Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Otakuma 07-01-2009 15:51

Prawdą jest, że ostatnimi czasy w temacie nie dzieje sie zbyt wiele, właściwie to prawie nic. Prawie cały czas pojawiają się posty o temacie: "Oglądałem xxx było świetne/zajebiste/do dupy/dobre/inne.", "Obejrzałem xxx, co polecacie jako następne?". Na dodatek co xx stron trafiają sie posty o niemal identycznej treści na wyżej wymienione 'tematy', zmienione są tylko tytuły lub opinie.

Wyjątkiem był flame war na temat School Days, który uznałem za bezsensowny z powodu powtórzenia go 3x w krótkim odstępie czasu. Za pierwszym razem było fajnie xD. Ale ile razy można pisać to samo? Nie mówiąc już o tym że bez przerwy padały te same argumenty, tylko inaczej sformułowane i udział, tak naprawdę, tylko 3 osób.

Nic dziwnego, że częstotliwość pisania spadła, skoro temat po prostu przynudza.

Grocix 07-01-2009 15:55

@Kuma
Drugi Illya? Przeszkadza to nie pisz, nie przeszkadza to nie marudz : P

Ganci. 07-01-2009 16:22

Dzień dobry. Widzę że przez nie sprawdzanie działu "o wszystkim i o niczym" przegapiłem ciekawy temat.

W kwestii mangii i anime aktualnie czytam i oglądam bleach oraz soul eatera.
Również zainteresowałem się tytułem "Eyeshield 21".

Polecam zarazem www.kreskowka.pl lub kreskowki.fani.pl dla polskich wersji. Jest tam wiele anime i kreskówek a niektórzy nie wiedzą gdzie szukać.

Grocix 07-01-2009 16:27

@Up
Strony z anime sa tez w pierwszym poscie. Z reszta lwia czesc osob z tego tematu anime sciaga, a nie oglada online : P

Ganci. 07-01-2009 16:31

Ja również ale wiem że są ludzie na tyle leniwi że wolą poświęcić 20 minut na obejrzenie w gorszej jakości niż ściągać go 2-3 razy tyle. :P

Koszyk 07-01-2009 16:46

Nowy odc Bleacha całkiem w pytke duzo akcji :D

Otakuma 07-01-2009 17:08

@Gro
<mysli> Sam nie wiem. 'Nie żyłem' za czasów Illyi(czy jakkolwiek sie to odmienia) i nie wiem jaki jest.
Ten post to najprawdziwsza prawda xD. Nie wiem czemu tak cię to drażni(nie odpowiadaj, nie chcę wiedzieć xP).
@Gro 2
W pierwszym poście nie ma stron na których można oglądać online. Wiem bo przed chwilką sprawdzałem : P

@Ganci.
Nie wiem czy lenistwo ma tu coś do rzeczy. Tyle tylko więcej sie 'narobisz', że trzeba napisy dopasować, chociaż niektórzy oglądają z napisami angielskimi. Czy anime masz na dysku w hd czy na stronce w rozmiarach 200x100 i tak zajmie Ci tyle samo czasu jego obejrzenie. Co z tego, że ściągniesz 2-3 czy nawet 10x więcej skoro nie będziesz miał kiedy tego obejrzeć?
Tak btw. należysz do tych 'leniwych' ludzi ;>, skoro polecasz stronki z anime online?

Ganci. 07-01-2009 17:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2413201)
@Up
Z reszta lwia czesc osob z tego tematu anime sciaga, a nie oglada online : P

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ganci
Ja również ale wiem że są ludzie na tyle leniwi że wolą

Zgodnie z cytatem - nie należe. :P

Właśnie znalazłem na chomiku odcinki soul eatera w formacie .avi idealne do AMV i zasysam. Aktualnie dopiero 16 pierwszych ściągnołem. :s

@Koszyk

Zawsze miło oglądać Ken-chana <3.

Grocix 07-01-2009 17:38

@Ganci
RAWy Soul Eatera?;) Eh, ja mam manie HD i wszystko musze miec w dobrej jakosci (z racji monitora) ;)

..::QRAS::.. 07-01-2009 17:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2413150)
Prawdą jest, że ostatnimi czasy w temacie nie dzieje sie zbyt wiele, właściwie to prawie nic. Prawie cały czas pojawiają się posty o temacie: "Oglądałem xxx było świetne/zajebiste/do dupy/dobre/inne.", "Obejrzałem xxx, co polecacie jako następne?". Na dodatek co xx stron trafiają sie posty o niemal identycznej treści na wyżej wymienione 'tematy', zmienione są tylko tytuły lub opinie.

Wyjątkiem był flame war na temat School Days, który uznałem za bezsensowny z powodu powtórzenia go 3x w krótkim odstępie czasu. Za pierwszym razem było fajnie xD. Ale ile razy można pisać to samo? Nie mówiąc już o tym że bez przerwy padały te same argumenty, tylko inaczej sformułowane i udział, tak naprawdę, tylko 3 osób.

Nic dziwnego, że częstotliwość pisania spadła, skoro temat po prostu przynudza.

i tak wiekszosc waszego postowania w tym temacie to spam : |

Ganci. 07-01-2009 17:43

Nie rawy :P. Angielskie napisy a jakość kinowa, pewnie nie taka jak HD ale wystarczy 98% "konsumentów". Każda pixelka co do nanometra na swoim miejscu. Też jestem wymagający w kwestii "śniegu".

Rayza 07-01-2009 18:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 2413304)
i tak wiekszosc waszego postowania w tym temacie to spam : |

spam i aktywny temat czy brak spamu i powazny wolnyyyyy temat?
Wybór należy do ciebie N... Qras ; )

@kuma
twój post przypominał niesławnego picture-spammera Illye ;]....
i dla tego potrzebni są Spamerzy tematu (pierwsza 3ka elite spamerów),którzy będą rozluźniać temat etc...

Grocix 07-01-2009 18:08

@Ganci
AMV z subami...? Cóż... Nie rozumiem też pojęcia "jakość kinowa" xD

@Rayza nii-nii
No nie?

@Minami-ke
Progress - 90%
Zostało najgorsze, piosenki...

Ganci. 07-01-2009 18:12

Jak już napisałem, wszystkie pixelki co do 1 na swoim miejscu. Mówiąc w skrócie jakość bez najmniejszych zarzutów. Zresztą nie jestem ani zwolennikiem AMV z subami ani bez. Bez jest nieco czytelniej, ale nie widać co mówią postacie. Bez subów przydaje się np gdy się robi coś w rodzaju parodii. :P

Jak oglądam jakieś AMV z chociażby nieznanego anime lub przegapionego/przyszłego odcinka to chętnie wiem o co chodzi a dużo nie zasłaniają. :>

Rayza 07-01-2009 18:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2413352)
@Ganci
AMV z subami...? Cóż... Nie rozumiem też pojęcia "jakość kinowa" xD

@Rayza nii-nii
No nie?

@Minami-ke
Progress - 90%
Zostało najgorsze, piosenki...

ad.1) w kinach podobno jest jakas "HD-o-podobna" jakość ost. bylem w kinie 2 lata temu?

ad.2) hai nii-san

ad.3) ta jedno źle przetłumaczone zdanie pios. i wyjdzie ci jakiś "wtf" 8D

Grocix 07-01-2009 18:29

@Rayza 3
Ta piosenka i tak jest taka bez sensu, ze nie mam sie co martwic ;d

Corgar Frizz 07-01-2009 18:31

W kinach wcale nie ma takiej świetnej jakości. Owszem rozdzielczość jest ogromna, ale ekran jeszcze ogromniejszy. A to że chcemy oglądać w HD to chyba jest oczywiste. Do tej pory miałem tylko manię jeśli chodzi o jakość anime... ale przez Grocusia doszło do tego audio i teraz zbieram kasę na porządne słuchaweczki xD

Oglądał ktoś wszytkie 5 epów Hellsing Ultimate? Ja wczoraj 5 oglądałem i całkiem mi się podoba. W porównaniu ze zwykłym hellsingiem brakuję mi tylko czerwonych tęczowek u Victorii. Ale z niebieskimi też wygląda kawaii. Kreska na niezłym poziomie, animacja też. A jak ktoś lubi masakrę to jest to obowiązkowa pozycja.

PS. Jakbyś potrzebował pomocy przy tłumaczeniu pisz do mnie ;p

Nipah!
Corgar Frizz

Rayza 07-01-2009 18:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2413386)
@Rayza 3
Ta piosenka i tak jest taka bez sensu, ze nie mam sie co martwic ;d

na pewno nie tak jak full 'forever we can make it' i moment w którym wydaje mi sie ze wokalistka śpiewa "zabieram namiot,i ruszam w droge" xDDD

Ganci. 07-01-2009 18:35

Właśnie jeśli o Hellsing Ultimate mowa, jest równie dobre co anime? OAV nie oglądałem i jeśli warto to chętnie bym poprosił link dla zaoszczędzenia szukania. :p

Rayza 07-01-2009 18:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ganci. (Post 2413400)
Właśnie jeśli o Hellsing Ultimate mowa, jest równie dobre co anime? OAV nie oglądałem i jeśli warto to chętnie bym poprosił link dla zaoszczędzenia szukania. :p

nani?
1. manga jest zaje.... 2. sam hellsing wymiata ale połowa to fillery 3.ova to 100% histori z mangi

anime online?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:00.