Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   League of Legends (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=226565)

rentonB 01-01-2011 11:31

Vlad jak zbierze 5-0 early i zbuduje Zhonye to juz jest pograne.

Erverse 01-01-2011 11:59

Malzahar

* Nether Grasp
o Magic damage changed to 250/400/600 (+1.2 per ability power) from 250 / 400 / 550 (+1.5 per Ability Power)
o Duration decreased to 2 seconds from 2.5

KEKEKEKEKEKE. Cała potęga malzahara tkwi w tym ulti, a teraz nie dość, że skrócą channeling aż o pół sekundy to jeszcze zmniejszą przelicznik ap. Większego nerfa już się nie dało.

EDIT

o ja pierdole, nie ma to jak zobaczyć takie coś, później wkleić na inne forum, tylko nie wkleić ostatniej linijki, w której gość mówi, że to fake i tylko chciałby żeby tak wyglądało - .-

_WrD_ 01-01-2011 12:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2795210)
No i pokazałem WrD Vlad vs Anivia na midzie. Jajko padło na 6-7 lvlu, chwilę później zapomniałem dołożyć ignite i tylko to go uratowało. Tyle jeśli chodzi o teorie xxlolkingaxx.

Nie ubarwiaj pl0x. Jajko padło na 6-7 levelu tylko dlatego, bo ja tego chciałem. Nie zauważyłeś, że zamiast uciekać krążę wokół ciebie z ulti? Gdy się zeggowałem, od razu flash żeby cię gonić (ile ci zostało? 10 hp?) i zabrakło JEDNEGO PIXELA żebym cię dobił E/Ignite/normal attackiem. I gra była wyrównana, jak już zrecallowałem to ty zrobiłeś od razu to samo, równie skutecznie kaleczyłem ciebie jak i ty mnie. Dodam jeszcze, że ja Anivią nie gram prawie w ogóle, a ty Vladem na*******asz non-stop. Kthxbai.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2795212)
I co, zwycięstwo nad WrD cokolwiek tu udowadnia?

Zwycięstwo? Gdyby nie to, że musiałem spadać, gra toczyłaby się dalej. Niewiele więcej zjadł mi hp turretowi niż ja jego.

Cytuj:

nie umie odnaleźć się w team fighcie

Oceniaj kogoś na podstawie jednej gry, która po pierwsze była po czwartej w nocy, po drugie nie mieli squishy na których mógłbym się nafarmić, po trzecie cokolwiek zrobiłem, szedł na mnie focus. Ciekawy jestem co ty byś zrobił w takiej sytuacji.

Cytuj:

popełnia proste błędy

Jak gonienie Malphite'a który miał 5% hp i miał oracle, przez którego właśnie byłem wyłączony z gry? K. A teamfight wygraliśmy, bo wróciłem w porę.

Cytuj:

najprawdopodobniej nie ogarnia Anivii (grał raz czy tam dwa ze mną jako Anivia i lamił niemiłosiernie)

No, nie gram Anivią w ogóle. A Rybzora trzymałem na midzie i nie dałem się zabić ani razu, a on Vladkiem mainuje. K.

robek 01-01-2011 12:59

joh, jestes idiota :)

Yoh Asakura 01-01-2011 15:08

Nie wiem czy wiesz Wardzioch, ale 1 vs 1 gra się do first blooda, a nie do turretów

Cytuj:

Cała potęga malzahara tkwi w tym ulti, a teraz nie dość, że skrócą channeling aż o pół sekundy to jeszcze zmniejszą przelicznik ap. Większego nerfa już się nie dało.
Co? Moc Malza to DoTy, a nie ulti. Ulti jest po to, żeby gość nie wyszedł z W i otrzymał maksymalne możliwe obrażenia. Nawet jeśli ten nerf byłby prawdziwy, to bym się nie przejął, Malz i tak jest potężny. Przydałby mu się jedynie rework Q tak, żeby szybciej zadawało dmg. Ale insta dmg z Q to byłoby już OP, tak 0,1 - 0,2 sek i byłoby super.

Cytuj:

Vlad jak zbierze 5-0 early i zbuduje Zhonye to juz jest pograne.
Ashe zbierze 5/0, kupi IE i Zeala w ciągu 20 minut i też masz pograne. Bezsens.

_WrD_ 01-01-2011 16:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2795292)
Nie wiem czy wiesz Wardzioch, ale 1 vs 1 gra się do first blooda, a nie do turretów

Tylko że 1st blooda nie było u żadnej ze stron.

Yoh Asakura 01-01-2011 16:07

No to nikt nie wygrał, a Ryba to mitoman ;)

Erverse 01-01-2011 16:55

Okej, tyle, że plamą bez ulti nie zrobisz nic więcej niż czyszczenie creepów, albo dobicie uciekającego na 0 hp wroga. Można też ją rzucić pod nogi w teamfighcie, ale prawda jest taka, że bez ulti ta plama wrogom nie robi praktycznie nic bo wszyscy z niej momentalnie wychodzą. Co innego e - w early jest wręcz op na papierów, ale jak wiadomo nie zabije się nikogo z pełnym hp solo używając wyłącznie qwe :)

Yoh Asakura 01-01-2011 17:27

A czy ktoś tu mówi o jakimkolwiek usuwaniu ulti Malza? Skrócenie trwania o 0,5 sekundy to byłby naprawdę OGROMNY nerf. Znowu zacząłbym brac ignite na niego i wyszedłbym na 0, bo flash bo nerfie już nie jest taki niezawodny i nie opłaca się go brać.

Plama jest idealna do kontrolowania linii, trzymania kogoś z daleka od creepów, itp, itd.

Erverse 01-01-2011 17:57

Pierw napisałeś, że nie przejąłbyś się tym nerfem, a teraz, że byłby to OGROMNY nerf. kk

Yoh Asakura 01-01-2011 18:07

o jezu...

znaki

Rybzor 01-01-2011 18:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2795274)
Nie ubarwiaj pl0x. Jajko padło na 6-7 levelu tylko dlatego, bo ja tego chciałem. Nie zauważyłeś, że zamiast uciekać krążę wokół ciebie z ulti? Gdy się zeggowałem, od razu flash żeby cię gonić (ile ci zostało? 10 hp?) i zabrakło JEDNEGO PIXELA żebym cię dobił E/Ignite/normal attackiem. I gra była wyrównana, jak już zrecallowałem to ty zrobiłeś od razu to samo, równie skutecznie kaleczyłem ciebie jak i ty mnie. Dodam jeszcze, że ja Anivią nie gram prawie w ogóle, a ty Vladem na*******asz non-stop. Kthxbai.

Rotfl, srsly? Przecież równie dobrze mogłem cię zamienić w jajko i sobie spokojnie odejść, ale chciałem dla funu jeszcze je zjechać do 1/5 hp. I co byś wtedy napisał, jakbym sobie poszedł? Dalej, że miałem fuksa i flasz przez pół mapy nie wyszedł?: d Po prostu obliczyłem to tak, żebyś mnie nie zabił, rotfl. I wcale cię potem nie cisłem jak świni na 10 lvlu jak już nie miałeś jajka nie? To, że sobie poszedłeś, tylko cię uratowało.

I nie gram vladem non stop, kiedyś grałem. Teraz prawie w ogóle :P

Erverse 01-01-2011 18:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2795323)
o jezu...

znaki

Kto taki? <123>

_WrD_ 01-01-2011 18:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2795324)
Rotfl, srsly? Przecież równie dobrze mogłem cię zamienić w jajko i sobie spokojnie odejść, ale chciałem dla funu jeszcze je zjechać do 1/5 hp. I co byś wtedy napisał, jakbym sobie poszedł? Dalej, że miałem fuksa i flasz przez pół mapy nie wyszedł?

Nic bym nie powiedział, a to że sam próbowałeś się zabić stojąc przy jajku, to nie moja wina - miałeś fuksa w tym, że trochę się spóźniłem flashem bo przez ten twój "for fun", byłbyś martwy.
Cytuj:

I wcale cię potem nie cisłem jak świni na 10 lvlu jak już nie miałeś jajka nie? To, że sobie poszedłeś, tylko cię uratowało.

Człowieku, do tego 10 levela jajko by się 2 razy zregenerowało. Nadal nie rozumiem, dlaczego zamienienie w jajko uważasz za jakąkolwiek formę wygranej.

Cytuj:

I nie gram vladem non stop, kiedyś grałem. Teraz prawie w ogóle :P

Nie grasz w ogóle w lola, a kiedy grasz, grasz Vladem. Ja Anivią nie gram wcale (chyba że zbanują/pickną mi Eve albo Lux), a linię utrzymałem. Do tej pory early phase by się skończył i zaczęłyby się odwiedziny z innych lane'ów i na inne lane'y i teamfighty.
Nie spushowałem cię, bo widać że ogarniasz Vladzia, a nie jak te nuby na których nabijam często 3/0 + 1st blood. Nie wiem jakie były podstawy konfliktu Anivia vs Vlad, nie wiem o co chodziło, ale nawet dobrze ogarniający Vlad (jakim jesteś ty, bo grałem z tobą parę razy i pamiętam że ładnie szło :d) nie spushuje ostro Anivii. Nie mówiąc o spushowaniu Swaina, co jest niemożliwe.

Rybzor 01-01-2011 18:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2795331)
Nic bym nie powiedział, a to że sam próbowałeś się zabić stojąc przy jajku, to nie moja wina - miałeś fuksa w tym, że trochę się spóźniłem flashem bo przez ten twój "for fun", byłbyś martwy.

Człowieku, do tego 10 levela jajko by się 2 razy zregenerowało. Nadal nie rozumiem, dlaczego zamienienie w jajko uważasz za jakąkolwiek formę wygranej.

Nie grasz w ogóle w lola, a kiedy grasz, grasz Vladem. Ja Anivią nie gram wcale (chyba że zbanują/pickną mi Eve albo Lux), a linię utrzymałem. Do tej pory early phase by się skończył i zaczęłyby się odwiedziny z innych lane'ów i na inne lane'y i teamfighty.
Nie spushowałem cię, bo widać że ogarniasz Vladzia, a nie jak te nuby na których nabijam często 3/0 + 1st blood. Nie wiem jakie były podstawy konfliktu Anivia vs Vlad, nie wiem o co chodziło, ale nawet dobrze ogarniający Vlad (jakim jesteś ty, bo grałem z tobą parę razy i pamiętam że ładnie szło :d) nie spushuje ostro Anivii. Nie mówiąc o spushowaniu Swaina, co jest niemożliwe.

To sprawdź moje match history albo ranked stats. Mam tam mało gier Vladkiem. Vladem obecnie gram raczej dla funu już teraz i naprawdę rzadko. Teraz raczej Janna, Ramusem itp.

A co do jajka, to problem w tym, że dla Vlada na 10 lvlu one już nie stanowi problemu, bo z transfusion co 2,9 sek po prostu nie zdążysz z niego wyjść. Na tym lvlu jajko Anivii nie ma już znaczenia, spokojnie mogę sobie je zbić nawet mając 50hp, jeśli chodzi o 1vs1

Yoh Asakura 01-01-2011 18:37

Ryba myśli, że spamowanie Q daje mu status immortal na linii. Wystarczy, ze za każde Q Vlada dostanie od rywala na midzie z auto ataku/spella i nie wyrobi z leczeniem.

Nieśmiertelna na linii (jeśli chodzi o same harassowanie się, a nie walkę na full combo) jest taka Nidalka, która zejdzie z niej dopiero wtedy, jak uciuła sobie kasę na Ragebleda/Sheena.

A, i btw, Quicksilver sash i twoje ulti to tylko dodatkowy dmg, który wymierzasz sam sobie ;)

Rybzor 01-01-2011 18:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2795334)
Ryba myśli, że spamowanie Q daje mu status immortal na linii. Wystarczy, ze za każde Q Vlada dostanie od rywala na midzie z auto ataku/spella i nie wyrobi z leczeniem.

Dobra, a teraz wyłumacz mi, w jaki sposób chcesz moje każde Q skontrować z auto attacku? Wyjśc za linię minionsów? Już chyba coś pisałem o twoich teoriach, gdzie jedna strona stoi w miejscu a druga bije.

Bo żeby zabić anivie, "wystarczy, że zadasz jej 5xQ i ominiesz stuna za każdym razem". Też tak sobie mogę pisać, jak jakiś totalny lamus, ale nie jestem takim kretynem, i nie myślę że ktoś da sobie tak zrobić. Yoh, jesteś turbo żałosny, a tekstem, który zacytowałem tylko to potwierdzasz, bo NIKT nie zamieni ze mną każdego mojego Q na auto attack/spell.

Srsly, twoje opinie są tak jednostronne, że po prostu żal mi się je czyta. Ale to chyba nic nowego dla ciebie.

Aha, a wiecie, że żeby zabić Ryze kogokolwiek, wystarczy rzucić E i odbić od przeciwnika za każdym razem 4 razy?! Po minucie przeciwnik się chowa do bazy! JEZU TEN CHAR JEST IMMORTAL. Przecież taka sytuacja to oczywistość!

Yoh Asakura 01-01-2011 18:50

Normalnie, doprowadzając do sytuacji, w której moje uderzenie będzie mocniejsze niż twoje. Mając np. Malzahara, byłoby to dziecinnie proste, na moje W nie wejdziesz, podejdziesz bliżej dostaniesz silence, ewentualnie E + Voidling i jesteś zmuszony do trzymania się na dystans. A spróbujesz zanurkować, to dostaniesz W + R z aggro turreta ;)

A many Malzowi nie braknie, E mu ją regeneruje.

Cytuj:

Bo żeby zabić anivie, "wystarczy, że zadasz jej 5xQ i ominiesz stuna za każdym razem".
No bo tak jest :D

Po prostu Vlad na midzie nie jest tak potężny jak ludzie myślą.

Ej, a powiedz jeszcze, że z Czo Gatem byś wygrał, bo masz Q co 2,8 sekundy na 9 lvlu :D

Cytuj:

Aha, a wiecie, że żeby zabić Ryze kogokolwiek, wystarczy rzucić E i odbić od przeciwnika za każdym razem 4 razy?! Po minucie przeciwnik się chowa do bazy! JEZU TEN CHAR JEST IMMORTAL. Przecież taka sytuacja to oczywistość!
Ej, to działa wtedy, jak masz 400 hp w early i nie jest rzadkością!

Rybzor 01-01-2011 18:56

Nie, z czo gatem bym nie wygrał (dobrym ofc). Grałem z nim i wiem. To pierwsza jak do tej pory twoja teoria którą tu napisałeś i sprawdziła się w praktyce. Gz.

Yoh Asakura 01-01-2011 18:58

No widzisz, a ja wygrałem z Czo Gatem na solo linii 4/0 na ranku :D

Malz > Vlad, Cho, 1 vs 1 to bestia.Kiepskie early do 3 lvla, ale potem to już cuuuuuuuud.

Dirty Sanchez 01-01-2011 19:01

nie orientujecie się może czy riot planuje wprowadzenie jakiś gildii, klanów itp?
Bo gra sama się o to prosi.
BTW. nowy champ cassiopedia czy jak jej tam idzie, całkiem nieźle sobie radzi

Yoh Asakura 01-01-2011 19:04

Nikt ci nie broni robienia swojego teamu, klanu.

Przecież jest ich cała masa, rejestrujesz na ESL i jedziesz. Masz w EU chociażby SK Gaming czy Demigio, Dimigio czy jak to się tam nazywa.

Na US CLG, China Hero, itp, itd.

_WrD_ 01-01-2011 19:11

Buff Urgota zrobił z dobrej early postaci bardzo dobrą early i mid-late postać.

http://img262.imageshack.us/img262/7471/urgot.jpg

Rybzor 01-01-2011 19:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2795340)
No widzisz, a ja wygrałem z Czo Gatem na solo linii 4/0 na ranku :D

Malz > Vlad, Cho, 1 vs 1 to bestia.Kiepskie early do 3 lvla, ale potem to już cuuuuuuuud.

Pewnie dlatego właśnie napisałem DOBRYM? ;). Z lamusem też mogę sobie wygrać, pf. Nawet zdarzało mi się, ale myślałem, że rozmawiamy o jakimś poziomie.

Btw ten nob revils ma ponad 1400 po 10 grach ;/. A ty kiedy się podniecałeś, że wyszedłeś za 1300? 50 gra?

Btw dobrego ranka właśnie miałem. Koleś napisał że jest malphite, 1st ban z tamtej drużyny poszedł właśnie na niego. Koleś poszedł cry AFK i wylosowało mu cassio + smite. Ludzie na rankach umiejący grać tylko 1 postacią ftw.

Yoh Asakura 01-01-2011 22:06

Cytuj:

Btw ten nob revils ma ponad 1400 po 10 grach
Miałem na vip liście gościa, który po 20-40 rankach miał 1700, teraz po rozegraniu większej ilości lawiruje między 1300-1400 ;)

A pamiętaj, że ja musiałem wychodzić z 900 (mając stosunek bodajże 10:1), wygrywając około 33 rankedy, a przegrywając raptem 10. Wtedy dopiero zacząłem się starać.

Rybzor 01-01-2011 22:41

No wiem, taki pro jak ty nie musi się starać a gra sama się wygrywa xD

Ja miałem kolegę co jeździ na rowerze i lubi parówki.

Swoją drogą joh, jeszcze bym przebolał to, że uważasz się za pro, a jesteś po prostu low, więc w sumie taki revils ma szanse lepiej grać od ciebie i tam olać to, ale że ty nazywasz go noobem, podczas gdy on jest po prostu lepszy od ciebie, to ja nie wiem w tym wypadku kim ty jestes : d

Erverse 01-01-2011 23:55

Cytuj:

Ja miałem kolegę co jeździ na rowerze i lubi parówki.
taa.... a ja soraką zaliczyłem pentakilla ; /

Yoh Asakura 02-01-2011 00:42

Masz naprawdę ogromne pojęcie o tym, jak gram, bo grałeś ze mną AŻ góra 5 razy.

Nie obchodzi mnie to, co ty tutaj mówisz, wystarczy mi fakt, że top gracz US, z którym pogrywam na EU twierdzi coś zupełnie innego B)

Rybzor 02-01-2011 00:49

Rotfl, a ile razy grałeś z revilsem?

Góra 5 razy? No właśnie. Nie wiem, ile jeszcze argumentów trzeba ci podac aby doszło do ciebie, jaki jesteś żałosny ; d

Erverse 02-01-2011 00:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2795438)
Masz naprawdę ogromne pojęcie o tym, jak gram, bo grałeś ze mną AŻ góra 5 razy.

Nie obchodzi mnie to, co ty tutaj mówisz, wystarczy mi fakt, że top gracz US, z którym pogrywam na EU twierdzi coś zupełnie innego B)

Jedzmy gówno - miliony much nie mogą się mylić : )

Yoh Asakura 02-01-2011 01:03

Revilsa oceniłem raz, i to nie jego, tylko jego farme Ashe.

W oceny dwóch osób nie mając punktu odniesienia co do jednej z nich robisz ty.

Luker's 02-01-2011 01:07

@3up. Wież... słuchaj , nie ma co odpisywać Yoh... Nie jest pro tylko jak sam powiedziałeś żałosny i nadmiernie chce nam to udowodnić...

Rybzor 02-01-2011 01:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2795441)
Revilsa oceniłem raz, i to nie jego, tylko jego farme Ashe.

No właśnie problem w tym, że nie. Nawet pisałeś do niego w grze na PW jak graliśmy, jak taki typowy retard. I nie raz mówiłeś mi coś w stylu: "MUAHAH TO IDZ POGRAJ Z REVILSEM" jak nie chciałem grac rankedów z plebsem.

Więc tu się teraz nie wykręcaj, że oceniłeś kogoś po 5 grach, a jak ja to zrobiłem to nagle FAIL FAIL LOLOLOL. Po prostu jesteś zerem, u wszystkich dookoła znajdziesz pełno wad, ale u siebie to drzazgi w dupie nigdy nie zauważysz. Zresztą wszyscy wiedza, że tak jest i w sumie nie wiem po co ktokolwiek tu z tobą dyskutuje. Powinieneś założyć sobie własne forum i 10 kont, pisać z każdego i się cieszyć, że każdy się z tobą zgadza.

Yoh Asakura 02-01-2011 01:36

A co mają wypowiedzi w wybitnie niepoważnym i humorystycznym tonie do oceniania gry innych? :D

Jak w najbliższym czasie będzie moje quatro fantastico [a dawno nie było całego dream teamu :(], to obiecuję ci, że postaram się zorganizować z tobą mecz (jak znajdziesz dla siebie 4 do drużyny), wtedy pokażę ci twoje miejsce w szeregu ;)
Szkoda tylko, że w takim układzie to nie ja zownił bym cię na midzie, bo okupowałbym bot z moim ziomem, który gra Kayle.

Erverse 02-01-2011 01:40

Taki dream team heh, a jednak grzałeś jeszcze niedawno te 900 elo ; / razem z nimi pewnie.

Yoh Asakura 02-01-2011 01:47

O, co jest, Revils nie ma 1400?
Jejku, rozegrał troszkę więcej i już spadł prawie o 100 elo :(

Rybzor 02-01-2011 01:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2795448)
A co mają wypowiedzi w wybitnie niepoważnym i humorystycznym tonie do oceniania gry innych? :D

Jak w najbliższym czasie będzie moje quatro fantastico [a dawno nie było całego dream teamu :(], to obiecuję ci, że postaram się zorganizować z tobą mecz (jak znajdziesz dla siebie 4 do drużyny), wtedy pokażę ci twoje miejsce w szeregu ;)
Szkoda tylko, że w takim układzie to nie ja zownił bym cię na midzie, bo okupowałbym bot z moim ziomem, który gra Kayle.

Wspominałem coś o tym, że nie gram z plebsem?: d
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2795450)
O, co jest, Revils nie ma 1400?
Jejku, rozegrał troszkę więcej i już spadł prawie o 100 elo :(

Parę stron temu już pisałem o tym, jak losowy może być spadek w ranku i przyznałeś mi racje. Co, zmieniłeś zdanie? No i coś tam wspominałem o cassio ze smite, więc sry nie zaszalałeś.

Alanus Lutinum 02-01-2011 02:19

Vlad nie wymaga skilla, kthxbye.

Co do elo to spadki są losowe. Ale niektorzy nie moga sie pogodzic z byciem na low elo (patrz - yoh). Ja osobiscie uwazam sie za 1200 elo gracza i tyle, nie jestem pr0, nie mam penty co gre, nie carruje kazdego teamu, i sadze ze warwick jest op. Dziekuje.

Yoh Asakura 02-01-2011 02:20

Oj Rybciu, widzę, że używasz ratingu i ELO wtedy, kiedy to dla ciebie jest wygodne, a jak Revils spada o 100, to nic się nie stało, przecież to jest losowe :(

Boisz się, że ten plebs cię rozniesie na drobne strzępy ;)

Rybzor 02-01-2011 02:38

Tak właśnie tego się boje : (. Powodzenia na WCG : (

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:10.