![]() |
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
partnerstwo.onet.pl/1508681,3500,,na_pomoc,artykul.html
Przemoc w szkole stała się faktem. Bijemy jednak na alarm dopiero wtedy, gdy jest za późno. Zanim dojdzie do kolejnej tragedii, warto zastanowić się: co sprawia, że jedne dzieci stają się ofiarami, a inne oprawcami? Co rodzi szkolny mobbing? Jak mu przeciwdziałać? Janek, lat 16, przez trzy lata gimnazjum był dla swoich kolegów żywą zabawką. Przyklejali mu obraźliwe kartki na plecach, podcinali nogi, zmuszali do szczekania, rżenia albo gdakania. Janek udawał, że nie robi to na nim większego wrażenia. Cierpiał w samotności, tak by nikt tego nie zauważył. Koledzy będący świadkami przemocy nie reagowali. Jedni bali się sprzeciwić grupie, inni świetnie się bawili. Nie skarżył się mamie, żeby jej nie martwić. Przed ojcem, z którym widywał się rzadko (rodzice byli rozwiedzeni), grał twardziela, który ze wszystkim świetnie sobie radzi. Jedyną bronią było wyobrażanie sobie różnych scenariuszy zemsty. Aż któregoś dnia zrealizował jeden z nich – sięgnął po nóż, którym ciężko ranił gnębiciela. Ania, atrakcyjna, ale nieśmiała gimnazjalistka, odmówiła „chodzenia” z klasowym liderem. Ten w odwecie naśmiewał się z niej przy całej klasie. Potem dołączyli do niego inni chłopcy. Ania zwierzała się przyjaciółce, że już dłużej tego nie wytrzyma. Kiedy pewnego dnia, pod nieobecność nauczyciela, chłopcy na oczach całej klasy zaczęli ją rozbierać i robić zdjęcia komórką, Ania wybiegła zapłakana. W nocy powiesiła się w swoim pokoju. RAYL ?? |
Imargam, uwazaj na siebie, wkoncu to ty stworzyles mobbing w tibi.
http://img508.imageshack.us/img508/4...myatackzw0.jpg |
ej ej ... chłopaki :D wam na prawdę się nie nudzi ten sojusz?:p tylko mi nie mówcie, że nie ma osoby, która was denerwuje i jest wszystko pięknie ładnie :P nie wierzę, że wam takie granie odpowiada, przecież to PVP i wojny są na porzadku dziennym, a tu co? Furora bez wojny przez... hmm... no właśnie ile to czasu trwa już ten sojusz?:D
|
Cytuj:
A co do tego że to PVP: Zoril Sep 30 2008, 12:23:23 CEST Killed at Level 125 by Zwidek and by Ostatni Waleczny Masakrator Duskiness/Vision - najlepsze połączenie jakie mogło być i niech mi nikt nie mówi że jak było Duskiness/Inshon to było lepiej, bo może nie było tyle kozaczenia ze strony 12 letnich kumpli RL, ale przynajmniej nie boje się o swoją d***ę a jak ktoś robi PA a zrobisz fotke to msg Ymy, Katrila, Zwidek i po kłopocie. Ema |
Kim ty jestes Yakky? Jestes u mnie na vent czy jeszcze nie ? Bo madrze piszesz, i jesli jeszcze u nas nie jestes to chyba czas to zmienic ! ;d
http://tibia.looki.de/forum/showthread.php?t=127608 Zobaczcie ten movie i te kocie ruchy tego ziomka jak mu tam ostatni wale cos... |
psyduck widzisz pisales takie glupoty ze admin musial je usunac :)
|
FIFA: Albo kurator wychodzi z PZPN albo nie gracie w eliminacjach mistrzostw świata
Światowa federacja ostrzega, że jeśli zarząd i prezes PZPN nie odzyskają władzy mecze z Czechami (11 października) i Słowacją (15 października) nie odbędą się.
FIFA zaostrzyła stanowisko. Jeszcze wczoraj, wspólnie z UEFA ogłosiła tylko, że nie uznaje kuratora, a PZPN ciągle rządzi Michał Listkiewicz. Obie organizacje zapowiedziały, że komitety wykonawcze obu organizacji zbiorą się 24 października, żeby przedyskutować sprawę Polski. Wtedy miały też zapaść decyzje o ewentualnych sankcjach. W grę wchodziło wycofanie reprezentacji z eliminacji mundialu, polskich klubów z europejskich pucharów, a nawet odebranie Polsce organizacji Euro 2012. W poniedziałek Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu przy PKOl na wniosek ministra sportu ustanowił Roberta Zawłockiego kuratorem PZPN, a ten zawiesił dotychczasowe władze PZPN. - Ciągłe i rażące naruszanie przez zarząd związku statutu PZPN było powodem wprowadzenia kuratora - powiedział Zawłocki. Usunac Listkiewicza i jego armie dla dobra Tibi i jej Polskich graczy tako rzecze Psyduck! :cup::cup::cup::cup: |
Furora = peace?
Złudzenie? Dlaczego ,jestem wyganiany z respa które jest zajęte od 3h , po czym zostaje zabity ,where is this.. 'peace' ? |
Cytuj:
|
|
E tam, bez przesady, nie mozna wrzucac wszytkich do jednego worka i upychac. Nie wszyscy wywalaja i sie rzadza jak kwoki mimo ze nie walczyli. Jak sie wpisujesz na labelu to nie ma problemu, ja w kazdym razie sie nigdy nie spotkalem zeby mnie ktos wy*******al itd...
|
Sądze tak samo jak ty.
Ale kiedy to robi prawa ręka przywódcy rządzącej gidli na serwerze? |
@psyduck ( czy jak to sie pisze )
jeżeli chcesz znać zdanie innych, np. mnie to Ci powiem - dla mnie możemy nawet nie grać, byle by tą całą komunistyczną paczke wypierdolić. Trzeba było to zrobić wcześniej, ale dobrze, że tak jest. Podam wam przykład gdzie tak zrobili - Rosja. Jaki poziom prezentuje teraz ich liga? A co do prezesa pzpn - oprócz rudego nie widze innego kandydata, a już na pewno nie tego Lato, czyli podpitego komuszka P.S Rosja nie dostała żadnej kary za takie zachowanie |
who??????????????????????????????
|
Przykre jest to ze tacy uzytkownicy jak Ymy, Imargam, Youen, Gremar, Spaaw przestali sie wypowiadac na tym forum i przeszli do konkurencji aka Tibia.looki.de , kiedys pamietam czasy jak byl temat ze zdjeciami z furory i tu zawsze cos sie dzialo na forum a tera taka posucha ze tylko ludzie z candi, wygnancy sie wypowiadaja choc nie wiedza co sie dzieje na servie...
A zeby nie bylo ze robie offtop to zapodam newsa! Inshon powraca na Furore! Zourtex upadl od noobow inshon, czyzby to mial byc poczatek konca Sojuszu? |
Bylo by ciekawie , ale 1 akcja nie oznacza powrotu ;] moze tylko chcieli zwalczyc nude jakos :D ale to tylko moje zdanie :PP
|
Jak wiadomo takie akcje się poprostu zdażają , kiedy wszyscy są ON , kiedy się chce , się stykają i jadą.
@Psyduck Who ... to bylo do mnie ? Odnosnie posta up ? |
Chłopaki sie bawia znowu min sachista ;d kolejny jakis member vis/dusk padl elvag thill. ps nie ja nie mam neta na studiach i nie gram, wiec fragi to nie moja robota.:)
|
za to moja tak ]:->
Oct 02 2008, 16:06:05 CEST Killed Elvag thil at Level 68 ok Oct 01 2008, 16:48:01 CEST Killed Zourtex at Level 113 ok :evul: |
A najlepsze w tym jest to ze te matoly nawet nie powiedza ze zdechli, moze wtedy ktos by sie zainteresowal tymi noobami.
Zabijajcie tych frajerow dalej, im wiecej tym lepiej ! B)B)B)B) |
Cytuj:
Czytałem kilka twoich postów i stwierdzam, że inteligentne osoby nie mogą czytać takich bzdur, a tym bardziej się na ich temat wypowiadać. Bez urazy. |
Pozdrowcie Sachiste odemnie XD XD XD XD
|
Cytuj:
Bez urazy ale czy to aby nie ty expiles jak natchniony do 170 lvl za pozwoleniem Vision i Duskiness by potem ich oszukac? To troche zle wyglada w oczach ludzi gdy taki zdrajca jak ty wypowiada sie na tak szanowanym forum jak tibia.pl I nie mow ze niemogli ci nic zrobic bo tak nie bylo juz mieli cie zabic i yakapushiego ale wtedy uratowal cie smerfu ktorego z tego miejsca pozdrawiam. Tak bylo i przeszlosci nie zmienisz, smutne jest to ze stara sie zmienic fakty a dla furory na zawsze pozostaniesz zdrajca, stawiam cie wyzej od ptaaq poniewaz on bal sie lognac na akcje a ty nie, jednak czy to taki sukces byc wyzej od ptaaqa? Powodzenia na candi, ponoc niezle z cinkiem tam orasz yoyo :cup: |
Sry za double ale poprostu prawie zrobilem kupe jak zobaczylem ze minute po mo0im poscie pan szanowny tibia is not my life lognol na tibia.pl by mi odpowiedz, sry drizer ale to juz jest kompromitacja i patologia, bye bye!
|
Cytuj:
A co do sytuacji Vision, Duskiness i Drizer Mastah wypowiadać się nie będę bo temat dawno zamknięty. Powiem tylko, że ja się nie prosiłem o sojusz Duskiness/Vision. EDIT: up: skończyłem obiad i sprawdziłem forum, a to, że akurat Ty na nim byłeś to nie moja sprawa. BTW co drugi post na tym forum jest twój więc nie rozumiem dlaczego się tak spinasz |
Panie szanowny kolego, ale skoro juz pan tu jest to niech pan nam opowie czemu jestak ten sojusz powstal, nie mial pan nic do powiedzenia w tej sprawie?
Panie kolego cos tu jest nietak, albo pan piszesz bzdury, albo ja jestem niekumaty! Pozdro dla kumatych. :evul: |
No, jednak cos w tym jest co mowi psyduck, opowiedz nam zwyklym szaraczkom o swoich przygodach!
|
Panie kolego, niech pan nie mowi ze taki zbieg okolicznosci jak obiad + czytanie tibi.pl jest zwyklym przypadkiem! Panie kolego niech pan tak nie klamie, bo ludzie pomysla ze jest pan hipokryta, a ja mowie ze jest pan legalnym blondynem 8o!
|
Siła złego na jednego...
Sesja była w tym okresie i się nie logowałem, tak więc też miałem guzik do powiedzenia. |
Cytuj:
|
znajac zycie ptaaq byl w afryce, dlatego nie logowal?
|
Zgadles byl tam zeby pomagac takim ludziom jak Ty ;/
|
Cytuj:
|
Nie lec w h... , ptaaq tylko podczas wojny byl w tej twojej afryce jednak dziwnym trafem jak byl koneic wojny to ptaaq ja na skrzydlach powracal do Polski i do tibi.
Pozdro dla kumatych! Btw sledzie przed derbami! http://www.freewebs.com/arkagdynia/01.jpg http://www.freewebs.com/arkagdynia/02.jpg http://www.freewebs.com/arkagdynia/03.jpg |
Cytuj:
imprezy odbywają sie PO MECZU nie przed ;] Przed meczem jest "gra wstępna" |
|
|
CIota :d >>><<<<<<<
|
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:50. |
|