Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Mundial 2k6 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=77749)

Matek 06-07-2006 08:15

No ot bedziemy mieli nanudniejszy final z mozliwych.

Francja - Wlochy... phi

Gimlos 06-07-2006 09:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matek
No ot bedziemy mieli nanudniejszy final z mozliwych.

Francja - Wlochy... phi

Majac w pamieci final Euro 2000, watpie by bylo nudno ;)

Ghost Nieudany 06-07-2006 09:31

Prawdę mówiąc, mecz był słabiutki - ja tylko liczę, że Francuzi podniosą dupy i wypieprzą Bartheza z bramki, bo to co wczoraj prezentował to po prostu czysta żenada była.

@Karny

Karny z perspektywy powtórki jest IMHO niemożliwy do ocenienia - z perspektywy horyzontalnej względem boiska może by było widać coś lepiej.

Spatrax 06-07-2006 09:54

FORZA ITALIA ! :)

Wiadomo kto wygra temat.

noobowaty mistrz 06-07-2006 10:32

Cytuj:

Symulacja? Faul byl jak nic... portugalczyk kopnal Henry'ego, a Henry sie rzucil na ziemie, co nie zmienia faktu, ze portugalczyk sfaulowal...
Lekko musnal noge henry'ego co w ogole nie mialo wplywu na dalszy przebieg akcji a zrobil to dlatego ze sam stracil rownowage a nie atakowal francuza

Kele 06-07-2006 10:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz
Lekko musnal noge henry'ego co w ogole nie mialo wplywu na dalszy przebieg akcji a zrobil to dlatego ze sam stracil rownowage a nie atakowal francuza

Noo... symulacja jak cholera! Przecież Calvarho był kilka metrów od Henrego :<
http://img223.imageshack.us/img223/7338/karny7ah.jpg

Btw. W końcówce meczu Ricardo liczył na to, że jakoś pięknie dośrodkuje bądź nawet strzeli ; >

noobowaty mistrz 06-07-2006 10:52

@up
No oczywiscie ze symulacja, nawet to twoje zdjecie udowadnia ze to jest symulacja bo widac dokladnie ze carvalho sie po prostu potknal a nie atakowal henry'ego

ciemne dropsy 06-07-2006 10:57

up: Ja tez bylem w pewnym sensie za Portugalia, ale zrozum, karny byl naprawde, Henry mnie w*****a tymi swoimi wymuszeniami, ale jednak wczoraj karny byl sluszny.

Raul 06-07-2006 11:08

Cytuj:

@up
No oczywiscie ze symulacja, nawet to twoje zdjecie udowadnia ze to jest symulacja bo widac dokladnie ze carvalho sie po prostu potknal a nie atakowal henry'ego

Nom, a ta noga wysunięta w stronę Henry'ego to przypadek.
Tylko Zizou potrafi tak wykonywać rzuty karne. :)

noobowaty mistrz 06-07-2006 11:14

To, ze noga byla wysunieta to nie znaczy ze kopnela henry'ego, a mial ja wysunieta tylko dlatego ze sie sam potknal walczac o pilke.

PiXik 06-07-2006 11:18

tak ale jeśli wczoraj kurwa był karny to w meczu argentyna niemcy były dwa karne
to takie karne z serii nie trafilem w pilke nogi mam wylozone i tylko czekam az jakis ciu** sie na nich wyłoży
tak samo w meczu australia włochy
po kiego grzyba szukać piłki lepiej leżącego obrońce wpaść na niego z impetem i mamy!!

noobowaty mistrz 06-07-2006 11:28

@up
Popieram w 100%. Wedlug mnie nie bylo karnego ani wczoraj ani w meczu wlochy-australia. A jesli juz byly to w meczu niemcy-wlochy na pewno byl 1 karny ktorego sedzia nie odgwizdal (duzo bardziej ewidentny niz ten wczorajszy) bo niemcy sa gospodarzami (i dlatego dobrze ze szwabom dokopali bo final bylby taka sama szopka jak mecze korei 4 lata temu). A i tak pewnie w meczu o 3 miejsce sedzia cos wykombinuje zeby niemcy nie pozostali bez zadnego medalu.

Spatrax 06-07-2006 12:23

Patrzac na to z drugiej strony, jakby sedziowe nie podyktowali tych karnych to znowu by byly spekulacje i liczne pretensji dlaczego ich nie podyktowali, bezsens. Nigdy nie bedzie ok dla wszystkich....

noobowaty mistrz 06-07-2006 12:29

jak karny jest watpliwy to lepiej go nie dyktowac, na pewno bedzie mniej dyskusji. tylko nie rozumiem dlaczego nie wszyscy sa traktowani rowna miara (w przypadku niemcow zrobiono tak jak napisalem powyzej a w innych przypadkach karne dyktowano)

Kele 06-07-2006 12:45

Cytuj:

To, ze noga byla wysunieta to nie znaczy ze kopnela henry'ego, a mial ja wysunieta tylko dlatego ze sie sam potknal walczac o pilke.

A no tak! Przepraszam Cię o wielki za mój kretynizm! Przecież to jest jasne że Calvarho się potknął, a jesli się potknął to nie może być faulu nawet jesli by Henremu noge połamał! Co ja głupi wcześniej wygadywałem :<

Herhor 06-07-2006 13:06

@noobowaty mistrz - różnica między karnym w meczu Australia - Włochy a Francja - Portugalia jest taka, że gdy Australijczyk zrobił wślizg Włoch miał jeszcze czas i miejsce żeby go ominąć a pobiegł sobie przez niego i został podyktowany niesłuszny karny. Tutaj Henry został uderzony w nogę, co widać na zdjęciu zamieszczonym przez Kelego. Obrońca przeszkodził więc w akcji a nie trafił w piłkę. Za to został podyktowany słuszny karny.

Vandoz 06-07-2006 14:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Herhor
@noobowaty mistrz - różnica między karnym w meczu Australia - Włochy a Francja - Portugalia jest taka, że gdy Australijczyk zrobił wślizg Włoch miał jeszcze czas i miejsce żeby go ominąć a pobiegł sobie przez niego i został podyktowany niesłuszny karny. Tutaj Henry został uderzony w nogę, co widać na zdjęciu zamieszczonym przez Kelego. Obrońca przeszkodził więc w akcji a nie trafił w piłkę. Za to został podyktowany słuszny karny.

Nie. Miał czas, ale mogl Australijczyka nie zauwazyc.
Przewrocil sie o jego nogi, wiec ewidentny karny.
On nie byl glupi by go omijac. Patrzyl przed siebie. Karny sluszny.

@Kele
Zachaczyl Henrego. No to faul. Ja pier**le. >.<

ciemne dropsy 06-07-2006 14:17

Boze, zrozumcie to wreszcie, nogi zawodnika z pilka sa NIETYKALNE ! Powiedzmy gra druzyna A i B. Druzyna B atakuje. Zawodnik druzyny A stoi w polu karnym z noga wysunieta ostro do przodu. Biegnie zawodnik druzyny B i wbiegajac, potyka sie o jego noge. Jest karny czy nie? Oczywiscie ze jest. Kazdy ruch ktory przeszkadza zawodnikowi atakujacemu w sposob nieregulaminowy, czyli kontakt cielesny nog zawodnikow w polu karnym jak i poza nim jest karany strata pilki/kartka/rzutem karnym.

Matek 06-07-2006 14:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ciemne dropsy
Kazdy ruch ktory przeszkadza zawodnikowi atakujacemu w sposob nieregulaminowy, czyli kontakt cielesny nog zawodnikow w polu karnym jak i poza nim jest karany strata pilki/kartka/rzutem karnym.

Klocilbym sie.

Vandoz 06-07-2006 14:22

@ciemne dropsy
Masz zupelna racje.
Ale niektorzy tego nie rozumieje, i sie beda sprzeczac. :baby:

@UP
Omg...

@Offtopic
Napis na stronie tytulowiej ostatniego tygodnika "Polityka".

NIEMCY SĄ MILI!

TO chyba sa mili jak gwizdali przy Włoskim hymnie. :):):)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:50.