Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Zmiany w grze po Update (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=85318)

Anis 30-07-2006 02:58

Zmeczenie hmm moze byc, to z capitanami tez moze byc, reszta do bani !!!

Juz niebedzie uciekania przed sdkami tylko ten kto bedzie mial wiecej run to wygra... omg beda ludzie stac na przeciwko siebie w 1 miejscu i sie nacierac i bedzie takie cos haha ja mam 2 bp sd a drugi na to hahah a ja mam 4 wygralem lmao!!

To z lootem tez beznadziejne... jaki knajt bedzie chcial isc na hunta z kims jak niebedzie mogl otwierac cial z potworkow?? zaden... no chyba ze sie ugadaja ze beda czekac 10 sec i dopiero knajt otworzy potworka, no ale z 2 strony co bedzie jak wyskoczy wiecej naraz potworkow zabije sie 1 z wielkim trudem i trzeba bedzie uciekac przed reszta ale niebedzie jak mozna wziasc ciala z lootem... a sorc niepodejdzie bo moze latwo pasc przypuscmy na dl...

Jednym slowem SUX!
Tibia 7.5 plaxxxxx !111!!!!!!!!!1

Lecter Shan 30-07-2006 12:47

to sobie w hunted przeczytajcie że jeżeli knight będzie w party z kimś innym kto zabije potwora będzie mogł loota podnieść. Nareszcie party na non-pvp sie przyda

Bebop 30-07-2006 13:33

Wie ktoś może kiedy bedzie testserv dla wszystkich??

Jess Dran 30-07-2006 13:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bebop
Wie ktoś może kiedy bedzie testserv dla wszystkich??

tydzień przed update :D

Crucio 31-07-2006 09:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatKus
Któż z nas nie denerwował się, gdy ktoś obcy okradał ciała zabitych przez nas z wielkim trudem potworów? Teraz to już historia! Od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora przez 10 sekund po jego zabiciu. Przez ten czas nie będzie także można ruszyć zabitego potwora.

A jezeli na przyklad, jest sobie team na demonach, to loot moze otworzyc sorcerer, a nie knight, ktory to blokował ? ;d

Bebop 31-07-2006 10:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Crucio
A jezeli na przyklad, jest sobie team na demonach, to loot moze otworzyc sorcerer, a nie knight, ktory to blokował ? ;d

Otworzyć będzie mógł ten, kto zebrał najwięcej expa.
I mi się to podoba :D

Akhel Cimirus 31-07-2006 10:52

skutki

i dojdzu=ie do tego ze sorkowiem i druidzi beda se sami lazic bo knightom nie bedzie sie to oplacalo i nie bedzie blokujacych
proste :oks:

Kaczmen 31-07-2006 11:15

Cytuj:

Otworzyć będzie mógł ten, kto zebrał najwięcej expa.
I mi się to podoba :D

Oraz każdy, kto będzie z tą osobą w party...

Bebop 31-07-2006 11:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Akhel Cimirus
i dojdzu=ie do tego ze sorkowiem i druidzi beda se sami lazic bo knightom nie bedzie sie to oplacalo i nie bedzie blokujacych
proste :oks:

Teraz druid i sorc nie wyciągają loota, a chodzą więc dlaczego knightowi ma się nie opłacać. Hmm...?

Angel of Death 31-07-2006 11:36

Cytuj:

Teraz druid i sorc nie wyciągają loota, a chodzą więc dlaczego knightowi ma się nie opłacać. Hmm...?

Bo knight nie dostaje expa za blokowanie -.-? Więc chociaż loota miał, ale i tak zrobili że w party można otwierać więc nie będzie tak źle .. chociaż mogli by zrobić dodatkowe party w którym można tylko otwierać ciała ale przy atakowaniu gracza dostawałoby się normalnie skulla.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jess Dran
tydzień przed update :D

Nah, nie będzie test serva.

Jess Dran 31-07-2006 12:04

Mi się wydaje że tydzień przed tak jak w tamtym roku! :)

klimek1990 31-07-2006 13:11

Te walenie z run na battle liscie max porazka!!, taki byle jaki 100 ms, bedzie mogl zabic nawet 150+knighta -.- za kazdym razem bedzie trafiac to sie nie zdazy uhac... (Myslalem ze tibi nieda sie gorzej zje**c, niz zrobili ja ostatniego updatea co wprowadzili runy do sklepow)

zdzichxxx 31-07-2006 13:33

ciekawe czy przed update bedzie ten bezsensowny test server

Lecter Shan 31-07-2006 13:48

Ja Pi****le!!!!!!! Czy Wy CzytaĆ Nie Umiecie???????? Test Server ByŁ Tylko Dla TutorÓw!!!!!!!!! X(x(x(x(x(x(

Łolek 31-07-2006 15:36

Wedlug tego newsa update bedzie jutro ;d.
Co sadza o tym starsi gracze albo modkowie? Myslicie ze to prawda?
Ja gram w tibie od 2 lat i te dwa stare letnie updatey wychodzily ~2 tyg sierpnia

Johny Króliczek 31-07-2006 16:59

Ludzie ja g zawsze knightem i teraz musze sie przerzucic z takich skili itp...przeciez to idiotyzm ...a ujak ktos przez przypadek wejdzie i dostanie runka??i juz bezpotrzebne PK...Moze Cipy zrobio dla kazdego knighta 15 mlvl??LOLZ hehe
Stamina nawet dobra
Loot 10 s - Dobry na roku spokuj a na Main lipa dla blockerow
Moze wogle blokerzy niebedo bloczyc??lolz

Miodojad 31-07-2006 17:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Johny Króliczek
Loot 10 s - Dobry na roku spokuj a na Main lipa dla blockerow
Moze wogle blokerzy niebedo bloczyc??lolz

Jest napisane: W PARTY JEST OPCJA, ŻE KAŻDY Z PARTY MOŻE WZIĄŚĆ LOOTA.

pazuzu 31-07-2006 19:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez klimek1990
Te walenie z run na battle liscie max porazka!!, taki byle jaki 100 ms, bedzie mogl zabic nawet 150+knighta -.- za kazdym razem bedzie trafiac to sie nie zdazy uhac... (Myslalem ze tibi nieda sie gorzej zje**c, niz zrobili ja ostatniego updatea co wprowadzili runy do sklepow)

chlopie jak ty malo wiesz o tibii
zakladam ze ten sorc ma 65mlvl ktorego zapewne nie ma
a ten 150 rycek ma 7 jesli nie 8 mlvl ale zalozmy ze 7

i teraz to strzelanie sdkami
sorc z podanymi parametrami walnie z sdka 477-668 srednio wychodzi 573 czyli w czlowieka polowa z tego to srednio 286

rycek z takimi parametrami uha sie srednio za ok. 802

teraz zakladajac ze rycek nie bije tego sorca i moze on tylko i wylacznie strzelac z tych swoich sdkow to wychodzi ze rycek musi sie uhnac raz na 3 strzaly wiec calkowicie nie rozumiem jak ma sie nie wyuhac?

gdy dodam do tego ze rycek walczy z sorcem i sorc obrywa z broni fizycznej oraz czasem z explo to calkowicie juz nie kumam jak taki sorc ma zabic takiego rycka?

kvasek 31-07-2006 21:08

Po przeczytaniu ~30 stron tegoż tematu dochodzę do dość naturalnego wniosku. Większość z forumowej braci zalicza się do grupy dyletantów oraz ignorantów, po części malkontentów. Ale po koleji.

Przez 10 sekund zabierać przedmioty z zabitego potwora może jedynie postać, która zadała mu najwięcej obrażeń. Rycerze się buntujął? Niepotrzebnie. Sam gram Knightem i po przeanalizowaniu sytuacji stwierdzam, iż jest to sprawiedliwe. Ale po koleji. Rycerz (bloker) może zajrzeć do 'loota', z tym że nie może nic z tamtąd brać. Jeśli widzisz, co w nim jest - cóż za problem? Jeśli shooter Cię okradnie - będzież o tym wiedział. A jeśli Cię faktycznie okradnie - sprawa jest prosta. Zabijasz go wraz ze znajomymi, bądź przestajesz huntować. Z resztą - opcji jest dużo, zależy to od Waszej inwencji. Jednak odnośnie tej części update mam jeszcze jedną kwestię. Do tej pory Knight potencjalnie mógł okradać shootera. Nic nikomu nie zarzucam, jednak przyjżyjmy się sytuacji. Strzelec zazwyczaj stoi tak daleko jak to tylko możliwe i w przypadku przeszukiwania zwłok potwora rycerz może wszystko zabrać. Teraz szanse są równe. Koniec końców - przed czy po update - huntujcie tylko z zaufanymi ludźmi!

Jedziemy dalej. Zmęczenie vel Stamina. Jak łatwo wyliczyć 8 godzin expowania dziennie i później wylogowanie na resztę dnia daje absolutną równowagę. Co CIPsoft przez to zyska? Po pierwsze. Zapewne słyszeliście o tym, co zrobił jakiś chłopak idiota w Toruniu, bodajże? CIPsoft napewno słyszał. I nie pomaga mu to, a wiedzieć trzeba, że w większości przypadków to rodzice kupują Premium Accounty wielu graczom. Bez ich pozwolenia tego nie ma, a takie wypadki są niepotrzebne. Ludzie będą może mniej grać - to, koniec końców, nie jest takie złe.
Jest to czas tylko i wyłącznie ekspienia. Przecież nie musisz tylko tego robić przez cały czas. Można potrenować, wykonać questy, bądź uprawiać konkretne RPG.
Jest jeszcze jedna rzecz, o której chyba nikt nie wspomniał. Najwięksi maniacy będą krócej ekspować. Wniosek? Różne ekspowiska częściej będą wolne, będzie można się tam łatwiej dostać. Powiedzcie bowiem, że obecnie nie jest to problem?

Amibot. Chyba najbardziej kontrowersyjna nowinka. Absurdem, idiotyzmem i jak to jeszcze nazwać, jest powiedzenie, iż rycerz w walce 'jeden na jeden' nie ma szans. My - knight'ci - będziemy mieli UH na hotkeyach, więc możemy się leczyć błyskawicznie.
Na wojnie w okienku 'battle' co sekunde - dwie zmieniają się ludzie i uciążliwym bywa używanie tylko i wyłącznie jego.
Natomiast - co trzeba przyznać - ułatwienie w używaniu SD czy HMM może okazać się przydatne, kiedy uśmiercamy złodzieji czy oszustów.

Jeśli chcecie się wdać w polemikę - chętnie podyskutuje. Wierzę bowiem w to, że rozwiązania CIPsoftu nie są bezmyślne i update w praktyce, kiedy już wejdzie, wszystko wyjaśni.

Grenios 31-07-2006 22:21

To Sadze O New Update

Wiec tak,to jest moj pierwszy post ... i z BOLEM serca oswiadczam iz tibia "byla" moja ulubiona gra do czasu az nie przerzczytalem o NEW update ......... powiem wam co mi sie nie podoba

1..Stamina do Kitu ludzie z paccami traca dni na ladowanie jej

2..Strzelanie przerz batle i hotkey o dzis zrobie se posatc na rooku i tam bede expil i skilowal :P bo lubie grac najtem a nie zdaze sie wy uhac na mmainie przed sorkiem 40lvl zlaozmy 60mlvl

3..Outfity moga byc bo satre mi sie znudzily ....moze inni uwazaja inaczej

TIBIA DLA MNIE BEDZIE PO NOWYM UPDATE JAK NIEWIEM CO

I prosze powiedzcie kiedy nowy update pliska ludzie!!!!!!!plis bo nie wiem :/

Gandalf Szzary 31-07-2006 23:29

Chciałbym się jutro obudzić i wlączając Tibie, zobaczyć, jak ładuje sie nowy update. :D Może nawet pacca sobie kupie. :P

gibx 31-07-2006 23:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grenios

Jutro, bo wył. juz tibia.com

Kalisiok Knight 31-07-2006 23:40

Dla mnie to troche nie pasuje żeby był jutro update bo zaczołem robić fake'a i teraz bede mial problem bo połowa fake bedzie z tibii 7.72 a polowa z tibii 7.8 :(

Ale mimo to niemoge sie doczekać!!!!!!! xD

A pozatym nie jestem tego taki pewoen czy jutro bedzie update bo mi tibia com działa ;/

Bebop 01-08-2006 06:18

Cytuj:

Wiec tak,to jest moj pierwszy post ... i z BOLEM serca oswiadczam iz tibia "byla" moja ulubiona gra do czasu az nie przerzczytalem o NEW update ......... powiem wam co mi sie nie podoba

1..Stamina do Kitu ludzie z paccami traca dni na ladowanie jej

2..Strzelanie przerz batle i hotkey o dzis zrobie se posatc na rooku i tam bede expil i skilowal :P bo lubie grac najtem a nie zdaze sie wy uhac na mmainie przed sorkiem 40lvl zlaozmy 60mlvl

3..Outfity moga byc bo satre mi sie znudzily ....moze inni uwazaja inaczej

TIBIA DLA MNIE BEDZIE PO NOWYM UPDATE JAK NIEWIEM CO

A ja powiem tak ::
1. Jak ktoś umie grać to nie będzie miał problemów ze stiaminą.

2.Nie mów że nie zdążysz się uhać bo będziesz miał uhy w hotkeyach.

3. Tu się z tobą zgadzam.

A update może będzie dzisiaj, ale w to wątpie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kalisiok Knight
Dla mnie to troche nie pasuje żeby był jutro update bo zaczołem robić fake'a i teraz bede mial problem bo połowa fake bedzie z tibii 7.72 a polowa z tibii 7.8

Ale mimo to niemoge sie doczekać!!!!!!! xD

A pozatym nie jestem tego taki pewoen czy jutro bedzie update bo mi tibia com działa ;/

A co do tibi.com to działa.

:] :] :]

Grenios 01-08-2006 10:53

Cos ci powiem Bepop

Tylko ze ja se KUPILEM PACC i bede tracil dni na ladowanie jakiejs gluoiej staminy X( kapujesz

Pawelan 01-08-2006 11:17

Wiesz o co chodzi z ta stamina? Zeby nie bylo tak ze expie 12 godzin i daje komustam innemu numer i salo i on expi 12 godzin jak ja spie i tak w kolko. Nie pamitam dokladnie ile mozna expic czasu i nie chce mi sie sprawdzac ale powiem ci tak: Zakladajac ze spisz 8 godzin i 4 godziny nie grasz w Tibie (lub chociaz nie expisz) to przez 12 godzin odnawia ci sie stamina na 6 godzin expienia. I znowu nie grasz 12 godzin i tak dalej... A chyba Tibia zajmuje ci mniej czasu (sen + szkola = 8 + 6 = 14h czyli masz przy 6 lekcjach 7 godzin na expienie). A jak zajmuje wiecej to nie martw sie o PACC tylko o siebie...

Bebop 01-08-2006 11:24

Teraz ja ci coś powiem Grenios

Cytuj:

Tylko ze ja se KUPILEM PACC i bede tracil dni na ladowanie jakiejs gluoiej staminy X( kapujesz

JA MAM PACCA DŁUŻEJ NIŻ TY JESTEŚ NA TYM ŚWIECIE.
A jeżeli mówisz, że bedziesz tracił dni na ladowanie stiaminy to nie umiesz grać. X( X( X(

Helixaw 01-08-2006 11:26

Cytuj:

A może zacznij żyć? Tibia ci już tak mózg przeżarła, że grając dzień w dzień po 8godzin jeszcze ci będzie mało?

Arkavie 01-08-2006 17:00

Głupi jest ten poziom zmęczenia!

Ten poziom zmęczenia jest troche głupi. Można zdobywać expa do ograniczonego czasu ponieważ jesteśmy zmęczeni. To mi sie niepodoba. A ten pomysł z kradnięciem lootu z potworków jest nawet spoko tylko teraz niemozna kraść lootow z potworow zabitych przez jakiegoś nooba. Uptade jest całkiem spox :D

filobossek2 01-08-2006 18:03

Witam tu macie pokazane jak będzie wyglądał nowy client Tibii po uruchomieniu: http://img149.imageshack.us/img149/2...bia0001lr9.jpg

;)

Stitl 01-08-2006 18:04

Stamina < to co najglupsze w tym update

i ouflity i strzelanie z bate te zeczy to masakra ;/

Lord'Nesteloo 01-08-2006 18:12

Dla mnie ten update jest calkiem okey.

Jesli chodzi o energie to wedlugmnie jest to dobry pomysl, na nowych swiatach wszyscy beda mieli rowne szanse do stania sie hlvlami. Zakladajac ze dziennie expisz 8 godzin (to wersja dla wytrwalych) to po nocy mozesz spokojnie znow expic poniewaz przez 16 godzin zdazy sie odnowic energia.

AimBot..hmm to niezbyt dobry pomysl, wiele osob mowi ze sie nie wyuha jesli jakis sorek zacznie go atakowac, jesli bedziesz uzywal uhania-hotkeyem z pewnoscia dasz rade!

gibx 01-08-2006 18:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gibx
Jutro, bo wył. juz tibia.com

see i told ya!!!

update nadchodzi juz teraz

CHeeT@H 01-08-2006 21:05

jeśli to już było to sory
ten updejt faworyzuje chyba bardziej palladynów ponieważ sorkowie i druty jak robią runy to muszą być on a wtedy stamina się nie reguje a kniajci mają tak jak mieli jak skilują to im stamina nie spada
poza tym niebezpieczne jest np expienie na dragach ponieważ na 1 hit z sd sork z 50 levlem wejdzie walnie draga i to co w nim będzie jest jego (wiem ze to mało prawdopodobne ) pzoatym taki paladyn walący po 130 wystarczy ze walnie 3 razy i eq jego

Grenios 01-08-2006 21:46

Hmmm..co by tu powiedziec aha...

Nadal nie moge przywyczaic sie do tych outfitow....
Fajnie wygladaja niektore potwrki naprzyklad szkielet itp. nieche m isie wymieniac
Stamina moze byc i tak nie gram 24 h na DOBE
ALe nie pdooba mi sie to 10 sec zabieranie itemow z loota bo dzis bylem na dragonie i jakis sorc sie wtrynil walnal kilka razy z sd i jego loot w Dragu byl dragon shield:P
strzelanie z battle w ludzi=BOT

EJ wiecie mzoe o co lazi z tymi piorkami co z chikenow wypadaja??;)

Arnlam 01-08-2006 21:54

Matko ja wejść nie moge ciogle.............

Darco 01-08-2006 21:58

Hehehehehhe, to tera jak ktos padnie na annim (oprucz sorkow i drutow) to bedzie niezle NEWBIE :D

Duke Dran 01-08-2006 22:10

http://img192.imageshack.us/img192/3092/amaganixow2.jpg
Pzdr

Rosi 01-08-2006 22:20

Rofl dziwne troche stroje wogóle dziki ten update --.- batle list no coment
Ale wiecie teraz wojna wbiega 100+ lvl najt praktycznie nie do ubicia chyba że uhy mu się skonczą ^^ ale jak all na niego wjadą w batle list to bedzie cienko
Gorzej być nie może ;p
chyba...

Rosi 01-08-2006 22:22

Rofl dziwne troche stroje wogóle dziki ten update --.- batle list no coment
Ale wiecie teraz wojna wbiega 100+ lvl najt praktycznie nie do ubicia chyba że uhy mu się skonczą ^^ ale jak all na niego wjadą w batle list to bedzie cienko
Gorzej być nie może ;p
chyba...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:34.