Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Xendriel 18-08-2009 18:24

Vidic nie przejdzie. Nie ma takiej opcji, niestety...

Rybzor 18-08-2009 18:50

Mi akurat Isinbajewej było trochę szkoda. Jest po części nienormalna, ale ma większego skilla niż Polki i po prostu walnęła faila.

Bolt ładnie wymiata, ciekawe czy pobije rekord na 200m dzisiaj : P

K.Jay 18-08-2009 20:26

Cytuj:

- Nemanja Vidić byłby bardzo szczęśliwy, gdyby mógł zagrać w Barcelonie. To byłoby jego spełnienie marzeń o grze w Primera Division. Musimy to wszystko przemyśleć - powiedział agent piłkarza Manchesteru United.
Hmm... Zawsze zastanawia mnie to, czemu piłkarskie gwiazdy, gwiazdeczki przed/w trakcie/po przejściu do innej utytułowanej drużyny, mówią że gra w danej drużynie to spełnienie ich marzeń. To utwierdza mnie w przekonaniu że lecą na kasę.

K.Jay

Fintex 18-08-2009 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K.Jay (Post 2627729)
Hmm... Zawsze zastanawia mnie to, czemu piłkarskie gwiazdy, gwiazdeczki przed/w trakcie/po przejściu do innej utytułowanej drużyny, mówią że gra w danej drużynie to spełnienie ich marzeń. To utwierdza mnie w przekonaniu że lecą na kasę.

K.Jay

to wiadomo od tylu lat, odkąd istnieje pieniądz ;p

Xendriel 18-08-2009 21:27

No nie wiem czy Manchester nie może zagwarantować Vidicowi podobnej pensji co Barcelona (która ma swoją hierarchię płac i na pewno dla Vidicia nie zrobiła by wyjątku). Tu może chodzić o klimat, poszukiwanie nowych wyzwań...lub po prostu o wymuszenie na władzach Manchesteru podwyżki;)

Jednak tak jak pisałem wcześniej, ten transfer jest nierealny.

@Down Muniesa > Evans :)

AnonimowyPowrot 18-08-2009 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xevez (Post 2627587)
Vidic? nie nie nie!
Jeśli Vidic przyjdzie, to Pique raczej mało pogra, a wg mnie za kilka lat będzie najlepszym środkowym obrońcom na świecie (o ile będzie regularnie grał).

Vidic jest aktualnie najlepszym obrońcą, a nawet Evans (pierwszy przykład, nie podam innego, niech będzie że takiego nie ma) jest lepszy niż Pique.

Straznik Monopolowego 18-08-2009 23:02

Celtic 0:2 Arsenal
Troche chaotyczny mecz ale liczy sie zwyciestwo kolejny swietny mecz Songa, Bendtner troche niewidoczny, Denilson niezle

Xevez 18-08-2009 23:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2627830)
Vidic jest aktualnie najlepszym obrońcą, a nawet Evans (pierwszy przykład, nie podam innego, niech będzie że takiego nie ma) jest lepszy niż Pique.

aktualnie jest w czołówce najlepszych, ale tych bardzo dobrych w Barcelonie nie brakuje

jakosiara 19-08-2009 13:23

Celtic-Arsenal

Poczytajcie komentarze. Caldwell kapitanem X(

edit: Cytaty lata z Ligi Hiszpańskiej ;d
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez FourFourTwo
"Podniosłem ręce w górę, żeby się poddać, ale Carleto i tak dwukrotnie mnie ustrzelił." - Rubén Baraja po zabawie w paintball z kolegami z drużyny. Najwyraźniej, ów sławny team spirit w zespole Valencii żyje i ma się dobrze.

"Wprowadzę zespół do Ligi Europejskiej, do Ligi Mistrzów i znów będziemy jeździć do Madrytu. Nad tym właśnie będę pracował." - Manuel Ruíz de Lopera, pan i władca Betisu. Hmm...

"Zdecydowaliśmy, że najlepszym rozwiązaniem dla wszystkich będzie sprzedanie mnie... Chociaż moim życzeniem było pozostać w Mediolanie." - Kaká tuż przed kopniakiem w kostkę od Péreza i otrzymaniem na papierze oficjalnej formułki o treści: "Moim marzeniem od dziecka była gra dla Realu Madryt".

"To Bóg przekazał pieniądze w ręce Realu Madryt, aby Kaká mógł tutaj grać" - Pani Kaká, Caroline Celico, twierdzi, że to w planie Najwyższego przewidziana była nagroda za zachowanie przez nią kwiatu dziewictwa aż do ślubu z ze swym mężulkiem. A przy okazji zasłużony środkowy palec w stronę kibiców Barcy, jęczących z powodu ochoty banków do udzielania Realowi milionowych kredytów w dobie kryzysu.

"Najbardziej skandaliczny kontrakt w historii futbolu" - Josep María Casanovas, naczelny moczy-majtek katalońskiego Sportu o transferze Cristiano Ronaldo do Realu Madryt. A co najważniejsze, o transferze nie-do-Barcelony.

"Największy transfer tego wieku!" - trochę inna perspektywa ze strony dziennika Marca.

"Cristiano Ronaldo jest nie tylko numerem jeden na boisku, ale także numerem jeden w dotrzymywaniu słowa" - odsuwany ostatnio, na szczęście, na redakcyjny boczny tor w Marce redaktor Roberto Gómez, który najwyraźniej zapomniał o słowach "gra dla Manchesteru United to marzenie", nowej zabawki w Madrycie, gwiazdora o dżentelmeńskich manierach, Cristiano Ronaldo.

"Próbowałem się do niego dodzwonić, kilka razy, ale nie odbierał telefonów" - Joan Laporta podczas transferowej sagi pozbycia się Samuela Eto'o. Albo demonstrował niewidzianą już dawno szczerość, albo pokazał, że jest półgłówkiem, który nie ma żadnej kontroli nad swoimi piłkarzami.

"To przeznaczenie, że odnaleźliśmy siebie" - Elias Diaz Sesé, reprezentujący kompanię Burger King w Hiszpanii, trochę zbyt mocno podekscytowany faktem podpisania umowy sponsorskiej z Getafe.

"A dlaczego by nie ustawiać Raúla na pozycji lewego obrońcy?" - cytat z groteskowego listu kibica do Marki. A może pisał to sam Raúl? Całkiem prawdopodobne.

"Nigdy nie wydamy 60 milionów euro na jednego piłkarza" - jeden z dyrektorów FC Barcelona Xavier Sala y Martin. Oj, jak bardzo, bardzo, bardzo za bardzo pospieszył się z tymi słowami...

"Moim celem jest zdobycie trzydziestu, czterdziestu bramek w sezonie" - Manucho, nowy napastnik Realu Valladolid o planach na ten sezon. A kto to jest Manucho? Ciekawe, prawda?

"Powiedziano mi, że powinienem opuścić Valencię dla dobra klubu. Ale niewiele później wszystko się zmieniło" - David Villa ujawnia szokującą wiadomość o chaosie i bałaganie na Mestalla.

"Nie wiem" - zwięzła odpowiedź Pepa Guardioli na pytanie o sposób na ulepszenie drużyny w tym sezonie.

"Jesteśmy samotni we Wszechświecie" - sternik Atlético Enrique Cerezo o wyjątkowym statusie swego klubu. No tak, zdecydowanie jesteście samotni.

AnonimowyPowrot 19-08-2009 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki (Post 2628352)
@up
Z jakiejś "kurewskiej" strony zapewne, bo prawie wszystkie cytaty są antykatalońskie. No ale śmiejcie się i cieszcie ze swoich gwiazdek póki możecie :) sezon pokaże swoje.

RealMadrid.pl

Mnie rozwalił dopisek "Kto to jest Manucho?" xD

Arka_Sath_Wielki 19-08-2009 17:28

Tak też myślałem, ale wole tam nie wchodzić bo jakiegoś syfa złapie ;d

""Nigdy nie wydamy 60 milionów euro na jednego piłkarza" - jeden z dyrektorów FC Barcelona Xavier Sala y Martin. Oj, jak bardzo, bardzo, bardzo za bardzo pospieszył się z tymi słowami..."

A wydali!?

Xendriel 19-08-2009 17:56

Nie. Ze skarbca Barcy ubyło "tylko" 40mln na Ibrę.

PS. Swoją drogą Zlatan dzisiaj debiutuje w barwach Barcelony;)

Pix888 19-08-2009 18:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki (Post 2628429)
Tak też myślałem, ale wole tam nie wchodzić bo jakiegoś syfa złapie ;d

""Nigdy nie wydamy 60 milionów euro na jednego piłkarza" - jeden z dyrektorów FC Barcelona Xavier Sala y Martin. Oj, jak bardzo, bardzo, bardzo za bardzo pospieszył się z tymi słowami..."

A wydali!?

Syfa już masz...na mózgu chyba, przetłumaczył te cytaty Realmadrid.pl
pochodzą one zaś z LLL(la liga loca)
"La Liga Loca to forma blogu, prowadzona przez dwóch brytyjskich dziennikarzy, Tima Stannarda i Simona Talbota. Ich wpisy zamieszczane są w serwisie magazynu FourFourTwo, jednego z największych i najbardziej poczytnych magazynów piłkarskich na Wyspach Brytyjskich i w Europie."
apropo twojego oburzenia w sprawie "wydali"To wcale mnie to nie dziwi bo dla niektórych kibiców Barcelony Eto nie był warty wtedy ani jednego euro.
Większość magazynów zajmujących się transferami wyceniała go na 40mln euro. Ja myślę, że w okresie jak odchodził był wart jakieś 20.

Arka_Sath_Wielki 19-08-2009 18:42

Czyli 60mln GOTÓWKI nie wydał, więc ten cytat nie ma sensu. A za syfa sorry, poniosło mnie troche :P

Xendriel 19-08-2009 19:43

Dla mnie Eto'o jest wart 25-30mln. Jak było z Samu pisałem wcześniej, ale napisze jeszcze raz bo nie wszyscy to rozumieją. NIKT nie dałby za Eto'o 30mln w tym okienku transferowym, nawet City. To dlatego, że wszyscy wiedzieli iż Kameruńczykowi został rok kontraktu, a on sam raczej nie zamierzał go przedłużać stawiając Barcelonie bardzo wygórowane żądania finansowe. Za rok odszedłby za darmo. Tak więc jego wartość w transakcji z Interem jest czysto wirtualna. Barca zrobiła świetny interes. Można gadać, że ta wymiana kosztowała Barcelonę 70mln, ale wirtualnie, bo fizycznie straciła tylko 40. W przeciwieństwie do Realu, który na samego Ronaldo wydał 90mln. No ale podobno ma się zwrócić. Poczekamy, zobaczymy.

PS. Pix twój avatar chyba stanie się nieaktualny, szkoda. Jednak ktoś musi odejść.

Arka_Sath_Wielki 19-08-2009 21:58

AAAAAAAJ niewiele zabrakło do złota :| No ale jak niemiec rzuca dyskiem, to mu cały stadion dmucha :|

Kubon 19-08-2009 22:00

AAAAAAAAAAAAAAA srebro!
Małachowski prowadzil do ostatniej kolejki. Dwa razy rekord Polski pobil, ale w ostatniej kolejce szwab rzucil dalej...
podsumowalbym to tak samo jak nasz dyskobol, ale cenzura i warny.

Arka_Sath_Wielki 19-08-2009 22:36

Nie banujcie, kolega up cytował :D

Napalałem się na mecz Barcy a zobaczę mecz Barcy B :|

FC Barcelona:

Pinto; Montoya, Puyol, Fontàs, Maxwell; Busquets, Touré, Gudjohnsen; Pedro, Jeffren, Bojan

Manchester City:

Given; Zabaleta, Dunne, Touré, Onuoha; Weiss, Wright-Philips, Ireland, Barry; Petrov, Tévez.

:||||||||||||||||

Shanhaevel 19-08-2009 22:50

@Małachowski - no, dyplomatycznie mówiąc, nie jestem zachwycony. Niedyplomatycznie wypowiadałem się wcześniej używając zwrotów rodzaju 'ten narodowy socjalista miał szczęście' itp.

LoluU$ 19-08-2009 23:11

FT Burnley1 - 0Manchester U.

...

Gierubesoen 19-08-2009 23:12

Carrick nie strzelił karnego, FORZA BURNLEY:cup:

Articuno 19-08-2009 23:14

Glory Man United :cup:

Pan i Wladca 19-08-2009 23:19

Przez zasrany United mi kupon nie wszedł :<

Borussia Dortmund 0 - 5 Real Madryt yupi

LoluU$ 19-08-2009 23:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 2628695)
Przez zasrany United mi kupon nie wszedł :<

Borussia Dortmund 0 - 5 Real Madryt yupi

I mi tez nie .... wszystko inne siadło O.O

@
30' Barcelona 0 - 1 Manchester C.

Haha XD

Maggic 19-08-2009 23:51

I mi tez nie, za jutrzejszy brak w portwelu 350zł, dziekuje męczezterowi junajted. patałachy -.-

LoluU$ 20-08-2009 00:36

211 poszuo. :D Jutro tez jakotakie mecze.

Xevez 20-08-2009 00:43

Barca-ManCity 0:1
gra wyglądała bardzo dobrze, tylko trzeba poprawić skuteczność (posiadanie piłki 70/30 na oko, strzały 26:4, rożne 15:2)

Kele 20-08-2009 02:02

Tottenham na 1 miejscu w tabeli Premiership.

LoluU$ 20-08-2009 02:32

Komedia ;D

AnonimowyPowrot 20-08-2009 08:31

OMG, dobrze, że tego nie oglądałem :/ Swoją drogą, pierwszy mecz opuszczony w tym sezonie i pierwsza porażka.

K.Jay 20-08-2009 09:01

A wczoraj chciałem obstawić 20zł na Burnley... Bo coś mi się zdawało że ManU nie wygra... A postawiłem na Hull... Ale co tam. W sobotę kolejna kolejka, także też się coś wygra. ;)

K.Jay

LoluU$ 20-08-2009 09:40

http://i90.photobucket.com/albums/k2...s-Kras/sts.jpg

Siądzie?

Articuno 20-08-2009 09:52

Nie.................

Straznik Monopolowego 20-08-2009 11:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LoluU$ (Post 2628875)
Siądzie?

Od tego masz inny temat

Buhahahahahaha gz MU =D (pamietacie kto sie w tamtym sezonie najbardziej spinal gdy Arsenal dostal od Hull? =D)

Kele 20-08-2009 11:51

A pamiętacie, kto spina się all the time? ;D

AnonimowyPowrot 20-08-2009 12:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kele (Post 2628961)
A pamiętacie, kto spina się all the time? ;D

Kibice Tott (post Kele)?

K.Jay 20-08-2009 12:20

Cytuj:

Po zapoznaniu się między innymi ze szczegółami tatuaży Zlatana Ibrahimovicia, dziś dowiedzieliśmy się o domniemanej operacji plastycznej uszu prawego obrońcy Barçy. Jak utrzymuje katalońska stacja telewizyjna, TV3, Dani Alves poddał się operacji uszu, które były wg niego zbyt odstające.

Zgodnie z doniesieniami, zawodnik z tego powodu właśnie poprosił o wydanie pozwolenia na dłuższy pobyt poza Katalonią.
http://img156.imageshack.us/img156/7764/28453.jpg

K.Jay

Arka_Sath_Wielki 20-08-2009 13:25

Ma bardziej aerodynamiczny kształt twarzy - będzie szybciej biegał :D.
Szkoda trochę tej przegranej, bo grali naprawdę dobrze. Zobaczymy jak będą grali pierwszym składem. Już się nie mogę doczekać rewanżu Superpucharu Hiszpanii :cup:

Rybzor 20-08-2009 18:56

Cytuj:

Berlin 2009: Płciowy skandal na mistrzostwach świata

Potwierdziły się wczorajsze pogłoski o tym, że IAAF postanowił sprawdzić płeć Caster Semenyi, która w środę w wielkim stylu zdobyła złoto na 800 metrów, ale zwróciła na siebie uwagę męską posturą, sposobem biegania i zarostem. Na wyniki badań możemy czekać do kilku tygodni, ale jak twierdzi trener Caster, wystarczy zapytać jej berlińskich współlokatorów.
Owned : D

Pan i Wladca 20-08-2009 19:18

@up
Też to dzisiaj czytałem na o2. Ale jak biegła to nawet do starszej mowie: Patrz facet z babami biega :>

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:37.