Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

aripck 12-05-2007 01:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Owoc (Post 17673)
Dla knighta:
Ale trzeba uważać, żeby cię od razu przy zej¶ciu nie otoczyły, bo może być pochyło. Tak samo je¶li spotkamy więcej niż 2 na raz to w nogi i niech podchodz± do ciebie po 1, 2, a

tak kopalnia to super expisko ale po co się bać soldierów jak na 17lvlmożna już i¶ć nawet na quardy a 22 knightem to ze spokojem nawet 3 na raz soldiery się pokona. :D

Tibinosss 12-05-2007 13:03

witam, co powiecie knight lvl 14, 3mlvl, 42 sword 40 shielding i najwazniejsze mial hacka ;/ ale mam druida 20lvl zrobie deserta i kase dam na najta, eq ktore kupie to: brigh sword, plate armor, plate legs, dwarven shield, dark helmet, do jakich skilli skillowac ?? na czym skillowac?? i jesli np do 55/55 to gdzie isc ?? cyce??

Vansider 12-05-2007 14:12

Strona nie wyswietla się.Gdzie expic?
Knight 14lvl skille 50/49 broń fire sword.Wiecej chyba nie trzeba.Prosze o szybka odpowiedz

Filippo12 12-05-2007 14:34

Mam sorca nie wiem gdzie expic .

Witam.
Mam sorca 22 lvl 20 m lvl (wiem ze lipa )
Gdzie moge expic tak zeby nie bylo duzo ludzi ??

A no i nie mam PACCA. Kupie se na wakacje :P

tomektrz 12-05-2007 14:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vansider (Post 1426010)
Strona nie wyswietla się.Gdzie expic?
Knight 14lvl skille 50/49 broń fire sword.Wiecej chyba nie trzeba.Prosze o szybka odpowiedz

Proponuję kopalnie dwarfów - poziomy z Soldierami. Exp niezły, można sporo zarobić. Do 20 lvla exp tam, a potem dobij 60/60.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibinosss (Post 1425896)
witam, co powiecie knight lvl 14, 3mlvl, 42 sword 40 shielding i najwazniejsze mial hacka ;/ ale mam druida 20lvl zrobie deserta i kase dam na najta, eq ktore kupie to: brigh sword, plate armor, plate legs, dwarven shield, dark helmet, do jakich skilli skillowac ?? na czym skillowac?? i jesli np do 55/55 to gdzie isc ?? cyce??

Dobij 55/55 i poszukaj sobie jakiego¶ respa minosów - to bardzo kasodajne potwory i szybko odrobisz finansowo to, co straciłe¶ przez hacka.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Filippo12 (Post 1426065)
Witam.
Mam sorca 22 lvl 20 m lvl (wiem ze lipa )
Gdzie moge expic tak zeby nie bylo duzo ludzi ??

A no i nie mam PACCA. Kupie se na wakacje :P

Najlepiej cyclopy na Mount Sternum lub na PoHu. Jak ma nie być ludzi to wybierz się tam w godzinach porannych.

Shriiiiek 12-05-2007 16:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pabloo93 (Post 1422983)
Widze ze masz 4mlvl a więc z uhami bys dał rade ale troche waste przy tych skillach. :) proponuję wbic conajmniej 60/60 i wtedy spokojnie bys dał rade :)

A co do mnie to gdzie expic KNIGHT 70/70 21lvl eq: Golden armor, royal helmet, domon shield, crown legs, boh's, i skull staff :)

Polecacie cycki, soldy czy dark catedral ??
A nie mam Pacc :/

Nie marnuj czasu na soldiery czy mount sternum. Dark Cathedral ujdzie, jednak ja bym polecal Elf Fortress, ewentualnie mintwalin.

A tak przy okazji, skad masz takie eq? Ukradles komus czy masz dobrych kolegow-sponsorow? xD

drakez 12-05-2007 16:57

gdzie expic ;p

witam
Mam master sorca 48 lvl magiczny 46 !!! (Swiat no pvp)
Eq: blue robe,demon shield,bohy,crown legi,royal helmet, i rozdzka ;p

Prosze o propozycje miejsc gdzie moglbym zarobic, i zeby byl szybki exp bo teraz siedze na tombach i zwracaja mi sie tylko manasy... czekam na odpowiedz

Zenir 12-05-2007 17:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez drakez (Post 1426431)
witam
Mam master sorca 48 lvl magiczny 46 !!! (Swiat no pvp)
Eq: blue robe,demon shield,bohy,crown legi,royal helmet, i rozdzka ;p

Prosze o propozycje miejsc gdzie moglbym zarobic, i zeby byl szybki exp bo teraz siedze na tombach i zwracaja mi sie tylko manasy... czekam na odpowiedz

Powiniene¶ siedzieć dalej na tombach lub też guardy albo Hydra hunt
Ja na twoim lvl'u siedziałem na tombach 3-4h i mi się zwracało nawet do 25k-40k tylko musisz dłużej posiedziec na tombach to ci się będzie zwracać nie tylko za manasy i jak chcesz to exp z monkiem to ci będzie mnjej mf'ów schodziło a i jeszcze pytanko ty expisz na tombie -2 czy za teleportem??

drakez 12-05-2007 19:27

gdzie expic

ja siedze na Tar tombie na -2 tam gdzie nie ma vapmow... mapy tomb sa na tibia org pl questy na accient helmet !!! na ktorej tombie expiles i jakbys mogl powiedziec jaki poziom ??

Flisik 12-05-2007 19:33

@shriiiek
Na takie eq mozna zarobic expiac od 20 do 30lvla na senji. Byc moze, ze ma 2 chara.

@drakez
Jak chcesz zarobic to idz na vampy. Na Tombach z vampami jest tak:
nie wypadnie vampirka, to lekki minus. Wypadnie do duuzy plus. Po kilku huntach jestes z kilkudziesiecioma k kasy do przodu.

drakez 12-05-2007 20:42

vampy troche mocno mnie leja :P zobacze jeszcze... Zenir gdzie ty expiles ?? na ktorej tombie ??

a 2 pytanko gdzie expic knightem

29 lvl skille 74/74
eq: golden armor , mms (nie chcialbym jej stracic) , knight legi, royal helmet, bright or giant sword ! (bez pacca)

Arch-Vile 12-05-2007 20:49

Mam knighta 26lvl 4mlvl eq : bright sword , v shield , golden arm , k legs , crusader helmet i bohy. Skille + - 59/57 i pytanko gdzie latwo expa nabic??????

Zenir 12-05-2007 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez drakez (Post 1426890)
vampy troche mocno mnie leja :P zobacze jeszcze... Zenir gdzie ty expiles ?? na ktorej tombie ??

Ja expiłem na Oaza tomb i czasem poszłem z koleg± (palladynem) za tp ale tam to już hardcore.
A ci do vampów to one szybko padaj± jak z visa będziesz je bił
Więc ja ci radze vampy szybko padaj± i na utamo vita spoko wymiatasz tam na Oaze i Tar tombie

Grisha 12-05-2007 21:41

Master sorcerer.
27lvl i 25mlvl
P-set wand i dragon shield.
Gdzie expic żeby się zwracało

P0nury 13-05-2007 01:05

58EK, skille 82/81
EQ: aol, rh, dsm, glegi, bohy/sb, skullstaff/arcane staff, demon shield

Gdzie mogę z tym poexpić oprócz Banuty/scarabów/żółwi? EF non-stop zawalone, podobnie Mint. Aha, postman done.

Tibinosss 13-05-2007 13:41

mam pytanko jescze jedno, co wziasc knightem na gs'a ?? na jakim lvlu i z jakimi skillami?? i prosze o porownanie wydatkow huntu demona, ile wyda knight a ile druid ?? na jakim lvlu na demona knightem, a na jakim druidem?? co wziasc ze sob± ??

Sylwia656 13-05-2007 13:59

20 Elite, 50/50, 46% do 4mlvl Eq: Bs, knight legs, warrior helmet, ancient shield ( moze dzis kupie crown), croc boots, noble armor.

Tyle mi nie pisać że mam chodzić na larvy albo roty xD

PS. Czy dałbym radę na powierzchni żółwiowych wysp albo dworcach ?

Grisha 13-05-2007 14:29

Master sorcerer.
27lvl i 25mlvl
P-set wand i dragon shield.
Gdzie expic żeby się zwracało

Inqognito 13-05-2007 17:12

30 knight skille 76+/77+ , eq robocze tzn. taki knight set+vamp shield+bright sword lub giant sword.
Za jakie¶ 2 tygodnie pacc, gdzie expić tak żeby niebyło za bardzo straty uhów i żeby dobrze gotówka wchodziła :P

iVee 13-05-2007 18:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez P0nury (Post 1427503)
58EK, skille 82/81
EQ: aol, rh, dsm, glegi, bohy/sb, skullstaff/arcane staff, demon shield

Gdzie mogę z tym poexpić oprócz Banuty/scarabów/żółwi? EF non-stop zawalone, podobnie Mint. Aha, postman done.

Z tym lvl raczej nie znajdziesz nic bardziej przystępnego chociaż mógłby¶ sprobować OF.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibinosss (Post 1428374)
mam pytanko jescze jedno, co wziasc knightem na gs'a ?? na jakim lvlu i z jakimi skillami?? i prosze o porownanie wydatkow huntu demona, ile wyda knight a ile druid ?? na jakim lvlu na demona knightem, a na jakim druidem?? co wziasc ze sob± ??

Na gs'a bierze się jednoręczn± broń która da Ci jak najwięcej obrony.
Demon hunt? Knight to tu raczej sie nie popisze. Blokować nie radzę poniżej 60lvl a shooter? Tutaj im wielszy lvl tym lepsze hity ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sylwia656 (Post 1428400)
20 Elite, 50/50, 46% do 4mlvl Eq: Bs, knight legs, warrior helmet, ancient shield ( moze dzis kupie crown), croc boots, noble armor.

Tyle mi nie pisać że mam chodzić na larvy albo roty xD

PS. Czy dałbym radę na powierzchni żółwiowych wysp albo dworcach ?

Możesz sprobować z dworkami ale radzę zabrać ze sob± dwarven ringa. Co do żółwi to na powieżchni może być Ci ciężko ze względu na liczne żabki.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Inqognito (Post 1428823)
30 knight skille 76+/77+ , eq robocze tzn. taki knight set+vamp shield+bright sword lub giant sword.
Za jakie¶ 2 tygodnie pacc, gdzie expić tak żeby niebyło za bardzo straty uhów i żeby dobrze gotówka wchodziła :P

EF, Mintwallin

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:33.