Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Problem z komputerem? Napisz, tutaj. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=126449)

Nytalith 02-10-2007 14:22

slownik nie gryzie, later czyli pozniej, w tym wypadku bardziej w sensie "nowszy" Tak wiec bedzie dzialac na kazdym kompie ktory ma dx5 w zwyz (7, 9).

BlueMaster 02-10-2007 20:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Boorok (Post 1676772)
Mam pytanie, bo nie jestem wybitny w tym temacie:
Jesli na kompie mam DirectX 9.0 bedzie chodzila mi Tibia?
Wiem glupie pytanie ale na download na tibi.com pisze:
"DirectX version 5.0 or later"
Dzieki :)

Tak,musisz mieć conajmiej 5 DirectX

Mornlox 07-10-2007 13:52

Pomocy!!! Głośniki nie działają

Witam.

U mojego znajomego głośniki moje działają a u mnie nie działają więc co jest grane ?!Nie mam wyciszonych,świeci się lampka POWER,Głośność ustawiona na full.Sterowniki zainstalowane poprawnie.Mam kartę dźwiękową na płycie głównej....
Jak podłącze słuchawki z przodu to one działają.

Pomóżcie!!!!

Lord_Evo 07-10-2007 14:18

Od takich problemów jest ten temat > http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=126449&page=47 . A jeśli już chodzi o ten problem, to zobacz czy nie masz wyciszonych opcji w tym kanale. Wejdz w Start>Ustawienia>Panel Sterownia>Dżwięki i urządzenia audio> i zobacz czy nie masz wyciszonych głośników. Popatrz tam też różne ustawienia.

Michoss 07-10-2007 14:19

Sprawdź czy kabelek w komputerze dobrze styka. Ba prąd idzie, i si świeci, a dzwięku ni ma, bo nie podłączone. Na następny raz odsyłam do przyklejonego tematu.

#Edit
Lordzie_Evo, czemu mnie wyprzedziłeś ;<? Jesteś be!

Arka_Sath_Wielki 07-10-2007 14:19

sprawdz czy podlaczyles glosniki do dobrej dziury z tylu ;D bo jeden kabel idzie do pradu i dzieki niemu sie swieci :P jak masz podlaczone z tylu sluchawki to glosniki nie dzialaja ;)

Mornlox 07-10-2007 15:12

Z głośników wyłażą dwa kable.Jeden do prądu i do kompa(kolor szary) i właśnie tym kablem szarym podłączyłem do zielonego wtyka i nie działa...a słuchawy działają mi z przodu kompa.......POWER się świeci a głośniki nie są wyciszone ani nie są ciche(sprawdzałem 100 razy)

Michoss 07-10-2007 15:55

Może masz uszkodzone gniazdko? zobacz czy nie jest wygięte/pęknięte/wgniecione. To samo z wtyczką.

Hieyan 07-10-2007 16:06

Może w srodku odlutował się jakiś kabelek? Jakie to są głośniki?

Arka_Sath_Wielki 07-10-2007 16:17

szary ? ja mam zielony ;P hmm moze przelacz do drugiego zielonego gniazdka bo masz dwa zielone i rozowy zapewne :)

Artezz 07-10-2007 17:42

Hehe mam identyczny problem :) Słuchawki i mikrofon działają, a głośniki już nie :)

Slythia 07-10-2007 17:45

Ja tego tu nie napisalam, ktos przeniosl ;).

Slythia 07-10-2007 17:50

No to znow ja.

Tym razem glosniki nie dzialaja. Kupilam nowe (bo poprzednie musialam zostawic w domu), probuje podlaczyc i lipa... Dobrze podlaczam, glosniki sa sprawne, tylko nic nie slysze....

Rybzor 07-10-2007 17:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 1684174)
No to znow ja.

Tym razem glosniki nie dzialaja. Kupilam nowe (bo poprzednie musialam zostawic w domu), probuje podlaczyc i lipa... Dobrze podlaczam, glosniki sa sprawne, tylko nic nie slysze....

Podłącz pierw do czegoś innego aby się upewnić, że to wina kompa. Następnie trzeba będzie pobawić się z konfiguracją sterowników itp etc : p

@down
Ja się wole myszką bawić, nie głośnikami : P

Slythia 07-10-2007 18:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 1684180)
Podłącz pierw do czegoś innego aby się upewnić, że to wina kompa. Następnie trzeba będzie pobawić się z konfiguracją sterowników itp etc : p

Podlaczylam. Dzialaja. Dzieki temu wogole zyje... I bawilam sie. Tj probowalam nawet zainstalowac sterowniki od nowa. I nic.

Chcesz sie z tym pobawic?? Rybko, prosze ; D.

Korektor 07-10-2007 18:43

Nie mam "Mojego Komputera" na pulpicie... Po prostu wywaliłem parę śmieci z pulpitu i już go nie odnalazłem. Nie mam go na pasku zadań. Jakieś pomysły? A wyjedź mi ktoś z formatem, to zabiję xP Nie mam na to czasu i nerwów.

@down,
Wielkie dzięki =*

Slythia 07-10-2007 18:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 1684274)
Nie mam "Mojego Komputera" na pulpicie... Po prostu wywaliłem parę śmieci z pulpitu i już go nie odnalazłem. Nie mam go na pasku zadań. Jakieś pomysły? A wyjedź mi ktoś z formatem, to zabiję xP Nie mam na to czasu i nerwów.

Kliknij na pulpicie prawym, wlasciwosci... I tam jest gdzies opcja wylacz/wlacz ikonki na pulpicie. Tylko kosza nie mozna. Bylo to ukryte w okolicach modyfikowania pulpitu. Moge sprawdzic pozniej (teraz mam jakis dziwny system), lecz na odp bedziesz musial poczekac z pare dni.

O, mam. Pulpit, wlasciwosci, pulpit, dostosuj pulpit. Tam chyba siedzi to.

Lord_Evo 08-10-2007 19:56

Mam taki problem:

http://img122.imageshack.us/img122/3...evo0004ii2.jpg

To okienko zawsze pojawia mi się, gdy chce wejśc na strone blog.onet.pl. Wiem tylko, że jest to związane z javą, ale przeistalowałem ją chyba z 3 razy. Pomoże ktoś?

Gogar 08-10-2007 20:12

Szukam programu, który po określonym czasie wyłącza muzykę. Np. ustawiam timer na godzinę i po upływie tej godziny program wyłącza foobara.

Nadrill 08-10-2007 20:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord_Evo (Post 1685826)
Mam taki problem:

To okienko zawsze pojawia mi się, gdy chce wejśc na strone blog.onet.pl. Wiem tylko, że jest to związane z javą, ale przeistalowałem ją chyba z 3 razy. Pomoże ktoś?

Nie używaj IE.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:02.