Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Arcania (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=193)
-   -   Wydarzenia z Arcani (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=90115)

Da Brax 05-01-2007 20:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bartholomew (Post 1175476)
mam pytanko
czy ktos sie zna na kompach??
no bo mam problem-jak gram w tibie lub buszuje po necie po uplywie jakichs 30min+ resetuje mi sie komputer-.- wie ktos jak temu zaradzic?

HI
format c:
yes
bye.

Tanivupo 05-01-2007 21:39

o.o

Medi nabie rob ani~~ i daj mi sov'a ;l !!

Dezerter_KTS 05-01-2007 22:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bartholomew (Post 1175476)
mam pytanko
czy ktos sie zna na kompach??
no bo mam problem-jak gram w tibie lub buszuje po necie po uplywie jakichs 30min+ resetuje mi sie komputer-.- wie ktos jak temu zaradzic?

format C: lub jeśli nie pomoże to może masz „tranzystorki” czy jak to się tam nazywa popalone na płycie głównej (tak było w moim wypadku)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tanivupo (Post 1176030)
Medi nabie rob ani~~ i daj mi sov'a ;l !!

Tanivupo, To lepiej niech zrobi POI !!! =)

Szefie :) 05-01-2007 23:11

Straszne nudy :p

Medivh Shady 05-01-2007 23:15

to i to zrobie , ale poi nie wiem kiedy bo narazie cos lagi sa czesto

Bartholomew 06-01-2007 00:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dezerter_KTS (Post 1176250)
format C: lub jeśli nie pomoże to może masz „tranzystorki” czy jak to się tam nazywa popalone na płycie głównej (tak było w moim wypadku)

tak to chyba o to chodzi bo ostatnio gadalem z informatykiem o tym. mowisz ze mialas przepalone?? co z tym zrobilas??

Dezerter_KTS 06-01-2007 00:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bartholomew (Post 1176392)
tak to chyba o to chodzi bo ostatnio gadalem z informatykiem o tym. mowisz ze mialas przepalone?? co z tym zrobilas??

ZROBIŁEMto że mój outfit jest babski nie oznacza ze jestem "baba" (zawsze mi się myliło przy zakładaniu postaci male od female i do dziś nie wiem co jest co) –> sprawa jest prosta, koło procesora są te transformatorki srednio jest ich od 6 do 10 zależy jaka płyta główna, jeśli masz je spalone (da się to poznać bo brzuszki maja wypukłe od góry) to trzeba wymienić, przeważnie się to dzieje jeśli mamy kiepski zasilacz i listwe, i przy pierwszym braku lub spadku prądu można je fajowo spalić, koszt jednego tego tranzystorka czy jak to tam leci to koszt około 3 zł + trzeba umieć trochę lutować + posiadać sprzęt - good luck

Da Brax 06-01-2007 01:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dezerter_KTS (Post 1176403)
ZROBIŁEMto że mój outfit jest babski nie oznacza ze jestem "baba" (zawsze mi się myliło przy zakładaniu postaci male od female i do dziś nie wiem co jest co) –> sprawa jest prosta, koło procesora są te transformatorki srednio jest ich od 6 do 10 zależy jaka płyta główna, jeśli masz je spalone (da się to poznać bo brzuszki maja wypukłe od góry) to trzeba wymienić, przeważnie się to dzieje jeśli mamy kiepski zasilacz i listwe, i przy pierwszym braku lub spadku prądu można je fajowo spalić, koszt jednego tego tranzystorka czy jak to tam leci to koszt około 3 zł + trzeba umieć trochę lutować + posiadać sprzęt - good luck

Niepitol, znaczy ja myśle tak, jeżeli ci sie resetuje komp bez przyczyny/ poprostu resetuje to pewnie masz zyebany zasilacz, starczy wymienic/niedrogo, albo resetuje ci sie po komunikacie / generetic host service error to znaczy że masz vira, jeżeli niepierwsze i nie drugie to poprostu jebnij formata............

@Szefo fajnie cie widzieć , eeeeee znaczy tą dupe B)

@ Temat zaczyna iść chyba w złą strone, ide na swego pk chara borute jakąś
zrobić i czekam na rozyebunde na servie @Beach'ysy vs Reszta świata.....
, jak ktoś by m,ial jakieś filmy z arcy to jebajcie to tutaj, żeby se czasem można było coś pooglądać zamiast czytać o pierdołah, nie . pozdro

am sory mama bat Arcania is Arcania........

notop 06-01-2007 06:11

jak czytam ten stek zbdur na temat plyty glownej to boshe dzieci jak sie neiznacie to"zamknijcie mordy"

a tranzystorki sobie w muzgu wymien
moze 1 na 10000000 przypadkow jest ze tranzystory mocy(to te wlasnie przy procku kolo takich koleczek zwanych cewkami) sie skopca

90% przyczyna jest system i nawet najbardziej wyrabany mozna naprawic bez formata no ale idioci niewiedza jak to robia formata bo tylko tego ich nauczyli

pozostale 10% to zasilacz hdd,pamiec procek,i masa innych podzespolow ktore moga sie rabac a ja bym polecal raczej posprawdzac temperatury na k-graficznej i procku(i chipsecie tez) bo jak grasz i ci sie resetuje tz. ze sa bledy jakies

i jeszcze raz pwoiem

niewiecie to sie nieudzielajcie,nabijac posty chcecie czy zrobic z siebie debili z przepalonymi tranzystorkami w glowie??

Tanivupo 06-01-2007 09:32

o.o

Moim zdaniem zasilacz.. ;\ ja tak mialem i musialem wymienic na nowy... pc resetowal mi sie co jakis czas....

Poll 06-01-2007 11:25

ale mega offtopy robicie,omg...

10:40 Fosfik [164]: Selling protection (25k, forever)

kto w to uwierzy?

notop 06-01-2007 11:56

offtopy sa na zcasie bo arcania ostatnio taka nudna ze masakra

ps. lamus jak sie wyplacisz i chocby raz zrobisz prv kanal invitujac polowe arcani bo zaduzo wypiles to cie zhunce moim 12 lvl druidem ;)

Bartholomew 06-01-2007 13:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Poll (Post 1176847)
ale mega offtopy robicie,omg...

10:40 Fosfik [164]: Selling protection (25k, forever)

kto w to uwierzy?

haha dokladnie, bedzie pewnie tak jak z nowym bedu;] zaplaci mu sie a on chuj;d

dzieki za rady, wykorzystam je.
i sorry za tego offtopa ale wkurzony jestem, bo mam narazie retired;/

Lindlay 06-01-2007 16:00

hehehe panowie nie spinajcie sie tak;]

Eti 06-01-2007 16:13

buu jat ez mam resy kompa lka razy na 24h ostatnio padlem przez to :(
hmmm notop fane info dales ale zapodaj jak to zrobic czyli przewodnik dla n00ba
jak all po sprawdzac te temperatury jak nie pomoze to forma ak to nie pomoze to nowy zasilacz a jak to nie to juz niewiem co zrobie :(

Bartholomew 06-01-2007 16:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eti (Post 1177669)
buu jat ez mam resy kompa lka razy na 24h ostatnio padlem przez to :(
hmmm notop fane info dales ale zapodaj jak to zrobic czyli przewodnik dla n00ba
jak all po sprawdzac te temperatury jak nie pomoze to forma ak to nie pomoze to nowy zasilacz a jak to nie to juz niewiem co zrobie :(

;p witaj w klubie
jak gadalem z informatykiem o ta temperature to gadal ze czeba wejsc w dosa i poszukac. jest jeszcze pare takich prog. ktore pokazuja temp. kompa.
ja przez te resety jeszcze nie padlem, ale wiadomo ze to tylko do czasu;/

Mr.Mare 06-01-2007 17:00

Skoro tak oftopujecie strasznie to dolacze swoje 3 grosze.
Jak chcesz sprawdzic temperatury to wejdz do Biosu, a nie do dosa ;'). Podczas uruchamiania komputera wcisnij klawisz Del. (delete) a jak slabo sie znasz na Biosie, to polecam darmowy program EVEREST Home Edition, po jego zainstalowaniu wchodzisz w zakladke "komputer" -> czujniki -> i tam masz wyswietlone aktualne temp., wystarczy spr. jakie sa i porownac je do max jakie dany podzespol moze posiadac.

Bartholomew 06-01-2007 17:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mr.Mare (Post 1177817)
Skoro tak oftopujecie strasznie to dolacze swoje 3 grosze.
Jak chcesz sprawdzic temperatury to wejdz do Biosu, a nie do dosa ;')

nah wiedzialem ze cos jest nie tak z tym biosem;d
powiedzcie tylko jaka jest temp. normalna

Mr.Mare 06-01-2007 17:21

Najpierw powiedz jaki masz procesor, dysk twardy i pamięci - kazdy z tych podzespolow ma rozne dopuszczalne temp. wg firmy itd. potem sprawdz sobie w Everlast jakie osiagasz w stanie iddle i jakiejs pracy (ripiwanie filmu itd) albo okolo momentu kiedy komputer Ci sie zawiesza/restartuje. W manualu jak kupowales PC powienienes miec napisana max temp. bespieczneństwa :P

Gidekab 06-01-2007 19:11

Youffie
Jan 06 2007, 03:25:48 CET Killed at Level 100 by Bykuu Mawr

gratuluje stary pomyslu takich ludzi jak ty nam potrzeba.

nic dodac nic ujac szkoda slów.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:51.