Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Maxpixel 22-07-2009 21:38

Par-Levi - Historia bardzo ciekawa.

Ja jednak zaczynam twierdzić że tak: Cip nie na widzi Rookstayerów więc nic nam nie da nawet 1 kwadracika więcej na wyspie, wszystko jest pobugowane, a questy i tajemnice pousuwali a teraz się śmieją^^

#Edit. Patrząc pod wszelkimi względami jesteśmy jak virus. Siedzimy na tej wyspie mordujemy potwory na paccu i faccu tylko przeszkadzamy... Zapewne gdyby kiedyś potoczyło się wszystko inaczej i dla Rookstayerów najcenniejszą rzeczą nie był lvl postaci to może teraz wszystko wyglądało by inaczej :P

Hakuoh 23-07-2009 00:45

Nawet jesli ktos zdobedzie Spike Sword (sof - fail) to kiedys pojdzie spoil, bedzie malo wartosciowym i wtedy wszystko wroci do poprzedniego stanu.

Smiem twierdzic, ze to wszystko i tak bylo, jest i bedzie walkowane bez sensu.

Wracajac do celtow...
...moze Mel Gibson tak im namieszal w mozgach, ze zgapili to wszystko z Bravehearta, kiedy to pod koniec jeden z aktorow rzuca tymze scyzorykiem i wbil w ziemie wokol kamieni? Scenka moze byc podobna w 50%.

@down
Mozna monotomnie wbijac lvle i pomagac. Malo sie znasz.

DK-LOG.911 23-07-2009 08:27

Czy tym aktorem jest Avar Tar? :) A raczej to Jego tibijski odpowiednik.

Wytłumaczę wam jak gram Rookstayerem:
Nabijam ok. 10 levela (po co większy?), robię Katana Room, Mino Hell, Bear Room i Dead Dragona (oczywiście w trakcie wbijania 10 levela), a potem blocze newbie potworki, żeby sobie poexpili. Czasami nawet zabieram ich na Mino Hell i Bear Room (jak 2. level mają), żeby mieli EQ.

Tak powinien postępować każdy Rookstayer, a nie monotonnie wbijać level.

DD-ExpLo. 23-07-2009 12:51

@up
Zgadzam się z tobą w 50%, ponieważ rookstayerzy nie mają narzuconych im praw co do gry na rooku. Mogą pomagać, ale nie muszą.

@topic
Widzę że temat z "Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki"
zchodzi na "Co mogą rookstayerzy".Może zamiast kłucić się o głupoty zacznijmy coś kminić ?;)

CytrynowySorbet 23-07-2009 13:35

Wypadałoby zrobić nowy temat o nazwie "Mino Mage / Spike Sword / SoF / Tarantula / Ghoul / kłótnie / ogólny spam". Łatwiej by się czytało.

Ameriov 23-07-2009 13:57

Tytuł "Kłótnie/ogólny spam" by wystarczył.

@Maxpixel
Jak wiele razy powtarzałem Cipsoft nie chce nas zniszczyć. Mają do nas stosunek obojętny.
Nie traktują nas nawet jak zło konieczne. Po prostu jesteśmy i już.

~A/.

Beh0lder 23-07-2009 17:26

Cytuj:

Mają do nas stosunek obojętny.
Nie traktują nas nawet jak zło konieczne. Po prostu jesteśmy i już.
Yhy , do botterow w takim razie tez maja stosunek neutralny.

Cytuj:

Wypadałoby zrobić nowy temat o nazwie "Mino Mage / Spike Sword / SoF / Tarantula / Ghoul / kłótnie / ogólny spam".
Po co ? Skoro od spamu jest juz ten o/
Cytuj:

Może zamiast kłucić się o głupoty zacznijmy coś kminić ?
Po c***? Sof jest zbugowany wiec jedyne co bedziemy miec to wiedze , ale co nam po niej ? Ja tam wole nie skonczyc tak jak Ameriov , kloc itd. , ktorzy udaja ze cos wiedza (moze i wiedza ale w to watpie...)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DK-LOG.911 (Post 2605580)
Czy tym aktorem jest Avar Tar? :) A raczej to Jego tibijski odpowiednik.

Wytłumaczę wam jak gram Rookstayerem:
Nabijam ok. 10 levela (po co większy?), robię Katana Room, Mino Hell, Bear Room i Dead Dragona (oczywiście w trakcie wbijania 10 levela), a potem blocze newbie potworki, żeby sobie poexpili. Czasami nawet zabieram ich na Mino Hell i Bear Room (jak 2. level mają), żeby mieli EQ.

Tak powinien postępować każdy Rookstayer, a nie monotonnie wbijać level.

Brawo ! Wszystkie te questy mozna zrobic z palcem w dupie na 2 lvlu aty sie z nimi meczysz przez cale 10 lvli .. niezły jestes!
A poza tym to zaden dk-nub nie bedzie mi mowil co mam robic , grajac rookstayerem !

elo kurwa..

DD-ExpLo. 23-07-2009 22:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2605508)
Nawet jesli ktos zdobedzie Spike Sword (sof - fail) to kiedys pojdzie spoil, bedzie malo wartosciowym i wtedy wszystko wroci do poprzedniego stanu.

Smiem twierdzic, ze to wszystko i tak bylo, jest i bedzie walkowane bez sensu.

Dokładnie... Ten do tego, ten do tamtego, tamten na forum.
Jeśli coś robić to dla siebie a nie ogłaszać całemu światu iż zdobyło się "Miecz karbowany jak frytki."

@topic
Z tego co widzę, a ślepy nie jestem. Temat się zwie "Odopowiedzi." które napisał autor. Więc po to tu debatujecie na tema ekipS a'drowS, jak ma grać rooker, i czy Ghoul/MM/Tarantula etc. da się zabić?

Proste myślenie - Żeby powkó***ać ludzi.
Załóżcie nowy temat z wzorem nazwy od Ameriova (Ogólny spam i offtop ~) i tam się pożalcie kto co jadł na śniadanie.

Ameriov 23-07-2009 23:16

Cytuj:

Yhy , do botterow w takim razie tez maja stosunek neutralny.
A co ma Rooker do bottera? Nie widzę związku.
Jak widzisz Cip przeciwko botom wydali system pomocny w ich łapaniu. A co zrobili przeciwko Rookstayerom? Z myślą TYLKO I WYŁĄCZNIE o nich? Nic.
(jeśli mi odp na ten post, to tylko się zbłaźnisz więc nie próbuj).

WIĘC jak powtarzam po raz 63, Cipsoft nas ignoruje.

@up
Tak, dla siebie. Dlatego w tym temacie wyłapywane były (już nie są, teraz to tylko spam) wszystkie ciekawostki z Rookgaardu, aby ktoś poskładał sobie to w całość i rozwiązał quest.
Jeśli byłby to noob, zapewne wygadałby całego spoila. Mądrzejsi jednak zachowali by to dla siebie MIMO, że uzyskali odpowiedź dzięki pomocy forumowiczów.
(nie mówię tu o rookowym SoFQ, ale o innych questach, które rozwiązano WŁAŚNIE dzięki pracy zespołowej na forum)
Myślicie, że jak rozwiązuje się questy wprowadzane z każdym updatem? Omawia się kolejne misje na forum tutorów w kilka osób, tylko dzięki temu macie tak szybko spoila na tibia.wiki/innych stronach,
jednak niektóre questy są rozwiązywane do końca ale ostateczną odpowiedź znajdzie tylko 1 osoba, która wcześniejsze misje ukończyła dzięki innym.
Na ten przykład- Demon Oak Quest.

Nie dziwię się wam, że nie wierzycie w istnienie SoFQ. Ja też nie wierzyłem. Jednak gdy zobaczyłem, że WHQ naprawdę istnieje, chociaż byłem przekonany, że ten piękny helmet można dostać tylko od bogów, moje nastawienie do miecza również się zmieniło.

~A/.

Old_Game 24-07-2009 00:02

Ok teraz sie wypowiem bo widzę, że i tak tego quest nie ma a ten temat jest od spamu.

Tak jak Pan wyżej

Chciałem tylko powiedzieć, że Cip myśli (o kurwa) i podejmuje poważniejsze kroki co do Botterów niż do Rookstayerów.

koniec joł \oo.

Też chciałem coś powiedzieć co nie ma związku z tematem, ale i tak jakiś koleś zaraz wejdzie i powie, że to co ja napisałem jest potrzebne do questa \o

-Pogromca- 24-07-2009 00:17

Stalagmit

Nie wiem czy już ktoś o tym pisał,bo nie chce mi się przeglądać wszystkich postów,ale sprawdzał ktoś czy nie da się rozwalić stalagmita kilofem ? Nad mino magiem jest tylko 1 stalagmit,reszta jest nad ścianami.Może dałoby się rozwalić ten stalagmit ? prowadzi prosto do pokoju MM.Chociaż wątpię żeby to zadziałało :(.

Ameriov 24-07-2009 02:04

Taki wielki problem sprawdzić to samemu?
Nie, nie da się go rozwalić bynajmniej w normalny sposób. I wątpie, że da sie w jakikolwiek inny.

@down
Yay, fajna bajeczka dla dzieci na dobranoc. <Część posta usunięta... Nie warto ^^'>
@edit: down
Gdyby pozostała tu dalsza część posta, to wiedziałbyś, że wiem o ironii.

Ufocznik 24-07-2009 02:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ameriov (Post 2606194)
Nie dziwię się wam, że nie wierzycie w istnienie SoFQ. Ja też nie wierzyłem. Jednak gdy zobaczyłem, że WHQ naprawdę istnieje, chociaż byłem przekonany, że ten piękny helmet można dostać tylko od bogów, moje nastawienie do miecza również się zmieniło.

~A/.

No, szybki jestes. Nawet spoil juz jest od dawna, Avarion go dal...

edit
@up
pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
miłej lektury

Beh0lder 24-07-2009 10:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ameriov (Post 2606194)
A co ma Rooker do bottera? Nie widzę związku.
Jak widzisz Cip przeciwko botom wydali system pomocny w ich łapaniu. A co zrobili przeciwko Rookstayerom? Z myślą TYLKO I WYŁĄCZNIE o nich? Nic.
(jeśli mi odp na ten post, to tylko się zbłaźnisz więc nie próbuj).

WIĘC jak powtarzam po raz 63, Cipsoft nas ignoruje.

Omg nie musi miec zwiazku to było porownanie.Przeciwko rookstayerom nie moga nic zrobic , bo nie ma w regulaminie ze bycie rookstayerem jest zakazane .Jakby wywalili wszystkich rookstayerow to by byl generalnie bunt i nie fajnie dla Cipsoftu.

-Pogromca- 24-07-2009 11:38

Stalagmit

Prubowałem kilofem,lopatą,liną i kataną ale nie da się rozwalić tego stalagmita :(
Może w ogóle nie da się tam dojść,mm jest dla ozdoby i tyle,tak jak tp za nim :(
Po co CipSoft miałby robić mm do zabicia ?? było by więcej Rokstaylerów i tyle.

Akkorin 24-07-2009 11:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez -Pogromca- (Post 2606412)
Prubowałem kilofem,lopatą,liną i kataną ale nie da się rozwalić tego stalagmita :(
Może w ogóle nie da się tam dojść,mm jest dla ozdoby i tyle,tak jak tp za nim :(

Dobrze że sam do tego doszedłeś.

DK-LOG.911 24-07-2009 12:11

@-Poromca-

"próbowałem"*.

Czy ty jesteś głupi, czy tylko tak wyglądasz? Co ma lina do stalagmitu, wytłumacz mi to! Tibia to gra RPG (bynajmniej kiedyś była) a nie jakiś OTS dla fanów szybkiego expa! Królewski Mag nie jest dla ozdoby, tylko jest zabarwieniem klimatu RPG, którego i tak nie poczujesz! Wyjdź z tego forum, i nie wracaj. Jak chcesz to idź spamuj na TORGu, ale tam napiszę ci to samo.

@down

Tak. I gdy to się stało przestałem grać w Tibię.

Leik~ 24-07-2009 12:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DK-LOG.911 (Post 2606442)
@-Poromca-

"próbowałem"*.

Czy ty jesteś głupi, czy tylko tak wyglądasz? Co ma lina do stalagmitu, wytłumacz mi to! Tibia to gra RPG (bynajmniej kiedyś była) a nie jakiś OTS dla fanów szybkiego expa! Królewski Mag nie jest dla ozdoby, tylko jest zabarwieniem klimatu RPG, którego i tak nie poczujesz! Wyjdź z tego forum, i nie wracaj. Jak chcesz to idź spamuj na TORGu, ale tam napiszę ci to samo.

A Ty poczules ?

DD-ExpLo. 24-07-2009 14:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DK-LOG.911 (Post 2606442)
@-Poromca-

"próbowałem"*.

1. Z tego co wiem, RPG posiadają fabułę. Wymień 3 czynniki fabuły w grze Tibia.
2. Od kiedy "Minotaur" znaczy "Królewski"?
3. Uwierz mi.. Na TORG'u jest większy poziom wypowiedzi niż tu. Tylko nie w "O wszystkim i o niczym.
Jak czytam co ty piszesz to robie tak jak koleś na avatarze Leik'a~.

Beh0lder 24-07-2009 14:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez -Pogromca- (Post 2606412)

Nic nowego.

Cytuj:

Czemu ma wyjsc? Gdzies tu jest napisane ze to forum fanow rpg w tipjii?Poza tym co ci przeszkadza ze użył liny ? Tak tez mozna w rl probowac co niektore rzeczy zniszczyc.I daj mi to swoja wtyke w Cipsofcie bo musze sie jej dopytać czy to rzeczywiscie dla klimatu czy to tylko twoje rpgowe halucynacje ...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:30.