Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Prywatny Test Server- ssy i wiadomości (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=154440)

Kopiko 18-11-2007 18:32

Jeśli dobrze zrozumiałem, to sorc będzie teraz drutem bez sio i mass heala.

Rognis 18-11-2007 18:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Golab911 (Post 1752983)
Ludzie knightem i tak da sie zarabiac. Expisz na malpach na nich w huj kasy leci, a 0 uhow tracisz. Czyli i tak bediesz knightem na + wychodzic. na 80lvl masz jeszcze softy o ile poi zrobisz do tego sa te same mfy co beda tyle samo many dawaly i kosztja tyle samo. Wiec knight i tak bvedzie zarabiac. A co do waste jak idziesz na hydry np moze byc cos takiego zesiedzisz 1 h i boh a siedzisz kilka h i nic , wiecc wtedy mozna nazwac to wastem ale ogolnie knight to profesja najszbyciej zarabiajaca. Takie jest moje zdanie

A co ma powiedzieć dajmy se na to taki 130+ek, ma iść huncić na małpach, dla mnie wydaje się to trochę żenujące i czasochłonne. Po raz pierwszy w świecie Tibi knight jak i paladin mogli robić po 1 mln+ expa dziennie gdzie kiedyś było to rzeczą nie możliwą albo na wielkim waste. Niegdyś dla takiego 130+ poziomowego Sorca, Druida wbicie tego 1 mln expa na dzień nie sprawiało żadnego problemu a wręcz taki osobnik wychodził na plus. I teraz po tym Updacie Knighci wrócą na OF lub innego "fascynującego" expowiska.

Golab911 18-11-2007 18:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kopiko (Post 1753004)
Manasy będą tak samo drogie, jak life fluidy.
Najlepszy life fluid będzie 2x lepszy od najlepszego manasa.

Ale czy wy nie rozumiecie ze ten 1 mf, bedzie jak ten dzisiejszy i bedzie kosztowac tyle samo?
@up
A wiesz co to sa softy? Z softami to on moze isc na ofa to jest na wielki + jak uzbiera loota, bo na moim lvl nie ida mi uhy tylko mfy bo softow nie mam, ale z softami probowalem to nic nie idzie z wyjatkiem softow wiec...
Aha i jeszcze jedno co do tego. Ten 130ek+ moze rowniez na dragach expic, jestem pewny za na + bedzie wychodzic to samo z dlami( o ile cos wypadnie).

--Cienius-- 18-11-2007 18:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Golab911 (Post 1753003)
To zalezy od lvl i mlvl. Ja na przyklad caly czsa praktycznie mfuje sie za 100+

Mdw i 8 lvl spod carlin tak samo sie mfuja wiec nie pierdol bo mf jest losowy raz cie za 170 raz za 60

krzysheak 18-11-2007 18:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kopiko (Post 1753024)

Nom i z ue za 650 many ;P

Asza17 18-11-2007 18:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghard Lage (Post 1753019)
Po prostu potwory ni będą mogły robić comb (będą miały exhausted. Ludzie nie panikujcie.

PS: skład ekipy: level 139EK 133EK 122EK (czawrty nie znany)

no właśnie czyli dl spokojnie będę ciupał xD bo nie będzie miał combo 650

Ghard Lage 18-11-2007 18:39

Cytuj:

Źle zrozumiałeś:
sorc będzie miał tańsze czary ofensywne i owiele silniejsze od druida ale będzie się drożej leczył
druid będzie miał tanie leczenie i troche droższe od sorca czary i słabszy troche dmg

krzysheak 18-11-2007 18:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rognis (Post 1753026)
A co ma powiedzieć dajmy se na to taki 130+ek, ma iść huncić na małpach, dla mnie wydaje się to trochę żenujące i czasochłonne. Po raz pierwszy w świecie Tibi knight jak i paladin mogli robić po 1 mln+ expa dziennie gdzie kiedyś było to rzeczą nie możliwą albo na wielkim waste. Niegdyś dla takiego 130+ poziomowego Sorca, Druida wbicie tego 1 mln expa na dzień nie sprawiało żadnego problemu a wręcz taki osobnik wychodził na plus. I teraz po tym Updacie Knighci wrócą na OF lub innego "fascynującego" expowiska.

Dla sorca przed upem wbicie 1kk expa wcale nie bylo proste... (Kolejki na dragach, kolejki na warlockach).

Ja pallkiem po upie wbijalem 1kk expa w jakies 8 godzin, to znaczy na frostach mialem od 130 do 160k/hr ale jeszcze trza chodzic po p bolty, softy odnowic itp.
A na frostach naraz moze expic 6-7 osob (liczac te miejscowki na -1)

Adow Adan 18-11-2007 18:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Amyks (Post 1752975)
Kilka obiektywnych spostrzezen (gralem knightem 80+ i palem 80+)

WIec tak moge opisac obiektywnie co sie dzieje:
Knight - ludzie mowia ze to ze za leczenie placi 3 x wiecej to wielka tragedia ale to ni prawda, prawda jest taka ze ci ktorzy mowia ze knightem do tego czasu na - wychodza sa nabami i nic nie wiedza o grze knightem. Bo ja grajac knightem zawsze wychodzilem na huntach na duuzy +

Pal - vita za 200 bedzie ponoc, smieszne ale moge zrozumiec ze chca zwiekszyc koszty wiec ok, potiony leczace po 300, tez smieszne bo ciekawe jak pal bedzie sie mial gdzies wyleczyc skoro niby knight nie moze majac najelpszy potion. co ciekawe zenujace jest zasieg rs, 3 kratki to zenada, na nic ni starczy. wynika z tego ze pal bedzie musial z p boltow huncic ktore sa chujowo drogie. pal stanie sie zapewne ponownie najgorsza profesja. hunty beda sie nie zwracac

sorc - wlasciwie to jest chujem takim jakim byl, czyli niezlym

drut - wreszcie nie jest to "poprostu slabszy sorc"

1.Sorry ale ty jesteś smieszny , PALADYN JEST OD KUSZY A NIE OD PIEPSZONYCH RS LUB ZWYKŁYCH SPEAR.

2.P-Bolty są drogie? Smiech na sali , przed upem kosztowały 15-20gp ea , teraz 6 gp w sklepie więc nie pier... mi ze są drogie.

3.Paladyn nigdy nie był słaby , chyba nie grałeś na tibi 7.6 jak nie było E-Spear,R-Spear , speary się szybciej łamały, same się nie podnosiły i mało kto z nimi expił bo hity były 1,5-2~razy gorsze niż teraz.

4.Jak oceniasz profesje to bądz obiektywny a nie subiektywny bo grasz palkiem.

5.Według mnie(82 Knight) TERAZ BEDZIE B.DOBRZE dla każdej Profesji.

Ramirez 18-11-2007 18:49

Widać że 90% osób piszących na tym forum ma IQ dużo poniżej 100. To jest Test więc nie ma co gdybać co do cen LIfe potionów itp.
a co do druidów/sorców tak bardzo się cieszących teraz ciut was rozczaruje:
po 1 szybkość expienia wam się nie zwiększy, wrecz powiedziałbym że w większości przypadków spadnie, czemu ponieważ obecnie macie możliwość bicia visa 2 na ture po update bedzię to raz na ture
po 2 koszty obecnie exura gran 40 many po upie 70, sio obecnie 70 po upie 140, tak więc koszty leczenia znacznie wzrosną, do tego trzeba dodać załamanie ekonomiczne większości druidów - nikt już uh od was nie kupi:d
po 3 update znacznie utrudni gre wiekszość z was wręcz ograniczy, ale na coż nie każdy z was dzieci tego forum będzie się potrafiło przystosować i ustalać taktyki na hunty, bo trzeba będzie zdrowo pogłówkować żeby waste nie zalapać

a ja mojm najtem jeśli te life potiony rzeczywiście będa aż tak drogie pójdę sobie na lizaki, małpy albo tomb i na plus zawsze wyjdę, no i zawszę mogę iść na grupowego hunta bo mam z kim.

Więc najci przestańcie płakać na tym forum, jeśli to robicie znaczy że się nie nadajecie by grać najtem, więć zmieńcie profesje i nie róbcie idiotów z siebie na forum.
Magowie / Druidzi którzy tak trumfują na tym forum w większośći będą płakać po update bo nie będą umieli się przysotsować do nowych raliów.

Tak wogóle mam nadzieję że ten update znacząco utrudni grę w tibię co spowoduję odejście masy noobów, dla któryc liczy się tylko lvl.

Ramirez 18-11-2007 18:49

double post .................................................. .................................................. ........................

Dawergo 18-11-2007 18:50

wedlug mnie powinni albo
a) zmniejszyc cene potionow
b) wrocic do uhow a drutom i sorcom zostwaic te potiony co dostali

wolalbym odpowiedz b (jestem 63 ed) aczkolwiek pozyjemy zobaczymy

@up
koles wez sie zastanow co piszesz, tobie potiony roznicy nie robia ale 200 ek na wojnie leczacy sie po 600, juz ja widze jak dlugo wytrzyma w trapie

Kopiko 18-11-2007 18:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghard Lage (Post 1753044)
Źle zrozumiałeś:
sorc będzie miał tańsze czary ofensywne i owiele silniejsze od druida ale będzie się drożej leczył
druid będzie miał tanie leczenie i troche droższe od sorca czary i słabszy troche dmg

Na potrzebną ilość many przy wavach nie patrzyłem, ale i sorc i drut maja po 2 "UE" słabsze, za 650 many i lepsze za 1200.
Po 2, wavy raczej nie są raczej używane zbyt często.

Edit: Z jednej strony, to jeszcze test, z drugiej strony, przed poprzednim upem ci "rozsądni" przekonywali, że power bolt w sklepie za 6gp ea to tylko ułatwienie na teście, które na pewno nie będzie wprowadzone.

Apheris 18-11-2007 18:52

Wop

mam pytanie czy WoP bedzie zadawal obrazenia od ziemi czy od jakiegos innego zywiolu??

krzysheak 18-11-2007 18:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adow Adan (Post 1753055)
1.Sorry ale ty jesteś smieszny , PALADYN JEST OD KUSZY A NIE OD PIEPSZONYCH RS LUB ZWYKŁYCH SPEAR.

2.P-Bolty są drogie? Smiech na sali , przed upem kosztowały 15-20gp ea , teraz 6 gp w sklepie więc nie pier... mi ze są drogie.

3.Paladyn nigdy nie był słaby , chyba nie grałeś na tibi 7.6 jak nie było E-Spear,R-Spear , speary się szybciej łamały, same się nie podnosiły i mało kto z nimi expił bo hity były 1,5-2~razy gorsze niż teraz.

Nom, zgadzam sie w zupelnosci z toba, tyle ze p bolt przed 8.0. kosztowal 100-200 gp each :P

~126rp,106ms,87ms,107ek

Kopiko 18-11-2007 18:58

sry, double.

Macunio 18-11-2007 18:58

co do palkow :
wkoncu nie bedzie dzieci spirow
to ma byc paladyn z kusza a nie z sperami .
co do leczenia pala zjebali ale co do spearow bardzo dobry pomysl moze wkoncu zostana sami prawdziwi palkowie a nie dziecko speara.

Xbow wali na 5 kratek a arbalest na 6 ( czyli prawie calt zasiego ekranu .

mana potiony dobre bo jak wdzialem sorka co ladowalem sie mf z 0 do 2k many po te 90~ many to tragednia byla.

Zjebali life potionny powinny wygladac tak :
1. 250 ~, 2. 450 ~ . 3 750 ~ i 4.( dla 100 ) 900~

Sir Dark Archeon 18-11-2007 19:01

Cytuj:

Cos w tym stylu... Raczej druid to podrasowany sorc + sio i mass.
Sila obu profesji jest porownywala. Roznia sie tylko rodzajem zywiolu.
Wiec tak sobie mysle ze skopali to.
1 Wszystkie czary typu strike - bija 1 na 2 sek a nie co 1 sek jak teraz. Sa max o 1/3 silniejsze - uzywajac wlasciwy zywiol na wlasciwym potworze np zamiast 180 wchodzi 220-240. Wiec defakto sila ich spadla bo na runde zadaje sie mniej obrazen.
2 Na co komu teraz bedzie sork, jak druid ma taka sama sile a do tego moze leczyc innych. Wogole nie bedzie sie oplacalo brac sorca na hunty. Znobili.... visy bijace na 4 kratki tak samo rod/wand :baby:
Teraz drutem kazdy kretyn bedzie mogl grac... 0 taktyki, 0 umiejetnosci 0 stresu. zal....
Gra sie robi zenujaco prostacka... cos mi sie zdaje ze po tym upie to magiczne beda prostzre w grze niz teraz palki. Mojego brata 7 letni syn bez problemu gra w Tibie... porazka
Niedlugo Cipy zrobia tibie gra dla przeczkolakow:baby:

Amyks 18-11-2007 19:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adow Adan (Post 1753055)

1 jak to nie... jest to zimek ktory walczy na dystans wiec nie pierdol bo tak samo moglbym ci powiedziec ze przeciez knight nie powinien meic, exury, exori, exori hurow ani nic bo to jest becwal ktory potrafi tylko machac mieczem w ta i spowrotem a nie jakies czary, kto to widzial oO

2 Grales palkiem kiedys bo chyba nie, wiesz co mozna takimi 100 p boltami zrobic gdy palek trafia z polowe wystrzelonych strzal? jestes smieszny bo twoj knight moze bic za darmo a i tak placzesz ze hunty ci sie ni zwracaja. pojdz sobie palkiem ma bb, necro albo inne gowno i pobij z p boltow zoaczymy jaki dumny z siebie bedziesz placac za strzal celny strzal ~12 gp a jak nie masz pala to wez tym swoim smiesznym ludzikiem za kazdy celny atak wyrzucaj 12 gp i zobaczymy czy bedzie to tanio czy drogo

3 sam sobie zaprzeczasz. twierdzisz ze nigdy nie byl slaby po czym mowisz wymieniasz cechy ktore czynily zniego najwiekszego ciecia w tibii, myslisz ze skad sie bralo to ze najbardziej szukana prof na desrt byl pal?

4 Nie nie gram tylko palkiem, jak powiedizalem gam tez knightem. I staram sie byc jak najbardziej obiektywny ale wyrazajac swoje zdanie nigdy nie mozna byc takowym w 100% bo kazdy komentarz czlowieka jest jego subiektywnym odczuciem

I cos od siebie
ty placzesz nad 3x drozszym leczeniem knighta. mi to rybka czy bede sie palkiem leczyl 3x drozej czy nie ale chce mic mozliwosc szybkiego uleczenia a nie 300 z fluida. bo prawda jest taka ze tobie (knightowi) chca podwyzszyc tylko ceny leczenia a palkowi i ceny amunicji (poprzez uniemozliwieni sesownego huntu z tanimi rsami) i ceny leczenia poprzez drastyczne zmnijszenie mozliwosci exury vity i podniesiecie cen durnego potiona

Taptaptap 18-11-2007 19:05

A ja wam powiem o tak:
GŁUPI JESTEŚCIE CI CO PŁACZĄ!!

Cipsoft dobrze wie co robi. Jemu o to chodzi. Początkowo ten projekt nie miał być o taką grą, ale kiedy się nią stał, to im chodziło o to żeby ta gra była zespołowa. Żeby każda profesja była od siebie zależna. To wy robicie źle, przekreślając statystyki. Przecież to są wstępne testy i w nich dopiero uptade nabiera koloru. Wy płaczecie bo nie możecie expić 10h, bo nie wystarczy kasy (je***e dzieci neo). To tylko gra i to wasz problem ile będziecie sobie zabijać potworki dla powietrza. Tak jak każda gra ma ona na celu zabić wolny czas, a nie zabić czas zajęty. Teraz chodząc na exp poszukajcie kilku magów shoterow i blokerow. Cipsoft chce żeby to była gra zesposłowa, a nie tak jak teraz, idzie debil napakowany czym sie da, zabija potwory i zdobywa kilka cyferek więcej. Ten uptade jest najlepszy z tych wszystkich jakie przeżyłem a gram od 5 lat. Może i mam mały poziom 42, a od 1-1,5 roku temu miałem 38 lvl a to dlatego że nie gram jak wy dla cyferek ale dla przyjemności. Moj kolega ma palka 45 lvl i mu się gra nudzi bo wszystko kładzie na hita.
Tak więc większość ludzi w tym temacie JESTEŚCIE POPIER****** że tak narzekacie jeszcze nie graliście a już ryczycie że nie możecie solo expić 10h i bardzo dobrze może wreszcie żeby umyjecie i odrobicie prace domową.
A co do uptade to mi sie bardzo podoba wreszcie koniec z nudnymi polowaniami POZDRO ^^

xoz 18-11-2007 19:09

anni by me(100ek) 106ek, 115ek(bloker) 105ek (testa)
http://foteka.pl/full/373644836caa21...a2b0d7be29.jpg
http://foteka.pl/full/0756b0c52b17cd...011d3887eb.jpg

nie byłem ani razu na red + z exori hur biłem
waste 100mf~ + 200great potionow
comba to nie widzialem zadnego - that sucks

Kopiko 18-11-2007 19:10

Jeszcze oddzielny exhaused na mfy i czary/ runy. Teraz już będzie można stanąć i spamować visem, bez potrzeby troszczenia sie o manę i trafianie, tylko od czasu do czasu sie wciśnie hot-key z manasem.

Amyks 18-11-2007 19:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzysheak (Post 1753076)
Nom, zgadzam sie w zupelnosci z toba, tyle ze p bolt przed 8.0. kosztowal 100-200 gp each :P

~126rp,106ms,87ms,107ek

niewiem czy to co podales to sa chary jakie kupiles czy jakie chcialbys miec, ale ni chcac sie rozpisywac odnise sie tylko do jednej rzeczy. powiedz mi czemu uwazasz ze pal byl dobry kiedys gdy max hity mial w poty za 180, nie trafial i ogolnie byl chujem bo jak zwykle expil najwolniej

Adow Adan 18-11-2007 19:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Amyks (Post 1753084)
1 jak to nie... jest to zimek ktory walczy na dystans wiec nie pierdol bo tak samo moglbym ci powiedziec ze przeciez knight nie powinien meic, exury, exori, exori hurow ani nic bo to jest becwal ktory potrafi tylko machac mieczem w ta i spowrotem a nie jakies czary, kto to widzial oO

2 Grales palkiem kiedys bo chyba nie, wiesz co mozna takimi 100 p boltami zrobic gdy palek trafia z polowe wystrzelonych strzal? jestes smieszny bo twoj knight moze bic za darmo a i tak placzesz ze hunty ci sie ni zwracaja. pojdz sobie palkiem ma bb, necro albo inne gowno i pobij z p boltow zoaczymy jaki dumny z siebie bedziesz placac za strzal celny strzal ~12 gp a jak nie masz pala to wez tym swoim smiesznym ludzikiem za kazdy celny atak wyrzucaj 12 gp i zobaczymy czy bedzie to tanio czy drogo

3 sam sobie zaprzeczasz. twierdzisz ze nigdy nie byl slaby po czym mowisz wymieniasz cechy ktore czynily zniego najwiekszego ciecia w tibii, myslisz ze skad sie bralo to ze najbardziej szukana prof na desrt byl pal?

4 Nie nie gram tylko palkiem, jak powiedizalem gam tez knightem. I staram sie byc jak najbardziej obiektywny ale wyrazajac swoje zdanie nigdy nie mozna byc takowym w 100% bo kazdy komentarz czlowieka jest jego subiektywnym odczuciem

I cos od siebie
ty placzesz nad 3x drozszym leczeniem knighta. mi to rybka czy bede sie palkiem leczyl 3x drozej czy nie ale chce mic mozliwosc szybkiego uleczenia a nie 300 z fluida. bo prawda jest taka ze tobie (knightowi) chca podwyzszyc tylko ceny leczenia a palkowi i ceny amunicji (poprzez uniemozliwieni sesownego huntu z tanimi rsami) i ceny leczenia poprzez drastyczne zmnijszenie mozliwosci exury vity i podniesiecie cen durnego potiona

Hah ale mnie rozbawiłeś , jak dla mnie knight może nie mieć zadnych czarów . Przeczytaj moje posty, w żadnym nie płacze ze będę 3x drożej płacił za leczenie bo JA SIĘ CIESZE ZE WRESZCIE COS Z UHAMI ZROBILI .

A do tego zawsze mi się hunty zwracały więc mi to rybka czy zmienią siłe draga , zmniejszą siłę broni , przynajmniej nie będzie tylu noobów(w 2 tygodnie na Elfach uzbierałem 350k na swojego Demon Helmeta..)

Co do palka , to wcześniej była profesja trudna ale nie napisałem ze słaba a to różnica -.- . Nie było tylu "Master Paladynów" który biją w GS'a z Royal Spearów i myślą ze są pro.

Amyks 18-11-2007 19:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adow Adan (Post 1753121)
Hah ale mnie rozbawiłeś , jak dla mnie knight może nie mieć zadnych czarów . Przeczytaj moje posty, w żadnym nie płacze ze będę 3x drożej płacił za leczenie bo JA SIĘ CIESZE ZE WRESZCIE COS Z UHAMI ZROBILI .

A do tego zawsze mi się hunty zwracały więc mi to rybka czy zmienią siłe draga , zmniejszą siłę broni , przynajmniej nie będzie tylu noobów(w 2 tygodnie na Elfach uzbierałem 350k na swojego Demon Helmeta..)

Co do palka , to wcześniej była profesja trudna ale nie napisałem ze słaba a to różnica -.- . Nie było tylu "Master Paladynów" który biją w GS'a z Royal Spearów i myślą ze są pro.

Ja tez nie napisalem ze ty napisales ze pal byl slaby, ty stwierdziles ze on zawsze byl mocny ap rawda jest taka ze zawsze byl cieciem.
I prezstan podniecac sie tym ze uzbierales i ze masz demon helmet bo juz trzeci raz to tu piszesz

Xzonixek 18-11-2007 19:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Amyks (Post 1753135)
Ja tez nie napisalem ze ty napisales ze pal byl slaby, ty stwierdziles ze on zawsze byl mocny ap rawda jest taka ze zawsze byl cieciem.

Ta szczególnie po 7.6... Patrząć na Candie i Nerane na początku serwera, to naprawde tylko było haj lefel paliiiii że normalnie masakra...

Pal był trudny... To jest prawda...

Adow Adan 18-11-2007 19:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Amyks (Post 1753135)
I prezstan podniecac sie tym ze uzbierales i ze masz demon helmet bo juz trzeci raz to tu piszesz

2 raz , wyjaśniam tylko to że TEN KTO UMIE GRAĆ - Nawet postacią magiczna może coś osiągnąć a nie tylko skarżyć się na CipSoft bo znowu ich udupił.

Ramirez 18-11-2007 19:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dawergo (Post 1753065)
wedlug mnie powinni albo
a) zmniejszyc cene potionow
b) wrocic do uhow a drutom i sorcom zostwaic te potiony co dostali

wolalbym odpowiedz b (jestem 63 ed) aczkolwiek pozyjemy zobaczymy

@up
koles wez sie zastanow co piszesz, tobie potiony roznicy nie robia ale 200 ek na wojnie leczacy sie po 600, juz ja widze jak dlugo wytrzyma w trapie

jak byś nie wiedział po upie będziesz mógł użyc 2 x na runde life potiona czyli 2 x 600= 1200+ żadko który najt teraz się za tyle uhnie

Amyks 18-11-2007 19:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adow Adan (Post 1753166)
2 raz , wyjaśniam tylko to że TEN KTO UMIE GRAĆ - Nawet postacią magiczna może coś osiągnąć a nie tylko skarżyć się na CipSoft bo znowu ich udupił.

po 1 ja sie nie skarze tylko staram sie wyjasnic samolubnym knightom ze ni tylko oni zostana updupieni bo palki tez i ze pal moze zostac znacznie bardziej udupiony pani ryzerzyku
a postac magiczna to nie jakis cud albo chuj wie co ze NAWET nia wiec skad takie wyroznienie ? =,=

Dawergo 18-11-2007 20:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ramirez (Post 1753183)
jak byś nie wiedział po upie będziesz mógł użyc 2 x na runde life potiona czyli 2 x 600= 1200+ żadko który najt teraz się za tyle uhnie

nie wiedzialem, no to pozostaje tylko kwestia ceny 435, chociaz nie wydaje mi sie zeby tyle dawal bo jakos tego nie odczulem na wojnie na tescie kina ;d

Adow Adan 18-11-2007 20:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Amyks (Post 1753193)
po 1 ja sie nie skarze tylko staram sie wyjasnic samolubnym knightom ze ni tylko oni zostana updupieni bo palki tez i ze pal moze zostac znacznie bardziej udupiony pani ryzerzyku
a postac magiczna to nie jakis cud albo chuj wie co ze NAWET nia wiec skad takie wyroznienie ? =,=

Bo w odróżnieniu od ciebie przeczytałem wszystkie 92 strony (z czego połowa ryczących knightów a połowa ryczących -ze szczęscia magów jak oni źle nie mieli przed upem)

Co do palka to ci najwięksi zaczynali od tibi 7.6 i to wtedy były najcięższe czasy dla Paladynów a nie teraz na tibi 8.1 więc jeżeli ktoś przetrwał tibie 7.6 to 8.1 mu nie straszna(tyczy to się też Knightów).

J0hny 18-11-2007 20:06

W poszukiwaniu screenow przeczytałem pare postów ale nie jestem do konca pewien i zwracam się z prośba czy mogłby mnie ktoś uświadomić xD czy:
1) potworki nie moga uderzyc combo (np melee + atak magiczny, drag, raz mnie uderzy z łapy za 100 a raz z f wave za 150 ?)
2) uzywając vis'a moge sie naraz leczyc czy "mana potionować" ?
3) czy exori fridge albo to drugie ma zasieg 3 kratek jak spear palka

Sry za moze dość banalne pytania ale nie mialem sily wertować 90+ stron z czego 80 to spam pt "ach jak to udupili mojego knighta" :)

Teraz wszyscy marudzą jak zwykle a po upku wszystko wróci do normy :D Nie spamujcie nie będzie źle, a wręcz lepiej dla tych, którzy umieją grać i nie marudzą, gdyby nie updaty, z czego chyba zaden nie obiegl sie bez krytyki, to gralibyscie w jeszcze wieksze piksele :p, a po 2 nei wiem po co się tak dużo ludzi przejmuje przeciez to tylko gra xD

Macunio 18-11-2007 20:08

1. maja exa~ na kombo czyli 1 atak na ture.
2. tak
3. to ma zasiego chyba na caly ekran . ( 7 kratek )

Askaral 18-11-2007 20:16

Mam pytanie, czy lodowa rozga (ta zamiast tempesta) bedzie mocniej hitala w potworki typu drag tak jak hita mocniej lodowy vis?
Czy vis lodowy o wiele mocniej tyka dragi? I czy zasieg rozg sie zwiekszy?

@Down:
Thxxx ;*

Independence 18-11-2007 20:28

@up oczywiście już odpowiadam: dragi są podatne na lód tak jak nieumarli na świętość itp... więc to nie ma znaczenia czy bijesz lodowym knight axe, czy z exori firgo ("lodowego visa") czy z rózgi, ważna jest podatność potwora na żywioł używany więc - tak, będzie mocniej hitała takie stworki

@topic
znalazłem błąd w nazwie tematu!!!
"Prywatny Test Server- ssy i wiadomości" - typowy błąd.
"Narzekania i wyżalania się osłbionej profesji podczas tego update'u" - o tak, to brzmi o wiele lepiej i o wiele bardziej oddaje klimat tego tematu :|

"Gdzie się podziali... moderatorzy... gdzie admin ten?"
stare dobre czasy z update'u (nie pamiętam, to był albo zimowy 2006 albo letni 2007) gdzie stworzono 2 tematy: jeden z ss'ami gdzie reszta postów była kasowana, a drugi do narzekań na update, na niesprawiedliwość CipSoftu itd... Powinni tak zrobić i tym razem, ale nie sądzę, żeby mieli czas oczyszczać ten temat z kłótni gdy przyrost postów jest jakieś 40 stron dziennie... po prostu zamknijcie się wszyscy emo, którzy uważają, że TeN cIpSoFt NiE jEsT jUż KoFFaNy, bo KnAjT gOżeJ WYpaDł wTyM uPdaTe :(:(:( KiSS NoWe PoTfOrKi, GrA kNaJtEM jEsT bEz sEnSu :(:(:(

Jeśli jesteś facetem, to skasuj to ";*" bo to gejowskie ;) wystarczy simple thx

Tozan 18-11-2007 20:31

Więc ja mam takie pytanie. Któryś up (było ich wielu) mówili, że palek będzie się leczył z e vity po 150 max, ale:

1. Jaki lvl robił pomiary tego i czy wogle był to tutor, czy tylko słyszał takie pogłoski?
2. Po tym upie dla palka będzie opłacało się trenować mlvl, czy też nie?

Z góry Dzieki

pozdro :)

Independence 18-11-2007 20:49

1. Nie mam bladego pojęcia.
2. Mlvl zawsze się przyda ;) A przyda się chociażby po to, aby rzucać te czary z żywiołu świętości (swoją drogą od kiedy "świętość" to żywioł? Raczej moc...), ponieważ (o ile mi wiadomo) żadna inna profesja nie ma NIC ze świętości... A z tym powinno się dobrze expić na nieumarłych, ale to raczej czary tylko dla PACC więc jeśli masz 10 level na faccu i grasz godzina Tibii na dwa dni to nie pyli się ;) A tymi czarami ze świętości można bić nieumarłych (od teraz sd'ki nie tykają nieumarłych!!!) więc może się przydać

I moje pytanie:
Wie ktoś może, czy demony są odporne na świętość czy na śmierć? (na czas obecny Test Servera), bo na niektórych ss'ach widać, że są nieodporne na lód...

Eneris 18-11-2007 20:51

Grałem knightem w czasach gdy wszyscy grali evul ms bo ms był fajny i walil z ue po 800, ale ja wolałem grać swoiM kina i hitowac scaraby po 200.

Poprzedni update pokazał kto był prawdzim sorciem i druidem a ten pokaże kto jest prawdziwym knightem i paladynem. SIMPLE.

Dla mnie najlepiej by było jak by nic nie zmieniali tylko zwiększyli troszkę obrażenia postaci magicznych.

krzysheak 18-11-2007 21:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Amyks (Post 1753114)
niewiem czy to co podales to sa chary jakie kupiles czy jakie chcialbys miec, ale ni chcac sie rozpisywac odnise sie tylko do jednej rzeczy. powiedz mi czemu uwazasz ze pal byl dobry kiedys gdy max hity mial w poty za 180, nie trafial i ogolnie byl chujem bo jak zwykle expil najwolniej

Coz... rozjebales mnie z tym ze polowa p boltow nie trafia , jestes kompletnym noobem ktory gowno wie o tej grze, ja swoim pallkiem na frostach trafiam w jakis 85%-90% i to na tyle dobrze ze frost schodzi na 14-16 p boltow wiec mi nie pierdol takich farmazonow
Btw. przed upem tez dalo sie grac pallkiem, moze nie tak wydajnie jak teraz ale wciaz bylo bardzo spoko, ja gralem sorciem od 7.5 (jeszcze nie bylo wandow i 4x szybszej many) wiec wiem co i jak.
I chociaz pewnie zaraz mnie wszyscy zjada to tak, zmienilem sobie vocation na palladyna przy 8.0. bo wiedzialem ze grajac sorkiem tracilbym hajs zamiast go zarabiac i z pgowania wyszlo by gowno...

Sallim 18-11-2007 21:34

@2ap
w upie 8.0 powinni nie ruszac magów ; d
bylo by rox kazdy by gral woim charem kazdym by sie dalo expic ;p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:18.