Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Zmiany w grze po Update (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=85318)

Harry Xin 23-07-2006 11:30

lol

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez papay100
Tja... Boty to umożliwiają ,więc gdy CipSoft wniesie taką funkcje to nie będzie pomysłów do botów!;)

Coś ty się tak uparł na te cheaty. Czyżbyś sam używał i nie możesz się doczekać aż je zlegalizują? ;)

Tore 23-07-2006 11:33

Fajnie będzie z tymi zwłokami potforówB) ale nie podoba mi się ten pasek zmęczenia zwłaszcza dla pacc'ów poniewasz bendą musieli grać krócej bo ich postacie się zmęczą:(

Iontz 23-07-2006 11:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tore
Fajnie będzie z tymi zwłokami potforuwB) ale nie podoba mi się ten pasek zmęczenia złaszcza dla pacc'ów poniewasz bendą musieli grać krucej bo ich postacie się zmęczoł:(

Tłumaczenie:

"Fajnie będzie z tymi zwłokami potworów B), ale nie podoba mi się ten pasek zmęczenia, zwłaszcza dla pacc'ów, ponieważ będą musieli grać krócej, bo ich postacie się zmęczą :("
Ortografia nie gryzie. Interpunkcja tym bardziej.

Poza tym, dlaczego szczególnie dla PACCów? O ile wiem, to wszyscy się będą męczyć tak samo, czy to PACC, czy to FACC. A nawet jak się wyłoży te 95 zł na PACCa, to jeszcze nie powód, by grać 8h dziennie. Bez przesady.

Grab_iarz 23-07-2006 15:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez styku
Jeszcze raz czytaj tekst napisany na bialo (gdybys nie wiedzial jak, zaznacz go myszka). Jezeli masz wiecej niz dziewiec lat, to nawet sie nie przyznawaj, bo:
1. Nie potrafisz pisac (a co zatym idzie zapewne i mowic) po polsku.
2. Nikt Ci nigdy nie powiedzial, ze na swiecie istnieje taka rzecz jak interpunkcja (a nawet jak o niej slyszales, to prawdopodobnie od innego dziewieciolatka).
3. Forma i styl Twoich wypowiedzi pod zadnym wzgledem nie przewyzszaja tych, dla przykladu, mojej mlodszej siostry. Niestety siostra ma dziesiec lat, co delikatnie zawyza Twoj poziom w stosunku do innych dziewieciolatkow.
4. Ograniczone mozliwosci intelektualne nie pozwalaja Ci brac udzialu w dyskusji z uzyciem konkretnych argumentow. Ty wolisz udawac ze jestes kims innym i straszyc tych co sa od Ciebie madrzejsi (co swoja droga zaprawde brzmi zabawnie).
5. Twoje zdolnosci pojmowania sa na zbyt niskim poziomie, abys zrozumial i zaakceptowal umyslowa wyzszosc paru osob z tego tematu nad soba (i nie mowie w tej chwili o sobie...).

Mam wymieniac dalej, czy juz sobie uswiadomiles, ze jestes smieszny?

Ano, zapraszam, zapraszam. Zacytuje slowa Eeriona: "ph34r my k474n4" ^^"

wiec bede robil blendy nie bede uzywał znakow interpunkcyjnych poniewaz dla mnie jestes nikim i nie bede zwracal uwagi na styl rozmowy z kims takim jak ty ale jak ktos mnie obraza to jak jzu jest taki "twardziel" to niech mi to powie prosto w twarz
A wlasnie jak jestes tak blyskotliwie inteligetny to zglos kandydature na prezydenta bo taki przemadry i wybijajacy sie z tlumu osobnik zmarnuje sie i co wtedy ; ( to bedzie wielki minus dla naszej prawie doskonale zmodernizowanej polsce prawie bo jeszcze ciebie tam nie ma elo cienka pało

Trichondrius 23-07-2006 15:40

Ehh... ja nierozumiem Cipów , przecież gdyby ludziom łatwiej sie expiło ,szybciej by kupowali PaCiA ,bo przecież na 100 lvlkuw expić na terenach dla facc to troche głupio ;p

papay100 23-07-2006 17:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Harry Xin
Coś ty się tak uparł na te cheaty. Czyżbyś sam używał i nie możesz się doczekać aż je zlegalizują? ;)

Jeśli zlegalizują to już nie będzie czegoś takiego jak cheat!:]

styku 23-07-2006 17:51

Cytuj:

wiec bede robil blendy nie bede uzywał znakow interpunkcyjnych poniewaz dla mnie jestes nikim i nie bede zwracal uwagi na styl rozmowy z kims takim jak ty
Hmmm... wytlumacz mi, jakie kryteria przyjales oceniajac mnie jako 'nikogo'?
Smiem rowniez twierdzic, ze Ty nie bedziesz zwracal uwagi na styl rozmowy z kimkolwiek innym - i bynajmniej nie bedzie to wynikalo z tego ze nie szanujesz nikogo (choc to teoretycznie mozliwe), tylko wszystko bedzie sie opieralo na braku umiejetnosci operowania jezykiem polskim. Popraw mnie jesli sie myle.
Cytuj:

ale jak ktos mnie obraza
Cytuj:

elo cienka pało
Och, a to jest dopiero ciekawe zestawienie. Gdybym byl zlosliwy, powiedzialbym, ze ja Cie wcale nie obrazam, tylko stwierdzam fakty - bo wszystko to, co o Tobie napisalem znajduje oparcie w dowolnym z Twoich postow. Natomiast to, co ty napisales do mnie, jest zwyklym, bezmyslnym bluzgiem.
Cytuj:

jak jzu jest taki "twardziel" to niech mi to powie prosto w twarz
Jedyna osoba, ktora tu zgrywa twardziela to Ty. To Ty mowisz do innych "burkini cos na real" albo wypisujesz inne zwroty, ktore dopiero po przetlumaczeniu nabieraja sensu (z tym sensem to tylko zart, zaden Twoj post IMO zbyt duzo go nie posiada. Nawet po przetlumaczeniu).
Ja nie bede ukrywal - wystrzegam sie przemocy, uwazam ja za najgorszy typ rozwiazywania sporow, ale nie jestem rowniez nieporadnym dzieckiem.

Cytuj:

A wlasnie jak jestes tak blyskotliwie inteligetny to zglos kandydature na prezydenta bo taki przemadry i wybijajacy sie z tlumu osobnik zmarnuje sie i co wtedy ; ( to bedzie wielki minus dla naszej prawie doskonale zmodernizowanej polsce prawie bo jeszcze ciebie tam nie ma elo cienka pało
A tu, droga publicznosci, mamy klasyczny przyklad zachowania sie w sytuacji, jaka potocznie nazywamy "brak argumentow" (czasem poprostu "glupota", ale wole to pierwsze, bo znowu mi ktos wyskoczy ze jestem cienka pala i go obrazam).
Pozwole sobie to zostawic nieskomentowane.

papay100 23-07-2006 20:34

Styku - jesteś lepszy od Smugglera, może cie przyjmą do CDA!

Grab_iarz 23-07-2006 20:49

[quote=styku]Hmmm... wytlumacz mi, jakie kryteria przyjales oceniajac mnie jako 'nikogo'?
Smiem rowniez twierdzic, ze Ty nie bedziesz zwracal uwagi na styl rozmowy z kimkolwiek innym - i bynajmniej nie bedzie to wynikalo z tego ze nie szanujesz nikogo (choc to teoretycznie mozliwe), tylko wszystko bedzie sie opieralo na braku umiejetnosci operowania jezykiem polskim. Popraw mnie jesli sie myle.

Och, a to jest dopiero ciekawe zestawienie. Gdybym byl zlosliwy, powiedzialbym, ze ja Cie wcale nie obrazam, tylko stwierdzam fakty - bo wszystko to, co o Tobie napisalem znajduje oparcie w dowolnym z Twoich postow. Natomiast to, co ty napisales do mnie, jest zwyklym, bezmyslnym bluzgiem.

Jedyna osoba, ktora tu zgrywa twardziela to Ty. To Ty mowisz do innych "burkini cos na real" albo wypisujesz inne zwroty, ktore dopiero po przetlumaczeniu nabieraja sensu (z tym sensem to tylko zart, zaden Twoj post IMO zbyt duzo go nie posiada. Nawet po przetlumaczeniu).
Ja nie bede ukrywal - wystrzegam sie przemocy, uwazam ja za najgorszy typ rozwiazywania sporow, ale nie jestem rowniez nieporadnym dzieckiem.

A tu, droga publicznosci, mamy klasyczny przyklad zachowania sie w sytuacji, jaka potocznie nazywamy "brak argumentow" (czasem poprostu "glupota", ale wole to pierwsze, bo znowu mi ktos wyskoczy ze jestem cienka pala i go obrazam).

Jak potrafisz mnie ocenić po Tym co napisalem w 5 postach to naprawde jestem pełen podziwu. jestes taki inteligetny ale nie zauwarzyles ze to jednak ty sie wpier.. tam gdzie nie powinienes i cała rozmowa nie dotyczyla Ciebie ...ja bym nie zucal bluzgami i nie dyskutowal z toba gdyby mnie nikt nie obrazil a jak jest już ktos na tyle odwarzny aby obrazac drugą osobe to niech mu to powie w twarz.

Ch!ni0L 23-07-2006 20:59

Gdyby nie ten update to bym nie zaczął znowu grać w Tibie. Ale updaty mają swoje minusy jak wcześniejszym minusem był wstawienie kilkurazowych spearów :/ Trening teraz to masakra. W te lato ulepszyli gre sorkiem bo można walić na battle tera każdy 10-12 sorc bedzie peczył :/

styku 24-07-2006 02:43

Cytuj:

Jak potrafisz mnie ocenić po Tym co napisalem w 5 postach to naprawde jestem pełen podziwu. jestes taki inteligetny ale nie zauwarzyles ze to jednak ty sie wpier.. tam gdzie nie powinienes i cała rozmowa nie dotyczyla Ciebie ...ja bym nie zucal bluzgami i nie dyskutowal z toba gdyby mnie nikt nie obrazil a jak jest już ktos na tyle odwarzny aby obrazac drugą osobe to niech mu to powie w twarz.
Mowisz ze ja sie wpier.alam tam gdzie nie powinienem? Moze to dziwne, ale interesuje mnie, jak przyjdzie na forum jakis niezrownowazony emocjonalnie "twardziel", i gdy tylko ktos sie z nim nie zgadza, to probuje go straszyc (patrz: DRoN) ze mu cos zrobi na real. Uwazam takie zachowanie za niegodne nikogo zyjacego dluzej niz dziewiec lat, wiec nie zdziw sie, ze mi (i zapewne nie tylko mi) moze to w jakims tam stopniu przeszkadzac.

I pytasz, jak moge Cie oceniac po pierwszych pieciu postach? Przypomniec Ci?
Post 1:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grab_iarz
zje**li tą grę.... tzn zj**ią ja z tym updatem...-.- ; /

Post 2:
Nie zacytuje bo zostal skasowany. Hmm, ciekawe dlaczego?

Post 3:
To samo co wyzej, tyle ze tu moge przytoczyc komentarz Dabka:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dabek
cenzura nie wytrzymała napięcia

Post 4:
Cytuj:

Dron czy jak tam sie wabisz cwaniak z Ciebie to burkini cos na real

Post 5:
Cytuj:

po 1 kur... kto Ci powiedzial ze sharuje ,sharowalem i bede sharowa? co powiedz mi .. skad masz takie informacje...?
2 rownie dobrze moge powiedziec ze jest piz...i pie.. noobem ... nie powiedzial bym tego gdybys pierwszy nie zaczol mnie ocenia po 5 postach ktore napisalem
po 3 jak Ci cos nie pasuje to powiedz mi to w twarz a nie w poscie bo takie cienkie paly to mnie dopiero wkurzaja

Posty nie byly specjalnie wybierane, sa w takiej kolejnosci, w jakiej je mozemy znalezc w tym temacie.
W pierwszym nie jest tak najgorzej, tylko dwa wulgaryzmy w tak rozbudowanym komentarzu. Drugi i trzeci mowia same za siebie, a wlasciwie nie mowia, bo z jakichs powodow ich nie ma...
Czwarty i piaty - klasyczny przyklad bezsilnosci wzgledem inteligentnego rozmowcy i odwolywanie sie do sily fizycznej (prawdopodobnie zreszta wyimaginowanej). Zauwaz, ze sie zlitowalem, i nie wspomnialem w ogole o poprawnej polszczyznie...

Widzisz, przytocze Ci tu jakze zyciowe powiedzenie:
"Lepiej siedziec cicho i wygladac jak debil, niz sie odezwac, i rozwiac wszelkie watpliwosci."

Co do tego, ze Cie obrazam - moglbys powiedziec, ze cie obrazam, gdybys na ten przyklad uslyszal ode mnie bez powodu "cienka palo" (cokolwiek wedlug Ciebie to znaczy), ale gdy ja mowie jak w moich oczach wygladasz, popieram to argumentami, Ty mnie jeszcze do tego prowokujesz, a potem masz do mnie zal ze Cie obrazilem? Przykro mi, sp. z o.o., wszystkie skargi do ksiegi zazalen.

Cytuj:

Styku - jesteś lepszy od Smugglera, może cie przyjmą do CDA!
Do Smugga jeszcze mi troche brakuje, ale mimo wszystko dziekuje, caly czas sie doskonale ^.^"

pazuzu 24-07-2006 13:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ferrerorosze
Wiem jedno tibia schodzi na psy. Ciekawe czy cipy przeprowadziły choćby jaki wywiad z ludźmi i się zapytali czy chcieliby takiego UPDATE.

malo chyba wiesz o ankietach na tibia.com wlasnie dzieki niemu cipsoft wie czego potrzeba i wprowadza takie zmiany

ten update ma szanse byc jednym z lepszych jesli nie najlepszym jakie wprowadzili

nie wiem o co ten caly zgielk?

aimbot - nie podoba sie to nie uzywajcie bedziecie mieli klimat
ci co chcieli uzywac i tak mieli poinstalowane boty (chyba ze to wlasnie ci od botow tak protestuja bo cwaniaczyli a teraz kazdy bedzie mial takie same szanse)

zmeczenie - bardzo dobra rzecz tylko ze te 56h to za duzo ja bym dal z 24h zmeczenia aby troche odgonic mlodych ludzi od kompow :)
nie oszukujmy sie nie ma ludzi expiacych non stop po kilkanascie godzin dziennie jesli sa takie postacie to oznacza tylko jedno - dzielenie konta
niech kazdy sobie przeliczy nawet jesli traktuje tibie jak prace (8h gry dziennie) i nic innego w niej nie robi tylko expi to nigdy nie osisgnie pelnego zmeczenia bo pozostale 16h bedzie offline i zmeczenie z 8h expienia mu zniknie
jesli sa pracoholikami i expia 10h to calkowite zmeczenie postaci osiagna po kilkunastu dniach wiec to tez nie jest zadna tragedia ale kto expi 10h dziennie? (no cave boty moga expic bez odpoczynku nawet i 24h ale chyba wlasnie chodzi o zwalczanie tego zjawiska)

zmiany graficzne - no coz nigdy tego nie lubilem bo trzeba sie przyzwyczajac do nowinek no i niektore nowe grafy sa gorsze od starych ale sa i te lepsze wiec chca niech ulepszaja

nowe tereny stwory i questy - tu chyba kazdy sie zgodzi ze mna ze to pozytyw bezdyskusyjny

generalni mnie sie ten update bardzo podoba i czekam z niecierpliwoascie na wprowadzenie go w zycie

@down

zwykle tak bywa ze jak napada na nas kilku graczy a my jestesmy sami to ciezko cos zdzialac
ten rycek jak gral juz troche i jest przygotowany do gry na serwerach pvp to wie co zrobic zeby przezyc - bierze nogi za pas i do najblizeszego pz

rozwaz inna sytuacje
idzie rycek i spotyka na swojej drodze sorca o tym samym lvlu
walcza jeden na jednego sorc jest typowym pkerem cwaniakiem ma aim bota rycek gra uczciwie i musi trafic w siebie uhem jak myslisz kto wygra?
po wprowadzeniu update rycek zyskuje ogromne szanse na przezycie z tym sorcem a co za tym idzie zyskuje tez mozliwosc wygrania tej walki bo sorc to krotkodystansowiec i szybko sie ze swoich sdkow wystrzela

Nieugiety 24-07-2006 13:14

lol.
Koniec tibii~

Hmm...
Pomyslmy, idzie pięciu 20 sorcow, kazdy ma 25 m lvl i kazdy ma bp sd.
I idzie sobie 45 najt, 0 szans --.--

DRoN 24-07-2006 13:23

Cytuj:

expia 10h to calkowite zmeczenie postaci osiagna po kilkunastu dniach wiec to tez nie jest zadna tragedia ale kto expi 10h dziennie?
Zauważ, że to co nazywamy expieniem nie jest do końca tym samym co 'expienie' według licznika.
Według zeznań jakiegoś Tutora, po paru minutach expienia licznik zmniejszył się o częsc tego czasu. Więc i tak będzie można powyżej 8h dziennie expic.

@ styku

Masz racje, ale nie karm już trolla. Tak czy siak daje 20 expa.
Co do postów 2 i 3, to 4 post jest ich ocenzurowaną formą łączącą wszystkie normalne słowa i zwroty ukryte w sensie poprzednich postów.

@ down

Pomieszałeś trochę.
Zobacz, że on pisze 5 sorców na 20 lvlu, a nie 20 sorców.

115% siła magii
SD ~88 dmg
Podobno na full def wchodzi mniej więc ~65 dmg
5*65=325 5*30/2=75
740 - 325 - 75 = 340
Czyli knight pada po drugiej salwie SD + wand of plague/volcanic rod

styku 24-07-2006 16:24

Cytuj:

Masz racje, ale nie karm już trolla. Tak czy siak daje 20 expa.
Co do postów 2 i 3, to 4 post jest ich ocenzurowaną formą łączącą wszystkie normalne słowa i zwroty ukryte w sensie poprzednich postów.
Nie robie tego dla expa. Powiedzmy ze skilluje ;P
Ale racja, daje juz spokoj, chyba ze mi jeszcze cos glupiego napisze ^^

Cytuj:

Hmm...
Oj, oj. A to nowosc. A teraz to niby mialby szanse? Sorc o sile magi przypuscmy 100% bije srednio w gracza ~75, jezeli knight ma dobrego arma, bo chyba on wplywa na obrazenia, zalozmy ze bedzie to +-60.
20 * 60 = 1200... Teraz powiedz mi, ile knight na 45lvlu ma zycia...?
Ja tu roznicy nie widze, ale malkontenci zawsze cos znajda -.-

//Edit:
Przepraszam, rzeczywiscie troche namieszalem, czytalem po lebkach bo mi sie spieszylo, ale Nieugiety rowniez moglby to jasniej napisac...
Co nie zmienia faktu, ze knight z UHami na hotach bezproblemowo sie wyUHa, bo przedtem, poprawcie mnie jesli sie myle, duza czesc smierci knightow wynikala ze stresu i nie trafienia UHem...

@Pazuzu:
Nie zauwazylem Twojej odpwiedzi. Ale mocno se zdziwilem. Knight i to jeszcze H-lvl cieszy sie z upa (nie to, zebym twierdzil ze up w jakims stopniu przeszkadza h-lvlom, poprostu jak do tej pory wszystkie narzekaja
xD)

Arie Nena 24-07-2006 16:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nieugiety
lol.
Koniec tibii~

Hmm...

Nie narzekajcie!!! Trzeba iść do przodu!!!
Wszyscy tak narzekają i mówią, że po update nie będą grać w tibie, ale ile osób mówi to na serio??? Mi się update podoba chociaż można mnie zabić szybciej niż knighta!!!

Therus 24-07-2006 17:12

Ludzie... złe mi się robi gdy czytam coraz to nowsze tematy o nadchodzącym update w Tibii.
A kto najbardziej jest przeciw update?
W pierwszej kolejności są to osoby sharujące konta ponieważ teraz no... będą miały zwałke że tak powiem :).
Później osoby niedoceniające pracy innych...
Najważniejsze zmiany w grze:
Lootowanie- zrobione naprawde jak dla mnie super... to jest moje zdanie pomimo że jestem blockerem.
Zmęczenie- też duży krok do przodu... poprostu już mam dość czytania że tym zepsują Tibie... a od kogo czesto się do słyszy? Od osob sharujących lub... ludzi przesadzających z Tibia, ludzi którzy potrafią siedzieć przed Tibia 24 na dobe a co wy z tego ludzie macie? NIC!( najwyżej skończycie jak ten z Wrocławia).
Jeżeli aż tak lubicie grać w Tibie to i tak macie 8h dziennie grania i 16h na spędzenie czasu w inny sposób.
Sporo osób narzeka także na nowe ubiory... i jakiś genialny człowiek wpadł na jakże genialny pomysł żeby zebrać podpisy ludzi i wysłać to do CipSoftu żeby tego update nierobili ( poszukacie na forum znajdziecie).
Jeżeli ktoś się z moim zdaniem nie zgadza prosze o PW(prywatna wiadomość) na forum... albo jak ktoś woli na gg mój nr: 2354746
Może ktoś mnie nakłoni do swoich racji z co wątpie
Żegnam :]

Arie Nena 24-07-2006 17:51

W inny grach on-line takie rzeczy są od dawna, ale tam może nikt nie narzeka, bo te gry są całkowicie płatne. Tak to jest jak ma się coś za darmo to się wybrzydza. Jest takie przysłowie :: Darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda!!!

Vantristran 24-07-2006 18:12

FaCc - dupa...

A tam sie przejmujecie to tylko gra, jak wam sie nie podoba to niegrajcie. Ale z jednym sie z wami zgodze... knighta troszke udupili, i te runy na battle... na non pvp to fajne ale na pvp do dupy...

dlinnyj 24-07-2006 18:58

jeśli to wejdzie w życie cała gra straci swój niepowtarzalny klimat, już nie będzie się liczyć "fast hand" i każdy debil będzie potrafił walić runami na lewo i prawo, tibia przestanie być grą poniekąt zręcznościową. zresztą knight ma pozamiatane..

Misiasty 24-07-2006 20:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tore
Fajnie będzie z tymi zwłokami potforuwB) ale nie podoba mi się ten pasek zmęczenia złaszcza dla pacc'ów poniewasz bendą musieli grać krucej bo ich postacie się zmęczoł:(

Po pierwsze ortografia.
Po drugie fajnie bedzie dla nieuczciwych shouterów (dobrze napisałem ?)

Gelo 24-07-2006 22:10

Może coś zmienią i dla pacc'ów będzie się szybciej regenerować "zmęczenie" :D

styku 24-07-2006 22:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dlinnyj
jeśli to wejdzie w życie cała gra straci swój niepowtarzalny klimat, już nie będzie się liczyć "fast hand" i każdy debil będzie potrafił walić runami na lewo i prawo, tibia przestanie być grą poniekąt zręcznościową. zresztą knight ma pozamiatane..

Tibia odzyska utracony juz na poczatku niepowtarzalny klimat. I Tibia nigdy nie miala byc, nawet poniekad, gra zrecznosciowa.

Cytuj:

.............i niech zrobią zeby rycez z SD walil to bedzie sprawiedliwe bo taki "biedny"(50) rycezyk nie ucieknie od maga czy druida tego samego lvl'a
Lol, pomysl czlowieku. Gdyby knight mogl bic z SD, to jaki bylby sens dzielenia postaci na magiczne i niemagiczne? Knight walczy wrecz i posluguje sie magia tylko w znikomym stopniu, dlaczego niby mialby byc w stanie uzywac najpotezniejszych run ofensywnych?
Zaniedlugo bedziecie sie domagali UHa na spontanie albo UE -.-
I w ogole niech takim biednym sorkom rosnie skill tak samo jak knightom, be bez run taki biedny sorek nie ma szans na takiego samego knighta, tak bedzie sprawiedliwiej!
A najlepiej to niech wszystkie profesje beda takie same, tylko zeby sie inaczej nazywaly, tak bedzie sprawiedliwie!
Az mi sie slabo robi...
Pozatym, to chyba nie nowosc ze sork jest silniejszy w PvP niz knight, no nie?
A inna sprawa, to to, ze Sork na 50 lvlu nie ubije knighta na 50lvlu z SD, i to dzieki czemu? Oczywiscie, UHom na hotkeyach! Przedtem byly szanse, bo taki knight sobie UHem nietrafil, a teraz, kiedy knight bedzie UHem trafial zawsze, no to coz... w pojedynke na takim samym lvlu bez UE bedzie trudno dziada sciagnac...
Dla tych co lubia liczby:
Knight, 50lvl, 6mlvl
Siła twoich czarów wynosi 118%
Ultimate Healing leczy 295

Sorcerer, 50lvl, 50mlvl
Siła twoich czarów wynosi 250%
Czarem Sudden Death zadajesz obrażenia 302 do 422, na graczach 151 - 211.
Odliczajac od tego armor otrzymamy jakies 110 - 145, z czego srednie uderzenie, bedzie wynosilo 126.
Zakladajac, ze Knight UHa sie co 2 SD, i tak wychodzi na plus (295 - 2*126=43), a do tego zostaje mu jeszcze duze zaplecze HP (na wypadek jakiejs niespodziewajki). Do tego co pare seri Sd, knight oszczedza UHa (295/43=~7). Z tego wynika ze co 7 UHow masz UHa gratis...
Nawet, jezeli przyjmiemy, ze sorc jest niesamowitym farciarzem, i caly czas bije max hity, to i tak suma dwoch maxhitow jest mniejsza, niz ilosc hp leczonego jednym UHem knighta (295 - 2*145=5).

Doggy 25-07-2006 00:19

idiotyzm

Oprócz tego wszyscy gracze znajdą w okienku ze skillami nowy element pokazujący ich zmęczenie. Licznik ten wskazuje, kiedy nasz bohater będzie zbyt zmęczony, by móc móc dalej zdobywać doświadczenie w czasie polowania. Postać może polować jedynie przez 56 godzin nim przestanie zdobywać doświadczenie. Ponadto przez ostatnie 14 godzin tego czasu zdobywać będziemy jedynie połowę doświadczenia. Poziom zmęczenia będzie malał, gdy postać będzie wylogowana. Za każde dwie minuty wylogowania będziemy mogli kolejną minutę poświęcić na expienie. Trzeba zaznaczyć, że zmęczenie dotyczy się jedynie czasu prawdziwego polowania. Postaci, które po prostu trenują lub robię runy nie męczą się. Ma to na celu zmniejszenie ilości osób dzielących konta, by zdobyć przewagę nad uczciwymi graczami.
Czyżby CIPowie czytali naszego prima aprilisowego newsa?

.............i niech zrobią zeby rycez z SD walil to bedzie sprawiedliwe bo taki "biedny"(50) rycezyk nie ucieknie od maga czy druida tego samego lvl'a :(

Xarael 25-07-2006 18:15

Update - ocena 4/6 :P

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelo

Ja też tak myślę xD

A teraz moje zdanie :

*Z tym lootem to tak pół na pół... dobrze dla rookslayerów xD, źle dla blokerów... dla mnie doobrze bo lubie grać paladynem, ale teraz knight stanie się "historią" i nikt już nim nie będzie grał :(

*Zmęczenie... dla mnie to nie przeszkadza, bo i tak mało gram (narazie wcale xD). Dla pacców stamina na pewno będzie szybciej odnawiała się w łóżeczku :D
Wg. mnie to nie jest takie złe dla tych, co 3h grają, a 6h śpią xD

*Respawn-good :D

*Rozmowa z kapitanami-doobre mi pasuje (chociaż jestem Facc :P)

*Runy i battle... to już gorzej nie mogli sp****olić :P teraz refleks każdy będzie miał gdzieś i każdy debil czy koleś ze stritem będą celować podobnie xD
Co do hotkeysów na runy-to tak fivety-fivety bo teraz nie liczy się refleks ;(;(
Runy, battle i hotkeys to najdurniejsza część tego update, teraz tibia będzie wyżynanką w stylu GTA :creature:

Arie Nena 25-07-2006 20:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelo

Napewno tak!!! :flaga_pl: :P :] B) :) :cup:

blantos 25-07-2006 22:32

Moim zdaniem to ten update moze przyniesc wiele dobrego oraz duzo korzysci.:p

Umcik 25-07-2006 22:54

Czemu wy tak trujecie o tym zmęczeniu? One jest świetne!!! Kilka godzin dziennie grania wystarczy. Jeśli ktoś jest chory i gra całą dobę to musi niestety iść do psychologa i do czasu update się wyleczyć, bo po updacie może dostać zawału.
Jedyne minusy tego update to strzelanie w ludzi w battle oraz chodzenie pod wodą (to już nie Tibia...). Jakbym miał gorszy magic to bym poszedł na non-pvp ale nie chce mi sie odnowa robić 51 magica (nie używam botów).

MrVego 25-07-2006 23:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Umcik
Jedyne minusy tego update to strzelanie w ludzi w battle oraz chodzenie pod wodą (to już nie Tibia...).

Aff nikt nie jest pewien czy bedzie mozna chodzic pod woda. a przynajmniej cipsoft dokladniew tego nieokreslil ;]. Co do strzelania w ludzi z battle to swiaty takie jak np. aldora beda zasypane 15-20lvlowymi pekerami strzelajacymi z sd/explo do wszystkich i wszystkiego. zero skilla, czysty FPS z widokiem z gory.:evul:
Smierdzi mi quakeim.;)

adura 26-07-2006 10:30

Chodzic po woda bedzie mozna na 100%. Przeciez widac to dokladnie na screenach. Tyle tylko ze chodzenie pod woda nie bedzie sie roznilo niczym od zwyklego chodzenia po powierzechni, poza tym ze bedzie trzeba miec kask i zejsc na poziom -1 lub nizej.

Wilo75 26-07-2006 11:35

2 Postacie?

Wszyscy sie tak martwia z tym czekaniem az zmeczenie minie ale poco czekac?
Przeciez mozna stwozyc 2 posatcie i grac na zmiane...
np. Jak ktos gra knightem mzoe zrobic sobie druida wbic z 40 lvl a potem spac nim w luzku i wstawac od czasu do czasu robic uha...

Milten The Druid 26-07-2006 19:29

OMFG Cip=Noob zamiast poprawiac tibie i ulepszac ja oni calkowicie zmieniaja ta gre i to na gorsze!!!!!!!!!! Masakra jesli kto gra 12h/dziennie to juz SHARER OMFG SHAARER PLX HALP? DO DUPY UPTADE OPROCZ KILKU SZCZEGOLOW

Kaczmen 26-07-2006 19:41

A wg mnie to jest bardzo dobre rozwiązanie, ponieważ daje każdemu mniej więcej równe szanse. Nie wszyscy mają przecież czas na granie kilkanaście godzin dziennie... Jednak z drugiej strony jeżeli ustawianie run na hotkeyach da się jeszcze przeżyć, to strzelanie runami w ludzi dzięki battle liście jest już przegięciem i może w znaczący sposób zmienić "nastawienie międzyludzkie" :P

Ernie 27-07-2006 12:15

Tylko offite fajny

Wyobrazacie sobie jak by bylo jakiemus najtowi ktry blokuje orshaabala i jakis noob podbiega i zabieram mu loota? (np. servery non-pvp);(

Te zabieranie loot'a przez 10s powinno byc wylanczane (np. Party) i wtedy party by mialo jakies zastosowanie na serverach non pvp!X(

Dam inny przyklad: jestes np na dwarfach i jakis noob zabrac ci 20gp i to jest wielka frajda goonienia takiego noob'a!!8o

Loot SUX
offite RULEZ
strzelanie z batle list SUX (teraz bedzie wazylo to ile kto ma runek i ile uhow a nie jaki kto ma lv i mlv)X(

Bebop 27-07-2006 14:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Milten The Druid
OMFG Cip=Noob zamiast poprawiac tibie i ulepszac ja oni calkowicie zmieniaja ta gre i to na gorsze!!!!!!!!!! Masakra jesli kto gra 12h/dziennie to juz SHARER OMFG SHAARER PLX HALP? DO DUPY UPTADE OPROCZ KILKU SZCZEGOLOW

Takich jak ty trzeba stawiać pod ściane i rozstrzeliwać. "Jak nie idziesz do przodu to się cofasz!!!" X( . Jeżeli jesteś przeciwko update to są 2 powody, albo dzielisz konto, albo zazdrościsz PACCom. Proste B)

Wera of Saphira 27-07-2006 14:50

Pacc pacc pacc

Hmm zmiany w grze som naprawdę świetne ale ja sama mam 13 lvl i wkurza mnie fakt ze z takim lvl trudno gdziekolwiek dobrze nabic lvl. Chodze na dc, ale nie mam pacca iwec jak czytam o potworach znajdujacych sdie na tiquandzie i Darashi albo helgate to mis ei zal robie kurde nie mogilby wymyslic czegos co byloby dostepne bez pacca?? Beznadzieja!!!
A w tym konkursie szansa na wygranom jest jak jedna na milion .X( X( X(

zdzichxxx 27-07-2006 14:52

mam nadzieje ze pacc potanieje xD

ale dobrze ze chociaz ze bedzie mozna trenowac skille jak twoja postac sie zmeczy

Bebop 27-07-2006 18:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wera of Saphira
Hmm zmiany w grze som naprawdę świetne ale ja sama mam 13 lvl i wkurza mnie fakt ze z takim lvl trudno gdziekolwiek dobrze nabic lvl. Chodze na dc, ale nie mam pacca iwec jak czytam o potworach znajdujacych sdie na tiquandzie i Darashi albo helgate to mis ei zal robie kurde nie mogilby wymyslic czegos co byloby dostepne bez pacca?? Beznadzieja!!!
A w tym konkursie szansa na wygranom jest jak jedna na milion .X( X( X(

Ja wybiłem 25lvl bez problemu na ghost landzie i amazonkach kolo carlin, a hellgate to raczej dla FACCa jest tylko od 25lvl. B)

Maciej Shaman 27-07-2006 21:43

Z potworkami to super:) ale ze stamiana to lipa :( ale teraz jest dobrze B)

Chockapic 28-07-2006 00:16

1.Celowanie z battle list = I dobrze. Dla nisko lvl-lowych sorkow/druidow bez roznicy bo raczej zadko ktorego stac na kupienie sobie takiej ilosci runek,lub zeby miec tak dobry m lvl aby mozna bylo zabic kogos bardzo szybko. High lvlowie czesciej uzywaja macro i dobrze ze wyrownali szanse pomiedzy tymi nieuczciwymi a tymi uczciwymi. ;)
2.Lootowanie po 10s = udupienie w jakiejs czesci high lvlow blokujacych potworka , ale pomoc dla low :p
3.Npc = raczej mala roznica ale cieszy :baby:
4.Zmeczenie = Rewelacja :cup:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:54.