jak sie nazywal) wtedy automatycznie w dead humanie u rotow pojawia sie klucz do drzwi mino maga gdy zabijemy mino maga to wchodzimy w teleport a tam bardzo dlogi pokoj na koncu tego pokoju stoi skrzynka a w skrzynce spike sword i to koniec questa :cup:

griegori123 28-06-2008 09:03

dzwignia

Tego nie wiem ale moze jest tak gdy jest plaga to trzeba zabic te 2 szczury w tatmtym pokoju i moze je trzeba zabic w wyznaczonym miejscu i moze krata sie sama otwiera

Rocket Slayer 28-06-2008 09:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez griegori123 (Post 2145384)
Kiedys zastanawialem sie czy mozna zdobyc spike sworda oczywiscie wszedlem na tibia wiki zeby poczytac o mino magu i dowiedzialem sie ze do mino maga mozna sie dostac wtedy kiedy kolo tajemniczego ghoula pojawi sie stwor o wygladzie mino maga(nie pamietam jak sie nazywal) wtedy automatycznie w dead humanie u rotow pojawia sie klucz do drzwi mino maga gdy zabijemy mino maga to wchodzimy w teleport a tam bardzo dlogi pokoj na koncu tego pokoju stoi skrzynka a w skrzynce spike sword i to koniec questa :cup:

Tak, zajrzałeś na wiki i czujesz się mONdry. Może skończ kłamać i wyjdź z forum? To twoja wymyślona teoria, nic nie wnosisz. Chcesz to nam zaprezentuj na filmie, że dostałeś się tam. Kiedy Ci się uda bedziesz moim masterem.

Cytuj:

Tego nie wiem ale moze jest tak gdy jest plaga to trzeba zabic te 2 szczury w tatmtym pokoju i moze je trzeba zabic w wyznaczonym miejscu i moze krata sie sama otwiera
A ja słyszałem, że kiedy spamerzy opuszczą to forum to raty będą dropały Golden Set....

@topic

Wy naprawdę wierzycie, że Cipki naprawdę chcą was zatrzymać na Rookgaardzie dając jakieś pro questy? Chcą was zachęcić Mainlandem gdzie bedziecie mieli większe korzyści z zakupionego Pacc'a

Initial 28-06-2008 17:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez griegori123 (Post 2145384)

Zastanów sie czasem co piszesz, na tibia wiki nie ma grama tego co tu napisales ...

I odpisujac nie sprzeczaj sie i nie spamuj uszu "n00bami", tylko daj link ;)

K4R0L 28-06-2008 19:25

A więc dla wyjaśnienia wszystkim:

Do:
-[MONSTER]Ghoul[/MONSTER]a
-[MONSTER]Minotaur Mage[/MONSTER]'a
NIE DA SIĘ DOJŚĆ!!!
-[ITEM]Spike Sword[/ITEM]a
NIE DA SIĘ ZDOBYĆ!!!
-Tunel prowadzący z rookgaardu na Mainland
-Golden Key
NIE ISTNIEJE!!!

RookeR 28-06-2008 22:09

@up

Skąd wiesz że NIE można zdobyć Spike Sword, dostać się do Ghoula/Mino Maga ? Tylko nie argumentuj swojej wypowiedzi (raczej spamu, bo to do tematu nic nie wniosło =P) "jak by było można to już dawno by został zdobyty". Zresztą SPIKE SWORD QUEST/GHOUL/ MINO MAG/ GOLDEN KEY/ TUNEL NA MAINLAND itp. to są tylko legendy. Możesz w nie wierzyć i próbować je zrealizować lub nie wierzyć i nie przekonywać innych że "twoje jest dobre, a wasze jest bee".

Pozdrawiam =]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:23.