Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Selena (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=201)
-   -   Wydarzenia z Seleny. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=94254)

Lokator 18-01-2007 01:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sir Tifejo (Post 1204392)
@Koti:
czyli mowisz ze ci co sie teraz "wypieli" [czyt. probuja pozostac neutralni] beda hunceni przez Ciebie i znajmoych JESLI wygracie wojne? Ja to tak odbieram, a takimi tekstami udawadniasz ze wcale nie jestes lepszy od szwedow, ktorzy rzekomo PAuja [or whatever spell it:P] wszystkich i wszystko co sie rusza.

Co do tej kasy, ktora ludzie wysylaja Macavelliemu:
http://allegro.pl/item158194614_tibi...o_szybko_.html
Podejrzewam ze tak konczy :-)

@lenrock:
Oczywiscie ze Evalor, ktorego nawet znam i szanuje, w przeciwienstwie do Puge'a, ktory bywa porywczy. Aczkolwiek da sie z nim pogadac.

Skoro typ nie miał osobiście najmniejszych problemów na selenie, nadstawia dupe teraz nie dla siebie tylko dla nich. Typki odwdzięczają się mu tym że nie potrafią załogować na umówioną godzine, bo im żal chara i jak nadal nic się nie będzie działo zaczną płacić.
Koti poprostu zostaje na lodzie, na jego miejscu wybiłbym co do jednego każdego kto go wkręcił w tą kabale.

Master_Macavelli 18-01-2007 04:42

Cytuj:

To źle podejrzewasz.

zalfik 18-01-2007 08:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quivee (Post 1204857)
Zawsze mozna cos wykombinowac... Grunt to zwarta ekipa, chyba nikomu nie zal lvl 8, moze byc nawet lvl 6 :evul: Byle ktos tym dowodzil i bylo wystarczajaco duzo sd-shooterow

Ja mialem na mysli swoj 20 i 26 lvl :P

Legiren 18-01-2007 12:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pieczarmistrz (Post 1204837)
Aha...No ja tez sie zgadzam z Quivee. tylko z tymi noobcharami mialbym maly problem - raczej natury technicznej, zalezny od mojego providera internetu i dzieciakow z mojego miasta - IP block - kto wie o co chodzi...ten wie :/

Gz Puge

Plz Trzymac jutro za mnie kciuki - zaliczam prawoznawstwo -.-'

HAHAHHAHAHA ostro tak to jest jak ma sie vectre :] co za koles ;p ja jestem tez z elblaga i nie moglem usiedziec przez te ip nigdy nie moglem wbic wtedy kiedy chcialem haha wes lepiej zmien neta ja zmienilem na neo :P powodzenia w wojnie a tak w ogole to zaczelem grac na selenie mam 17 sorka jak by co to pisac do mnie to pomoge blokowac :P nie szkoda pasc 17 levelkiem :P zrobilem go w 1 dzien :P

KotiConqueror 18-01-2007 14:24

Cytuj:

@Koti:
czyli mowisz ze ci co sie teraz "wypieli" [czyt. probuja pozostac neutralni] beda hunceni przez Ciebie i znajmoych JESLI wygracie wojne? Ja to tak odbieram, a takimi tekstami udawadniasz ze wcale nie jestes lepszy od szwedow, ktorzy rzekomo PAuja [or whatever spell it:P] wszystkich i wszystko co sie rusza.

@lenrock:
Oczywiscie ze Evalor, ktorego nawet znam i szanuje, w przeciwienstwie do Puge'a, ktory bywa porywczy. Aczkolwiek da sie z nim pogadac.

Ty chyba czytac nie potrafisz ( ze zrozumieniem) ale to zmora naszych czasow, przynajmniej w Polsce ( ah masz 15 lat moze dlatego ). Bardziej chodzilo mi o to ze im nie pomoge jak beda takowej pomocy kiedykolwiek potrzebowac. A tutaj masz juz pierwszy przyklad jak szybko to sie moze zdarzyc. Juz Seleniyan ma hunta( od Wratha zapewne jakbys znowu nie rozumial o czym pisze). Przyjdzie kolej i na reszte w swoim czasie, robcie tylko levelki :)

KotiConqueror 18-01-2007 14:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quivee (Post 1204722)
Wydaje mi sie ,ze przylaczenie do wojny nie ma celu... Niestety nie potrafimy sie zgrac, tudziez poswiecic. Z jednej strony nie dziwie sie szefom Ulti~, Rise~ za selekcje w doborze sojusznikow, jednak z drugiej strony taka akcja na fibuli moglaby wypalic, gdyby mostu na fibule oprocz 3 knightow (co nie bylo zlym pomyslem) blokowalo takze 5-10 noobcharow. Powiem nawet, ze szczegolnie wazne sa noobchary. Osobiscie nie widze opcji aby wygrac te wojne bez ludzi takich jak ja czy Seleniyan, ktorzy niedoleznymi najcikami nie moga dolaczyc do wojny a chetnie wskoczyliby na nooby i poblokowaly. Nigdy nie ruszam na ciezka akcje bez pewnych noobow, ktorzy mi pomoga. Kiedys kumple blokowali Ezekiela przez 12 minut, zebym mogl sie wylogowac (pz). Ostatecznie padlem, jednak Ezekiel nabil rs'a. Takie motywy warto przeprowadzac... To jest chyba jedyna opcja.

Byc moze dobrym pomyslem jest odczekanie kilku dni az Cruoris zacznie sie panoszyc (powoli juz zaczynaja) i wybic jednego z nich potem ukryc sie za falanga noobcharow. Jestem w stanie zebrac 15 PEWNYCH noobow co daje ogromna szanse na wytrwanie 15 minut. Grunt to dobra idea...
Poza tym mozna wpuscic do pozornie blokowanego pomieszczenia takiego zorlana. Na haslo - wlogowac sie 438573948 noobami i spokojnie ubic zorlana... Watpie, ze przy ilosci unjustow, ktore maja beda chetni zabijac lvl -15

Tak robilem na Xerenie z ekipa z Vision z Furory. Bylo nas 10 na 50. Padlismy wtedy wszyscy co do jednego. Ale fragow mielismy sporo. Wiecej niz oni, chociaz cos. Polakow jest na tyle duzo, ze spokojnie przerosniemy ich liczebnie (noobcharami).
Jedyna wojna, ktorej nie mozna wygrac jest na Xerenie obecnie :)
Tutaj mozna jeszcze wiele zmienic, a przynajmniej zepsuc komus dzien ;)

Co do noob charow to tak ja to wszystko wiem ze sa potrzebne itd i wlasnie w taki sposob najbardziej byliby inni Polacy przydatni, co do fibuli to kto mial tam na noobcharach siedziec jak wszyscy musielismy byc na mainach( mielismy raptem 3 noobchary bodajze)

Jesli chodzi o jakas kase, to ja nie widzialem ani gp z niej poniewaz nie potrzebuje zapomogi. Mam wystarczajaco kasy na wojne i zdaje sobie sprawe ze inni Polacy nie maja dlatego sie tym nie interesuje i Macavelli zbiera jakas tam kase. To co jest wystawione na allegro to jest kasa jego kumpla ( nie wiem dokladnie ale mistic pala czy cos- mowil mi o tym ale zapomnialem).

Jak mu nie ufacie to dawajcie kase bezposrednio swojemu znjomemu, ktory walczy. Ja sie w to nie mieszam.

KotiConqueror 18-01-2007 14:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lokator (Post 1204969)
Skoro typ nie miał osobiście najmniejszych problemów na selenie, nadstawia dupe teraz nie dla siebie tylko dla nich. Typki odwdzięczają się mu tym że nie potrafią załogować na umówioną godzine, bo im żal chara i jak nadal nic się nie będzie działo zaczną płacić.
Koti poprostu zostaje na lodzie, na jego miejscu wybiłbym co do jednego każdego kto go wkręcił w tą kabale.

Ta masz racje, ale ja sie tak nie przejmuje bo jak przegramy to przyda mi sie przerwa od tibii :D Ale nie jest tak zle jest pare osob ktore sa zawsze taki Sidar Maca czy Arvit.
Ale najbardziej dziwi mnie postawa alucarda ktory chce selnac chara i w ten sposob zostawic mnie na lodzie. Chociaz Swe po niego nie przyszli to on zawsze mial z nimi problem i glownie dla niego wszedlem do wojny ( znamy sie w RL).
Tiases ktory tez mial pomoc ( tez znamy sie w RL) nie wszedl do wojny i nie wejdzie. No trudno po prostu sie poznalem na ludziach, dobra nauczka na przyszlosc. W tibii jest tak ze przegrana wojna nie oznacza wcale zmarnowania chara przynajmniej nie dla mnie bo ja sie nigdzie nie wybieram w zadnym wypadku :)

Quivee 18-01-2007 15:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KotiConqueror (Post 1205461)
Co do noob charow to tak ja to wszystko wiem ze sa potrzebne itd i wlasnie w taki sposob najbardziej byliby inni Polacy przydatni, co do fibuli to kto mial tam na noobcharach siedziec jak wszyscy musielismy byc na mainach( mielismy raptem 3 noobchary bodajze)

No wlasnie, przyznam, ze jestem dyspozycyjny. Poza tym mam spore doswiadczenie w wojnach, wiec wiem o co lata. Chetnie poblokowalbym na noobie, jako, ze moj main nie nadaje sie do niczego :|
Mam teamspeak, moge wejsc o umowionej godzine, nie zawiode... problem w tym, ze zaczynam sesje ... eh, we wtorek pierwszy exam.

Z drugiej strony moge pojsc jako mieso armatnie xD
Master Wrath z pewnoscia pobiegnie za mna jak uslyszy "buy dsm" i potem na defaulcie "thx buddy !!" Zluruje go w latwe do blokowania miejsce a wy juz tam bedziecie wylogowani. Potem tylko akcja noobcharow blokujacych korytarz... i ... 12:1
To jest jedna z propozycji... najwazniejsi sa i tak sdshooterzy oraz leader trzymajacy to w kupie.
Smigam sie uczyc...

@Seleniyan

Jak exam ?

Lokator 18-01-2007 15:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KotiConqueror (Post 1205474)
Ta masz racje, ale ja sie tak nie przejmuje bo jak przegramy to przyda mi sie przerwa od tibii :D Ale nie jest tak zle jest pare osob ktore sa zawsze taki Sidar Maca czy Arvit.
Ale najbardziej dziwi mnie postawa alucarda ktory chce selnac chara i w ten sposob zostawic mnie na lodzie. Chociaz Swe po niego nie przyszli to on zawsze mial z nimi problem i glownie dla niego wszedlem do wojny ( znamy sie w RL).
Tiases ktory tez mial pomoc ( tez znamy sie w RL) nie wszedl do wojny i nie wejdzie. No trudno po prostu sie poznalem na ludziach, dobra nauczka na przyszlosc. W tibii jest tak ze przegrana wojna nie oznacza wcale zmarnowania chara przynajmniej nie dla mnie bo ja sie nigdzie nie wybieram w zadnym wypadku :)

Zbyt pochopnie ich oceniliśmy, ponieważ doszedłem do wniosku że to jest typ ludzi którzy mdleją przed klawiaturą gdy giną. Dlatego musisz potraktować ich nieco lżej, gdybyś ty miał taki sam problem nie było by ci do śmiechu i spewnością postąpiłbyś podobnie...

crosscut 18-01-2007 15:50

13:54 Arahian [29]: to puge to szwed ?
13:54 xxx [24]: ta
13:54 Arahian [29]: o kurwa
13:54 Arahian [29]: muwili mi ze pkl
13:54 Arahian [29]: pl
13:54 xxx [24]: lol

poczym na poh wpadl ardes i zajebal ue :D

ale to swiadczy o tym jak niektorzy sa poinformowani o tym co sie dzieje ...

Pieczarmistrz 18-01-2007 17:07

@Legiren
Problem w tym że nie mam telefonu stacjonarnego a niechce podlaczac lini specjlanie dla neta. Zreszta umowe mam z vectra do wakacji i pozniej mam zmaiar wyprowadzic sie z Ega i kontynuowac gre w innym miescie :) Zreszta z tego co czytam to chyba jednak wole miec problemy z zalogowaniem przez 30 minut niz zalogowac sie i miec kicki co 30 minut :P

@Quivee
W czawartek za tydzien rowno mam exam z historii ustroju, a po drodze kolokwium z logiki w niedziele.

Zaliczylem dzis prawoznawstwo - GZ for me :D

Sidar 18-01-2007 17:54

Seleniyan mysle ,ze Koti nie pomoze ci w 100% poniwaz powiedziales ,ze ta wojna cie nie dotyczy a jak ty potrzebowales pomocy bo zlapales hunta to dopiero zaczoles sie tym interesowac.Powiedzial Koti ze tacy ludzie jak ty nie uzyskaja zadnej pomocy poniewaz nie ma podstaw by ja udzielic.Nie martw sie Koti ja Cie nie zostawie jak wiele innych osob i nie bedzie mowy o zadnych paymentach tez zamierzam tu zostac i wbic kiedys 150 o moze 200 ale to juz marzenia bardziej.:D

Pieczarmistrz 18-01-2007 18:46

Sidar, ja jeszcze nikogo o pomoc nie prosze. Nie umiecie ludzie skumac ze sa osoby ktore bez WYRAZNYCH powodow nie wtracaja sie w nieswoje biznesy?
Wojna mnie nie dotyczy - fakt tu uzylem niefortunnego zwrotu, chodzilo mi o to ze ja w tej wojnie nie uczestnicze i nie bede sie na jej temat wypowiadac.
W sumie nadal uwazam ze nie jestem w wojnie - poprostu mam hunta - a ze z Kotim nigdy slowa nie zamienilem no to nawet nie wpadloby mi do glowy ze pisac do niego o pomoc...
Pogadaj z Del Arte - on wie ze chcialem dolaczyc do Rise Against bo sam prosil w moim imieniu Larosa - jak widac inva nie dostalem, oraz Ninja Tyon wie ze gotow bylem/jestem/bede do pomocy w zakresie jakim tylko to mozliwe
Papa :*

Master_Macavelli 18-01-2007 19:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pieczarmistrz (Post 1206038)
Sidar, ja jeszcze nikogo o pomoc nie prosze. Nie umiecie ludzie skumac ze sa osoby ktore bez WYRAZNYCH powodow nie wtracaja sie w nieswoje biznesy?
Wojna mnie nie dotyczy - fakt tu uzylem niefortunnego zwrotu, chodzilo mi o to ze ja w tej wojnie nie uczestnicze i nie bede sie na jej temat wypowiadac.
W sumie nadal uwazam ze nie jestem w wojnie - poprostu mam hunta - a ze z Kotim nigdy slowa nie zamienilem no to nawet nie wpadloby mi do glowy ze pisac do niego o pomoc...
Pogadaj z Del Arte - on wie ze chcialem dolaczyc do Rise Against bo sam prosil w moim imieniu Larosa - jak widac inva nie dostalem, oraz Ninja Tyon wie ze gotow bylem/jestem/bede do pomocy w zakresie jakim tylko to mozliwe
Papa :*

To Del Arte jest w wojnie? Ach, tak... jest w Rise Against.

Pieczarmistrz 18-01-2007 19:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Master_Macavelli (Post 1206122)
To Del Arte jest w wojnie? Ach, tak... jest w Rise Against.

Nie moj biznes czy walczy z wami czy nie, dla mnie liczylo sie ze jest w gildii i ze mogl inva zalatwic, a co do tego czy walczy czy nie to juz sa Wasze sprawy i Wy je sobie regulujcie

crosscut 18-01-2007 20:11

a szkoda ze Seleniyan nie dostal inva... wiem juz z doswiadczenia jest normalnym powaznym czlowiekiem ktoremu mozna zaufac....

a jesli o invy chodzi... prawie caly czas siedze z wami na vt, mam 300k paymenta za to ze bylem pol dnia w ultimation, a do tej pory nie moge sie o inva doprosic... i jaki to ma sens ?

Sidar 18-01-2007 21:18

Nie wiem jaki to ma sens ale my to juz mowilismy nie potrzebujemy ludzi ,ktorzy chca dolaczyc do naszej guildi bo szwedzi ich zabili czy maja hunta bo my potrzebujemy osoby ,ktore beda gotowe na walke i co najwazniejsze beda chociaz online i beda gotowi do akcji a takich ludzi mamy napradwe nie wielu.;)

sir Tifejo 18-01-2007 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KotiConqueror (Post 1205452)
Ty chyba czytac nie potrafisz ( ze zrozumieniem) ale to zmora naszych czasow, przynajmniej w Polsce ( ah masz 15 lat moze dlatego ). Bardziej chodzilo mi o to ze im nie pomoge jak beda takowej pomocy kiedykolwiek potrzebowac. A tutaj masz juz pierwszy przyklad jak szybko to sie moze zdarzyc. Juz Seleniyan ma hunta( od Wratha zapewne jakbys znowu nie rozumial o czym pisze). Przyjdzie kolej i na reszte w swoim czasie, robcie tylko levelki :)

Wiec jednak zle zrozumialem :) po prostu pisalem to chwile po tym, jak kumpel kopiowal mi rozmowe, mocno sie tym zdenerwowalem :) a tak to widac jest jak sie pisze w silnym wzburzeniu emocjonalnym ^^

Ja swoje noob chary tez jestem w stanie poswiecic, gg macie, w razie czego mozecie pisac.

@Mac: sorry, po prostu natchnelo mnie to tak jakos dziwnie, tu ludzi prosisz o pomoc finansowa, a tutaj 100 cc na allegro, sam przyznaj ze troche podejrzane? Jeszcze raz przepraszam :)

crosscut 18-01-2007 23:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sidar (Post 1206491)
Nie wiem jaki to ma sens ale my to juz mowilismy nie potrzebujemy ludzi ,ktorzy chca dolaczyc do naszej guildi bo szwedzi ich zabili czy maja hunta bo my potrzebujemy osoby ,ktore beda gotowe na walke i co najwazniejsze beda chociaz online i beda gotowi do akcji a takich ludzi mamy napradwe nie wielu.;)

a jaki sens ma siedzenie 24/h w dp i czekanie az ktos laskawie powie zeby cos zrobic... na akcje jestem zawsze gotowy czy to swoim pallem czy tez noobem... wystarczy 1msg... ale po co... a potem slysze tylko ze nikt nic nie robi nie loguje sie itp itd

Pieczarmistrz 18-01-2007 23:24

Scotty...
Bo to wyglada tak - jak sie czlowiek nie interesuje to wtedy narzekaja ze nikt niechce pomoc itp. - kto nie wie o co chodzi czytac pare stron wczesniej.
Jak ktos chce pomoc - to wtedy dupą sie wypinaja bo nam tacy jak ty nie potrzebni.
Sry chlopaki (chodzi mi o tych co biora udzial w wojnie) ale zdecydujcie sie o co Wam chodzi, chcecie pomocy od playerow ze slabszymi lvl czy nie?0_o

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:36.