Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Gry - temat ogólny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=218504)

Xendriel 08-01-2010 18:51

Mass Effect nikogo już nie będzie obchodził, kiedy na półkach pojawi się Mafia 2:evul:

BialyOleander 08-01-2010 18:53

co do najlepszego rpg final fantasy XIII
a najlepszego mmorpg FINAL FANTASY XIV
i koniec tematu co do najlepszego rpga i mmorpga :cup:

MALLuś 08-01-2010 19:00

FF pewnie wygra w ilości sprzedanych sztuk, chociaż mass efect 2 też coś może zdziałać<hype+sequel niby dobrego "rpg">

Lecz i tak jako fps< w multi> zarządzi nowy battlefield.

Pacz_knight 08-01-2010 19:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BialyOleander (Post 2717262)
co do najlepszego rpg final fantasy XIII
a najlepszego mmorpg FINAL FANTASY XIV
i koniec tematu co do najlepszego rpga i mmorpga :cup:

Brawo! Ten komentarz przebija wszystko. :D
Chociaz jesli chodzi o MMO, to bym jeszcze dyskutowal.
Na rynek ma wejsc GW 2, tyle ze niewiadoma jest data premiery gry. NCSOFT zapowiedzial tytol na 2010-2011. Pozostaje nam czekac. ;p

Rybzor 08-01-2010 19:17

Omujborze, dałem się namówić na zainstalowanie Divinity II. Nie polecam ._.

Ashlon 08-01-2010 19:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2717267)
Na rynek ma wejsc GW 2, tyle ze niewiadoma jest data premiery gry. NCSOFT zapowiedzial tytol na 2010-2011. Pozostaje nam czekac. ;p

Nie zdziwilbym sie, gdyby betatesty GW2 pojawily sie jesienia tego roku, natomiast pelniak pewnie wiosna/lato 2011.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mallus
Lecz i tak jako fps< w multi> zarządzi nowy battlefield.

No raczej! :D

Eipiq 09-01-2010 11:20

Mam do was pytanie. Planuje zakup jednej z tych dwóch gier - Left 4 Dead 2 lub Call of Duty Modern Warfare 2. Zależy mi głównie na grze w sieci.

Co byście polecili?

Rybzor 09-01-2010 12:01

MW2 lol. Left2Dead to przeciętniak i musiałbyś być jakimś specjalnym fanem żeby był to dla ciebie lepszy wybór. MW2 to najlepiej sprzedająca się gra wszech czasów. Co tu porównywać :P

(o nie, zaraz szynka mnie pojedzie xD)

Shanhaevel 09-01-2010 12:04

@up
Nie, bo AFAIK Wii Sports. To też decyduje o jej jakości?

L4D2 FTW. Ten shooter przynajmniej nie zostanie zdeklasowany przez nowego Battlefielda, bo lepszego co-opa po prostu nie ma.

EDIT:
: DD That's my job.

Ashlon 09-01-2010 13:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2717544)
MW2 to najlepiej sprzedająca się gra wszech czasów. Co tu porównywać :P

Co jest zasluga dobrej reklamy, a nie jakosci gry. Single jest swietny, ale jesli chodzi o rozwiazania, to jest to kalka z poprzednich gier. Jesli chodzi o dlugosc - 5h to niezbyt wiele. Multak jest ciekawy, ale to tylko kosmetyczne rozwiniecie tego z CoD4, a nie nowa jakosc. Gdzies czytalem, ze w reklame MW2 wladowali 50mln dolarow, co jest najwiekszym wynikiem w branzy. Przy takich nakladach trudno sie dziwic, zeby (de facto) dobra, ale nie wybitna gra sprzedala sie slabo.

Zmieniajac temat:

http://www.battlefield.pl/news-2863-...zone!#comments

Cytuj:

Jak sami widzicie w powyższej wiadomości, EA / DICE nie planuje udostępnienia plików serwerów dedykowanych dla wersji beta jak i tej, którą będziecie mogli zgarnąć z półek sklepowych. Oprócz tego rozważana jest możliwość dodania obsługi dodatkowego streamingu dla PB (zew. listy BANów, oprócz tej głównej PB - przyp. red.) i jak podaje GvD, ekipa z DICE będzie zastanawiała się tylko nad tą dodatkową możliwością.

Podsumować można to krótko - zapomnijcie o modach, przynajmniej na razie... no może oprócz tych płatnych (DLC). Nie wspominając już o własnym serwerze, który będzcie mogli tylko wykupić u firmy hostingowej która współpracuje z EA. A ktoś tu się chwalił, że serwery dedykowane FTW, ale chyba nie do końca w takiej postaci...
Czyli kurde, system bedzie zdecydowanie lepszy niz ten z MW2 (brak durnego matchmakingu, niemoznosci wyboru mapy itd), ale dalej nie beda to dedyki "w starym stylu" - tzn. kazdy bedzie mogl sobie postawic serwer... Czyli jednak ograniczamy wolnosc graczy :|

Rybzor 09-01-2010 13:43

Może powinniśmy się już do tego przezwyczajać... następne pokolenie graczy pewnie nie będzie widziało nic dziwnego w klikaniu: multiplayer > start game" i tyle : P

Eipiq 09-01-2010 13:54

Chyba zdecyduję się na L4D2. Choć MW2 to niesamowita gra, to jednak jest to kolejna kalka gry wojennej. A w takim L4D2 mam ciekawy klimat oraz nutkę świeżości, bo nigdy nie grałem w sieciowe FPS'y z Zombie w roli głównej.

Lord Dreathan 09-01-2010 16:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eipiq (Post 2717624)
Chyba zdecyduję się na L4D2. Choć MW2 to niesamowita gra, to jednak jest to kolejna kalka gry wojennej. A w takim L4D2 mam ciekawy klimat oraz nutkę świeżości, bo nigdy nie grałem w sieciowe FPS'y z Zombie w roli głównej.

Procz l4d, to nieznam innej gry tego typu ;O ( nie liczac modow, zombi nazi do cod'a i ten mod do ut, gdzie sa zombie)

Eipiq 09-01-2010 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 2717717)
Procz l4d, to nieznam innej gry tego typu ;O ( nie liczac modow, zombi nazi do cod'a i ten mod do ut, gdzie sa zombie)

Właśnie o tego typu mody mi chodziło. A, że nigdy w takie nie grałem, to gra w L4D2 byłaby dla mnie czymś nowym i ciekawym. ;)

Pacz_knight 12-01-2010 13:05

Wlasnie odpalilem Ninja Blade.
Gra fajna, aczkolwiek troche przebajerowana. Ogolem niezla siekanka i mily klimacik. Duzo fajnych mozliwosci jesli chodzi o sama postac i jej combosy.

No, to ide dalej zwalczac zaraze w Japoni... xd

Billy_Mays 12-01-2010 15:43

Możesz też sobie kupić jedynkę L4D, rozgrywka się nie zmienia prawie wcale, za to masz fajniejszy klimat i mniej wydasz

MiXer 16-01-2010 19:45

Również zagrywam się w DA, i muszę przyznać, nie spełnił moich wszelkich oczekiwań. Mimo to, jest jedną z lepszych gier jaką grałem.
Troszke podobny do Darkensanga :]

Eipiq 16-01-2010 20:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Billy_Mays (Post 2719016)
Możesz też sobie kupić jedynkę L4D, rozgrywka się nie zmienia prawie wcale, za to masz fajniejszy klimat i mniej wydasz

No niby tak, ale jak z ilością graczy? Czy większość nie przeniosła się na L4D2?

Rybzor 16-01-2010 20:52

Lol nie ma co oszczędzać sobie tych paru złotych i brać gorszą grę. Left2Dead 2 jest o niebo lepsze od jedynki i musiało by kosztować ze 200 zł, żeby bardziej się opłacało brać pierwszą część.

Zokar 17-01-2010 19:28

Zakupiony i Odpalony AC II przerósł moje oczekiwania, sama grafika mnie zachęciła, a Ubisoft coś nakręcił w tej grze że nie można od niej odejść.
Historia taka sobie, ale i tak dla mnie wystarczy, wkurza mnie tylko mieszanie Angielskiego i Włoskiego obok siebie, ale to już szczegóły.
Naprawdę polecam tą grę.

rentonB 19-01-2010 17:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2717610)
Może powinniśmy się już do tego przezwyczajać... następne pokolenie graczy pewnie nie będzie widziało nic dziwnego w klikaniu: multiplayer > start game" i tyle : P

100% przyzwyczajenia, dedykowane serwery daja pole popisu hakerom.

Ashlon 19-01-2010 18:09

Nom, coraz wiecej tego scierwa w MW2. Najgorsze, ze nie ma mozliwosci wywalenia takiego idioty z serwera - zadnego glosowania nad wywaleniem gracza, co bylo dosc czesto spotykane nawet w grach z "normalnymi" serwerami, tutaj to powinna byc podstawa. Co wiecej, ten caly matchmaking to syf niezly - problemy z przeniesieniem hosta, lagi spowodowane zlym hostingiem, problemy z wyszukaniem graczy, wywalanie podczas oczekiwania na kolejna mape, brak mozliwosci wyboru mapy. Jednym slowem, system najgorszy z mozliwych.

Rybzor 19-01-2010 19:34

Niedługo premiera Bioshock 2. Stay tuned : P

Grycan 19-01-2010 21:09

Co do BioShock'a 2, najpierw 1 muszę przejść. ;) Utknąłem w jednym miejscu i grać mi się nie chciało, ale w końcu skończę tą grę chyba. :) A na BioShocka 2 poczekam, aż w jakiejś tańszej serii się pojawi i wtedy sobie kupie. :)

Ashlon 19-01-2010 21:53

Bioshock 1 mial ciekawe rozwiazania i koncepcje, ale po pewnym czasie rozgrywka byla dosc monotonna. Mam nadzieje, ze teraz bedzie inaczej :)

Yoh Asakura 19-01-2010 23:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2722155)
Niedługo premiera Bioshock 2. Stay tuned : P

Bioshock to gówno, nie warto tracić na to czasu.

Rybzor 20-01-2010 07:24

Mnie się bioshock podoba. Imho dzięki swojej oryginalności i ciekawej koncepcji był jedną z nielicznych strzelanek na singlu, w którą się ciekawie grało.

Lotress 20-01-2010 14:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2722309)
Bioshock to gówno, nie warto tracić na to czasu.

+1. Najbardziej czekam na Mass Effect 2. Jedynka była świetna, mam nadzieję, że kolejna część będzie jeszcze lepsza.

ponczus 20-01-2010 16:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2722448)
+1. Najbardziej czekam na Mass Effect 2. Jedynka była świetna, mam nadzieję, że kolejna część będzie jeszcze lepsza.

Właśnie kończę ME1, żeby przygotować się do ME2. Jakoś świetność tej gry uleciała.

Yoh Asakura 20-01-2010 17:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2722346)
Mnie się bioshock podoba. Imho dzięki swojej oryginalności i ciekawej koncepcji był jedną z nielicznych strzelanek na singlu, w którą się ciekawie grało.

Ale co tam było oryginalnego? Chyba tylko strzelanie do małych dziewczynek

Rybzor 20-01-2010 17:19

Rapture i wszystko z nim związane.

Yoh Asakura 20-01-2010 17:30

Rapture było strasznie nudne. Dobra, eot.

Mass Effect 2 - 10/10 w CDA

X-Zero 20-01-2010 18:57

ME 2 na pewno kupuję.
ME 1 mi się bardzo podobało i mam nadzieję że zdążę jeszcze raz "na szybko" przejść ;p

Wylansowany 20-01-2010 20:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2722514)

Bardzo dobrze to nastraja przed dostaniem i przejściem.
W końcu tylko 9 dni do premiery i jakieś 16 do otrzymania gry!

ponczus 21-01-2010 17:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2722514)
Rapture było strasznie nudne. Dobra, eot.

Ta gazeta dała 9/10 Sacred.... NO ale zobaczymy.

Pacz_knight 21-01-2010 17:42

Gral ktos z was w Torch Light?
Gra calkiem podobna do Diablo jesli chodzi o rozgrywke, a graficznie samego Warcrafta. ;p
Szkoda tylko ze mozna ja dostac jedynie na Steamie. ;/

ponczus 21-01-2010 17:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2722756)
Gral ktos z was w Torch Light?
Gra calkiem podobna do Diablo jesli chodzi o rozgrywke, a graficznie samego Warcrafta. ;p
Szkoda tylko ze mozna ja dostac jedynie na Steamie. ;/

Taaaa. Torchlight ma jeden problem, nie może się zdecydować czy to ma być single czy mmo. Diablo miało to do siebie że pomimo nacisku na siekankę i kolekcjonowanie przedmiotów, miało całkiem fajną fabułę (co jest standardem u blizza). W Torchlight fabuły nie stwierdzono (no dobra jest jakaś, ale i tak nie zwracasz uwagi). Fajnie się gra, ale tak nie więcej niż 30 minut dziennie.

plusy:
- pójdzie na każdym sprzęcie (ma nawet netbook mode)
- typowy hack`n slash
- trzy różne postacie, którymi naprawdę gra się inaczej
- system rozwoju postaci

minusy:
- za mało mobów na lvl!!
- itemów jest od groma, ktoś tu ostro przesadził
- gra jest za prosta, klasy są niezbalansowane

Rybzor 21-01-2010 18:10

http://www.youtube.com/watch?v=XopssrCpkUM

Jak wam się podoba? Mechanika gry podobna bardziej do silent hilla, klimat trochę podobny do heavy rain, gra jednak nie opiera się na quick time eventach. W zasadzie pierwsze trailery wypuszczone zostały już w 2008, ale ostatnio coś coraz więcej się o niej mówi. Na utubie jest trochę filmików z tego.

Jak dla mnie fajna gierka. Ciekawszy klimat niż w silent hillach i chyba nie tylko na konsolę (tak jak heavy rain). Może będzie w końcu można pograć w jakiś fajny psychological-thriller na PC : P

Eipiq 21-01-2010 18:17

Osobiście jestem zainteresowany tą grą, tylko właśnie nie wiadomo, czy gra wyjdzie na PC. W necie znalazłem sprzeczne informacje na ten temat.

Ogólnie zapowiada się gra z idealnym klimatem.

Rybzor 21-01-2010 18:26

Jedyna oficjalna informacja nt tego jest w FAQ na oficjalnym forum tej gry:

Cytuj:

What happened to the PC version?

Remedy recently commented about the PC version saying (14/07/09):

"It is accurate that we are currently working exclusively on the Xbox360 version of Alan Wake. PC plans are currently open, and therefore it’s safe to say that at least a simultaneous launch with the Xbox version will not happen at this late stage. Remedy has a deep heritage in PC gaming and would love to see a PC version available to its PC followers, ultimately however this decision lies with our publisher."
Trzeba wierzyć : P. Póki co każda gra wydana przez Remedy, chociaż nie zrobili ich wiele, była na PC.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:37.