Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Corgar Frizz 08-05-2009 18:25

Każdy dostaje kategorie A. Chyba że ma papiery od lekarza, brakuje mu conajmniej 3 kończyc lub jest rayzo-podobny.
Jeśli na komisji byłeś w tym roku, to do woja nie pójdziesz. Wszyscy z tego roku mają uregulowaną służbę wojskową.

@Serious Sam

Koniecznie musisz obejrzeć K-ON! i Gurren Lagann. Następnie powiesz mi kto bardziej kawaii wygląda. Yoko czy Mio.

Nipah~!
Frizz-kun

milano8 08-05-2009 18:25

Czyzby ddos powiedzial school days - jedno z najbardziej atrakcyjnych anime on the world ?

AzuranskiRookstayerXL 08-05-2009 18:25

@SSman
Nie wiem. Przecież nie oglądaliśmy.

Illya_von_Einzbern 08-05-2009 18:26

Cytuj:

>SKOOOOOL DAYZZZZ<
http://i305.photobucket.com/albums/n...1792681333.jpg

AzuranskiRookstayerXL 08-05-2009 18:27

School days?
http://img508.imageshack.us/img508/8013/ikkakuotak.jpg

Znowu cię okradłem, Rajza.

Corgar Frizz 08-05-2009 18:29

Prawdę mówiąc to School Days zachwyca nas swoją rozbudowaną fabułą. Losy bohaterów rozgrywają się na wielu płaszczyznach, a wydarzenia można interpretować na wiele sposobów. Jest także wiele odniesień do legendarnych tytułów jak NGE (niby oglądasz, a jednak nie wiesz o co chodzi) i inne. Nie wiem jak można wypowiadać się w temacie anime bez znajomości tego epokowego dzieła japońskiej animacji.

Nipah~!
Frizz-kun

milano8 08-05-2009 18:32

OO uspokoilo sie ;s
Ide sie edukowac...

Serious Sam 08-05-2009 18:34

@Frizz
''Koniecznie musisz obejrzeć K-ON! i Gurren Lagann. Następnie powiesz mi kto bardziej kawaii wygląda. Yoko czy Mio. ''

Nie, już nie oglądam anime :-)

@milano8
Powodzenia

Corgar Frizz 08-05-2009 18:36

@Serious
Czemu przestałeś oglądać anime?

Nipah~!
Frizz-kun

AzuranskiRookstayerXL 08-05-2009 18:36

@eses
Błądzisz, synu, błądzisz.

@topic
Czy wam też się nie chce uzupełniać animelista?

Illya_von_Einzbern 08-05-2009 18:37

Cytuj:

Ide sie edukowac...
My wiemy co jego edukacja znaczy...
http://i305.photobucket.com/albums/n...7296849974.jpg

A ja ide kimac ( na serio ) ale last question b4 i go ( przeczytam jak wróce oO ) , oglądał kto To Aru Majutsu no Index ( ja obejżałem 1en amv i odrazu zaczełem ściagać )

Serious Sam 08-05-2009 18:37

Nie wiem... znudziło mi się =P

''A ja ide kimac ( na serio ) ''
Mnie też się chcę spać, ale jeszcze dotrzymam <zieeeew>

@down
Co?

AzuranskiRookstayerXL 08-05-2009 18:38

Anata wa nakama ja nai!

milano8 08-05-2009 18:40

ilya, jak cos to tylko loli <3

AzuranskiRookstayerXL 08-05-2009 18:41

Yaoi loli?

To na temat, bo to gatunek anime

milano8 08-05-2009 18:43

nie nie, juz przestalem byc gejem. Teraz to quez~ uswiadomil mi prawdziwa i jedyna droge jedi ktora moge podazac. To jest sciezka pelna braku piersi Loli

AzuranskiRookstayerXL 08-05-2009 18:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez milano8 (Post 2539454)
juz przestalem byc gejem

To jest jak jazda na rowerze. Tego się nie zapomina.

@topic jakie anime polecacie?

milano8 08-05-2009 18:46

Użytkowników czytających ten temat: 10 (zarejestrowanych: 8, gości: 2)
milano8, AzuranskiRookstayerXL, Gimlos, eerion, Illya_von_Einzbern, Corgar Frizz, Rayza

Milej zabawy zycza uzytkownicy tego forum..

@azur
jest takie powiedzonko : raz w dupe to nie pedal, po roku sie kasuje.

@nooftoop
Chyba obejrze Bleacha

@edit
gz grocix, znow ban, ostrzegalem ;]

Corgar Frizz 08-05-2009 18:47

@Temat
Hahaha, zabawa sie zaczyna. xD
Gimlos dałbyś już nam spokój. My tu sobie spokojnie piszemy na temat anime, mangi, ewentualnie coś z tym związanego. A ty nam niszczysz nasz spokój.

Od Grocia
Kod:

eSeS jesteś gupi
Milano jesteś gupi
 6 ep K-ONa rox
MINNA ARIGATOU, jeszcze tu wróce

Nipah~!
Frizz-kun

DDoS 08-05-2009 18:51

Ilya ja oglądałem Toaur Majutsu no Index dosyć ciekawe i godne polecenia anime, jednak po zakończeniu pozostaje niedosyt.

Gro, Azur, Otakuma, milano R.I.P. kto następny?
Nastepny Rayza.

To się naprawdę robi nudne z nim wpadającym tutaj.

Może jednak tibiaspy jak naprawią serwis tam nie ma Gimlosa :P

Corgar Frizz 08-05-2009 18:55

@DDoS
Nie... na 200 postów na tą chwilę tylko ~30 dostało warna. Więc jak widać jak się chce można nie robić offtopów. Tym razem Gimli jakoś lekko się z nami obchodzi. Trzeba z nim pogadać może jakoś uda załatwić się tą sytuacje.

Kolejna wiadomość od Gro
Kod:

Dzisiejszy dzień był zajebisty, trzeba to powtórzyć.
Od Rayzy
Kod:

@Gro
yeah xD! JAK impra to impra xD

Od Azura
Kod:

"We're not dead yet!"
Od rayzy
Kod:

@azur
cuz this is sparta!

Gro one more time
Kod:

@Minna
THIS IS TAIGAAAAAAA
@Gimlos
ANTA BAAAAKA?!

Nipah~!
Frizz-kun

Grycan 08-05-2009 19:07

@up
No to mam szczęście. B)

Widzę że czystka się tu zrobiła. :( Poszły do piekła cztery(?) osoby. :( Ale wrócą :)

@topic
A oglądał ktoś Onegai: Teacher lub Twins??

Quezacoatl 08-05-2009 19:37

Tak wpadlem zeby sie zapytac czy ktos wie dlaczego nie widac zadnych updatow KNJ, czy autor sie poddal czy co... ale z tego co widze malo kto jest jeszcze w stanie odpowiedziec... naby jedne.

Cytuj:

Ok gaiz,prepare for bans xD
Hrhrhrhr.... XD Wykrakal.

Cytuj:

A czy ktos mowil, ze ci dam perma? Jak tak bardzo go potrzebujesz, napisz pm i sprawa zalatwiona ;>
A jak ja tobie napisze PM zebys go zbanowal to tez zalatwisz? :p

Cytuj:

Rayza 1,400 <Banned
Grocix 1,371 <Banned
Corgar Frizz 636
Nari 559
Serious Sam 464
Otakuma 425 <Banned
Illya_von_Einzbern 315
Zrobilo sie miejsca w top...
Olewajac tych na banicji jestem obecnie na pozycji 9tej... nalegam o okazywanie naleznego szacunku, bo teraz gdy polowa tematu sie wykruszyla przyszedl czas na ostateczna bitwe.
No to jak Ilya? Twoja armia 4chan vs moja armia Loli? Czy laczymy sily bierzemy sobie ten temat? :p Z tego co wiem nie widzisz potencjalu w tym temacie, wiec moze zostaw go dla mnie jako autonomie a ja zrobie ten temat twoim lennem...

Cytuj:

Poza tym - jak można zlewać na pisownie gdziekolwiek? Co ty nie myślisz o czym piszesz, czy jak?
Zdaje mi sie ze odpowiedz na to pytanie jest skadinad oczywista... :p
A jak juz sie wkreciles w HSD Kenichi podpowiem ci ze jest na onemanga wersja "oryginalna" zwana HSD czyli podstawowy plot autora z ktorego wyewoluowala obecna historia. W duzej mierze jest to jak HSD Kenichi ale znacznie bardziej okrojona i skondensowana.

Corgar Frizz 08-05-2009 19:50

@Que
Twoim tokiem rozumowania to ja jestem teraz królem! Hahahahahah! Nakazuję ci usunąć całe loli z dysku!

Nipah~!
Frizz-Sama

Illya_von_Einzbern 08-05-2009 20:04

Best Owen was Her AMV

http://www.youtube.com/watch?v=ny2_HeEuM4o

( 0:36 , 1:08 , 2:20+ara'ara , 2:49 - aż dreszczyk przechodzi takie cool )

Quezacoatl 08-05-2009 20:04

Cytuj:

@Que
Twoim tokiem rozumowania to ja jestem teram królem! Hahahahahah! Nakazuję ci usunąć całe loli z dysku!
Que bierze rozkazy tylko od loli! Wiec o ile nie masz 10lat, dlugich blond wlosow, ponizej 1.5 metra wzrostu oraz plaskiej dziewczecej klatki to mozesz sobie ten rozkaz %$#@$&#$... XD

A tak btw, nikt mi nie odpowiedzial czy to Strike Witches jest warte ogladania... Mam dostep do wersji niecenzorowanej a z tego co widzialem sa sceny gdzie mogloby sie to okazac fajne, ale dla kilku scen nie bede 6 odcinkow sciagal.

DDoS 08-05-2009 20:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 2539512)
Que bierze rozkazy tylko od loli! Wiec o ile nie masz 10lat, dlugich blond wlosow, ponizej 1.5 metra wzrostu oraz plaskiej dziewczecej klatki to mozesz sobie ten rozkaz %$#@$&#$... XD

A tak btw, nikt mi nie odpowiedzial czy to Strike Witches jest warte ogladania... Mam dostep do wersji niecenzorowanej a z tego co widzialem sa sceny gdzie mogloby sie to okazac fajne, ale dla kilku scen nie bede 6 odcinkow sciagal.

Chyba 12 odcinków. Nie oglądałem ale zamierzam.

Serious Sam 08-05-2009 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Illya_von_Einzbern (Post 2539511)
Best Owen was Her AMV

http://www.youtube.com/watch?v=ny2_HeEuM4o

( 0:36 , 1:08 , 2:20+ara'ara , 2:49 - aż dreszczyk przechodzi takie cool )

Wow! Jakie to anime?

DDoS 08-05-2009 20:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serious Sam (Post 2539524)
Wow! Jakie to anime?

Toaru Majutsu no Index

eerion 08-05-2009 22:43

Anyway ten typ robienia "AMV" zrobił sie już żałosny. Koleś wpadł na fajny pomysł, a teraz powstaje 15 milionów kser, które chcą być "kul"

aha
"Amazing Nuts" nie jest żadnym hentaiem. Po prostu taką nazwę wymyślili i tyle :D

A ja się może jutro zabiore za drugą serię Natsume Yuujinchou

kołbaś 08-05-2009 23:01

damn, jak tylko polazlem pic to wy zaraz beemnie bany lapiecie, wstretne gady. Btw co do naruto jeszcze zem nei cyztal tak samo z bleach chyba zaraz zaczne najnowszy ep, a potem podziele sie wrazeniammi z marnymi resztkami ktore zostaly.

Quezacoatl 08-05-2009 23:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2539651)
damn, jak tylko polazlem pic to wy zaraz beemnie bany lapiecie, wstretne gady. Btw co do naruto jeszcze zem nei cyztal tak samo z bleach chyba zaraz zaczne najnowszy ep, a potem podziele sie wrazeniammi z marnymi resztkami ktore zostaly.

Chciales powiedziec "z ta elita ktora zostala"? Ci sprytniejsi banow nie lapia za ircowanie na forum... serio, zostali tu teraz tylko ci dorosli i ci ktorych nie bylo tu w tragicznej chwili i sie na bana nie zalapali.

I co sie dzieje z Onemanga? Onepiece wyszedl wczoraj czy przed, Naruto juz wyszlo popoludniu, a Bleach dopiero teraz sie pokazal... Cos sie nam SleepyFans obijaja... spia pewno.

kołbaś 08-05-2009 23:33

erm bleach byl juz wczesniej jeszcze zanim wylazlem do parku, ale spoko. btw zdam relacje jutro bo znowu dostane bana za pisanie psotow po pijaku.

Quezacoatl 09-05-2009 00:28

A ja ci ja zdam juz dzisiaj...
Wybielacz
Ukryty tekst:
Powiem tak, ta manga powoli traci caly swoj czar (juz dawno pewno stracila, ale sentymenty spowalniaja reakcje). Hitsygaya sie wyleczyl jakims magicznym czary mary. I oczywiscie nikt nadal nie zginie. Z tym ochranianiem kapitanow mogliby juz dac spokoj, to bedzie calkiem nudne jezeli nikt nie zginie. Jedyne co mozna nazwac jakkolwiek lepszym aspektem tego updatu jest troche akcji no i niezle formy, Halibel wyglada niezle z tym wielkim "czyms", a dziadek sie w trupa zamienil, mowcie co chcecie ale imho wyglada fajnie, dodaje troche mroku do calej "dobzi nigdy nie gina" historii.

Corgar Frizz 09-05-2009 00:42

@Que
Myślisz że ja należy do tych "dorosłych"? Po prostu uważałem co pisałem, a przy offie dodawałem lekką dygresje na temat anime. W każdym razie mam nadzieje ta sytuacja się zmieni, bo tym razem jednak nie odwalilismy akcji rodem z 4chana.

@Bleach
Powoli zaczynam skreślać to anime, już jedna kreska postawiona. Autor odwalil pare numerów, przez które ta manga sporo traci.

Nipah~!
Frizz-kun

Xantro 09-05-2009 00:55

@Bleach
Mi sie akurat chapter podobał. No ale macie racje,
Ukryty tekst:
mógłby wreszcie ktoś zdechnąć
. A anime nie oglądam już od dawna, bo jakoś nie interesuje mnie historia nie przedstawiona w mandze (fillery i te ostatnie pseudo fillery).

Quezacoatl 09-05-2009 02:46

Akurat anime wybielacza to imho kazdy powinien sobie podarowac, zeby tworcy zczaili ze bezmyslne dodawanie fillerow nie pomaga. W tym wypadku manga jest i tak o niebo lepsza od anime, a sama manga tez nie jest niesamowita, wiec poza rozdmuchana popularnoscia wybielacz nie ma wiele do zaoferowania. Pierwszy chapter byl dobry, potem juz tylko z gorki.

Cytuj:

@Que
Myślisz że ja należy do tych "dorosłych"? Po prostu uważałem co pisałem, a przy offie dodawałem lekką dygresje na temat anime. W każdym razie mam nadzieje ta sytuacja się zmieni, bo tym razem jednak nie odwalilismy akcji rodem z 4chana.
Mysle ze ty nalezysz do tych troche inteligentniejszych, skoro jak to ujales "dodawales lekka dygresje na temat anime", bo jak widzisz wielu w ogole na to nie wpadlo... :p

Nari 09-05-2009 04:03

Ohayou Gozaimasu. Za krótka namową Corgaar postanowiłem wrócic do tematu, ale zorientowałem się własnie, że zanim zdążyłem to zrobic okazało się, że spora jego częśc została zbanowana :P.

@poza tym: opłaca się oglądac seirei no moribito? (lub jakoś tak).

kołbaś 09-05-2009 08:27

ok co do naruto
Ukryty tekst:
historia jak narazie mi sie podoba, i chcial bym uslyszec jej wiecej

co do wybielacza
Ukryty tekst:
a ja juz kurwa wiedzialem ze moze juz zginie a ten huj sie jakos zregenerowal, w*****a mnie to, mogl by juz ktorys zginac, no ale jest gosc od czasu, on to zrobi im prawdziwe wyjebanga mam nadzieje

Grycan 09-05-2009 09:14

Wy spać nie umiecie?? (to do tych co piszą posty od godziny 00:00 do 06:00 ;))

@topic
O Dżizasss!! No i nie mam co oglądać po "Blood+" i "K-ON!" (jeszcze ich nie skończyłem ale cóż ;)). Może mi ktoś coś poradzić??

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:44.