Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Maple StoRy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41393)

Virusmaxi 15-04-2007 21:35

@3up

Hm... Hmm... Ja mam 18 warriora i najmcniej walnąłem 152.
Nie fair!! Bowmany mają większe DMG :D

zoliax 15-04-2007 21:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez X-Zero (Post 1369165)
A jak coś nie rozumie to Ty mu pomagasz, mam rację?

Jasne, ja, siostra, siostra druga. :D Ale zazwyczaj sam se pyka, bo nic "zaawansowanego" nie robi.

BTW. Zassałem Europejskie Maple. :P Gra ktoś tam?:>

Tawer Redeye 15-04-2007 21:53

@up mam postać ale nie gram.

X-Zero 15-04-2007 23:40

Cytuj:

Nie. Przy rozdawaniu SP daje się w nimble body, nie dark sight.
Jak dla mnie to nie prawda :P
Zależy jak kto chce...

Ja robię z poradnikiem i mam ok :)
Tylko że mam 19, a nie 20 DS xD
Bo dałem kiedyś w double stab i tak zostało xp

kołbaś 16-04-2007 07:16

no i przewalona cala gra xD btw tam ktos sie pytal co to pq wyjasniam to skrót od party quest czyli zbierasz party 6 osób i idziecie wykonywac tego questa moze tylko 1 ekipa na server dlatego w godzinach popoludniowych mozna sie nie dostac.

Descartes 16-04-2007 09:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez X-Zero (Post 1371812)
Ja robię z poradnikiem i mam ok :)
Tylko że mam 19, a nie 20 DS xD
Bo dałem kiedyś w double stab i tak zostało xp

Ciekawe, skąd ten poradnik wytrzasnąłeś. DS nigdy się nie maxuje tylko zostawia na 10, bo sin Nimble Body i Keen Eyes musi mieć, a z tym nie będziesz miał wystarczająco SP na wymaxowanie Haste, Draina i wystarczający poziom Boostera.

Muszę pogadać z Inqbą, żeby wrzuciła na stronę porządniejsze poradniki. :/

yashima 16-04-2007 14:12

Kuraj nie masz racji! Był o tym wątek na forum CP. Z wymaxowanym DS dziala haste dzieki czemu czas na dojscie na expowisko ( i liczba potkow) drastycznie maleje( oszczedzanie kasy). Sin na lvl 40 trafia w bossa ludi pq (Alishara?) jak kazdy inny mimo iz ma tylko 10 NB. Sama Inqba szla tym poradnikiem i nie narzeka. Inq mowi nawet ze to wg. Niej najlepszy bulid dla Sina. Slyszalem ze Sinowie ktorzy nie szli tym poradnikiem narzekaja, a ci ktorzy szli chwala go.

OnlyShadow 16-04-2007 14:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 1372004)
no i przewalona cala gra xD btw tam ktos sie pytal co to pq wyjasniam to skrót od party quest czyli zbierasz party 6 osób i idziecie wykonywac tego questa moze tylko 1 ekipa na server dlatego w godzinach popoludniowych mozna sie nie dostac.

1. 4 osoby, chodzi o Kerning PQ.
2. Jedna ekipa na kanał.

Cytuj:

SP na wymaxowanie Haste, Draina i wystarczający poziom Boostera.
Ale o co chodzi?

Cytuj:

pq czyli ? jak nie używać l7 to co innego ?
Party quest, tak jak pisałem. Do 20 (no może 17-18) poziomu można spokojnie atakować normalnym atakiem, szczególnie jeśli się zabija potwory idące na jeden hit (a tak się właśnie najszybciej trenuje). Osobiście do 20 poziomu expiłem bez użycia l7, do tego do 17 momentami na różnych snailach.(Zabijanie ślimaczków jest banalne, a np. taki red snail daje 8 expa. Szybciej zabijesz takie dwa, niż potwora dającego 16 expa). Potem na tych zielonych slimach.

Cytuj:

poza tym wszystko jest dobrze rozpisane ? ap też dobrze ? lepiej jechac dexless, lowdex czy normalnego ?
Dexless i lowdex to dość abstrakcyjne buildy. O ile na początku zostanie złodziejem, już dla niektórych jest problemem to budowanie dexlessa jest masakrą. Rób normalnego.

morwi 16-04-2007 21:39

@OnlyShadow

kk, jak na razie expiłem na slimach i strumpach koło eli~(tego miasta magów) z l7(1 poziom jak na razie) i mana masakrycznie leciała ;/ spróbuje następnym razem expić tak jak mówiłeś. mam jeszcze jedno pytanie czy opłaca dodawać się sp do disordera ? może zamiast tego przeznaczyć je na jakiś inny skill ?

Nadrill 16-04-2007 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez morwi (Post 1373133)
@OnlyShadow

kk, jak na razie expiłem na slimach i strumpach koło eli~(tego miasta magów) z l7(1 poziom jak na razie) i mana masakrycznie leciała ;/ spróbuje następnym razem expić tak jak mówiłeś. mam jeszcze jedno pytanie czy opłaca dodawać się sp do disordera ? może zamiast tego przeznaczyć je na jakiś inny skill ?

Dla tihefa idącego w sina potrzebne są tylko 3 punkty Disorder, bo wtedy odblokuje mu się Dark Sight.
Nabawiłem się gejloggera, walczę z nim już parę godzin. A chciałem nabić 47...

kołbaś 17-04-2007 08:05

hacków sie zachcialo ??

Nadrill 17-04-2007 08:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 1373622)
hacków sie zachcialo ??

Wyjdź.
Na oficjalnym forum Nexona jest hacker, który daje obrazki przypominające youtube, w rzeczywistości otwierają... Raczej to nie keylogger, ale lepiej być pewnym.

kołbaś 17-04-2007 08:54

ej zaraz jak to bylo "nie otwieraj i nie sciągaj niczego nieznajmowego ??" nic sie nie sciąga samo przez siebie zawsze trezba zaakceptowac ściąganie."

grzelu8 17-04-2007 19:30

E tam jak sie wie gdzie szukac to nawet w hackach nie ma keyloggerów ;p

kołbaś 18-04-2007 07:39

w sumie fakt faktem jest jedna znana polska strona jednak oni praktycznie kopiuja z innej znanej globalnej strony o hackach. Jak ktos chce moge podac jednak jak grasz na windii i nara juz dosc ks'erów mam.

Necromantor 18-04-2007 15:06

ludziee radujmy sie nadchodzi patch ver.0,37 wraz z nim 40 nowych questow!! ale bedzie mozna pograc dopiero 14,15,16 wtedy sie juz serv check powinien skonczyc.już działa radujmy sie wspolnie ALLELUJAAA11!!oneone

Nadrill 18-04-2007 16:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Necromantor (Post 1375383)
ludziee radujmy sie nadchodzi patch ver.0,37 wraz z nim 40 nowych questow!! ale bedzie mozna pograc dopiero 14,15,16 wtedy sie juz serv check powinien skonczyc.już działa radujmy sie wspolnie ALLELUJAAA11!!oneone

;D
Już wchodzę na Zipangu!
@kołbaś
Pominę twoje posty milczeniem...

grzelu8 18-04-2007 16:39

No nareszcie jakis update bo już mnie wkurzały te kopiące jajeczka :P

Virusmaxi 18-04-2007 16:45

Nareszcie ;] Te jajka były serio wnerwiające.

Upierz 18-04-2007 17:51

No, nareszcie jajka usunięte, nie cierpiałem ich.
Bajdełej - walnąłem nowego besta, ale ssa nie uchwyciłem; p 211.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:13.