Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Prywatny Test Server- ssy i wiadomości (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=154440)

Amyks 18-11-2007 21:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzysheak (Post 1753377)
Coz... rozjebales mnie z tym ze polowa p boltow nie trafia , jestes kompletnym noobem ktory gowno wie o tej grze, ja swoim pallkiem na frostach trafiam w jakis 85%-90% i to na tyle dobrze ze frost schodzi na 14-16 p boltow wiec mi nie pierdol takich farmazonow

Sam jestes kompletnym noobem bo ty chyba mowisz ze trafiasz 85%-90% z k axe w roty, z tym sie moge zgodzic, pewnie wbiles jakis 40 lvl palka na nich jadac i teraz bedziesz pierdolil, bo jestem ciekawy jaki msuialbys mic dyst zeby 90% trafiac zastanow sie co mowisz idiotko puszysta... albo zapodaj film z hunta jak trafiasz 90% z bolcow panie kompletny noob i pamitaj nie z k axe w roty zioom

Zamkniety w domku 18-11-2007 21:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ramirez (Post 1753183)
jak byś nie wiedział po upie będziesz mógł użyc 2 x na runde life potiona czyli 2 x 600= 1200+ żadko który najt teraz się za tyle uhnie

Exhaust dla wszystkich czarow i run leczacych wynosi 1s, wiec byle knight, ktory ma sile uha 600 (ok. 100-110 lvl) moze sie uhnac za 1200 w ciagu rundy.

piotrinho 18-11-2007 22:00

Witam,
mam pytanie , czy life fluidy będę cięgle istnieć , czy zamienią je na te potiony ? :>
PS: Niech ktoś zobaczy czy coś sie zmieniło na rook'u i niech porobi jakieś ss'ki :P

i... pozdr.

Lucyferusek 18-11-2007 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Amyks (Post 1753402)
Sam jestes kompletnym noobem bo ty chyba mowisz ze trafiasz 85%-90% z k axe w roty, z tym sie moge zgodzic, pewnie wbiles jakis 40 lvl palka na nich jadac i teraz bedziesz pierdolil, bo jestem ciekawy jaki msuialbys mic dyst zeby 90% trafiac zastanow sie co mowisz idiotko puszysta... albo zapodaj film z hunta jak trafiasz 90% z bolcow panie kompletny noob i pamitaj nie z k axe w roty zioom

Skad sie biora takie nooby jak ty? Ja moim palkiem 115 lvl 93 dista trafiam prawie zawsze w frosta z pb a ty schowaj k axe i wylacz komputer bo nie sluzy ci to...
Skad sie biora tacy idioci nie wiem..

Muzzores 18-11-2007 22:03

i kto bedzie teraz mial najgorzej ??

jak zwykle biedny paladyn niemal wszystko mu zabraali !

knight tez zostal odchudzony ale jak znam wszystkich maja po ~300k w banku wiec o co wy placzecie?

mag i drut juz nie mowie bo wszystko im dali czary , giant manafluidy i visy na battleliscie itd.

TAK JESTEM SUBIEKTYWNY GRAM PALKIEM I PLACZE. ( i mam 17 lat)XD

Fasi 18-11-2007 22:05

od kiedy z pb sie tak często trafia? chyba na otsie z skilami 1k

Amyks 18-11-2007 22:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lucyferusek (Post 1753451)
Skad sie biora takie nooby jak ty? Ja moim palkiem 115 lvl 93 dista trafiam prawie zawsze w frosta z pb a ty schowaj k axe i wylacz komputer bo nie sluzy ci to...

Ja moim palem 92 dysta trafiam troche wiecej niz polowe wiec nie wiem ja kty prawie zawsze trafiasz (moze ty o burst arrow mowisz), skad sie biora tacy idioci jak ty? alegro? no dobra ze spike swordem biegasz jak wolisz

Amyks 18-11-2007 22:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lucyferusek (Post 1753451)

Ja moim palem 92 dysta trafiam troche wiecej niz polowe wiec nie wiem ja kty prawie zawsze trafiasz (moze ty o burst arrow mowisz), skad sie biora tacy idioci jak ty? alegro? no dobra ze spike swordem biegasz jak wolisz i jak chce to pokaz mi filmik jak trafiasz .........
I wez pod uwage ze taki hit za 40 lub mnij to jak miss no chyba ze roty bijesz to i taki dobry

Ghard Lage 18-11-2007 22:09

Pare pesymistycznych filmików jak dla mnie:
Test dmg sorca http://pl.youtube.com/watch?v=FOgVlKnrNAA
Zbiór screenów z test servera http://pl.youtube.com/watch?v=8exuvE...eature=related

bemo 18-11-2007 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adow Adan (Post 1753055)
1.Sorry ale ty jesteś smieszny , PALADYN JEST OD KUSZY A NIE OD PIEPSZONYCH RS LUB ZWYKŁYCH SPEAR.

2.P-Bolty są drogie? Smiech na sali , przed upem kosztowały 15-20gp ea , teraz 6 gp w sklepie więc nie pier... mi ze są drogie.

p.s popieprzonych

Jezeli ty masz kase to ok, ale nie kazdy ja ma to po 1.

po drugie nie potrafisz mi odpowiedziec ciagle na jedno pytanie czemu mowisz ze palladyni nie moga walic ze spearów, a widziales kiedys rycerza z ZAKLĘTĄ bronia?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Macunio (Post 1753080)
co do palkow :
wkoncu nie bedzie dzieci spirow

no, uwazam ze jak tak mowisz, to sadzisz ze cipsoft jest ch***wy, bo wprowadzil speary ?jakos nie widzialem zebys obrazal ich w poprzednich postach.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adow Adan (Post 1753121)
.

A do tego zawsze mi się hunty zwracały więc mi to rybka czy zmienią siłe draga , zmniejszą siłę broni , przynajmniej nie będzie tylu noobów(w 2 tygodnie na Elfach uzbierałem 350k na swojego Demon Helmeta..)

Co do palka , to wcześniej była profesja trudna ale nie napisałem ze słaba a to różnica -.- . Nie było tylu "Master Paladynów" który biją w GS'a z Royal Spearów i myślą ze są pro.

pwoiesz na ktorym bocie uzbierales te 350 k? chyba ze w zyciu nie masz innych zajec tylko 20 h siedzisz przed kompem

co do tych pro master pallow, no to w takim razie ty jestes pro master zaczarowany knight z super pro broniami? na prawde twoje wypowiedzi sa tak smieszne i zenujace ze mi sie plakac chce :glupek:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Amyks (Post 1753135)
Ja tez nie napisalem ze ty napisales ze pal byl slaby, ty stwierdziles ze on zawsze byl mocny ap rawda jest taka ze zawsze byl cieciem.
I prezstan podniecac sie tym ze uzbierales i ze masz demon helmet bo juz trzeci raz to tu piszesz

zgadzam sie z toba, popieram ;DDD

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fasi (Post 1753456)
od kiedy z pb sie tak często trafia? chyba na otsie z skilami 1k

z toba tez sie zgadzam, best hit z pb to jakies 270, przy czym z royal spira 281

Apheris 18-11-2007 22:20

Kur*wa jak wam nie odpowiada Uptade to idzcie grac na ots gdzie uh daje cale hp -.-

Independence 18-11-2007 22:22

@Amyks:
Dobrze, że jeżdżę na masę na autyzm, bo dzięki mnie są pieniądze na leczenie dzieci neostrady z upośledzeniem polegającym na wytworzeniu i życiu we własnym świecie. Na prawdę przykro mi, bo takie żałosne połączenie dysleksji, dysortografii i nadmierne poczucie bycia fajnym. Oto przytkład tfojego bessensofnego mufjenia noobie ić ze spajksłordem expić na gołstach bo tam iest dobry exp o lol wyloci ci pefnie mpa s fajer elementala a jak nie umiesz mówić normalnie i się opanować z otsowymi/allegrowymi teoriami spisku to opanuj się zaparz herbatkę uspokajającą (chociaż 8 letnie dziecko z ADHD lepiej niech poprosi mamę, bo się poparzysz i powiesz że "masz bórna i tradzisz hape!)

//te wszystkie porównania do autystycznych i debili miały na celu uświadomienie ci prymitywnego języka niezrozumianego emo-dziecka neo, które uważa, że jest najlepsze... podaj link do swojego "sajepistego" chara, którym ze skillami zapewne 40/20 nie trafiasz w Frost Dragony... albo po prostu ucisz się i daj mądrzejszym się wypowiedzieć na TEMAT a nie płakać "nobo palka jusz sniszczyli te cipsondy czy jak im tam ;<"

milibi 18-11-2007 22:26

lol skonczcie spamowac btw jak ty wbijasz 50% tylko z p bolt to niewiem masz 10 dista ? ;] bo przy 90 dista wchodzi jakies 90% strzalow i zreszta chyba tylko na frostach sie expi z pb a i to nie zawsze

Glon Elriel 18-11-2007 22:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Amyks (Post 1753463)
Ja moim palem 92 dysta trafiam troche wiecej niz polowe wiec nie wiem ja kty prawie zawsze trafiasz (moze ty o burst arrow mowisz), skad sie biora tacy idioci jak ty? alegro? no dobra ze spike swordem biegasz jak wolisz i jak chce to pokaz mi filmik jak trafiasz .........
I wez pod uwage ze taki hit za 40 lub mnij to jak miss no chyba ze roty bijesz to i taki dobry

HUSAHUAHSUAHSUAHSUAHUSHAUSHUAHSUAHSUAHSUHAUSHAUSHA USHUSHAUHSAUHASUHAUSHAUSHUAHSUAHSUAHSUAHSUHAUSHAUS HAUHSAUHSUAHSUAHSUAHSUHAUSHUAHSUAHUAHSUAHSUAHSUAHS UHAUSHAUSHAUHSUAHSUAHSUHSUHASUASHUASHUASHSUAHASUHS AUAHSUSAHUAHUSAHUAHSUAHSUAHSUHAUSHAUSHUAHSUAHSUAHU SHAUHSUAHUSAHUASHUAHSUAHAUSHAUHSA

ty chyba śnisz ja swoim rp z pb mam celność ok~85% więc stfu i wy*******aj na ots'a albo strzelaj sobie dalej rs'ami. Rs'ami mam celność ok.70%~dlatego biegam z bolcami na dragi bo i tak nie biore dragi na klare a celność większa

Nortonus 18-11-2007 22:30

Czuje się niezauważony...
Czy może ktoś z tutorów podać Spellbook druida, ponieważ sam posiadam tylko sorca, którego daje niżej:
Kod:

Spells for Level 8
  utevo lux - Light : 20
  exiva para - Find Person : 20

Spells for Level 9
  exura - Light Healing : 20

Spells for Level 10
  exana pox - Antidote : 30

Spells for Level 11
  exura gran - Intense Healing : 70

Spells for Level 12
  exani hur para - Levitate : 50
  exori vis - Energy Strike : 20

Spells for Level 13
  exori tera - Terra Strike : 20

Spells for Level 14
  utani hur - Haste : 60
  utamo vita - Magic Shield : 50
  exori flam - Flame Strike : 20

Spells for Level 15
  exori frigo - Ice Strike : 20

Spells for Level 16
  exori mort - Death Strike : 20

Spells for Level 18
  exevo flam hur - Fire Wave : 25

Spells for Level 20
  exura vita - Ultimate Healing : 160
  utani gran hur - Strong Haste : 100

Spells for Level 23
  exevo vis lux - Energy Beam : 40
  utevo res ina para - Creature Illusion : 100

Spells for Level 24
  adori tera - Stalagmite : 350

Spells for Level 25
  adori vis - Heavy Magic Missile : 350
  utevo res para - Summon Creature : var

Spells for Level 28
  adori mas vis - Thunderstorm : 430

Spells for Level 30
  adori mas flam - Great Fireball : 530

Spells for Level 55
  exevo gran mas vis - Rage of the Skies : 650

Spells for Level 60
  exevo gran mas flam - Hell's Core : 1200

Jeśli macie pytania co do sorca(facc) to piszcie ;) Aha.. Enchantować mogą tylko ci druidzi i sorcowie co maja 30lvl i promo(PACC)

Niestety nie wiem jak jest na rooku z tymi fluidami, bo nie mam liny :/

Macunio 18-11-2007 22:31

Cytuj:

gratz ! pierw sie naucz co to jest miss a pozniej mow , jesli mowisz , ze 40 hit to miss to gratz . MIss to chumrka a nie 40 , mozesz powiedziec , ze 40 to slaby hit czy cos ale nie miss !!

@bemo
jakos nie widze ,ze czytale smoje posty poniewaz narzekalem o te life potiony drogie jak i mana potiony. Ja nie mam 12 lat by wyzywac odrazu za jakas zmiane w dodatku w grze i jeszcze nie zostala ona wprowadzona :)

Ghard Lage 18-11-2007 22:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Apheris (Post 1753488)
Kur*wa jak wam nie odpowiada Uptade to idzcie grac na ots gdzie uh daje cale hp -.-

Odezwał się dwunastoletni 20lvl pallek, który sądzi, że cool bo mu to wisi czy vita leczy mu po 400 czy po 200 no bo i tak full hp mu uleczy... Po za tym sądze, że gówno wiesz o tibii jeżeli sądzisz, że update będzie fajny. Ludzie zrozumcie nadochodzi era sorców, którzy będą solo czyścić necro questy itd. i jeszcze im się to będzie opłacać (ue 800 mana -.- 2gfb a wali 8x więcej n-c). A pallek co będzie miał jakiś święty shit, którym najwyżej będzie się mógł pomodlić o to, żeby go nie zabijali. Speary ze zwalonym zasięgiem. Co prawda jest kusza, łuk ale nie wyobrażam sobie expić z power boltami i leczyć się drogimi life fluidami albo vitą, która leczy po 200. Jeżeli ma być tak jak myślę to ja dziękuje odkurze swojego druida (30lvl), kupie pacca i wbije nim w wakacje 300lvl (MDW rox)...

PS: To ostatnie zdanie to była ironia - w wakacje pewnie znowu udupią druida/sorca... Po za tym nie jestem no-lifem.

Ghard Lage 18-11-2007 22:42

double post

krzysheak 18-11-2007 22:47

Cytuj:

Wszystkim zarzucasz ze pokupowali chary lmao a sam gowno wiesz na temat gry, MI NA FROSTA SCHODZI 14-16 P BOLTOW przy skillach 93/67 uzywajac arbalesta wiec jesli umiesz liczyc jest to srednio 120-150 hit

Xanic 18-11-2007 22:51

Mam prośbe mogłby ktoś przetłumaczyć to? Wszystko na temat update!

2. Damagetypes and Resistances

a) Damagetypes

- Overall there are now the following types of damage:
Hit
Fire
Energy
Ice
Earth
Holy
Death
- Poison belongs to Earth. Poison damage over time will stay as it is, just counted as Earth damage.
- Some spells and runes will have a different damage type, for example UE will now be Fire, SD will now be Death.
- Many new spells and runes are introduced for the new damage types.
- Sorcerers are the masters of Fire and Energy and are the only ones to create the top Death rune (SD).
- Druids are the masters of Ice and Earth and are the only ones to create the top healing rune (UH).
- Paladins are the only ones being able to use Holy damage.

b) Resistances

- Monsters will have certain resistances, e.g. some will get normal damage from fire, some more than usual, some less. Only very few will be totally immune (like a fire elemental).
- Players will also be able to protect themselves better against magical attacks with certain items that give additional resistances against certain damage types. There are not so many of those yet on this test server, but there will be a few more.

3. New Spells and Spell Adjustments

a) Adjustments

Almost all attack spells and runes have been altered in one way or another. In order to not influence your perception, I will not give you details but prefer that you test them and find out for yourself whether the mana needed is more suitable for what the spell / rune does now.

However, there are a few adjustments that you need to know. In order to have the spell words needed to cast the spell fit in with the new damage types, we had to change some of the words of old spells too. Here is the overview:

Runes:
- Light Magic Missile: adori min vis
- Heavy Magic Missile: adori vis
- Stalagmite (used to be Envenom): adori tera
- Great Fireball: adori mas flam
- Sudden Death: adori gran mort

Spells:
- Energy Wave: exevo vis hur
- Hell's Core (used to be Ultimate Explosion): exevo gran mas flam
- Wrath of Nature (used to be Poison Storm): exevo gran mas tera

Major changes have been done to the following:
- Envenom: Name = Stalagmite; Is now a Missile similar to HMM with Earth as damage type. It can now also be created by Sorcerers.
- Fireball: Is not an area rune anymore, but a strong Missile version of HMM with Fire damage, becomes premium only.

Some vocations will loose the ability to cast some spells / make some runes:

Paladin looses:
- Fireball
- Light Magic Missile
- Heavy Magic Missile

Druid looses:
- Fireball
- Great Fireball

- to be continued - do not post!
15.11.2007 18:31:06

Craban
Customer Support

Inhabitant of Arcania
Profession: None
Level: 4

b) New Spells

There will however be a lot of new spells and runes. Here is the list:

KNIGHT:
- Wound Cleansing (exana mort): LevelRequirement:30 ManaConsumption:55 (a Healing Spell just for Knights)

PALADIN:
- Divine Missile (exori san): LevelRequirement:40 ManaConsumption:20 (~ a strike spell with Holy damage)
- Divine Caldera (exevo mas san): LevelRequirement:50 ManaConsumption:180 (~ an area instant like Groundshaker with Holy damage)

SORCERER:
- Thunderstorm (adori mas vis): Runespell, LevelRequirement:28 ManaConsumption:430 (~ a slightly weaker GFB with Energy damage)
- Stalagmite (adori tera): Runespell, LevelRequirement:24 ManaConsumption:350 (~ HMM with Earth damage)
- Ice Strike (exori frigo): LevelRequirement:15 ManaConsumption:20 (Strikespell with Ice damage)
- Terra Strike (exori tera): LevelRequirement:13 ManaConsumption:20 (Strikespell with Earth damage)
- Rage of the Skies (exevo gran mas vis): LevelRequirement:55 ManaConsumption:650 (new ultimate spell, larger but weaker than UE with Energy damage)

DRUID:
- Stone Shower (adori mas tera): Runespell, LevelRequirement:28 ManaConsumption:430 (~ a slightly weaker GFB with Earth damage)
- Avalanche (adori mas frigo): Runespell, LevelRequirement:30 ManaConsumption:530 (~ GFB with Ice damage)
- Icicle (adori frigo): Runespell, LevelRequirement:28 ManaConsumption:460 (strong HMM with Ice damage)
- Ice Strike (exori frigo): LevelRequirement:15 ManaConsumption:20 (Strikespell with Ice damage)
- Terra Strike (exori tera): LevelRequirement:13 ManaConsumption:20 (Strikespell with Earth damage)
- Ice Wave (exevo frigo hur): LevelRequirement:18 ManaConsumption:25 (~ Fire Wave with Ice damage)
- Terra Wave (exevo tera hur): LevelRequirement:38 ManaConsumption:210 (~ Energy Wave with Earth damage)
- Eternal Winter (exevo gran mas frigo): LevelRequirement:60 ManaConsumption:1200 (~ Hell's Core = Ex UE with Ice damage)
15.11.2007 18:31:44

Craban
Customer Support

Inhabitant of Arcania

4. Restoring Mana and Hitpoints

* Healing formula is now the same as the new magic damage formula
- UH runes will hardly be useful for Knights and only partly interesting for paladins.
- Some values of healing spells have been recalculated.
* 3 different health potions: health potion (giving +/-100 HP), strong health potion (giving +/-300 HP) and great health potion (giving +/- 600 HP).
- the normal one can be used by everyone. The strong one is only for paladins and knights of level 50+ and the great one is only for knights of lvl 80+.
- They can be bought at the regular shops.
* 3 different mana potions: mana potion (giving +/-100 Mana), strong mana potion (giving +/-200 Mana) and great mana potion (giving +/- 300 Mana).
- the normal one can be used by everyone. The strong one is only for paladins and mages of level 50+ and the great one is only for mages of lvl 80+.
- They can be bought at the regular shops.

5. Changes to combat of players and monsters

a) Player combat

- Spells are now categorized. All spells that you cannot cast in a PZ count as aggressive. Those all have a delay on each other.
- All other spells are not affected by this delay, nor will they affect the aggressive spells. The other spells however will also have a delay on each other.
- The drinking of mana and health potions has a delay on each other and the use of runes, but does not influence the use of instant spells.

b) Monster combat

Monsters will now also have their own delay rules for aggressive and supportive spells. Overall, they will still deal roughly the same amount of damage, but they will not be able to cast all they have in the same second.

- to be continued - do not post!
15.11.2007 18:32:40
Edited by Craban
on 15.11.2007 18:33:10

Craban
Customer Support

Inhabitant of Arcania

6. New weapon effects

a) Melee weapons

- Mages will now be able to enchant small gems:
small ruby --> at fire shrine by sorcerer
small amethyst --> at energy shrine by sorcerer
small emerald --> at earth shrine by druid
small sapphire --> at ice shrine by druid
- Every town has portals for the dedicated vocation to teleport to those shrines and back
- Enchanting one such gem takes 500 Mana
- These enchanted small gems can then be used to enchant some weapons with damage of the respective element
(Example: you can use an enchanted ruby to fill a spiked sword with 1000 charges of fire damage)
- Enchanted weapons have the same overall stats, but a certain percentage of the damage will be done in the damage type of the enchanted gem. If you use the right damage type against the right monster, the enchanted weapons will do more damage.

b) Ammunition

- There are elemental arrows for most of the new damage types.
- They are currently only buyable at the shop.

7. Client Changes

- improved automap cross (now automatically toggles between black and white)
- improved autowalk algorithm (can't "freeze" client for some seconds anymore)
- improved text effect placement (e.x. damage numbers, healing numbers, etc.)
- improved graphic effect possibilities (allows more fanciful effects)
- added new player state icons (freezing, dazzled, cursed)
- added default frame rate limitation (50 frames per second)
- added several small code improvements
- improved host name resolving

8. Test Server Specials

a) Spell Assistant

Only for this test server, we have introduced an NPC "Spell Assistant". One of these is walking around somewhere near depot in every major town. The Spell Assistant will:

- update all your spells to the new requirements (give you new ones and take away the ones you should not have)
- give you new runes for free
- give you potions for free
- give you elemental arrows for free
- give you small gems for free which sorcerers and druids of lvl 30 or higher can then enchant to pass to knights for their weapons.

NOTES:
- regular spell NPCs do not yet sell the spells regularly. This is not a bug, it simply is not implemented yet for this test.
- Before you get your spells adjusted by the Spell Assistant, you will still be able to cast old spells. This is not a bug. Just talk to the Spell Assistant and it will be as it should be.

b) Objectives and Rules

- You are asked to go hunting as you normally would and record all results in this thread as described there.
- Being on Test Server and a regular Server at the same time is forbidden.
- PVP must also be tested. Therefore, it is allowed, but you are asked to perform this only for test purposes and preferably with prior agreement of all contestants.

Oczywiście to nie są moje informacje. Zasięgnięte z www.tibia.de/forum

Pozdrawiam!

Mystic Vasco 18-11-2007 22:53

Ceny??

Sorki ale może ktoś z Was kto grał na test serverze orientuje się czy będzie można sprzedawać przedmioty takie jak dsm/golden armor w sklepie, jak tak to po jakich cenach i gdzie?? Jakby ktoś mógł wypisać najważniejsze przedmioty z tymi wymienionymi będe wdzięczny ;)
Z góry dzięki

Nortonus 18-11-2007 23:03

Narazie testujemy nowe czary i bronie. Tereny i inne bajery nie zostały jeszcze dodane

Macunio 18-11-2007 23:03

Cytuj:

gratz ! pierw sie naucz co to jest miss a pozniej mow , jesli mowisz , ze 40 hit to miss to gratz . MIss to chumrka a nie 40 , mozesz powiedziec , ze 40 to slaby hit czy cos ale nie miss !!

@bemo
jakos nie widze ,ze czytale smoje posty poniewaz narzekalem o te life potiony drogie jak i mana potiony. Ja nie mam 12 lat by wyzywac odrazu za jakas zmiane w dodatku w grze i jeszcze nie zostala ona wprowadzona :)

tiker 18-11-2007 23:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adow Adan (Post 1753166)
2 raz , wyjaśniam tylko to że TEN KTO UMIE GRAĆ - Nawet postacią magiczna może coś osiągnąć a nie tylko skarżyć się na CipSoft bo znowu ich udupił.

Ładny masz dopisek ale ty bocie expisz caly czas na elfach to sie dziwisz ze 60-80K na godzine hahaha

Mystic Vasco 18-11-2007 23:11

Hmm... wyzwiska wyzwiska...
Ponowie pytanie:
"Sorki ale może ktoś z Was kto grał na test serverze orientuje się czy będzie można sprzedawać przedmioty takie jak dsm/golden armor w sklepie, jak tak to po jakich cenach i gdzie?? Jakby ktoś mógł wypisać najważniejsze przedmioty z tymi wymienionymi będe wdzięczny
Z góry dzięki"

Zamiast tych kłutki porozmawiajmy o uptade i o tym co nas czeka

Nortonus 18-11-2007 23:15

Narazie testujemy nowe czary i bronie. Tereny i inne bajery nie zostały jeszcze dodane Trudno to zauważyć? ;/

Czy jakiś tutor-druid może wkleić tu swego spellbooka?

Amyks 18-11-2007 23:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Independence (Post 1753490)
@Amyks:
Dobrze, że jeżdżę na masę na autyzm, bo dzięki mnie są pieniądze na leczenie dzieci neostrady z upośledzeniem polegającym na wytworzeniu i życiu we własnym świecie. Na prawdę przykro mi, bo takie żałosne połączenie dysleksji, dysortografii i nadmierne poczucie bycia fajnym. Oto przytkład tfojego bessensofnego mufjenia noobie ić ze spajksłordem expić na gołstach bo tam iest dobry exp o lol wyloci ci pefnie mpa s fajer elementala a jak nie umiesz mówić normalnie i się opanować z otsowymi/allegrowymi teoriami spisku to opanuj się zaparz herbatkę uspokajającą (chociaż 8 letnie dziecko z ADHD lepiej niech poprosi mamę, bo się poparzysz i powiesz że "masz bórna i tradzisz hape!)

//te wszystkie porównania do autystycznych i debili miały na celu uświadomienie ci prymitywnego języka niezrozumianego emo-dziecka neo, które uważa, że jest najlepsze... podaj link do swojego "sajepistego" chara, którym ze skillami zapewne 40/20 nie trafiasz w Frost Dragony... albo po prostu ucisz się i daj mądrzejszym się wypowiedzieć na TEMAT a nie płakać "nobo palka jusz sniszczyli te cipsondy czy jak im tam ;<"

Mimo braku plecow twoja stara i tak jest fajna zia
znajdz bledy zydzie glupi
nie znasz sie na tibii a dane twojego chara pod avatarem swiadcza jakim idiota jestes, moze powiesz panie "fajny" jaki w tibii najwiekszy lvl miales? z 4?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Macunio (Post 1753510)

idioto naucz sie czytac ...
a moze poprostu ni wiesz co to porownanie
glupiec sobie przeczytal i nawet istoty porownaia nie rozumie
widzisz glupcze roznice midzy "hit za 40 to miss" a "hit za 40 jest wlasciwie tak jak miss" bo jezeli ni rozumiesz to chce ci uswiadomic ze chodzi o to ze hit za 40 jest gowno warty ale ty jak expisz na rotach to moze i taki hit byc dobry
a Miss to ni tylko chmurka ale i spark noobachu
i kto tu sie nie zna?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glon Elriel (Post 1753495)
ty chyba śnisz ja swoim rp z pb mam celność ok~85% więc stfu i wy*******aj na ots'a albo strzelaj sobie dalej rs'ami. Rs'ami mam celność ok.70%~dlatego biegam z bolcami na dragi bo i tak nie biore dragi na klare a celność większa

Powiedzial 55 ms ktory w calej swojej karierze zdobyl "az" 3kk expa
i powiedzialem? masz 85% prosze bardzo nakrec hunt jakis chociaz te 15 min i pokaz swoje 85% albo podaj ip otsa na ktorym grasz

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzysheak (Post 1753543)
Wszystkim zarzucasz ze pokupowali chary lmao a sam gowno wiesz na temat gry, MI NA FROSTA SCHODZI 14-16 P BOLTOW przy skillach 93/67 uzywajac arbalesta wiec jesli umiesz liczyc jest to srednio 120-150 hit

powiedzialem jak trafiasz 90% strzalow to nakrec z tym film jak to robisz
a ja demca sciagam na 3 hity z small saphire
za ile kupiles chara?

Nacpany_Wlodek 18-11-2007 23:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nortonus (Post 1753606)
Narazie testujemy nowe czary i bronie. Tereny i inne bajery nie zostały jeszcze dodane Trudno to zauważyć? ;/

Czy jakiś tutor-druid może wkleić tu swego spellbooka?

Na poprzedniej stronie Xanic wkleił cała listę z czarami i ich wyjasieniem, więc rusz trochę głowką i sprawdź ją.

@Amyks i reszta dresów
Ale wy jesteście niemili!

Duch Guardi 18-11-2007 23:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adow Adan (Post 1753055)
1.Sorry ale ty jesteś smieszny , PALADYN JEST OD KUSZY A NIE OD PIEPSZONYCH RS LUB ZWYKŁYCH SPEAR.

2.P-Bolty są drogie? Smiech na sali , przed upem kosztowały 15-20gp ea , teraz 6 gp w sklepie więc nie pier... mi ze są drogie.

3.Paladyn nigdy nie był słaby , chyba nie grałeś na tibi 7.6 jak nie było E-Spear,R-Spear , speary się szybciej łamały, same się nie podnosiły i mało kto z nimi expił bo hity były 1,5-2~razy gorsze niż teraz.

4.Jak oceniasz profesje to bądz obiektywny a nie subiektywny bo grasz palkiem.

5.Według mnie(82 Knight) TERAZ BEDZIE B.DOBRZE dla każdej Profesji.

yhy ta jasne to weź sobie kusze i bolty i idź na coś expić -.-' odrazu cię zaczną blokować i trapować. A poza tym u paladyna wystarczy mały lag aby paść , dzięki letniemu upowi paladyn chodź by o trochę ma większe szanse na przeżycie.
PS: tylko w tibii paladyn jest to postać z kuszą i łukiem w innych grach jest to lekka odmiana rycerza.

co do tematu :
to włócznie mają mieć zasięg 3 czy 4 sqm oraz jaki zasięg mają mieć t stars

Asza17 18-11-2007 23:41

No to wreszcie po Up'ie sprzedam moje 2 bp boltów których żaden pall nie chciał kupić bo nawalał z RS.

Sallim 18-11-2007 23:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mystic Vasco (Post 1753596)
Hmm... wyzwiska wyzwiska...
Ponowie pytanie:
"Sorki ale może ktoś z Was kto grał na test serverze orientuje się czy będzie można sprzedawać przedmioty takie jak dsm/golden armor w sklepie, jak tak to po jakich cenach i gdzie?? Jakby ktoś mógł wypisać najważniejsze przedmioty z tymi wymienionymi będe wdzięczny
Z góry dzięki"

Zamiast tych kłutki porozmawiajmy o uptade i o tym co nas czeka

po 1. czytanie ze zrozumieniem nie boli ani nie pali w oczy etc
po 2. craban mówil ze w poniedzialek zamyka testa i odpala test z terenami, ten test obecny jest do testowania balansacji.
bye

st1L 18-11-2007 23:55

Zobaczymy co wyjdzie w praktyce.
Jak dla mnie zmiany z kazdym nowym update'm sa zbyt duze. Questy, potwory, tereny sa bardzo dobre, ale balansacja profesji to kompletna porazka, gdyz z kazda aktualizacja powstaje jakby inna gra... Kiedy zaczelem grac w tibie (7.5/7.6) byla grywalnosc i prostota, a teraz najwyzej prosto to sie expa zdobywa a grywalnosc to maniacy grajacy 10h+ na dobe...
Osobiscie zostane przy swoim pallku bo najbardziej lubie ta profesje i zycze CIPsoftowi zmian NA LEPSZE dla wszystkich.

Qrox 19-11-2007 00:06

Mi to zwisa czy tkną royale czy nie, jak cos kupię kilka bp-ów kamieni co jak sądzę po upie tanioszka będzie bo all nuubki na sorce i druidów przeniesie się xD
100 skil (może wiencej) do maja wpadnie hehe :D
UP ROX pod względem grafik xd
Trochę przesadzajom z uhami ale cóż to tylko gra pozdro all

CryingOrphan 19-11-2007 00:07

Wy jestescie Inni xD
Zrozumcie ze to jest TEST SERVER.
Cena potionow,sila czarow i wszystko inne co jest na test serverze moze uledz zmianie... wkoncu to TEST Server... xD

Macunio 19-11-2007 00:12

@Amyks

idioto naucz sie czytac ...
a moze poprostu ni wiesz co to porownanie
glupiec sobie przeczytal i nawet istoty porownaia nie rozumie
widzisz glupcze roznice midzy "hit za 40 to miss" a "hit za 40 jest wlasciwie tak jak miss" bo jezeli ni rozumiesz to chce ci uswiadomic ze chodzi o to ze hit za 40 jest gowno warty ale ty jak expisz na rotach to moze i taki hit byc dobry
a Miss to ni tylko chmurka ale i spark noobachu
i kto tu sie nie zna?

czy ja cos wsponialem czy spark jest missem czy nie ?
zawsze porownujesz do rotow ?
rozumiem o co Ci chodzi ze hit 40 to nic ale w tym przypadku uzywaj "slaby hit " " koszmarny " a nie miss co jest okresleniem czegos innego.

Pewnie grasz w tibie od 8.0 i kozaczysz swoim pro evul palem .
Czemu akurat grasz palem jak jest najlpeszy ? a nie w wczesniejszych tibiach ?

Ja gralem palem w 7.6 jednak z powodu neta nie moge nim grac wiec gram knightem . Nie nazywaj mnie noobem bo pewnie nie wiesz co to jest.

CryingOrphan 19-11-2007 00:15

Newbie - nowicjusz; slangowy termin oznaczający osobę początkującą, niedoświadczoną w danej dziedzinie. Najczęściej używany w żargonie informatycznym. Zwykle określenie newbie nie ma nacechowania negatywnego i początkujący często sami ostrzegają przy jego pomocy o swoim ograniczonym rozeznaniu w danym temacie.

W niektórych kręgach, słowo NOOB, używane jest do określenia nowicjusza szczególnie uciążliwego dla innych, odmawiającego wzięcia jakiejkolwiek poprawki na swoje niedoświadczenie: w grach zespołowych dołączający do graczy znacznie bardziej doświadczonych bez ostrzeżenia ich o swoim niewielkim stażu i obniżający stopień zgrania zespołu, w dyskusjach usiłujący uzyskać szybką odpowiedź na skomplikowany problem i nierozumiejący odpowiedzi z braku rozeznania w podstawach danego tematu, itd. Słowo "noob" często jest pisane jako "n00b" (slang leet speak).

poreda 19-11-2007 00:15

Tak więc mam jedno pytanko... Każdy narzeka na Knighta a mimo wszystko Knight też zyskał... Bo jeżeli to prawda że bronie można "zarazić" żywiołami, to znaczy że np Knight będzie bił mocniej Dragi z lodowej broni niż np ze zwykłej, prawda?

CryingOrphan 19-11-2007 00:16

Oczywiscie ^^
Nowe czary tez dostanie ^^
A pisalo cos o potworach ktore sa slabe na Śmierc ?xD
Beda w ogole takie ?:P

Macunio 19-11-2007 00:18

kilka ssow ( nie moje)

http://images26.fotosik.pl/113/c07c4334d0c0728d.jpg lodowe ue za 800
http://images31.fotosik.pl/48/c2d3e47807f7d2e1.jpg
http://images25.fotosik.pl/113/641b137da43b724a.jpg
http://images34.fotosik.pl/47/3e42c417a5e0fdf8.jpg nowy lodwy hmm za 278
http://images33.fotosik.pl/48/84f780624a5f2db3.jpg
http://images23.fotosik.pl/114/8c73cc64d061879b.jpg
http://images27.fotosik.pl/114/834146b68f619080.jpg
http://images27.fotosik.pl/114/9130c0db5bc41678.jpg hit z exori flam za 283 za 20 mp..
http://tibia.gamigo.de/forum/attach...chmentid=229415
http://tibia.gamigo.de/forum/attach...chmentid=229422
http://tibia.gamigo.de/forum/attach...chmentid=229430
http://tibia.gamigo.de/forum/attach...chmentid=229446 tutaj mamy jakis nowy axe ; o
http://img144.imageshack.us/my.php?image=uo0065qc1.jpg
http://img132.imageshack.us/my.php?image=uo0066lr6.jpg
http://img132.imageshack.us/my.php?image=uo0064gj9.jpg
http://img144.imageshack.us/my.php?image=uo0049ki3.jpg
http://img144.imageshack.us/my.php?image=uo0039uh7.jpg
http://img132.imageshack.us/my.php?image=uo0051ja6.jpg
http://tibia.gamigo.de/forum/attach...chmentid=229473
http://img80.imageshack.us/my.php?image=hydrypw6.jpg
http://img130.imageshack.us/my.php?image=ceglakn5.jpg
http://img130.imageshack.us/my.php?image=uo0075lf1.jpg
http://img160.imageshack.us/img160/...eathevermz5.jpg

z ssow widac ze jak atakujemy zaczarowana bronia to mamy atak fizyczny a obok atak zywiolu .

CryingOrphan 19-11-2007 00:22

Ekhm...
Czemu nikt nie daje screenow z Palkami i Knightami ?
Napewno duzo osob che zobaczyc ich czary i nowe bronie =D

Nowe Axe?...
Na niektorych linkach w tym ten nowy AXE Pisze File not Found...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:10.