![]() |
ehh ja zaczynałem na tibia 8.0 (czy nawet 7.92) i wtedy najbardziej mi się tibia podobała bo nie było tylu noobów i traperów...
|
Już tak dawno nie było nowego serwer.. Powinni postawić kilka nowych serwerów, nie dużo, ale nowe by się przydały.
|
@up: Z jednej strony tak, ale z drugiej niekoniecznie, bo niektóre serwery są oblegane, a drugie prawie święcą pustkami (np. zobacz, ile na niektórych serwerach teraz jest graczy online :))
|
Pustkami? Bez przesady. Gra musi się rozwijać...
Starczyło by dodać 2 serwery pvp i 2 non. |
2 bany za jeden czyn
Witam Tibijczyków,
Może zaistniała sytuacja skłoniła mnie do tego, żeby się tu zarejestrować i zacząć pisać. :D Chciałbym podzielić się swoim problemem i jego rozwiązaniem. Otóż... Kiedyś nie znałem dobrze Tibijskich zasad. ;D Koleżanka zrobiła sobie postać, grała trochę i przestała. Oddała mi konto. Ja napisałem w komentarzu na profilu na tibia.com, że szkoda, że nie gra tą postacią i chętnie bym jej ją oddał. Zatem sam przyznawałem się do udostępniania konta. Otrzymałem za to rok temu bana. GM, czy CM nie usunął komentarza. Odczekałem 30 dni. Nie mogłem, więc zostać zbanowanym znów za to samo. Teraz mija rok od tej sytuacji. 7 dni temu zostałem szczęśliwym Tutorem. :D Podobała mi się nowa rola, starałem się pomagać najwięcej jak mogłem, tym bardziej, że dużo grałem. Niestety dziś pojawił się komunikat, że konto zostało zbanowane. Wchodzę na stronę, loguję się, a tu taka sama treść bana. Account sharing i ten sam komentarz z mojego profilu jako powód, tyle że tym razem jakiś Strażnik Teksasu posunął się wreszcie do jego usunięcia. Kolejne 30 dni, pewnie odwołają mnie z Tutora, nie będę mógł dożywotnio nim zostać. To jest chore! Postanowiłem napisać do Supportu w tej sprawie, żeby sprawdzili(O ile są w posiadaniu) Criminal Recordy z zeszłego i tego roku dla mojej postaci. Nie mam wielkich nadziei, jednak zgłosiłem swoją prośbę i napiszę jak się wszystko zakończyło. Pozdrawiam! xD |
ja to pierdole bocil kumpel juz z 2 tygodnie i bana nie dostał huja jest a nie system anty botowy -,-
|
Z tego co wiem, to gromadzi pokaźną liczbę botterów przez system i tylko upoważniona do tego osoba wszystkich naraz banuje. :D
Liczba botterów na pewno się zmniejszy, bo teraz już nawet zaszyty w największym odludziu botter nie może czuć się bezpiecznie. OT: Ciekawi mnie jak działa ten system. Sprawdza otwarte porty, procesy? W sumie firewall by na to nie pozwolił. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Dwa - otwarte porty moga sie przydac hackerowi zeby znalesc luke w zabezpieczeniach. Dla Cipsoftu informacja o otwartych portach jest bezuzyteczna jesli boty nie korzystaja z niestandardowych portow. Poza tym dobrze byloby sie przyjrzec konstrukcji botow zeby sie upewnic, ze wogole korzystaja z portow/ socketow (co imho jest mocno watpliwe). Sprawdzanie procesow podchodzi pod hacking i na pewno nie jest mile widziane, a prawie na pewno karalne. Co do systemu, to na razie najbardziej prawdopodobna wersja z jaka sie spotkalem, to zbieranie logow systemowych i dyferencjacja. Opieraloby sie to na wyszukiwaniu pewnych reakcji charakterystycznych dla bota, ktore sa niewykonalne dla czlowieka, np (przyklad dosc archaiczny) przebiegniecie 5-10 razy dokladnie ta sama droga ( wskazuje na waypointy, nie spodziewam sie, zeby ktos jeszcze byl na tyle naiwny zeby z tego korzystac) lub atakowanie stworka milisekundy po tym jak znajdzie sie w polu widzenia (czego powtarzanie jest niewykonalne przez czlowieka). |
dostalem bana za to ze umiescilem na rl-chacie link z youtube.com jak questa przejsc
|
Cytuj:
|
niewykonwalne przez czlowieka jest np, w czasie kiedy dziala ci bot ktory biega i zabija, a ty otwierasz list i piszesz w nim cos po czym wysylasz pakiet danych do serwera o tym co napisales rownoczesnie bijac i zbierajac loot. xd
|
Cytuj:
|
Sam ich nie przeczytałeś, więc nie pouczaj newfagów.
|
Cytuj:
Następnym razem przed napisaniem posta, zastanów się 10 razy. |
noz k*rwa tak sie wpienilem lagi jak ch*j mam i nie tylko ja, chyba ostatnio cipsoft znowu cos odwalil, takie lagi i kicki ze nawet tp nie idzie zrobic... i musze expic na gownianych mobach bo jak pojde na dragi albo dle to ded na 100% :/
sorry ale gdzies musialem sie wyzyc |
po co w ogole expic jak ma sie lagi?
|
A po co palić skoro ma sie raka płuc?
Uzależnienie mój drogi, uzależnienie. Tak jak ktoś z próchnicą konsumuje landrynki 24/8. |
@Rocket Slayer
Witaj ziomek hehe =) odbanowali :P? Updatowy spamik. A co do bota nie zgadzam się z tobą Vil ponieważ ja używałem bota tylko do skilowania i żeby atakował potworka dopiero jak będzie przy nas. Nie expiłem na nim nic. Tylko poprostu atakowałem go za pomocą bota dopiero jak podeszedł do mnie a co teraz widnieje na moim koncie:? Cytuj:
|
Cytuj:
i zero bana ! a to tego to lipny darmowy bot Tibiaauto buahahahah i jak ten ich system działa ... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:05. |