Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Gry - temat ogólny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=218504)

Shanhaevel 21-01-2010 20:29

Krótko: jak Remedy spieprzy Alana Wake'a, to moi ninja osobiście powyrywają im nogi z dupy.

Eipiq 21-01-2010 21:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2722780)
Jedyna oficjalna informacja nt tego jest w FAQ na oficjalnym forum tej gry

W takim razie trzymam kciuki za wersję na PC. :]

Rybzor 21-01-2010 23:39

Hmmm Mass Efect 2 rzekomo pojawił się w sieci. Ściągnę te 15GB i dam znać, będą za koło 4 godziny. Rano może znajdę czas na ewentualną instalację.

ed: Rotfl, to działa :P Gra w j. ang, działa wyśmienicie.

Wylansowany 22-01-2010 19:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2722977)
Hmmm Mass Efect 2 rzekomo pojawił się w sieci. Ściągnę te 15GB i dam znać, będą za koło 4 godziny. Rano może znajdę czas na ewentualną instalację.

ed: Rotfl, to działa :P Gra w j. ang, działa wyśmienicie.

Piracka wersja?

Rybzor 22-01-2010 20:18

Ta, premiera jest chyba 29tego, nie? Jeżeli pisząc piracka masz na myśli, że gra jest jakoś zmodyfikowana, to nie, nie wygląda mi na to. Launcher menu wygląda na oryginalny, gra raczej również, wszystko śmiga jak zainstalowane z oryginału.

Pierwsze minuty, może z godzinkę w grze mam za sobą. Stary, dobry (jeszcze lepszy) Mass Effect. Sporo ciekawych opcji i rozwiązań. Wkurza mnie tylko czułość myszki. Jest zdecydowanie za duża (moja mysz ma dość sporo DPI), a zmienić w opcjach gry niestety się tego nie da. Plusem jest doskonała współpraca z funkcją alt + tab. W wielu grach zawodzi, wiesza się, albo zmienia rozdzielczość aplikacji. Tutaj działa to bardzo dobrze i szybko. Sejwy i loudingi są bardzo krótkie (przynajmniej u mnie na PC). Gra nie wymaga połączenia z internetem, można spokojnie zapisywać grę będąc w trybie offline, bez wprowadzania żadnych modyfikacji.

MALLuś 22-01-2010 20:36

Cytuj:

Ta, premiera jest chyba 29tego, nie?
W Polsce tak, USA 26.

Wiec jako, że mi się ciągle ściąga. Gra jest łatwiejsza niż 1? <na tvgry coś o tym wspominali> bo jeśli tak, to znów będę musiał się bawić na najwyższym bez żadnych problemów.

P.S
Ktoś z t.pl ma zamiar grać w betę BFBC2* na PC?<28stycznia-25 luty, kody rozdawane za zamówienie gry(na gram.pl nawet nie trzeba wcześniej płacić)>

*- dla niezorientowanych, Battlefield Bad Company 2.

Xendriel 22-01-2010 21:02

Wygląda na to, że Mass Effect 2 na prawdę będzie 10/10. Jakby ktoś chciał to na tvgry.pl w przeglądzie tygodnia ta gra jest szerzej omawiana.

Rybzor 22-01-2010 21:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MALLuś (Post 2723353)
P.S
Ktoś z t.pl ma zamiar grać w betę BFBC2* na PC?<28stycznia-25 luty, kody rozdawane za zamówienie gry(na gram.pl nawet nie trzeba wcześniej płacić)>

*- dla niezorientowanych, Battlefield Bad Company 2.

Chętnie bym pograł. Jak ktoś ma możliwość, niechaj mi podrzuci kod :P

Co do tego, czy jest łatwiejsza, być może. Nie pamiętam już za dużo z jedynki, ale gram na normal i ani razu nie zginąłem. Wystarczy trzymać się blisko osłon. W zasadzie to chyba nie polecam gry na hard. Zapewne będzie to tak samo wyglądało, tylko częściej będą cię trafiać i będziesz musiał siedzieć 90% walki za osłoną. Już lepiej sobie płynnie przechodzić akcje, niż męczyć się tylko dlatego i tracić przyjemność z gry.

Ashlon 22-01-2010 21:36

Ja mam zamiar pograc w bete BC2, ale najwczesniej dopiero od 5 lutego.

MALLuś 22-01-2010 22:03

Cytuj:

Chętnie bym pograł. Jak ktoś ma możliwość, niechaj mi podrzuci kod
Zrób "na chwile konto na gram" o ile nie skończyły się im klucze to dostaniesz za zamówienie. Jak już zacznie się robienie kont do bety użyjesz kodu i anulujesz zamówienie. Sam tak kilku znajomych zaciągnąłem na betę.

Co do ME na najwyższym szlo mi dość szybko, żadnego wyzwania nie było. Wiec to, że ME2 ma być jeszcze łatwiejszy mnie przeraziło.

Rybzor 22-01-2010 22:33

Oks mam. Grę będzie można downloadzić dopiero w momencie startu testów?

MALLuś 22-01-2010 22:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oficialny blog
Please check back on www.battlefieldbadcompany2.com/beta on the 28th Jan for more details on how to download the Beta.

Czyli dopiero po wystartowaniu będzie możliwy DL, jeśli jednak dadzą wcześniej to mogę napisać info o tym.

Eless 23-01-2010 11:19

A ja mam pytanko o Fifę 10.
Witajcie, mam pytanie :
Otóż czy istnieje możliwość dodawania specyficznych znaków do nazwisk zawodników? Czy istnieje jakiś pliczek z nazwiskami i dałoby radę zmienić? I najważniejsze (proszę o to odpowiedzieć ) Czy da radę zrobić więcej zawodników (chodzi mi o edytor) niż tylko 14 ? Bo bym chciał zrobić 2 kluby po ok. 20 zawodników, czy istnieje taka możliwość? Szukałem w 900913 (GOOGLE) i nic ;(

Grycan 23-01-2010 13:05

Teraz czekam na Alpha Protocol. I poczekam aż do wiosny sobie. :) Ale na wiosnę są Święta Wielkiej Nocy, więc do kieszeni trochę kasy wpadnie, więc będzie za co kupić tą grę. ;) Wiążę z tą grą duże nadzieje. :)

Argen 23-01-2010 13:25

Ziom, dwie godziny minęły...

#edit

Nvm, już skasowali.

Wylansowany 23-01-2010 19:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2723347)
Jeżeli pisząc piracka masz na myśli, że gra jest jakoś zmodyfikowana, to nie, nie wygląda mi na to. Launcher menu wygląda na oryginalny, gra raczej również, wszystko śmiga jak zainstalowane z oryginału.

Nie, mam na myśli czy jest ściągnięta z torrentów (tzn. właśnie piracona), czy z innego źródła, oficjalnego, płatnego.

@down
Ahh... zapomniałem o Twojej zasadzie.
Chociaż i tak gdyby było multi w ME2, to nie wiem czy na długo zabawiłoby ludzi, skoro coraz bardziej zbliża się do nas Star Wars: The Old Republic...

Rybzor 23-01-2010 19:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wylansowany (Post 2723766)
Nie, mam na myśli czy jest ściągnięta z torrentów (tzn. właśnie piracona), czy z innego źródła, oficjalnego, płatnego.

Lol. Nie było jeszcze premiery, więc raczej z niezbyt oficjalnego. Nie pamiętasz? No multi = no buy :P

Maldoryz 25-01-2010 19:11

Witam.
Na poczatku napisze, ze zawsze interesowal mnie cs. Nie uwazam sie za pro, daleko mi do takiego tytulu. Ale do czego zmierzam - chodzi mi o to, jak rozpoczac sledzenie aktualnych meczy, informacji na temat cs 1.6 i cs source? Chodzi mi o polskie ekipy, ale takze te wazniejsze zagraniczne. Kolega wytlumaczyl mi +/- jak to sie ma ze scena 1.6 (pokazal polskie klany, wytlumaczyl jak to jest teraz z MYM i zlota czworka), ale chcialbym wiedziec wiecej. Obejrzalem pare waznych meczow na headshot.pl, ale co dalej? Gdzie moge przeczytac jakies wazne info i dalej je sledzic na newsach? I czy headshot tv wystarczy mi do sledzenia filmow?

Dziekuje za pomoc :).

Zokar 25-01-2010 20:39

W sobotę udało mi się zakończyć AC II, Szczerzę mówiąc, to gra była dość prosta, były momenty gdzie trzeba było myśleć, ale normalnie to zeszła Assasynacja po Assasynacji, jednak grafika Supcio, szczególnie na xboxie.
Teraz rozglądam się za Final Fantasy XIII, i oczywiście Fable III ;] Co do DA to sobie odpuszczę.
A ME2 Nie pociąga mnie do takiego stopnia żebym kupił grę w ciemno.

SmOoTHas 25-01-2010 20:59

Na tą chwile to gram w Dooma2 i Wolfensteina 3d u babci...

ruszek 25-01-2010 21:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SmOoTHas (Post 2724687)
Na tą chwile to gram w Dooma2 i Wolfensteina 3d u babci...

Twoja babcia w fajne gry gra :D

Trzeba zrobić upgrade kompa na AVP3 :p

Rybzor 28-01-2010 14:48

I gdzie ta beta BC2? : [[[

Dzisiaj 28.

MALLuś 28-01-2010 16:13

Z kontem premium na fileplanet, można już ściągnąć. Dla reszty ludzkości o 18 na Kupie serwisów <daje link do PL strony bo na oficjalnym serwisie coś mało piszą, na razie>

Edit:
Powinni, ale nie zrobili. Dobrze, że gra nie wiele waży<1.5giga> więc nie będzie problem z szybkim ściągnięciem<na świecie, bo w Polsce internet wiadomo jaki jest>

Rybzor 28-01-2010 16:18

Już się dorwałem do tego niusa. Szkoda, że o 18 dopiero download się zacznie. Powinni udostępnić grę na 1-2 dni przed, a o 18 odpalić serwery hostujące rozgrywkę.

Ashlon 28-01-2010 17:00

W tym wypadku sie zgodze ;)

Rybzor 28-01-2010 18:17

Ok nius z pierwszej ręki. Jak ktoś się zastanawiał, czy te linki na rapidzie do ściema, to nie, nie jest to ściema. Hasło zostało podane, pasuje, gra się instaluje.

Editne jak odpalę czy w ogóle da się wbić na jakiś serwer : P

Edit: Ok, gra działa, odpala się, akceptuje keja itp. Problem jest w wbijaniu na serwery. lista jest dość spora, ale są kicki : P

Pacz_knight 28-01-2010 18:33

A moglbys pochwalic sie i blizej mi przyblizyc, o jaka gre chodzi?
Widze ze pisales o niej wczesniej, ale jakims dziwnym skrotem, ktorego niestety nie moge rozszyfrowac. ;<

@topic
No, no! Na Allegro juz pojawiaja sie preordery odnosnie FF XIII. ^^

Rybzor 28-01-2010 19:06

Battlefield Bad Company 2 : p

Już mam pół godzinki gry za sobą :P

Grycan 28-01-2010 20:03

A ja gram w Ninja Blade na PC. :) Jak na razie gra wymiata, tyle, że sobie chyba pada podłącze. :)

sphinx123 28-01-2010 20:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grycan (Post 2725988)
A ja gram w Ninja Blade na PC. :) Jak na razie gra wymiata, tyle, że sobie chyba pada podłącze. :)

Też zastanawiam się nad instalacją. W trakcie gry zdobywa się umiejętności czy coś? Bo nie lubię takich chodzonych nawalanek bez postępu w technice walki postaci xD

Dupca 28-01-2010 20:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2725954)
A moglbys pochwalic sie i blizej mi przyblizyc, o jaka gre chodzi?
Widze ze pisales o niej wczesniej, ale jakims dziwnym skrotem, ktorego niestety nie moge rozszyfrowac. ;<

@topic
No, no! Na Allegro juz pojawiaja sie preordery odnosnie FF XIII. ^^

Premiera dopiero w marcu, a ja ofc z moim zajebistym szczęściem będę musiał poczekać z zakupem gry (na czas nieokreślony, life is brutal). Mam nadzieję że wersja europejska będzie lepsza bo po artykule w jednym z pism konsolowych redaktor po ograniu japońskiej wersji zjechał ją strasznie. No ale cóż, miejmy nadzieję że do czasu premiery w europie może poprawią błędy (w co powątpiewam).

Yoh Asakura 28-01-2010 20:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grycan (Post 2725988)

O bosh, to jest takie frustrujące gówno, jakaś nieudolna podróba DMC.

Grycan 28-01-2010 21:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2725997)
Też zastanawiam się nad instalacją. W trakcie gry zdobywa się umiejętności czy coś? Bo nie lubię takich chodzonych nawalanek bez postępu w technice walki postaci xD

Na razie wiem tylko, że idzie broń ulepszać. Nic więcej.

Oerciak 28-01-2010 22:16

Ma ktoś nieużywanego keya do BC2 beta?
Bo bym sobie pograł, ale zupełnie zapomniałem o tym triku z gram.pl a teraz to chyba za późno...

Rybzor 28-01-2010 22:56

Czemu za późno? Moim zdaniem dalej jest taka możliwość. Przecież to by było bez sensu, jeżeli osoba kupująca grę po wystartowaniu bety nie mogła wziąć w niej udziału. Podejmujecie czasami próby logicznego myślenia?

Oerciak 28-01-2010 23:05

Ok, złożyłem zamówienie...
Zobaczymy ;-D

@Edit:
"Złóż u nas zamówienie przedpremierowe, a otrzymasz klucz dający dostęp do beta testów tej gry!
Aktualizacja 23.01.2010: Uwaga! Zapas kluczy do bety został wyczerpany."

ha-ha-ha.

MALLuś 28-01-2010 23:08

Tylko, że na gram.pl niby od 23 już nie mają dostępnych kluczy.<na jakimś forum to wyczytałem>

Co do bety:
Czekam aż zacznie prawidłowo działać. Od 20 nie daje rady podłączyć się pod serwery.

Rybzor 28-01-2010 23:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oerciak (Post 2726089)
Aktualizacja 23.01.2010: Uwaga! Zapas kluczy do bety został wyczerpany."

ha-ha-ha.

Data złożenia: Pt, 22.01.2010 o godz. 22:32

;)

btw. jeżeli na prawdę ci zależy, to polecam sprawdzić na innych portalach ze sprzedażą gier przez internet.

@up
Póki co i tak powinny być lagi. Może jutro się jakoś wszystko unormuje. Na tej mapie z jedynie tym trybem gry snajperka wydaje się być powerful. Jakoś najlepiej mi z nią szło :P

Oerciak 28-01-2010 23:48

Na Ultima.pl podobno jeszcze rozsyłają.
"Zamówiłem" właśnie i zobaczymy czy zadziała ;-)

Howard-Webb 29-01-2010 00:31

no to ja mam zadanie dla was:

Mam problem z COD MW2 <oczywiscie oryginal, steam>. Instalowany z płyty.

Kiedyś wszystko działało dobrze, łączyłem się ze wszystkimi serwerami bez problemu, dołączałem do grających kumpli ale.. od paru dni tak nie jest.
Nie mogę znaleźć żadnego serwera w zadnym trybie multiplayer !
Praktycznie czasami uda mi się tylko w TDM wyszukać jakąś grę.
Denerwuje mnie to, bo akurat TDM jest dość nudnym trybem ;x

Mam liveboxa od TP.
Dużo ludzi się skarży (z liveboxem), ze pisze im, że mają ograniczony NAT. Ja mam 'Otwarty' wiec nie powinno być problemu z podłączaniem się do serwerów.. a jednak.
daje ss jakie porty mam odblokowane w liveboxie:
http://img718.imageshack.us/img718/3739/portyxd.jpg

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:02.