Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Thufir 06-08-2008 22:48

Ale im pocisnęli hehe =] Btw. fajnie jeden typ nie trafil na pustą bramkę haha Ale spoko, zdarza się ;p

Fintex 06-08-2008 23:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 2216933)
I co im z tego skoro nic nie umieją wygrać? Super polityka.

No ale oni nie tracą wydają tyle kasy na transfery i przez to nie mają takich długów jak np. Manchester. Zresztą Czelzi wydaje mnóstwo kasy na transfery a też mało osiągają... Dobra, premiership zdobyli tam 2x z rzędu i ledwo co doszli do finału CL. Arsenal też zdobywał Premiership i też niedawno był w finale CL. Jakby Wenger kupował za tę kasę starszych graczy to pewnie Arsenal plasował by się na ~7-10 miejscu.
Dużo też zależy od hojności prezesów.

Wisła ładnie :) Teraz tylko muszę załatwić bileciki na mecz z Barcą. ;-)

Straznik Monopolowego 06-08-2008 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 2216933)
I co im z tego skoro nic nie umieją wygrać? Super polityka.

Tlumaczylem wam juz ze Wenger to nie Fergi i on nie bedzie zaspakajal swoich niezaspokojonych ambicji bo dla niego wazne jest dobro klubu i to dzieki niemu arsenal nie bedzie tonal w dlugach jak Valnecia teraz czy MU za pare latek

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 2216898)
4:0, Wisła robi drugi Holocaust :P

Swietny zart typowy dla inteligencji kibica MU

A co do wisly to bardzo ladny meczyk ale watpie aby z barca sobie tak pogrywali

Calen Futh 06-08-2008 23:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Straznik Monopolowego (Post 2216990)
Tlumaczylem wam juz ze Wenger to nie Fergi i on nie bedzie zaspakajal swoich niezaspokojonych ambicji bo dla niego wazne jest dobro klubu i to dzieki niemu arsenal nie bedzie tonal w dlugach jak Valnecia teraz czy MU za pare latek

A ja zawsze myślałem, że gra się po to żeby wygrywać :s

Straznik Monopolowego 06-08-2008 23:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 2216992)
A ja zawsze myślałem, że gra się po to żeby wygrywać :s

Zobaczymy jak MU bedzie wygrywalo gdy caly sklad beda musieli sprzedawac

Calen Futh 06-08-2008 23:46

Zobaczymy :)

Thomisson 07-08-2008 08:05

Cytuj:

Czyli Arsenal nie gra po to by wygrywać? :P

Cytuj:

Swietny zart typowy dla inteligencji kibica MU

Typowy brak ironii i poczucia humoru, jak na kibica Arsenalu przystało. Zresztą też nie miałbym poczucia humoru, gdyby mój ulubiony klub dostawał w pizdę co sezon.

P.S Uprzedzam odpowiedź, wiem co to Holocaust, na pewno lepiej niż Ty. Bardzo interesuję się II WŚ, czytałem na ten temat książki, ale widocznie delikatne żarty na temat tej wielkiej tragedii są zbyt skomplikowane dla Ciebie.

Fintex 07-08-2008 12:00

Barca w sparingu z NY Red Bulls wygrała 6-2. Xavi strzelił bramkę z głowy :D Mecz był dość ładny. Te 2 bramki stracone mogą być niepokojące. Hleb zagrał bdb mecz i strzelił bramkę. Dani Alves - najlepszy transfer w europie póki co :P
Jakby ktoś chciał... bramki z meczu:
http://www.youtube.com/watch?v=iUIXaLOYFI4

@edit. Hleb Jednak nie strzelił :D pomyliłem go z Marquezem. ^^

Calen Futh 07-08-2008 12:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 2217198)
Zresztą też nie miałbym poczucia humoru, gdyby mój ulubiony klub dostawał w pizdę co sezon.

No co Ty. Przecież oni nie "dostają w pizdę" tylko wypełniają założenia taktyczne zgodnie z polityką klubu!

@edit:
Cytuj:

- Zostanę w Manchesterze United przynajmniej na przyszły sezon – przyznał Ronaldo w wypowiedzi dla portugalskiego Publico.
Ten to zmienny chłopak jest.

Killuminati 07-08-2008 12:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2217385)
Barca w sparingu z NY Red Bulls wygrała 6-2. Xavi strzelił bramkę z głowy :D Mecz był dość ładny. Te 2 bramki stracone mogą być niepokojące. Hleb zagrał bdb mecz i strzelił bramkę. Dani Alves - najlepszy transfer w europie póki co :P
Jakby ktoś chciał... bramki z meczu:
http://www.youtube.com/watch?v=iUIXaLOYFI4

@edit. Hleb Jednak nie strzelił :D pomyliłem go z Marquezem. ^^

Bramki ładne, ale ewidentnie obrona odpuściła później, gdy wynik był już na wysokim poziomie, wystarczy zobaczyć akcję z 4:1 na 4:2, w ogóle się nie zbierali do tej piłki.

@cr7

Chciałbym, żeby skończyło się już to wszystko, związane z tym całym transferem, nie rozumiem z drugiej strony zachowania Fergusona. Rozumiem, zawodnik wysokiej klasy światowej, ale przecież koniec świata to nie jest, że odejdzie. Tak samo piłkarze Królewskich mają już dość tego wszystkiego.

@Arsenal - Calen, Thom~

Tak! żeby później nie tonąć w długach jak Valencia lub za kilka lat MU!

Xendriel 07-08-2008 12:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2217385)

O tak na Alvesa warto było wydać tyle kasy:) Ciekawe co zrobi Guardiola z Eto'o? Na początku cały czas powtarzał, że nie widzi go w swoich planach, ale ostatnio "czarna perła" rozstrzelała się, w przeciwieństwie do Henry'ego.

Calen Futh 07-08-2008 12:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Killuminati (Post 2217441)
Tak! żeby później nie tonąć w długach jak Valencia lub za kilka lat MU!

O nowy av ;p

No cóż. Załóżmy, że za kilka lat ManUtd upadnie, utonie w długach itp. a wspaniały Arsenal dalej będzie robił swoje. I co im to da? Na miejsce Manchesteru wskoczy inny "zadłużony klub" który będzie miał super graczy i to oni zgarną mistrza. I tak będzie w kółko.

Killuminati 07-08-2008 13:24

Ja duże nadzieje pokładam w Tottenhamie, niezły skład im się szykuje, szczególnie, że jakoś darzę sympatią ten klub ;-)

Ogólnie w sprawach drużyn jestem bezstronny, do wszystkich podchodze lekko z dystansem, chodź po cichu od kilku lat kibicuje ManU.

Co do E2, dałbym mu szansę, poczekał jeszcze trochę, niż sprzedawał/wypożyczał go za jakieś małe pieniądze, jak na taką klasę zawodnika.

Thomisson 07-08-2008 13:26

No i do tego świetny trener, ten zespoł może być czarnym koniem nadchodzących rozgrywek

Fintex 07-08-2008 13:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Killuminati (Post 2217441)
Bramki ładne, ale ewidentnie obrona odpuściła później, gdy wynik był już na wysokim poziomie, wystarczy zobaczyć akcję z 4:1 na 4:2, w ogóle się nie zbierali do tej piłki.

Ta.. Abidal odpuścił i to mnie wkurza. Zawsze trzeba grać na 100% >_< Nie ma, że odpuszczasz jakąś akcje.

Co do Tottenhamu.. Jest kasa to będą wyniki. Widzę, że niektórzy już mniej piszą o swoich 'ukochanych drużynach' a zajmują się Tottenhamem.

Btw. MU - JUVE 0:0

Killuminati 07-08-2008 14:02

Zaraz wkroczy Yoh i powie, że Diaby dobrze zrobił, w przeciwieństwie do Abidala, bo grał na 100% ;-D

Calen Futh 07-08-2008 14:53

By Yoh Asakura:
Cytuj:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 2217468)
No cóż. Załóżmy, że za kilka lat ManUtd upadnie, utonie w długach itp. a wspaniały Arsenal dalej będzie robił swoje. I co im to da? Na miejsce Manchesteru wskoczy inny "zadłużony klub" który będzie miał super graczy i to oni zgarną mistrza. I tak będzie w kółko.

Nie wkroczy. Arsenal aktualnie spłaca raty za nowy stadion. I tak już osiągnął wspaniałą stabilność finansową, utrzymuje płace w rozsądnych granicach, nie wydaje zatrważających sum na transfery, a pomimo tego zespół gra najatrakcyjniej na Wyspach, a może i w Europie, albo świecie. Gdy spłata rat będzie już w zaawansowanej fazie - Wenger spokojnie zacznie wydawać większe kwoty. Chociaż to nie jest koniecznie, bo ma takich wychowanków, że przez najbliższych parę lat żaden transfer nie będzie potrzebny. Ale pewnie, lepiej mieć "płytkie" spojrzenie - oh, bo my mamy bogatego inwestora, bo wydajemy w ciul kasy, bo wygrywamy coś - i co z tego ? Potężne długi, brak stabilności finansowej. Takie United nie jest samowystarczalne - a Arsenal i owszem. I to pomimo tego, że Emirates Stadium pochłonęło ogromne fundusze.

Capality 07-08-2008 15:05

kurna, wasze cieszenie się z niezadłużonego Arsenalu można porównać do radochy ślepego dziecka które dostało lornetkę x.x Co z tego, że długów nie macie jak nic nie osiągnęliście o paru lat? Nie pamiętam kiedy było ostatnie mistrzostwo Arsenalu, ale Chelsea i ManU jakoś przez swoje szastanie pieniędzmi coś osiąga!

skuug 07-08-2008 15:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Capality (Post 2217616)
Co z tego, że długów nie macie jak nic nie osiągnęliście o paru lat?

Brak długów, też dobre osiągnięcie :D

Calen Futh 07-08-2008 15:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez skuug (Post 2217637)
Brak długów, też dobre osiągnięcie :D

Jedni cieszą się z Mistrza Anglii i zwycięstwa w LM, inni z braku długów. Różne rzeczy ludzi cieszą ;)

Cytuj:

Widzę, że niektórzy już mniej piszą o swoich 'ukochanych drużynach' a zajmują się Tottenhamem.
Bo Spursi są fajną paczką i można im sympatyzować. (chyba cie rypło - Yoh)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:17.