Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Qusq 18-07-2009 12:55

Ja powiem tak Cips. nie sa taki glupie zeby zrobic ten quest taki latwy . Bo ten co zrobi go pierwszy sie natrudzi i inni zapewne tez a potem to juz bedzie tak jak z mino hellem ze bede tam chodzic 2 lvl.(teraz juz to nie mozliwe)wiec co do komplikacji to tak ale obawiam sie ze to jest cos wiecej nie tylko glowkowanie. Spike da sie zdobyc na 99,9% ale tak jak juz mówilem to nie bedzie takie proste.

A co do tego haiacynta on sie boi szczurow to mam taki pomysl (moze juz ktos go tu napisal to sie powtorze bo nie chce mi sie czytac 205 stron) gdy jest hallowin to moze trzeba sie zmienc w rata i pojsc do tego maga .?

Poznaniak 18-07-2009 14:02

Boże co za bzdury,a jak Ci się czytać nie chce to się nie wypowiadaj.

DK-LOG.911 18-07-2009 14:11

A czy w ogóle króliczek zmienia w szczury?

Ameriov 18-07-2009 14:13

Nie. <10 znaków>

Heatvich 18-07-2009 21:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Qusq (Post 2601158)
Spike da sie zdobyc na 99,9% ale tak jak

A ja powiem tak, nie raz CIPSOFT PISAŁ IŻ QUEST JEST ZBUGOWANY.

Zbugowany - nie da się tego zrobić/otworzyć.
Wiele razy to pisałem, o ile się nie myle sama Slythia pisała o tym.
Pierw dowiedz się czy woda jest mokra a potem opowiadaj jak się w niej kompało.

Qusq 18-07-2009 22:03

daltego zostala ta 0.1 :D

Piombon 18-07-2009 23:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heatvich (Post 2601646)
A ja powiem tak, nie raz CIPSOFT PISAŁ IŻ QUEST JEST ZBUGOWANY.

Wiele razy to pisałem, o ile się nie myle sama Slythia pisała o tym.
Pierw dowiedz się czy woda jest mokra a potem opowiadaj jak się w niej kompało.

469 też jest podobno zbugowany, tak samo, jak wiele innych questów z których brano nagrody. A owy tekst jest głównie używany przez Bismaka.

Weźmy się do roboty i stwórzmy nowy, dobry temat, bo tu są bzdury z 100 strony itp. i leniuchy je czytną, a wtedy zamieszanie jest.

Należy powoli wszystko poukładać.

Patelnia będzie dobrze użyta w rękach kucharza.
Klucz francuski w rękach mechanika, a pistolet w dłoniach policjanta.

A Miecz Furii?

Rocket Slayer 18-07-2009 23:31

@piombion

Widzę, że z defibrylatorem na ten temat wyskakujesz...

Hakuoh 19-07-2009 00:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heatvich (Post 2601646)

Radze się dowiedzieć co to znaczy bug nim zaczniesz się wypowiadać.

Poznaniak 19-07-2009 00:35

@up

to może nas oświeć? bo ja go zrozumiałem

Heatvich 19-07-2009 00:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2601761)
Radze się dowiedzieć co to znaczy bug nim zaczniesz się wypowiadać.

Oj..oj... Chodziło mi o znaczenie słowa "zbugowany" co do tego questa a nie co znaczy to naprawde...

Bug - błąd np programu, wada urządzenia.
Czytanie ze zrozumieniem nic nie kosztuje.

Maxpixel 19-07-2009 01:25

Cytuj:

Patelnia będzie dobrze użyta w rękach kucharza.
Klucz francuski w rękach mechanika, a pistolet w dłoniach policjanta.

A Miecz Furii?
W rękach szaleńca? ;)

Teraz wystarczy zostać szaleńcem, banalnie proste (już to przerabiałem), wyrzucamy wszystkie rzeczy do wody, i wychodzimy na maina, tam się rokujemy i spowrotem wbijamy jakiś 30 lvl po czym znowu wyrzucamy wszystkie rzeczy do wody (tym razem w inne miejsce) cofamy się na roku do 8 lvl wychodzimy i znowu wracamy! i tak 20x... Zrobiłem to jakieś 5x więc mit obalony, ale nie powiecie mi że to nie było szalone^^

Ja to bym myślał w stronę zwabienia wodnego stworka i ogólnie zajął się informacjami na jego temat. Bo zbyt wiele o nim nie wiemy... ;)

Ameriov 19-07-2009 01:29

SZANOWNĄ GRUPĘ ROOKGAARD PROSZĘ O PRZECZYTANIE MOJEGO POSTA NA NASZYM PODFORUM.

Tak, to ma związek z tematem. Wszystko gotowe jest ponoć dawno, a nikt się nie kwapi aby to udostępnić, posklejać i zatopić ten topic raz na zawsze.
Bądźcie miłosierni i dokończcie swe dzieło... (W którym wam nie pomogłem jak najgorszy łotr, arghh. lecz miałem powody)

@ostatnie posty
Znów się kłócicie co oznacza zabugowany quest? Ogarnijcie się, ludzie.

PS. W wywiadzie ze Slythią jest błąd! Koleś napisał, że ona jako 1 miała Spike Sworda na Rookgaardzie.
Na pal niedoinformowanych autorów! Na pal!

~A/

Heatvich 19-07-2009 02:22

To co? Może Sunrise, Master slayer? Inni komercyjny rookerzy?
Lub nieznany "szaleniec"?
Zapodaj ss lub coś, z chęcią opatrzymy ten fake.

Pisali to sami GM'owie CM'owie i bóg wie kto jeszcze , QUEST NIE ISTNIEJE.
Nawet jakby, nie ma wiarygodnych dowodów na to że jest on aktywny.
Ameriov zacznij może expić, albo zagraj w piłke a nie walcz o coś czego nie ma.

Kamil.133 19-07-2009 02:39

Przestancie się kłucić i piszcie na temat. Nie wiem czy było to pisane ale....

Nie wiem czy było to pisane ale ten typ co ukradł dla Toma Spike Sworda i wywalił na tą wysepkę na V to ten monk w temple Rookgaardu.Nie wiem gdzie to czytałem. Ale wiem jeszcze ,ze jeśli zrobimy sobie spacer po Rooku chodzi o 3 miejsca nie pamiętam jakie ,lecz to jest nie ważne.Ważne jest to ,że wtedy jest trzęsienie ziemi ,SS wpada do wody ,płomienie gasną i SS krąży do okoła Rookgaardu i trafia spowrotem na skałe ,a płomienie zaczynają znów płonąć. I tyle tego a MM nigdy nie został uwolniony ,nigdy ,nigdy ,nigdy i nie zostanie! Te potworki jak Gohul , Tarantula , MM , są po to ,żeby newbie wiedziały co ich czeka na mainlandzie. Jestem ciekaw ,żeby zamiast tego MM był demon to jak byście na to patrzyli. "Trzeba zabić Demona" Hahahahha xD

Edit~

Jeszcze gdzieś czytałem "Miecz Furji (Czy jak to tam się pisze) może zdobyć tylko skromna i uczciwa osoba ,a szczególnie bezinteresowna. Coś tam było o wiosennym wietrze ,ble ble ble... I takie tam bzdury.

Edit~

Co do TP. Minotaur poprosiły MM o pomoc on przybył z Militwan na Rookgaard. I do tej pory jest TP na Militwan (To nie TP do SS) I jeśli naprawdę da się dostać do MM i wejść do tego TP to wyjdzie się na maina bez profersji. Fakt ,że padnie się w sekundę ,to jest dziwne :O.

Heatvich 19-07-2009 03:52

@up.
Respect +
Dobrze napisane.
2 Punkty i ss znika. Dokładnie.
Tylko skromna i uczciwa..... Dokładnie.
Ktoś skubnoł dla toma/tomowi.. Też prawda.

Jedyna osoba która pisze prawdzie fakty a nie bawi sie w Jana Brzechwe v.2 jak Ameriov itp.

Macie tutaj rozwiązanie. Może czas najwyższy zamknąć ten temat raz na zawsze.

Ameriov 19-07-2009 06:03

Moret Naris (Postać nie istnieje)
Miał spike sworda dzięki bugowi. Prawdopodobnie jako 1 osoba posiadał SS na Rookgaardzie, stracił go po niecałym tygodniu.

Heat, gratulacje, zrobiłeś z siebie idiotę (po raz kolejny).

DK-LOG.911 19-07-2009 07:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamil.133
Te potworki jak Gohul , Tarantula , MM , są po to ,żeby newbie wiedziały co ich czeka na mainlandzie.

Uwierz mi: nie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamil.133
ten typ co ukradł dla Toma Spike Sworda i wywalił na tą wysepkę na V to ten monk w temple Rookgaardu.

Daje 2 cc, że to Avar Tar. Kto da więcej?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heat~
Ktoś skubnoł dla toma/tomowi.. Też prawda.

Jak już to "skubnął". I to też nie prawda. Co wy wszyscy do Toma macie!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piombon
A owy tekst jest głównie używany przez Bismaka.

A nie "umieraz"? ;d

Cytuj:

Weźmy się do roboty i stwórzmy nowy, dobry temat
NIE! Jeden jest i dobrze.

JAK CHCECIE, TO TU MAMY CO WIEMY NA TEMAT MIECZA (którego i tak nigdy nie zdobędziemy)
  • Miecz znika po wciśnięciu dwóch kratek
  • Ani Cipfried, ani Tom NIGDY nie mieli miecza.
  • Nie ma żadnego Vendora/Verotha/Vendara/Vermontha, czy kogo tam se jeszcze wymyślicie.
  • Nie czepiajmy się Sunrise'a, czy innego Rookstayera bo i tak nam nic nie powiedzą.
  • Quest nie jest zbugowany.
  • Tarantula, Ghoul i Królewski Mag mają znaczenie fabularne i nie dostaniemy się do nich.
  • Legenda o Kylindrze jest nieprawdziwa.

PRAWDZIWA HISTORIA MIECZA

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DK-LOG.911
Tuż po powstaniu Rookgaardu na wyspę przybył nowy gość, a nazywał się Avar Tar. Po powitaniu przez mnicha wyruszył szkolić swe umiejętności, by jak najszybciej wyjść na Kontynent. Pewnego dnia spotkał przyjaźnie nastawionego orka. Ten pozwolił mu wykorzystać jego młot i kowadło do wykucia miecza. Nasz bohater nazbierał potrzebnych rud i innych rzeczy potrzebnych do wykucia najlepszego, i najpotężniejszego miecza jaki widział ten świat. Gdy dzieło było gotowe, Avar Tar wpadł w manię wielkości. Sądził, że dzięki temu mieczowi jest najpotężniejszy, i wpadł w wielką furię. Przerażony tym co się stało rzucił miecz na wysepkę. Podobno miecz jest ciągle wbity w kamień...

TYLKO NIE PRÓBUJCIE TERAZ GADAĆ DO BLIND ORKA! AVAR TAR DOSTAŁ OD NIEGO TEN MŁOT I ZABRAŁ GO NA KONTYNENT! MŁOTA TEŻ NIE SZUKAJCIE!

Pozdrawiam, DK.

Szpec 19-07-2009 10:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DK-LOG.911 (Post 2601878)
TYLKO NIE PRÓBUJCIE TERAZ GADAĆ DO BLIND ORKA! AVAR TAR DOSTAŁ OD NIEGO TEN MŁOT I ZABRAŁ GO NA KONTYNENT! MŁOTA TEŻ NIE SZUKAJCIE!

Był tutaj chłop który twierdzi że zdobył battle hammera :D

Rocket Slayer 19-07-2009 11:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamil.133 (Post 2601825)
Ważne jest to ,że wtedy jest trzęsienie ziemi ,SS wpada do wody ,płomienie gasną i SS krąży do okoła Rookgaardu i trafia spowrotem na skałe ,a płomienie zaczynają znów płonąć.

Trzęsienie zmieni w Tibii? Mocno się wtedy fps'y obniżają?

@up
Był też taki, który zna tajemnice 469, taki co ma brass armora i spike sworda, chain legsy...

@down
Chodziło mi o to, że 2 rzeczy jednocześnie

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:47.