Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

i386 28-12-2008 16:09

Jak juz sie wciagnales to obejrzyj i 12 ; ) Tylko nie spoilowac chlopakowi : D

Koszyk 28-12-2008 16:22

Skonczylem Hellsinga... hmm, moze byc :P

Czas dokonczyc Ch;H :p

No a potem School Days skoncze... :p bo obejrzalem moze do 4 odc :p

Corgar Frizz 28-12-2008 17:20

@Koszyk

Obejrzyj Hellsing Ultimate. Historia zgodna z mangą, w sporo lepszej oprawie. Narazie jest 5 Oav'ek. Ja widziałem do tej pory 3 i jestem pod wrażeniem. Świetna animacja, kreska też bardzo dobra, a dzwięk niesamowity. W swoim rodzaju świetne anime.

Nipah!
Corgar Frizz

Kramer 28-12-2008 18:57

School Days:
Ukryty tekst:
Zawsze sie zastanawialem czy na poczatku epa 10 w school days ten typ zgrzmocil Katusure ?: O

Edit by Tompior: Czy tak ciezko jest napisac: [ hide ] [ / hide ] ?

Hanndo90 28-12-2008 19:08

''Sola'' (X) Done ;) Moja Ocena 6,5/10 : )
hmmm dobre na nude,ale tak żeby się zachwycać to nie ma czym :p
no chyba ,że niebem na suficie :P

Next Level ---> ''Air" B)

Corgar Frizz 28-12-2008 19:44

Detroit Metal City...
1 epek skończony. Może humor nie jest wysokich lotów, ale dla mnie jest ekstremalnie śmieszne. Jeśli śmieszą cię bardzo przyziemne rzeczy i masa przekleństw ci nie przeszkadza to musisz to zobaczyć. W każdym razie świetne na poprawienie humoru.

Nipah!
Corgar Frizz

Grocix 28-12-2008 19:53

A School Days ssieeeeeeeeee ;>

Co do Soli, mi sie podobala, wlasnie slucham tej piosenki z pierwszego epa ;) Chociaz wlasciwie, niczym specjalnym sie nie wyrozniala, po prostu ot takie przyjemne anime.

Btw. dorwalem drugie DVD z Haibane Renmei, zaraz zabieram sie do ogladania.

Corgar Frizz 28-12-2008 20:10

Rayza coś nam z tematu zniknął... troszke smutno bez mojego misia pysia...

A co do SD. Nie mogę się z tobą zgodzić Grocix gdyż twoja ocena jest bardzo powierzchowna. School Days bardzo ssieeeeeeee!

Nipah!
Corgar Frizz

DuskinessvsVision 28-12-2008 21:02

sd to takie gówno.nie na darmo zostalo wybrane najgorszym anime roku 2k7.

Kramer 28-12-2008 21:26

Boys Be skonczone ,nawet niezle : PP
Co do sd , no co wy nie jest takie zle -.-" , lepsze to niz hentaje , ktore oglada rayaze ne?

Grocix 28-12-2008 21:32

@Kramer
A co Ci sie podobalo w SD? Bo jak dla mnie to niektore hentaje (chociaz ogladalem moze ze 2, bo nie przepadam) maja wiecej sensu ;)

Wracam do Szaropiórych, 10ty ep.

Kramer 28-12-2008 21:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2398195)
@Kramer
A co Ci sie podobalo w SD? Bo jak dla mnie to niektore hentaje (chociaz ogladalem moze ze 2, bo nie przepadam) maja wiecej sensu ;)

Mysle , ze nie o tyle mi sie spodobalo sd a oto ,ze wywarlo na mnie spore wrazenie zakonczenie jego. Nie widzialem drugiego takiego samego lub podobnego anime z tak nietypowym rozstrzygnieciem zdarzen.

Zabralem sie za Shingetsutan Tsukihime , pierwszy ep przypomina mi troche elfen lied : OOOO

Corgar Frizz 28-12-2008 22:02

Zakończenie było takie jak cała seria... Bezsensowne i po prostu głupie...
I mylisz pojęcie "nietypowe" z "bezsensowne"

Nipah!
Corgar Frizz

Sza'hel 28-12-2008 22:07

Skończyłem School Days ^^
Wreszcie koniec!
Oceniam na 8,5/10

Kramer 28-12-2008 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2398256)
Zakończenie było takie jak cała seria... Bezsensowne i po prostu głupie...
I mylisz pojęcie "nietypowe" z "bezsensowne"

Nipah!
Corgar Frizz

Czemu tak uwazasz ? -.^ Nie zawsze musi byc happy end?
Ogolnie Sd rozni sie od innych animcow :]

@Edit
W zasadzie wole n-i-e-t-y-p-o-w-e animce, niz te w ktorych fabula jest prawie identyczna jak w innych np. Bohater jest totalnym nieudacznikiem , potem staje sie mastahem ,zdobywa dziewczyne w ktorej sie kochal nastepnie przezywa maly kryzys potem znowu jest mistrzem pr0 eloelo , buziak i hepi end!

Corgar Frizz 28-12-2008 22:28

@Kramer

Nie chce mi się po raz 3 przytaczać argumentów przeciwko SD. No chyba że mnie coś do tego zmusi. A jeśli jesteś ciekawy to poczytaj flejma na temat SD jakieś 10 stron temu.

w sumie to nudzi mi się więc poszukam moich postów

Cytuj:

Co jest złego w School Days?

-Strasznie denerwujący bohater
-Fabuła, a raczej stopień jej zagmatwania
-I najważniejsza rzecz. To że School Days próbuję udawać hmm nie wiem jak to nazwać... dramat psychologiczny? Coś jak Higurashi gdzie naprawdę bohaterowie nie byli zwyklymi postaćmi. A koniec końców bohaterowie School Days są sztampowi do bólu. Nie udało się. Pod cienką warstwą "dobrego" anime kryje się właśnie to co większość tutaj krytykuję.
-Zakończenie zamiast być szokujące jest po prostu śmieszne... O ile morderstwo bohatera było całkiem niezłym motywem to twórcy poszli dalej i zrobili sobie rzeźnię.

Może gdyby wywalić wszystkie panny z którymi bohater się ruchał i zostawić jedynie miłosny trójkącik to coś by z tego było.... ale to tylko gdybanie. A tak powstało to coś... Po prostu zbyt wiele pomysłow zostało w tym mieszczone. Zachwycać się nad tym... no cóz o gustach się nie dyskutuję.

Cytuj:

@School Days

Cytuj:@Corgar
-taki bohater jest podstawą tej fabuły

Zaprzeczysz że nie jest denerwujący?

Cytuj:-jeśli zagmatwana fabuła jest cechą negatywną, to jakim cudem podobał ci się pierwszy sezon Higurashi? Żeby nie było niedomówień, mówię o pozytywnych opiniach na temat Higurashi po obejrzeniu tylko 1 serii.

Zagmatwana i poplątana a złożona i zakręcona to wielka różnica. Niewiedza w higurashi jest atutem, tworzy to niesamowity klimat. Dzięki takiej budowie po kolei oglądamy wydarzenia w hinamizawie widziane z perspektywy innej osoby. A w School Days fabuła zatacza okręgi.... po co xx razy pokazywać że bohater jest gnojem, nie dotrzymuję słowa i zależy mu jedynie na seksie?

Cytuj:-Na ten punkt nie bardzo mogę się wypowiedzieć, bo nie zrozumiałem zwłaszcza słowa "sztampowi"

Synonimy do sztampowy:

rutynowy, schematyczny, skostniały, standardowy, stereotypowy, szablonowy, tradycyjny, uporządkowany, utarty

Cytuj:No i tu sie mylisz . Bo oglądałem prawie wszystko z tego i wszystko co oglądałem bardzo mi sie podobało.
To że np. ktoś słucha metalu nie oznacza zaraz że jest satanistą i pije krew(tylko przykład). A to, że tobie i Corgarowi School Days sie nie podobał, nie znaczy że jest chujowe. Ale ty tego nie łapiesz, nie?

To nie ja i Grocix jesteśmy wyjątkiem ;p Poczytaj recenzje, wypowiedzi innych ludzi. Na tanuki jest bardzo mądra recenzja tłumacząca co jest złego w SD.

Cytuj:Jak dotąd nie była to rozmowa"School Days a inne anime", tak więc trochę z tematu zjechałeś.p

Nie da się ocenić serii bez porównywania do czegoś podobnego. Akurat school days jest takim rodzajem anime gdzie konkurencja jest naprawdę silna. To nie shounen gdzie wystarczy dobra kreska i animacja. Tu potrzeba czegoś więcej. A school days ma bardzo wiele braków. Chodzi także o celowość sytuacji w tym anime. To jak dziewczyny wariują ma pokazać że mają wielkie problemy? Praktycznie w każdym odcinku było o tym kilka rzeczy... Popatrz na taki Myself;Yourself... skrzynka na listy, noc w lesie. Tylko tyle wystarczyło żeby pokazać że Nanaka ma i miała wielkie problemy. A to jak się o tym dowiadujemy jest znacznie bardziej szokujące, przynajmniej sytuacja ze skrzynką na listy. Ale to nie wszystko... powiedz mi co jest powodem szaleństwa Saionji i Kotonohy? Jedynie toksyczny związek z bohaterem. Ale to chyba nie wystarczy? Nie ma pokazanych żadnych podstaw tej sytuacji... Wystarczyłoby parę minut na pokazanie krótkiej restrospekcji, a nabrało by to bardzo dużo wiarygodności.

Takie anime ma zmusić do myślenia, zszokować, wystraszyć, School Days jest jedynie obrzydzające...

Cytuj:Tak jak powiedziałeś: "O gustach sie nie dyskutuje", mnie się podobało.

Nie zaprzeczam że ci się podobało. Tylko powiedz mi, jeśli komuś smakuję gówn* to znaczy że xxx ludzi myli się jeśli wydaje im się to obrzydliwe? Identyczna sytuacja jest z SD.

Nipah!
Corgar Frizz
Nipah!
Corgar Frizz

Grocix 28-12-2008 22:34

@Kramer
SD na pewno jest oryginalne, nietypowe i wywolujace skrajne emocne. Tylko co z tego jesli fabula ssie (bo anime takie jak to sens i ciaglosc przyczynowo-skutkowa powinno miec zachowane, a School Days NIE ma), a postacie zachowuja sie jak roboty? ;)
Jak juz bylo mowione na tanuki (chcesz to rzuc okiem na tamtejsze forum, sam bralem udzial w dyskusji), poza ta pseudo-nietypowoscia, SD nie reprezentuje soba NIC.

Rohas 28-12-2008 22:44

No i Love Hina (nie licząc tych 2 filmów specjalnych) skończone. Anime świetne. Niby taka kreska starsza, ale świetnie pasuje do tego animca. Śmiesznych scen nie brakuje - jest ich tu duuuuużo i jeszcze więcej, chociaż niektóre potrafią być monotonne.

Ukryty tekst:
Świetnie, że Narusegawa w końcu wyznała miłość Urashimie, chociaż było to jakby od początku wiadome, że będą razem ;d

Szkoda, że LH:Again ma tylko 3 odcinki, no ale nie można było tego ciągnąć w nieskończoność. Tak więc kolejne fajne anime zaliczone : d

Teraz pora na Kanokon _/

Grocix 28-12-2008 23:35

Skończyłem Haibane Renmei, spodziewałem się czegoś innego. Nie znaczy to, że się zawiodłem. Jest to naprawdę ładna seria, nieprzewidywalna, z ciekawą fabułą, postaciami i symboliką - 5/5. Polecam!

Otakuma 28-12-2008 23:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kramer (Post 2398265)
Czemu tak uwazasz ? -.^ Nie zawsze musi byc happy end?
Ogolnie Sd rozni sie od innych animcow :]

@Edit
W zasadzie wole n-i-e-t-y-p-o-w-e animce, niz te w ktorych fabula jest prawie identyczna jak w innych np. Bohater jest totalnym nieudacznikiem , potem staje sie mastahem ,zdobywa dziewczyne w ktorej sie kochal nastepnie przezywa maly kryzys potem znowu jest mistrzem pr0 eloelo , buziak i hepi end!

Masz absolutną racje, a co do Corgara. Nie masz mu co tłumaczyć, bo i tak nie uwzględni twoich argumentów. Jak sobie coś wkręci, choćby to była najgłupsza głupota, za cholerę nie wybijesz mu tego z tego, że tak powiem, łba.

@Corgar
Cytuj:"[...]po co xx razy pokazywać że bohater jest gnojem, nie dotrzymuję słowa i zależy mu jedynie na seksie?"
Odpowiedź masz na początku posta. Nie we wszystkich seriach główny bohater musi być dobry i postępować w "dobry" sposób. To jest "anime inne niż wszystkie"

Jeśli SD było by anime nie wartym obejrzenia nie było by polecane przez anime-online.info.pl.
Teraz za pewne w odpowiedzi użyjesz jakiejś skomplikowanej kombinacji słów, której do końca sam nie rozumiesz, opisując jak bardzo gówniane jest School Days. Ale powiem ci tak. Jakie by gówniane to anime nie było, jest to jedyne anime na którego temat są jakiekolwiek dyskusje i dzięki któremu na tym forum od czasu do czasu coś sie dzieje.

Jeszcze mały dopiseczek po czasie
Corgar, czy według Ciebie są tylko zajebiste i gówniane serie? Bo z twoich postów tak jakoś mi wynika.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:33.