Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Galana (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=183)
-   -   Wydarzenia z Galany;p (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=60579)

szkodi 14-04-2006 23:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _PiteroS_
X(
X( szkodi to mowisz o historii bunt tudziesz powstanie trzeba stlumic??
gratuluje wiedzy historycznej :cup:
ps. dzieki tak myslacym ludzia jak ty Nasza (nietwoja) Kochana Polska byla przez ~123 lat pod zaborami. hm co ja wyzwolilo .... ??
hmm ciekaw jestem ciekaw jak odpowiesz na pytanie jak nasza kochana Polska (wiemy ze nietwoja) pozbyla sie "komunizmu", bo moim zdaniem dzieki strajkom czyli buntowi. ale szkodi o tym niewie bo to jest 10 letni szwed wiec co on moze wiedziec o Polsce. jego wiedza konczy sie na POTOPIE !! X( X( X(

Prawda jest taka ze powstania zawsze konczyly sie owocnie ;) No prawie zawsze. Co do nie mojej Polski to za przeproszeniem zamknij sie gowniarzu bo moja wiedza o tym kraju jest napewno wieksza od Twojej. Znajac zycie tak samo jak nie wiesz ile lat WASZ kraj byl pod zaborami jak i to kiedy i co zrobil Trygve Halvdan Lie. A to juz jest historia mojego kraju - Norwegii ;) Wiec tutaj mylisz sie dosyc mocno bo jestem pol norwegiem i pol polakiem ale aktualnie jeszcze przez 2 miesiace mieszkam na terenie WASZEGO kraju. Co do wieku to masz go przy mojej sygnaturce. A co do Potopu to znam wiele faktow bo wiele sie o niej uczylem, ale ciekawi mnie to czy jezeli jestes taki do przodu to w takim razie ktorego powojennego prezydenta mamy teraz w Polsce? I nie wyzywaj ludzi i nie oceniaj z powodu nacji no chyba ze nie lubisz Norwegów.

Peace and Love.

Hail Norge! Chwała Polsce

Pawio 15-04-2006 09:43

Szkodi, szanuję ciebie jak i reszte ludzi w patriots, teraz maffers ale jeżeli Konda chciał uspokoić Vzla i za to go ubili , nie może tak samo upomnieć Keekza i Kardeara?? bo to obok Vzla największe PA a teraz znowu to pokazują:p

thewojtek 15-04-2006 10:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pawio
Szkodi, szanuję ciebie jak i reszte ludzi w patriots, teraz maffers ale jeżeli Konda chciał uspokoić Vzla i za to go ubili , nie może tak samo upomnieć Keekza i Kardeara?? bo to obok Vzla największe PA a teraz znowu to pokazują:p

NIE, to nie bylo tak.... ta "wojna" byla planowana gdzies miech przed tym dedem Kondy, wtajemniczeni wiedza jak bylo, poprostu venezuela chciala dac 2ga szanse demiemu, rainfangerowi, icarusowi itp. a to nie venezuela wcale byla PA, to co rain~ napisal na tibia.com o zmianie gildi do jebany BULLSHIT, odszedl od nas bo nikt mu nie pozwalal na PA, co chwile ktos go upominal i byla klotnia na gc o to ze on powiedzial ze bedzie wielki PA po wojnie a Kapcom mu na to nie pozwolil, zalozeniem naszej gildi mialo byc ze ludzie bede czuc respekt do nas a nie sie nas bac......

WESOLYCH SWIAT WSZYSTKIM =*

Dragon86 15-04-2006 10:56

Gdyby te slowa byly prawda i ludzie wzieliby se je do serca wszystkim nam by sie gralo lepiej :)

Vienek 15-04-2006 11:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jastr
Vieniek data dołączenia 07.04.2006 tak tak przeczytałeś wszystkie 91 stron jassssssssne i czytasz ten topic od kiedy on powstał jak masz wechikuł czasu(gdybyś napisał przeczytałem było by możliwe) ?? lub masz 2 profil na tym forum więc czemu piszesz z tego?? Następnym razem lepiej się postaraj

hahahah, kto powiedział że trzeba sie zarejestrowac na forum żeby czytac topici ?? :>

Qreew 15-04-2006 12:25

Dobre... Venezuela bez PA :> smiech na sali... za kazdym razem kiedy odczulem PA ze strony pats to wlasnie venezuela byla :) Kapcom i reszta ekipy.. :P
A co do szkodiego to dajcie sobie siania... to jest tylko gra, ale duzo ludzi traktuje ją zbyt powaznie :P pozbawiajac szkodiego obywatelstwa :D:D:D
Moze go niedlugo deportujecie z kraju ^^ a tak na koniec wam powiem przestancie narzekac bo to jest żenujące :) pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Dragon86 15-04-2006 13:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Qreew
Dobre... Venezuela bez PA :> smiech na sali... za kazdym razem kiedy odczulem PA ze strony pats to wlasnie venezuela byla :) Kapcom i reszta ekipy.. :P
A co do szkodiego to dajcie sobie siania... to jest tylko gra, ale duzo ludzi traktuje ją zbyt powaznie :P pozbawiajac szkodiego obywatelstwa :D:D:D
Moze go niedlugo deportujecie z kraju ^^ a tak na koniec wam powiem przestancie narzekac bo to jest żenujące :) pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Popieram moja ty evul little sister :*

Qreew 15-04-2006 13:41

Przeciez ja zawsze mam racje :D:D
Pz ;);*

Sharev 15-04-2006 13:56

zajebiscie !

super mam hunted za to ze wygonilem kolesia z kopalni chociaz bylem 1

i po kilku minutach pisze do mnie Sir Imp ^^ ze wisze mu 100k i mam hunted

bye bye galana :D

Dragon86 15-04-2006 14:02

Co racja to racja jesli nie masz znajomosci to se pograles na galanie:(
n/c wszystko wszystki ale patsom chyba nadal malo kasy o wygranej wojnie (kolejnej) :(

dressu 15-04-2006 15:32

14:32 GM Iscen on Galana: Prosze uzywac Angielskiego na publicznych kanalach (game-chat, trade, help)! Please use English in public channels!

next polski gm?

ale potem :14:35 GM Iscen on Galana: Ryzykujesz banem, nie uzywajac Angielskiego na publicznych kanalach! You risk a banishment if you do not use English!

potem :

14:35 GM Iscen on Galana: Vocę está sujeito a banimento se năo utilizar a língua inglesa em canais públicos! You risk a banishment if you do not use English!

Mowi po polsku i po brazylijsku

Miltoner 15-04-2006 19:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dressu
14:32 GM Iscen on Galana: Prosze uzywac Angielskiego na publicznych kanalach (game-chat, trade, help)! Please use English in public channels!

next polski gm?

ale potem :14:35 GM Iscen on Galana: Ryzykujesz banem, nie uzywajac Angielskiego na publicznych kanalach! You risk a banishment if you do not use English!

potem :

14:35 GM Iscen on Galana: Vocę está sujeito a banimento se năo utilizar a língua inglesa em canais públicos! You risk a banishment if you do not use English!

Mowi po polsku i po brazylijsku

LoooL tak ja jestem tym gm'em. Chyba nie grales w tibie 2 lata temu jak mozna bylo spamowac na TRADE itd Gm'owie od zawsze pisali po Polsku ze spamowanie etc grozi banem.

Cytuj:

To niby czemu zabraniali PA'owac rainfangerowi i innym z unbreakables -.- PA mialo sie skonczyc .......................... Jak nie wiezysz trudno to jest twoj problem teraz sobie graj z keekzami , febbami itd

Pawio 15-04-2006 22:04

mhm.. Może po zakończeniu banów corlica i bona, podejmiecie jakieś działania;)

Fiolka 16-04-2006 00:13

Patriots niech im bedzie Patriots...

Z dawnych czasów pamiętam, że miałam z nimi dobre stosunki nawet byłam w ich guildi :S Odeszłam z powodów osobistych i nie mieli o to do mnie pretensji, wciąż traktowali mnie jak członka klanu. Problem zaczęły się wtedy, gdy wbiłam odpowiedni lvl i poczuli się zagrożeni? Nie wiem czy oni w ogóle maja w sobie jakieś uczucia, jak kiedyś byli moimi znajomymi, tak teraz tylko czekają żeby mnie dopaść. Wiem z prywatnych rozmów z niektórymi, że to rasiści, ale przykro mi nie mogę tego udowodnić. Nigdy się nie poddam i zamierzam brnąc w to "BAGNO" dalej, nie dam im satysfakcji wygranej.
Lęk przed przegraną, nie może powstrzymać przed grą.

A co do GMs, to powinni częściej zaglądać na Galane i nie tylko.;)

Qreew 16-04-2006 02:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miltoner
LoooL tak ja jestem tym gm'em. Chyba nie grales w tibie 2 lata temu jak mozna bylo spamowac na TRADE itd Gm'owie od zawsze pisali po Polsku ze spamowanie etc grozi banem.

To niby czemu zabraniali PA'owac rainfangerowi i innym z unbreakables -.- PA mialo sie skonczyc .......................... Jak nie wiezysz trudno to jest twoj problem teraz sobie graj z keekzami , febbami itd

Zeby sami mogli to robic?:P
Ja nie gram z febbem i keekzem tylko z moimi kumplami (czyt. gildia):P :) nie szukam problemow i ich nie mam... narazie jakos daje rade i nie narzekam jak 90% graczy bo to tylko pogarsza sytuacje :)

rads0n 16-04-2006 13:49

eee ludzie wybaczcie ze jak tak sie urywam ale nie chce mi sie czytac tematu. Co ma oznaczac u Kondy w community

Guild membership: Maff of the Maffers

O.o ???

@edit. aha i co sie stalo z patrriots ? malo ludzi cos ;p

Dragon86 16-04-2006 15:53

ostatnio znowu sie icarus rozbrykal....
Atakowal mojego membersa z gildi na spole z nuskei chyba bylo leiej bez nich ...
ale coz znowu beda robic to samo to znowu beda kicked z serva ;)

Miltoner 16-04-2006 19:35

Cytuj:

Ja nie gram z febbem i keekzem tylko z moimi kumplami (czyt. gildia):P :) nie szukam problemow i ich nie mam... narazie jakos daje rade i nie narzekam jak 90% graczy bo to tylko pogarsza sytuacje :)

NIe Pa'owali juz w czasie wojny.I uwierz to tylko kwestia czasu padniesz predzej czy pozniej albo bedziesz shuncony, a jak tutaj nie narzekac gram teraz na aldorce i tam jest 100x lepszy klimat niz na galanie w sumie na galanie tesh kieedys bylo fajnie ale to byly stare dobre czasy ;] I mam takie pytanie jak cie jakis typek okradnie z loota zabijesz go ?? Watpie... chyba ze zamiast spokojnie pojsc sobie pod dp bedziesz musial c**j wie gdzie sie chowac.

Qreew 16-04-2006 21:22

Jak padne wtedy zaczne sie martwic... Venezuela nie zmieni sie tak poprostu...oni robili wiekszosc PA :) Ja tu mam dobry kimat.. juz mowilem gram z kumplami, i to mi sprawia przyjemnosc. Co do tego "typka"... jak ktos moze mnie okrasc z loota? jak troche pomyslisz to naprawde ten problem mozesz miec z glowy, a jezeli chodzi o hunty to ja chodze tylko z zaufanymi osobami i tak pozostanie :)

Miltoner 16-04-2006 21:48

Cytuj:

Jak padne wtedy zaczne sie martwic... Venezuela nie zmieni sie tak poprostu...oni robili wiekszosc PA :) Ja tu mam dobry kimat.. juz mowilem gram z kumplami, i to mi sprawia przyjemnosc. Co do tego "typka"... jak ktos moze mnie okrasc z loota? jak troche pomyslisz to naprawde ten problem mozesz miec z glowy, a jezeli chodzi o hunty to ja chodze tylko z zaufanymi osobami i tak pozostanie :)

Z tym typkiem to jest tylko przyklad -.- moze byc tesh tak ze cie ten typek bedzie na****l i nic nie bedziesz mogl zrobic bo przybiegnie zaraz jakis pajac. Do huntow... co mnie to obchodzi z kim ty na hunty chodzisz ?? wiadomo ze kazdy chodzi z ludzmi zaufanymi i kazdy ma kumpli a klimat na galanie jest do bani i tyle. Co do venezueli nie chce mi sie wyklucac kto ma racje "ja wiem swoje ty wiesz swoje" i tyle. GALANA SUX! i tak bedzie juz zawsze. Jak ci sie tam fajnie gra to graj dalej twoj problem twoja strata.

Xulorin 17-04-2006 00:01

No a więc powiem co mi na wątrobie leży... ;). No a wiec, czemu Maffers? Bo old Pats założyli nową gildie bo nie chcą już być razem z "toys soldierami" z wojny. Czemu Konda nie gra? Znacie pojęcie przerwa lub wakacje, wolne? Tak Konda sobie właśnie teraz odpoczywa w Niemczech (lucky eh?) u... to nie mam po co mówić, bo co to was obchodzi?!? :P

Swoją drogą Szkodi zrozum ich plany wojen i te wszystkie texty o Pats. Pats przesadzali z pa i to na nich tak wpłyneło. Ktoś powiedział że wygranie wojny to marzenie, rozumiem go każdy z nas ma dosyć z pa na Galanie. Wiesz o tym dobrze że kilka osób z Pats przesadzało z tym. Przez ich zachowanie nawet i ja straciłem ochote do tej gry (co widać z moim lvlem). Wiesz zrozum tu nie których, czemu tak pragneli wojny, działali pod presją która stwarzali PAts. Na Galanie się nie dało wtedy spokojnie grać.

No aż mi ulżyło :) Odrazu lżej na wątrobie :P.

a tak btw. może i kiedyś coś powiedziałem o Pats, no ale ja już taki jestem mówie to co myśle nie owijam w bawełne ;).

Qreew 17-04-2006 13:42

Cytuj:

Z tym typkiem to jest tylko przyklad -.- moze byc tesh tak ze cie ten typek bedzie na****l i nic nie bedziesz mogl zrobic bo przybiegnie zaraz jakis pajac. Do huntow... co mnie to obchodzi z kim ty na hunty chodzisz ?? wiadomo ze kazdy chodzi z ludzmi zaufanymi i kazdy ma kumpli a klimat na galanie jest do bani i tyle. Co do venezueli nie chce mi sie wyklucac kto ma racje "ja wiem swoje ty wiesz swoje" i tyle. GALANA SUX! i tak bedzie juz zawsze. Jak ci sie tam fajnie gra to graj dalej twoj problem twoja strata.

No to nie podawaj glupich przykladow;) Jezeli nie grasz na galanie to powiedz mi jedno.. po co sie scierasz na tym forum? nic Ci to nie da.. Skoncz meczyc :)

Miltoner 17-04-2006 14:57

Cytuj:

No to nie podawaj glupich przykladow;) Jezeli nie grasz na galanie to powiedz mi jedno.. po co sie scierasz na tym forum? nic Ci to nie da.. Skoncz meczyc :)

Po 1. To nie byly glupie przyklady (codziennie ktos z takimi problemami sie spotyka)
Po 2. No i co z tego ze nie gram na galanaie kazdy ma prawo wypowiadac sie na dany temat -.- Nawet jak nic mi to nie da.
Po 3. Jak cos ci nie pasuje to zegnam.

Qreew 17-04-2006 16:35

Kazdy problem mozna rozwiac tylko trzeba tego chciec... a najczesciej stosowane metody to obrazanie, atakowanie... po takim wstepie szanse na dojscie do kompromisu sa znikome:)

Fiolka 17-04-2006 22:03

Ja gram na Galanie i mam jej powyżej dziurek w nosie, ale nie mam siły zaczynać od nowa, kiedy pomyśle sobie, że mogłabym zagrać na jakimś serwerze gdzie niema ciągłego PA a wojny to rzadkość.... eh marzy mi się spokojna emerytura na mim świecie. Zawsze, kiedy jestem zalogowana modle się żeby Konda dostał delete lub żeby s***la hakli, ewentualnie niech go szlak trafił :)

Venderon 17-04-2006 23:49

Niestety, uważam, że Galana nie jest odpowiednim światem do zaczynania swojej Tibijskiej przygody >:(
Zbyt dużo tutaj wojen, nadużywania siły i "szpanowania" kolegami, gildią lub rodziną.
Każdy rządzi się własnymi prawami... Patriots, starają się wprowadzić tu jakiś pożądek ale nie za bardzo im to wychodzi.

To są powody do wojen, walk i sprzeczek.

Sam zostałem kiedyś zaatakowany przez Kardear-a i jego kolegów bez powodu lecz na szczęście kolega był przez Kardeara ochraniany i dostarczał mu runy więc zostałem wypuszczony na "wolność".

Przyłączyłem się do neutralnej gildii i niemam zamiaru wpływać na historię Galany, przynajmniej nie teraz i nie w najbliższym czasie.

Podpisano,
Venderon.

pawlon 18-04-2006 03:34

Fiolka@ czyzby lady~? oh nie martw sie zawsze mozesz zaczac od nowa, poprosisz paru kolegow i ci od razu pomoga zlevelowac. tak jak na galanie :D

thewojtek 19-04-2006 08:59

Cytuj:

nie byles w Unbreakables, wiec nie wiesz jaka byla sytuacja, rozmawialismy na gc o PA, ze ludzie maja czuc do nas respekt a nie sie nas bac, jak patsow, wtedy Rainfanger powiedzial cos w stylu "I will be the biggest PA on galana", odrazu Demi~ i Kapcom zaczeli po nim jechac, ze nie ze nie paujemy i jakos temat sie zamknol a nastepnego dnia byl w pats.... podajac na forum GOWNO a nie powod przejscia z Unbreakables do Pats~, wogole jak mozna jako "lider" powstania zmienic strone konfliktu? 0 szacunku i nie pierdolic ze Venezuela zrobila to samo, bo to sa 2 rozne sytuacje......

EDIT: Wiecej wam nie powiem ;P;P

pawlon 19-04-2006 12:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez thewojtek
nie byles w Unbreakables, wiec nie wiesz jaka byla sytuacja, rozmawialismy na gc o PA, ze ludzie maja czuc do nas respekt a nie sie nas bac, jak patsow, wtedy Rainfanger powiedzial cos w stylu "I will be the biggest PA on galana", odrazu Demi~ i Kapcom zaczeli po nim jechac, ze nie ze nie paujemy i jakos temat sie zamknol a nastepnego dnia byl w pats.... podajac na forum GOWNO a nie powod przejscia z Unbreakables do Pats~, wogole jak mozna jako "lider" powstania zmienic strone konfliktu? 0 szacunku i nie rzodkiewka jest superic ze Venezuela zrobila to samo, bo to sa 2 rozne sytuacje......

EDIT: Wiecej wam nie powiem ;P;P

to teraz ja ci cos powiem, niektorzy ludzie wiedzieli o tym ze rainfanger zmeini strone 3 dni przed tym zanim to sie stalo. co prawda nie ja, ale znajomi, o czym sie potem dowiedzialem. wiec to nie bylo nagle posuniecie, oni wszsyto z patsami meili uzgodnione juz wczesniej. a to ze bez 3 osob od razu sie poddaliscie, zaczliscie placic i zmieniac serwer, to tylko o was swiadczy.

thewojtek 19-04-2006 16:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawlon
to teraz ja ci cos powiem, niektorzy ludzie wiedzieli o tym ze rainfanger zmeini strone 3 dni przed tym zanim to sie stalo. co prawda nie ja, ale znajomi, o czym sie potem dowiedzialem. wiec to nie bylo nagle posuniecie, oni wszsyto z patsami meili uzgodnione juz wczesniej. a to ze bez 3 osob od razu sie poddaliscie, zaczliscie placic i zmieniac serwer, to tylko o was swiadczy.

NO WLASNIE O TYM PISZE!! ze gowno prawda to ze odeszli Rain~(bo kapcom mu nie uwierzyl ze nie zabral lootu jego rl qmpla), Icarus~(bo olalismy go na guild meetingu jak powiedzial ze chce new lidera, a tak naprawde wiekszosc powiedzaiala ze chce kapcoma) oni sie skapneli ze nie maja szans na PA i zaczeli sie z pats dogadywac, czekali tylko na okazje, czy napewno sie poddalismy? o,0

Demiphant 19-04-2006 20:22

Jeżeli uważasz,że zrezygnowaliśmy po odejsciu 3-5 osób to zobacz,że Rainfanger rozwalił Desperados specjalnie i straciliśmy przewagę liczebną,Corlic,BOn Devil dostali bany więc straciliśmy 2 największe lvle od nas.Z tego wynika,że straciliśmy prawie wszystko co było naszymi atutami na wojnie.

Pawio 19-04-2006 20:30

Demi myślisz że po banach corlica i bona, wojna ma jeszcze jakiś sens??:p

pawlon 19-04-2006 23:09

oo idzie jak po sznurku, wlasnie przeczytalem na forum ze Tharrin ma hunta, kumpel dal mi link...haah, ciekawe..ciekawe...

dla zainteresowanych:
http://forum.tibia.com/forum/index.p...8#post10003788

czekamy na reply Tharrin wiec :P

no i reply juz jest.

sliver 19-04-2006 23:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pawio
ehehe teraz na galanie jak w polsce za komuny

nah, patriots i szkodi sa jak lepper nic im nie wmowisz bo oni zawsze wiedza lepiej ;)

Miltoner 20-04-2006 10:57

Apr 19 2006, 15:16:04 CET Killed at Level 93 by Konda

Riki Tiger.... -.-""

Edit@
No wiec powodem bylo zabicie kolegi kondy (Riki rzeczywisice zabil kogos, ale niewiadomo czy naprawde to byl kolega kondy wiec powodu w sumie nie bylo... jesli to nie byl jego kolega).

thewojtek 20-04-2006 14:45

Cytuj:

Apr 19 2006, 15:16:04 CET Killed at Level 93 by Konda

Riki Tiger.... -.-""

Jak bede znac powod dam edita... pozniej z nim pogadam

.... Welcome Back "old times"......
znow pats zaczyna sie "wozic"
powod NIBY mieli....

Rybzor 20-04-2006 14:47

Powodem pewnie byl RS, albo ten loot co to on ukradl 2 lata temu ;S

ReLies 20-04-2006 14:52

Konda zabił Rikiego BEZ powodu. Ale to mu nie przeszkadza. Czyżby Kondzie zaczeło brakować kasy?. Ryba znam Rikiego z rl i nie pamietam żeby ukradł komuś loot`a.

Mlecziii 20-04-2006 20:23

Może poprostu Kondzie sie nudzi z braku ludzi do zabijania :baby:

thewojtek 20-04-2006 21:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ReLies
Konda zabił Rikiego BEZ powodu. Ale to mu nie przeszkadza. Czyżby Kondzie zaczeło brakować kasy?. Ryba znam Rikiego z rl i nie pamietam żeby ukradł komuś loot`a.

jesli serio jestes od niego z rl to oboje znamy powod......

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:15.