Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   CIP-Soft sux! (?) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=20289)

CGA 18-09-2009 03:23

Ja tego Cipsoft'u nie rozumiem i dziwi mnie że jakoś utrzymują się na rynku gier komputerowych.Dlaczego nie stworzą produktu z zaawansowaną grafiką 3D?Tibia jest naprawdę ciekawą grą tyle że oprawa graficzna jest bardzo zacofana.Może nie potrafią?nie mają grafików 3d?albo nie stać ich na zakup profesjonalnego oprogramowania?według mnie to tylko kwestia czasu kiedy ta firma upadnie.

Shivek 19-09-2009 11:09

Cytuj:

Ja tego Cipsoft'u nie rozumiem i dziwi mnie że jakoś utrzymują się na rynku gier komputerowych.
Ja też się dziwię, iż się utrzymują. Dopiero teraz zaczynąją coś robić (mało graczy gra).
Cytuj:

Dlaczego nie stworzą produktu z zaawansowaną grafiką 3D?
Ahhh, oczywiście! Bo 3d jest najlepsze!
Cytuj:

Tibia jest naprawdę ciekawą grą tyle że oprawa graficzna jest bardzo zacofana.
Tak? Osobiście lubię grafę 2D! Powiedz mi, co miałeś na myśli mówiąc "zacofana"?
Cytuj:

Może nie potrafią?nie mają grafików 3d?
Nie muszą mieć. Nigdy nie będzie tipji 3D! Stworzyliby wtedy super syf.
Cytuj:

albo nie stać ich na zakup profesjonalnego oprogramowania?
Lol? Pewno znawca tematu?
Cytuj:

według mnie to tylko kwestia czasu kiedy ta firma upadnie.
Hah, zobaczymy.

elvis321 19-11-2009 19:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CGA (Post 2649425)
Ja tego Cipsoft'u nie rozumiem i dziwi mnie że jakoś utrzymują się na rynku gier komputerowych.Dlaczego nie stworzą produktu z zaawansowaną grafiką 3D?Tibia jest naprawdę ciekawą grą tyle że oprawa graficzna jest bardzo zacofana.Może nie potrafią?nie mają grafików 3d?albo nie stać ich na zakup profesjonalnego oprogramowania?według mnie to tylko kwestia czasu kiedy ta firma upadnie.

Rotfl 8o. Taki jest klimat tibi, grafia 2D jednym to odpowiada jednym nie. Ci którym to odpowiada grają w tibie całe lata, a tym którzy wolą 3D niech grają w 3D.

LadyPieknosci 01-02-2010 10:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Radzio Angelus (Post 1062793)
Nie kracz!, według mnie, jeśli profesja paladyna miała by być lepsza (czytaj nowe bronie, nie łamiące spiry itd.), to cała społeczność paladynów musiałaby przygotować specjalną petycję do cip'ek. Wątpię, że zaraz cipki coś by zrobiły ale dałoby im to do myślenia, że coś jest nie tak z palkiem. Tylko problem jest w tym, że każdy umie tylko narzekać a nie chce się działać...

ja ci powiem, jak dla was pall jest teraz słaby to wy się za przeproszeniem jebnijcie w bańke, bo skille lecą mu x3 szybciej niż knightowi , lepiej się expi wszystko lepiej...

a co do cipu

wkurza mnie:

1. jak są te crashy , serwy padają to niech ptoem dadzą dla każdego gracza jakby taki prezent i jak go użyjesz będzie się miało przez 1 godzinę expa x2

2. powinni dodać jakieś nowe wyspy dla facc bo facc jest wyjebiście chujowo grać, oczywiście sam pacca posiadam ale facc też musi coś mieć!
3. na każdym serwie na jeden dzień powinno być z 2gm online i z 1 CM i z 10 T/i 5 ST

4. niech zaczną lepiej czytać raporty jak nie chcą aby im serwery padały jeszcze raz bo jakiś noob co nie ma nic do roboty pościaga jakieś programy pobawi się i schakuje niedługo tibie..

5. niech zrobią coś z tymi jebanymi botami, bo jak ja siedziałam i expiłam na rotach to z 3 botów siedziało przez cały dzień pisze do nich ee,ey,off bot, a oni nic a tu nagle wpadła ekipa pk zaczeli ją lać i pisze że nie boter, ustawiła sobie pewnie alarm, i jak poszla ekipka to znowu nic nie odpowiadała

6. powinni napewno zmniejszyć dmg z runek i spelli jak już nie jeden pan/i tutaj pisali

7. powinni zrobić z pare nowych serwów z 2-4, ale znając życie POLAK nigdy pierwszy na nim nie będzie.. bo zawsze ci jebani br,swe...wejdziesz na new serwa a tu ci z 20 osób na rooku na ratach będzie bociło.! i co to za gra? ;/

8. mogli by zrobić tak, że cipsoft zrobił by bota wysłał do tibia.pl i innych portali by wrzucili bota do ściagania i zaraz z pare tys ludzi by go miało cipsoft by wiedział jakie chary to są i by delete leciał odrazu

9. gm'i cm'i mogli by organizować jakieś konkursy na serwach, a nie tylko gracze muszą organizować bo cipowi dupy się nie chce ruszyć, bo all automacik...bo kasa ważniejsza..

10. już chyba ostatni punkcik ;p / powinni zmienić grafike klienta bo już jest w*****ająca, powinni dopracować outfity,napisy bo widać małe pikselki , powinni dodać że można pisać polskie znaki

i to chyba na tyle ;]

lasio16 10-02-2010 02:04

A wiecie co mnie denerwuje? To, że all konta zostały usunięte, na chwilę obecną (10 luty 2010r. godz. 02:01)

Maksous 10-02-2010 02:35

/\

A ja chciałem sobie 40 lvl na noobie wbić :\\\\

Btw. ale fajnie tibia.com "skacze" ;o

AnArAki 20-03-2010 17:50

10 kickow w ciagu 2 dni...mhm great :D + koledzy mieli to samo - mass kicki ?

zielony-lp 24-03-2010 15:58

Mass kicki <33 jedyne co to stać pod domkiem na softach i runki robić żeby jakoś nie wastowac tego pacc... zal

Felux 07-06-2010 10:38

Najgorsze jest to że nie chcą stworzyć chociaż jednego servera z wersja klienta 7.4~

Nie rozumiem czemu, przecież to by wyszło tylko na dobre.

Vil 07-06-2010 11:36

niby w jaki sposób wyszłoby to na dobre?

Shivek 07-06-2010 21:00

Typowa propaganda.
Moje zdanie: Zamiast tworzyć MMORPG, to robią sieczkę potworków online. Dzieci expa de gejm.

Felux 08-06-2010 08:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2763773)
niby w jaki sposób wyszłoby to na dobre?

Wierz mi, jestem pewien że więcej niż 400 osób grało by na tym serverze i to nie koniecznie osoby które grają na innych, wiele osób odeszło przez aktualizacje klienta - hotkeye, wandy, soul points. Minimum 10 znajomych moich z chęcią by grało na takim serverze, a na całym globie jestem pewien że takich osób jest o wiele wiele więcej.

Vil 08-06-2010 11:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Felux (Post 2764008)
wiele osób odeszło przez aktualizacje klienta - hotkeye, wandy, soul points.

Gdyby Cipsoft stworzył serwer na którym po naciśnięciu klawisza F1 dostajemy darmowy level grałoby tam na pewno sporo więcej niż 400 graczy. Nie zmienia to jednak faktu, że taka zmiana jest kompletnie bez sensu i nikomu nawet przez myśl by nie przyszło, że wyszłaby grze na dobre.

Analogicznie bez sensu jest wracanie do czasów w których Tibia była w stadium, które możemy bez wahania nazwać early alpha, a zmiany które wymieniłeś stanowią próbę naprawy części z najbardziej jaskrawo widocznych niedoróbek.

To tak jakby postulować wprowadzenie na drogi samochodów z lat 20tych XX wieku w celu poprawy bezpieczeństwa, bo nie mogły one ze względów technicznych przekraczać prędkości 40-50 km/h.

rudesmen 25-08-2010 13:07

Witam
Na ekranie pojawila mi sie na niebiesko informacja o "illegal tibia client" i ze konto zostanie zbanowane jak nie wejde na jakas tam strone, wszedlem na nia i podalem co trzeba, po minucie wylogowalo mnie z gry, a nic nei kombinowalem z klientem, jedynie ostatnio sam sie zaktualizowal no i mam slabe lacze tak ze mi troche laguje ale nic wiecej. Czy jzu nieodwolalnie stracilem konto?

Crunsher 08-11-2010 07:03

@up dales sie chacknac :D

Malinovy 05-12-2010 22:51

5 razy mnie wywaliło (kicki) w ciągu hmmm. godzinki ?
Ataki DDOS ?

Zróbcie coś z tym w końcu ...

Oski-Boski 06-12-2010 22:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Malinovy (Post 2790483)
5 razy mnie wywaliło (kicki) w ciągu hmmm. godzinki ?
Ataki DDOS ?

Zróbcie coś z tym w końcu ...

@ Staram się jak mogę. :]

sork 14-12-2010 21:46

Ja nie mam nic do cip softu pozatym ze sa poprostu pazerni i zalezy im tylko i wylacznie na kasie robia wszystko co mozna zeby gracze kupowali pacca jak mozna bylo pallowi usunac utamke? exure vite? utane vid ? dla mnie to jest poprostu chore czary ktore byly prawie od poczatku gry zostaja usuniete dlaczego? co im to przeszkadzalo? HA! pieniedzy za malo sknerusy wszystkie doslownie wszystkie expy zajete z botami co robia? moim zdaniem wielkie gówno u mnie na swiecie koles juz chyba od roku boci na zamku i co? gdzie ten system?
dla mnie jak i napewno dla wiekszosci z was zalezy im tylko na OJRO i tylko na OJRO.

Kernkraft 15-12-2010 13:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sork (Post 2792063)
Ja nie mam nic do cip softu pozatym ze sa poprostu pazerni i zalezy im tylko i wylacznie na kasie robia wszystko co mozna zeby gracze kupowali pacca jak mozna bylo pallowi usunac utamke? exure vite? utane vid ? dla mnie to jest poprostu chore czary ktore byly prawie od poczatku gry zostaja usuniete dlaczego? co im to przeszkadzalo? HA! pieniedzy za malo sknerusy wszystkie doslownie wszystkie expy zajete z botami co robia? moim zdaniem wielkie gówno u mnie na swiecie koles juz chyba od roku boci na zamku i co? gdzie ten system?
dla mnie jak i napewno dla wiekszosci z was zalezy im tylko na OJRO i tylko na OJRO.

Gdyby nie byli pazerni, to Tibii już dawno przestałaby istnieć. Muszą opłacić serwery na których stoją tibijskie światy wypełnione takimi ekonomistami jak ty.

materacyk3000 07-11-2011 15:14

boty - 1 wielki syf na servie

czy boty są legalne czy po prostu cipsoft nie potrafi sobie z nimi poradzic? ile tibia juz istnieje? 10? 15lat?? i zeby tyle syfu bylo przy takich zyskach z pacc'ow? przestalem grac 2 lata temu glownie przez boty, bo nie bylo miejsca gdzie mozna bylo poexpic, wszedzie boty czasami po 3 na 1 respie. Wszedlem po 2 latach pogralem 3 tyg i jest dalej to samo, tylko ze boty teraz juz nawet 100+ lvle maja co jest wg nie do pomyslenia. I napisze naprawde szczerze przez ten krotki okres co teraz pogrywalem nie znalazlem ani 1 osoby (oprocz zaczynajacych gre) ktora nie mialaby chociaz 1 bota czy innego nielegalnego oprogramowania, co wiecej nawet sie z tym nie kryja... Dodatkowo na czacie dzien w dzien te same spamy z ots'ami, sprzedawaniem kasy itp. SYF SYF SYF i tak będzie caly czas?

bylbym wdzieczny jakby ktos mi podal jakis sposob / kontakt gdzie moglbym napisac do kogos wyzej w tej sprawie

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:26.