Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Skąd nienawiść do policji? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=219301)

Ametystowec 27-08-2009 08:51

@up
Nie zrozumiałeś, chodziło mi o to, że ciężko byłoby uciec z danego miejsca tak samo jak ciężko uciec przed 30 debilami.

Albertus 27-08-2009 10:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2634644)
jakby ciebie z dziewczyne napadlo 30 osob, to bys sie zaczal bic? niby honor, ale jak sa w miare normalni, to by nie musialo dojsc do bojki, a jak to jakies psychole to ciebie by skopali a z nia byloby gorzej. Fakt, facet powinien umiec przywalic po mordzie, gdy np. przypieprza sie 2 nacpanych typow, ale przy 30 to raczej glupi pomysl. Chyba, ze nazywasz sie John Rambo, to przepraszam.

masz 2 opcje

1.Podjac walke i dostac wpier. ale zyskac +200 u dziewczyny i +50 respektu ze sie nie balo. ale -50 do wygladu (mocno by nie bili ; tylko tak lekko przekopac)

2.Przeprosic kolesiow/uciec , -200 u dziewczyny , -100 do respektu.

zauwaz ze jak dziewczyna zobaczy ze sie tak dla niej poswiecasz to pozniej bedzie miala duuuuzo ochoty na sex ;D zeby wynagrodzic jej bohatera. Wiec dla takich rzeczy czasem warto dostac nawet od 30 ;D

MasterofPuppets 27-08-2009 10:53

Albertus wyłącz gta czasem..

Dragon-Fly 27-08-2009 10:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2634759)

zauwaz ze jak dziewczyna zobaczy ze sie tak dla niej poswiecasz to pozniej bedzie miala duuuuzo ochoty na sex ;D zeby wynagrodzic jej bohatera. Wiec dla takich rzeczy czasem warto dostac nawet od 30 ;D

http://img361.imageshack.us/img361/2331/facepalmu.jpg

Slythia 27-08-2009 11:26

Cytuj:

masz 2 opcje

1.Podjac walke i dostac wpier. ale zyskac +200 u dziewczyny i +50 respektu ze sie nie balo. ale -50 do wygladu (mocno by nie bili ; tylko tak lekko przekopac)

Powróć do świata rzeczywistego...

Ashlon 27-08-2009 11:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2634797)
Powróć do świata rzeczywistego...

Takimi slowami pokazujesz, ze nie bylabys warta byc dziewczyna Albertusa!

kołbaś 27-08-2009 11:51

Jak juz wspomnialem w pprzednich postach, albo zachowa twarz i wyjdzie albo zrobi z siebie 100x wiekrzego debila....

Albertus 27-08-2009 12:06

a co moze dziewczyne by to nie wzruszylo? ze chlopak dla niej sie poswieca i proboje ja bronic w kazdej sytuacji?

CytrynowySorbet 27-08-2009 12:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2634835)
a co moze dziewczyne by to nie wzruszylo? ze chlopak dla niej sie poswieca i proboje ja bronic w kazdej sytuacji?

No baa, ciebie by pobili, dziewczyne zgwałcili, bardzo by ci była wdzięczna!

Gierubesoen 27-08-2009 12:15

Tak tak słuchajcie się kobiet w takich sytuacjach. Przecież rządowy naukowiec, dr Yamak udowodnił, że kobiety mają mniejsze mózgi od mężczyzn! A nawet jak już się trafi jakaś rozsądna, to na pewno nie powie "no, zrób coś"

Slythia 27-08-2009 12:28

Cytuj:

Walka z 30 osobami w obecności dziewczyny nie jest oznaką odwagi, a kretynizmu. Zwłaszcza niepotrzebne jej narażanie...

Seeleesee1992 27-08-2009 12:32

Cytuj:

Kurde, moja dziewczyna miała mi za złe, że po majówkach (staaare czasy ;D) wdałem się w przepychankę (bo bójką to trudno nazwać) z jakimiś szczylami, którzy rzucili do niej tekst „ej, mała, obciągniesz nam?”. Jak to później podsumowała: „lepiej zignorować taki margines, niż później mieć kłopoty”. I taka powinna być dziewczyna, a nie jakieś dziewuszysko, co się cieszy że jej chłopak dostał wpierdol ;p

PS. Kurde, Albertus, z tego co widzę, tracisz wiarygodność na forum :/

@edit
Hehe… Tak teraz czytam te wszystkie posty i muszę stwierdzić że za*ebisty offtop się zrobił xD

Lotress 27-08-2009 12:36

Cytuj:

masz 2 opcje

Ojapierdole... kocham cię człowieku! :D

Gierubesoen 27-08-2009 12:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 (Post 2634862)
Hehe… Tak teraz czytam te wszystkie posty i muszę stwierdzić że za*ebisty offtop się zrobił xD

Willkommen til forum.tibia.pl

Andrew 27-08-2009 12:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ametystowec (Post 2634328)
Ale z was nooby ;]

Co do szacunu na dzielni, to jest naprawdę ważna rzecz, gdyby nie 'szacun' to trzech typów, którzy mnie pobili na sylwestra (tak wiem, stare dzieje) odeszliby cali i zdrowi. Mówicie, że dostać w zęby i nie zwiać to 'plebejskie zachowanie'? Pff, ciekaw jestem kiedy się przejedziecie na swoich 'dojrzałych' przekonaniach, chociażby jak ktoś będzie wam podrywać dziewczynę, gdy ona powie "no zrób coś", a Ty co zrobisz? Odejdziesz?
o.

Zignorowałbym, a jak by ich było niewielu to mógłbym się konfrontować (moja nosi gaz pieprzowy w torebce - mieliby niemiłą niespodziankę :p).
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 2634588)
Jakby ktoś obrażał moją rodzinę, dziewczynę, bliskich znajomych czy moje inne wartości to nie umiałbym odejść. Ryj nie szklanka, a honor i duma do czegoś zobowiązują. Jak ktoś mi pluje w twarz, to nie mówię, że to deszcz. A podrywanie jak jest natarczywe i zaczyna być chamskie to podpada (działanie wobec tego) pod obrazę.

Czasami nie ma co się unosić honorem i tak prędzej czy później i tak każdy się s***** na swój sposób.
Cytuj:

Sądzę, że by się to jej nie spodobało. Co innego jak jakiś koleś się do niej nachalnie przystawia (nawet do koleżanki), a Ty byś coś zrobił - niekoniecznie używając przemocy.

Jakoś jak wracam po nocach przez jakieś osiedla, jeszcze nikt mnie nie napadł, a tam gdzie chodzę wiele osób przesiaduje na ławkach z piwem (i chyba nikogo nie znam). Co prawda moich znajomych pobili 13-15 latkowie (około 25 na 4).

Albertus 27-08-2009 13:26

no to sie przyznaje do bledu , poprostu kiedys kolega mi powiedzial ze dziewczyny lubia jak chlopak je broni. Ale wytlumaczyliscie mi ze nie.

Lasooch 27-08-2009 13:34

Cytuj:

zauwaz ze jak dziewczyna zobaczy ze sie tak dla niej poswiecasz to pozniej bedzie miala duuuuzo ochoty na sex ;D

Na zasadzie z epoki kamienia łupanego pt. "Muj menszczyzna upolować jeleń, ja dać dupy!!11", czy mówisz o cywilizowanym świecie?

MasterofPuppets 27-08-2009 13:36

Obrona dziewczyny to nic złego, rzucanie się samemu na 30 chlopa gdy jestes z panna to raczej niewypał. Juz nie chodzi o to ze Ci obiją morde, ale gorzej pomyslec co zrobią pozniej pannie... Jak już będziesz musiał zareagować siłą, zaproponuj temu najbardziej nachalnemu solówke, ale wtedy też niedobrze bo nie wiesz co sie dzieje za Twoimi plecami ..
W każdym razie, jak ktoś mojej dziewczynie ubliża bije bez zastanowienia ;)

Shardzik 30-08-2009 12:03

Policja i polskie prawo w ogóle, może być lekko irytujące, ale wiadomo, że bez tych służb nic nie trzymałoby się kupy i to, że codziennie nie wracacie do domu z obitą buzią i pustą kielnią to między innymi ich zasługa (a raczej strachu przed konsekwencjami).

Tak samo z tymi ulicznymi przygodami - trzeba umieć myśleć. Unikać konfrontacji tak długo jak się da, niestety w realiach prawo do samoobrony jest takie, że najlepiej dać się pobić/zabić. Nawet jak się jest super mistrzem sztuk walki podobna przygoda może się neiprzyjemnie skończyć.
Czasem lepiej oddać już tą komórkę/portfel, niż stracić zdrowie/życie za paręset złotych.

Cafe 30-08-2009 17:53

Tutaj poruszany jest temat m.in. policji; KLIK

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:47.