Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Hattrick (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=61499)

djkuter 05-11-2006 18:53

Ten pierwszy lepszy nawiasem mówiąc.

Nie dawaj obu napastnikó na skrzydłą, bo wtedy masz słaby środkowy atak, a nim jest ~50% akcji przeprowadzane. Jeśli masz dobrego skrzydowego, to na tą stronę napadziora który nadaje się do gry na skrzydle i wtedy jest dobrze.

Monte 05-11-2006 19:20

Pierwszy lepszy? o.O

Hm.. Czyli gram teraz z outsiderem.
Zagram mniej więcej tak.

Obrona wszyscy ofensywne zadania. Śr. obrońca przesunięty do pomocy.
Skrzydłowi ofensywni. Pomocnicy ofensywni.
Napastnik 2nd na skrzydło. 1st normalny.

A wiecie jak najlepiej zagrać jeśli rywal gra z kontry? Pomoc będę miał mniej więcej słabą pewnie.

djkuter 05-11-2006 19:30

jak już grasz norwegie to bez pomocników środkowych off...

Monte 05-11-2006 19:36

Myślałem, że norwegia to taktyka polegająca na tym, że wszyscy zawodnicy na ofensywe idą. Hm.. Myślisz, że norwegia coś da w tym meczu? Jak już tą norwegią zagram to lepiej atak środkiem czy skrzydłami? ; )

djkuter 05-11-2006 19:42

Norwegia to taktyka pojegająca na maksymalnym dopakowaniu pomocy kosztem defensywy. Pomaga wtedy kiedy mamy z rywalem podobny poziom pomocy i mozemy dzieki temu wygrac walke w środku pokoju. Jest też dobra na słabe zespoły. Zagraj więc nią, a taktyka normalny (nie oslabiasz skrzydel i srodka).
Pozdrawiam.

Monte 05-11-2006 20:15

Pierwszy mecz wygrałem z nimi 8-1 na wyjeździe. Liczę, że ten wynik teraz poprawie. To czyli ten napadzior zostawić co mam? Nikogo nie dokładać?

Swoją drogą szybko ten sezon zleciał a w 1 lidze dziobaki na 3 miejscu i jakieś Zagłębie Lubin HT na 1 miejscu z wywalczonym już mistrzostwem. Co to się dzieje.

Edit: Jak najlepiej zagrać żeby rywalowi nastrzelać sporo bram, gdy on gra z kontry?

Fiszbin 06-11-2006 18:57

Wygrana 2:1 z vice liderem (MOTS) i utrzymane 3 miejsce w lidze. Teraz walka o strzelone bramki , żeby do końca utrzymać się na 3 pozycji. Drużyna z 4 miejsca ma tyke samo pkt ode mnie bilans bramek gorszy o 1 i oboje gramy teraz dwa mecze z outsiderami. Wygrane w tych meczach są prawie pewne, zależy mi aby strzelić jak najwięcej bramek. Gram 3-5-2 przeważnie atak środkiem. Jak zagrać żeby strzelić mega dużo bramek ?;p

djkuter 06-11-2006 19:11

No coz, obawiam się, że przegrasz walkę o 3 miejsce. Twoje morale po MotS'ie są bardzo osłabione, a są bardzo ważne w czasie meczu. Proponuję zownować przeciwników norwegią.

Fiszbin 06-11-2006 21:07

Najbliższy mecz gram z drużyną przejętą 2 tygodnie temu, więc mogę zPIC'ować dla podniesienia morali, tylko nie wiem jak wpłynie to na ilość strzelonych bramek. Teraz sprawdziłem i ta drużyna z 4 miejsca ostatni mecz gra z drużyną z 5 miejsca, a nie jak myślałem z outsiderem.

djkuter 07-11-2006 14:57

Ja bym radził zaPiCować, bo poprawi morale, które teraz masz grobowe.

PS. Jutro Pogoń Świebodzin gra w nas w Jastrzębiu. Obawiam się że przegracie;)

Fiszbin 07-11-2006 17:47

@up

Pogoń ostatnio tak daje dupy że to aż strach ;/ obawiam się że znowu spadniemy do 4 ligi ;/ W poprzednim sezonie przez chwilę nawet prowadziliśmy a skończyliśmy na 10 miejscu czy nawet niżej.

Straznik Monopolowego 07-11-2006 22:40

Czy oplaca mi sie losowanie z przecietnej szkolki bramkarzy ?:>
Edit:kupilem sobie clown za 150tys :)

djkuter 08-11-2006 20:24

Tylko losuj bramkarzy. Od solidnej można pomyśleć o 'zawodnikach z pola.

Straznik Monopolowego 10-11-2006 16:04

Dzisiaj mi 3 skrzydlowy na znakomitego wskoczyl :)
I forma do gory poszla

djkuter 10-11-2006 17:26

Nareszcie, mój najlepszy zawodnik wskoczył na poziom 'klasa światowa', włąśnie Zarząd Klubu debatuje czy go sprzdać go już, czy jeszcze jeden skok ma zaliczyć.

Monte 10-11-2006 17:32

U mnie świetnie. Już czterech z znakomitym rozgrywaniem. Jeden z solidnym i fantastycznym ; ) Cudnie. Forma też niezła. Przyda się, gdyż dwa ostatnie mecze są najważniejsze. Od nich będzie zależeć czy awansuje. Ja i lider mamy po 30 pkt a on w stosunku bramkowym o 1 lepszy ; )

hoomik 10-11-2006 19:12

a ja za 48 godzin bede nieformalnym 7-ligowcem :] Pewnie tylko jednorocznym, ale co tam - premia za awans przynajmniej bedzie ;)

Straznik Monopolowego 10-11-2006 19:16

Panowie nie opuszczajcie mnie ;( ja niechce zostac sam w 8 lidze

Monte 10-11-2006 19:34

@Straznik: Spokojnie. Jestem jeszcze ja. Chociaż szanse spore na awans. Dosyć nieoczekiwanie. Bo na 4 kolejki przed końcem lider miał 6 pkt przewagi nademną ; )

@Hoom: Czemu niby na jeden sezon? Mój kumpel awansował w zeszłym sezonie do ligi 7 a teraz jest na pierwszym miejscu i gdyby chciał to by awansował ale chce zostać jeszcze jeden sezon żeby mu zawodnicy ze skillami awansowali ; )

hoomik 10-11-2006 21:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Monte (Post 1072541)
@Hoom: Czemu niby na jeden sezon?

bo mam zajebiscie slabych pomocnikow (rozgrywanie max. solidny), a na lepszych mnie nie stac. Trenuje juz 3 juniorow-skrzydlowych, ale zanim cos konkretnego na nich zarobie to tak ze 2 sezony jeszcze mina...

djkuter 11-11-2006 10:36

Hoom, no to się przestaw na kontrę, tylko pewnie na odpowiednich obrońców też kasy brak...

Żeby awansować z 8 ligi z solidami na pomocy to sztuka, nie powiem, gratulacje. Teraz, kiedy kończy się 5 sezon 8 lig to nieźle, bo ja też z solidami wchodziłem, ale ponad rok temu.

hoomik 12-11-2006 13:33

no, to juz nie ma odwrotu... wygrana na wyjezdzie 4-0, jedna kolejka do konca, 5 pkt przewagi - hoom VII-ligowiec :] Juz mi poszlo lepiej niz w poprzednim sezonie - atm na 13 kolejek mam 13 wygranych. Ha. ;] Krola strzelcow pewnie tez bede miec.

Btw... mamy lidera, hej Turow mamy lidera! ;) Jeszcze tylko przez 2 godziny, ale co tam ;)

Fiszbin 12-11-2006 13:42

W piątek mój najlepszy pomocnik awansował na fantastyczny. Dziś wygrana 6:0 z outsiderem, a mój rywal w walce o 3 miejsce w lidze(ma tyle samo pkt.) wygrał 5:0, więc minimalnie polepszyłem w stosunku do niego mój bilans bramek. Za tydzień gram z potencjalnie, nieco lepszym przeciwnikiem, ale jestem dobrej myśli.

Straznik Monopolowego 12-11-2006 14:59

Morale drużyny: zachwyceni

Pomoc: kiepski (min.)

Postawa: Gra na luzie

Moj konkurent do 2 miejsca za tydzien ma przej... jak motsne : D

Dzisiaj tylko 3-0 :|

Moj kandydant do krola strzelcow ma 3 bramki przewagi przed ostatnia kolejka a wiec powinna byc korona

Edit: smetana widze ze czytasz temat a wiec zaakceptuj szybko spara bo od jutro do sroda nie bedzie ht

Mam 2 ptk przewagi nad 2 miejscem i za tydzien gram z nim 2 miejsce powinno byc moje : ]

Iron 12-11-2006 15:03

No nic wygrana 6-1 3 miejsce zapewnione hmm gdyby nie wielki pech na początku miałbym szanse awansować no nic zostaje mi powalczyć w next sezonie.

Monte 12-11-2006 18:33

Wygrana 4-0 z outsiderem... Lider, który miał stosunek bramkowy lepszy ode mnie o jedną brame wygrał 6-0. Teraz już potrzebuję odrobić 3 bramki co jest już niemożliwe, gdyż za tydzień to on właśnie gra z outsiderem ; \

djkuter 12-11-2006 18:53

Za tydizen okaże się czy będę nadal VI-ligowcem czy powrót do VII-ligowej szarzyzny...

hoomik 12-11-2006 19:11

pomocnikow z jakimi skillami powinienem kupic do ustawienia 3-5-2, zeby miec pomoc przynajmniej slaby (niski) ?

Monte 12-11-2006 19:38

Jesli bedziesz przerzucal skrzydlowych na polecenie "do srodka' to wystarcza rozgrywajacy solidni-znakomici. Jesli tak normalnie chcesz miec slaby to powinni byc znakomici-fantastyczni. Chociaz, bardzo duzo zalezy od formy i od skilla rozgrywania reszty zawodnikow. W kazdym badz razie tak jest u mnie.

Ludvviczek 12-11-2006 23:52

Ja dzisiaj skromne 7:0 :D nom i ostatni mecz bedzie na motsie... jestem troche zawiedziony bo moj najlepszy strzelec nic nie trafil:/ i ciagle mam strate do krola strzelcow 1 brameczke wiec licze na szczescie za tydzien;) ;) w piatek moj ofensywny pomocnik wskoczyl na znakomita skutecznosc:D i jeszcze mialem szczecie bo z zadowalajacej szkolki wylosowalem 19-latka z zadowalajaca umiejetnascia bramkarska:) o i rekord gwiazdek bo az 26:P ale jak na IX lige to mysle ze niezle juz nie moge sie doczekac kiedy rozpocznie sie nowy sezon w VIII lidze bo jak sprawdzalem jestem wstanie zajac wyskokie miejsce a nawet awansowac dalej ale pozniej juz zamierzam przeczekac jak cos VII lige bo dalej trzeba troche pomoc wzmocnic:D... a i jeszcze czekam az u moich 5 juniorow wskoczy wreszcie skutecznosc na znakomita to wtedy ich opchne za jakies kilka set tysiecy:)... powodzenia wszystkim;) B)

Zummer 14-11-2006 22:18

Ostatnio 7-0 wygrałem, stosunek bramek 85-5 dla mnie ;p. Ale co się dziwić IX liga, z samymi botami gram. Króla strzelców na pewno będę mieć, jak dobrze pójdzie to pierwsze 4 miejsce z królu strzelców (2 pomocnicy i 2 napastnicy ;p).

Straznik Monopolowego 19-11-2006 14:41

Qurwa przegralem i 3 miejsce :/ 2-1 Ale za to mam krola strzlcow no coz szykuje sie na nastepny sezon czas kupic juniorow do treningu i sprzedac 2 znakomotych skrzydlowych
ps:Gz kuter utrzymania : D i reszcie awanasow

Dregar 19-11-2006 14:45

ajaja no i mam awans :p 4 kolejki przed koncem bylem pewien zostania w VIII. lidze ale i tak nie mam sie co cieszyc bo zapewne zaraz spadne :P

Damian Juskiewicz otrzymał koronę ligowego króla strzelców. Fani Pidrzama Rangers świętowali do późnych godzin nocnych. --> moja krew xD

Mikhalov 19-11-2006 14:52

Awans do 8 ligi z kompletem zwycięstw i królem strzelców ^^

djkuter 19-11-2006 15:06

VI lige mamy za ch..usteczkę jej nie oddamy!!!

Pięknie zakończenie sezonu dla MKS "GKS" Jastrzębie;)

7-1 pełne emocji, bo rywal pierwszy gola strzelil, i ciągłe rozmowy telefoniczne ze stadionem, na którym grał nas konkurent do utrzymania. Ale jego rywal się spisał. Udało się! VI liga nasza, a nie wasza!

Rupert 19-11-2006 15:37

2-6 w plecy i zostałem w IX ;-) I tak nie miałem szans bo gdy otrzymałem klub traciłem do 2 klubu 10 pkt.. Cóż, w nastepnym sezonie awansuje

hoomik 19-11-2006 15:43

6-0, na 14 meczow komplet wygranych, bramki 68-4, krol strzelcow z 20 golami u mnie. Ph34r. VII liga moja, zobaczymy za miesiac co z tego wyjdzie. Trzeba powoli myslec nad wzmocnieniami.

Fiszbin 19-11-2006 16:10

Wygrana 3:0, na szczęście mój rywal w walce o 3 miejsce wygrał 4:0, dzięki czemu utrzymałem nad nim przewagę bilansu bramkowego(cały 1 punkt;)). Pierwszy sezon w VIII lidze - miejsce na podium, z czego jestem bardzo zadowolony. W drugiej połowie sezonu przegrałem tylko z liderem (pozostałe mecze wygrane), więc mam realne szanse na awans w przyszłym sezonie.

Monte 19-11-2006 16:18

Zwycięstwo 4-2 na wyjeździe. Drugie miejsce. Tyle samo pkt co lider. W bramkach nieco gorszy. No cóż. Kolejny sezon w ósmej lidze stał się faktem. Ach.. No i korona króla strzelców dla skrzydłowego.

Ludvviczek 19-11-2006 18:40

U mnie 8:0 ale gralem na motsie i rekord gwiazdek 28,5;P:D:] Pierwsze miejsce w lidze i awans do VIII jestem ciekaw do jakiej ale czas pokaze:D Krol strzelcow zarowno dla mnie jak i druzyny ktora miala 2 miejsce:) po 10 bramek:) :) Powodzenia w przerwie miedzysezonowej;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:57.