![]() |
nie rozumiem waszego wstrętu do cięższych narkotyków. Ciekawe czy miał je każdy kto zaczynał od marihuany i haszu
|
Cytuj:
|
Cytuj:
2. "Tyle, że to samo jest z alkoholem - o ile taka lampka wina na krążenie, szklanka piwa na nerki ci pomogą" Taki sam mit jak ten, że po piwie brzuch rośnie:D 3. "Po maryśce (...) nie masz "dziur w mózgu" " To właśnie po maryście masz dziury w mózgu:D 4. "Marihuana nie wpływa negatywnie na zdrowie" Bezpośrednio to nie ma jednoznacznych dowodów czy wpływa czy nie wpływa, ale marihuane się głównie pali i dym się troszkę dłużej trzyma w płucach niż wtedy jak palisz papierosy:D A to raczej troszkę negatywnie na zdrowie wpływa:P |
Cytuj:
|
>darqu
1. Nie wszystko co uzależnia można nazwać narkotykiem. 2. Nie pij piwa przez miesiąc, odżywiając się normalnie a przez nast. miesiąc przy takim samym odżywianiu pij codziennie 1 piwo. Zobaczysz, czy jest różnica. 3. Źle zinterpretowałeś "dziury w mózgu" w Jego poście. (isn't it?) 4. Tyaa i w ten sam sposób tabaka niszczy zdrowie, nie? ;\ |
Cytuj:
|
Taaa... od wszystkiego mozna sie uzaleznic ;p nawed od;
*slodyczy *komorki *mp3 *lekow psychotropowych (ja cos o tym wiem ;x) No i jak ktos wczesniej napisal od kompa. W ogole narkotyki to wielki szit moim zdaniem. Najgorzej jak sie wpadnie i nie mozna juz sie odzwyczaic. Sama tego naszczescie nie przeszlam i mam nadzieje, ze nie przejde... |
hmmm.. powiem cos z wlasnego doswiadczenia.. z narkomanii da sie wyjsc, nie potrzebujesz do tego zadnych kuracji etc etc.. wystarczy silna motywacja..
cpalem fete ponad rok.. we wszystkich mozliwych postaciach.. zaczelo sie od imprez, drobnych bojek itp. skonczylo sie na kresce dziennie.. poznalem kobiete. wyszedlem z tego, niemalze z dnia na dzien.. slady zawsze zostaja [chociazby ostra niedowaga], ale wreszcie czerpie radosc z zycia, z zycia z ukochana mi osoba, i nie martwie sie o to skad wziasc hajs na kolejnego dzisa.. co mi zostalo po narkotykach ? jointy mi zostaly.. od czasu do czasu pale sobie skuna dla chilloutu, to wszystko co mi pozostalo z feciarza.. Nie mowcie ze narkotyki sa be, etc.. podejrzewam ze gdyby stary mi wytlumaczyl jak sie taka fete produkuje, to nawet bym nie spojrzal [podejrzewam, bo mozliwe jest ze ciekawosc wzielaby gore..], jednakze moi rodzice zawsze powtarzali "narkotyki sa zle, nie bierz narkotykow".. to tak jak z rajskim jabluszkiem.. wiesz ze nie wolno, ale nie wiesz czemu - zrywasz.. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Oj dzieci nie będę się przekomarzał:D Morfina jest używana w medycynie do leczenia bólu, macie inne zdanie to już nie moja sprawa:D A uzależnia? W waszym przypadku bardziej uzależniający jest komputer niż morfina (od morfiny wy dzieci którzy macie takie zdanie na temat narkotyków - psychicznie nie uzależnicie się nigdy, nawet jakby wam końskie dawki morfiny podawali:P) Grzane piwo dobre na nerki? A wódeczka dobra na serduszko? :D Ci lekarze którzy tak twierdzą nie mają pojęcia na medycynie, a jestem zdania, że więcej jak 50% lekarzy jest niekompetentnych o czym już się przekonałem w rl:D
|
Cytuj:
@EDIT Ma działanie narkotyczne (odurzające), przeciwbólowe, przeciwkaszlowe, przeciwbiegunkowe, działa depresyjnie na ośrodkowy układ nerwowy (zalicza się do depresantów). Nadmierne dawki mogą prowadzić do śpiączki z depresją ośrodka oddechowego (niewydolość oddechowa). Kilkunastokrotne użycie morfiny prowadzi do uzależnienia fizjologicznego, uzaleznienie psychiczne występuje znacznie szybciej. Powtarzanie dawek morfiny, podobnie jak innych leków opioidowych powoduje powstawanie tolerancji na lek. Wikipedia. |
Cytuj:
Niestety, czas przerwać dzień dziecka. To, że takie jest twoje zdanie, to wcale nie znaczy, że tak naprawdę jest. Smutne, co nie? Bo widzisz, tak się składa, że większość osób woli się opierać na słowach encyklopedii ew. lekarzy, niż kolejnego trolla z działu "Profesje" który uważa, że pozjadał wszystkie rozumy. |
@Up
I po co było lekarzom kończyć wieloletnie studia : P, skoro i tak dzieciaki z tibia.pl wiedzą lepiej od nich. To może ja postaram się sprostować moją wypowiedź. Cytuj:
|
Cytuj:
Ma działanie narkotyczne (odurzające), przeciwbólowe, przeciwkaszlowe, przeciwbiegunkowe Wiec nie tylko usmierza bol. |
Co do narkotyków w medycynie - jest jeszcze DXM - lek przeciwkaszlowy, występujący w syropkach (m.in. dla dzieci :p ) - np.: Acodin B) W większych dawkach wywołuje haluny przy zamkniętych oczach, a w jeszcze większych przy otwartych :p A w jeszcze większych może wywołać OOBE...
Cytuj:
|
No cóż, nie słyszałem o przeciwbiegunkowych zastosowaniach morfiny. Człowiek codziennie uczy się czegoś nowego : P
Swoją drogą, jaka to musi być biegunka, żeby sięgać po morfinę? Z reguły wystarcza najzwyklejsza mąka ziemniaczana : P |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Ja wstrzykuje sobie morfinę w odbyt, jest przyjemnie.
|
Coraz więcej ludzi sięga po to gówno którym są narkotyki nie mówie tu już o maryśce. W większości jest to młodzież.
Dla mnie narkotyki są kompletnym gównem na które szkoda mi pieniędzy i zdrowia. Nie miałem jakiś specjalnych doświadczeń odnośnie narkotyków ale wystarczy mi to że w moim mieście (Katowice) widzę czasem ćpunów i ten sam widok mi uświadamia że trzeba być idiotą aby rujnować sobie życie przez dragi. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:24. |