Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Spike Sword zdobyty??!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=53944)

EothirSollutos 03-11-2007 11:58

nie wiem czy znacie te opowieśc ze spike swordem i mino magiem ale to jest sciśle powiązane jeśli w obu miejscach jest teleport tooo :P pozostaje tylko odwieczne pytanie jak dostać sie do mino maga?? ;(

sys1992 03-11-2007 19:08

zacznijmy od tego że nawet jezeli odbalazla by takowe buty , weszla by na wyspe , to i tak sworda otaczaja plomienie umieszczone na kamieniach ! jak sie zniknie sworda to to przeciez widac bo plomienie przygasają ! no i co ? moze wziela sobie tego sworda z 2 sqm ? .... BUJDA !

Tibia6669 03-11-2007 19:22

Nie wiem jak inni, ale ja tu widzę tylko ludzi pozamienianych w potwory z halloween

Dziuby 03-11-2007 20:06

hmm...moim zdaniem na serio ten spike sword znika co jakis czas... Ale niejest do zdobycie, nawet jak ktos ba boots of waterwalking to i tak tam sa kamienie;/ conajwyzej mozna za cos go dostac, albo teleport nate guazy. trzeba miec tylko 2 chara naszykowanego i zabrac :D...

MasterDraghotan 04-11-2007 02:16

Zdobycie SS przez Shadow Rex

Próbowałem raz zdobyć Spike'a takim sposobem jak legendarny Shadow Rex. Ustawiłem Szkielet Minotaura, Ciemne zwłoki Orka Spearmana, ded Trolla z kościami, czaszka, kości wilka, martwy pająk, zwykły martwy jeleń. Potem zostało pytanie: jak wywołać ogień na czaszce? Kolega mi mówił, że trzeba wylać Life Fluida. Wylałem i nic...

Dzień później idę se przez trolle, widze kościotrupy trolli i zauważyłem, że NIE ZNIKAJĄ!! (a zwykły ded trolla z kościami znika szybciutko).
To podniosło moje nadzieje na zdobycie Spike'a

A co Wy o tym sądzicie, czytelnicy? :cup:

Umaga 04-11-2007 09:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MasterDraghotan (Post 1728582)
Próbowałem raz zdobyć Spike'a takim sposobem jak legendarny Shadow Rex. Ustawiłem Szkielet Minotaura, Ciemne zwłoki Orka Spearmana, ded Trolla z kościami, czaszka, kości wilka, martwy pająk, zwykły martwy jeleń. Potem zostało pytanie: jak wywołać ogień na czaszce? Kolega mi mówił, że trzeba wylać Life Fluida. Wylałem i nic...

Dzień później idę se przez trolle, widze kościotrupy trolli i zauważyłem, że NIE ZNIKAJĄ!! (a zwykły ded trolla z kościami znika szybciutko).

Ja sadze ze to kolejny kit.
Manafluid na rooku? Haha troche ci sie pomieszalo kolego.

Yaund 04-11-2007 10:58

Hmm mając boots of waterwalking można byłoby sie tam dostac.
Ja sam kiedyś sprawiłem że sword of fury zniknoł....Zara daje ss.

Yaund 04-11-2007 11:01

http://c16.wrzuta.pl/wi2591/5a8fcd91...F9l8T5Nu9&ft=f

Sam kiedys zzniknołem spike sworda...
Ta legenda to prawda !

draenei 04-11-2007 11:56

@up
Brawo Nobla dla Ciebie trzeba dać.

@Master~
Może ktoś też to spróbował zrobić... A tak ogólnie nie wiem o co z tym chodzi, tą twoją opowieścią.

vns.rlz 04-11-2007 16:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MasterDraghotan (Post 1728582)

"LEGENDARNY SHADOW REX"
Legendarny to moze jest proszek kolorowy czy do białego ale ten shadow to jakis smieszny typ i nic wiecej XDDDDDDDDDD

Smerf'pallek 28-01-2008 19:37

Wiemy że spike sword może zniknąć ale co dalej ??

nikssoon 10-03-2008 00:07

Hmmm....Ktos napisal ze komnata mino maga jest polozona dokladnie pod spike swordem...to moz emiec cos wspolnego...nawet jesli ktos znajdzie klucz do mino maga...mino mag jest zbyt silny...to by sie wszyscy z rooka musieli na niego zucic zeby go zabic...

Hmmm...
Zastanawial sie ktos ze moze Spike Sword gdy znika to pojawia sie w innym miejscu?Moze w tym miejscu gdzie prowadzi TP u mino maga...
A moze odrazu tp u minomaga prowadzi na wysepke z spike swordem...
8o

Ozurtes 10-03-2008 16:15

@up
Komnata Mino Maga NIE jest położona pod SS.
Tp u Mino Maga, jak mówią książki, prowadzi do Mintwalin.
Nawet jakby prowadził na wysepkę to byś nie mógł wziąć SoFa bo naokoło niego są kamienie (pod ogniami), i byś nie mógł się wydostać.
Ludzie, zacznijcie trochę myśleć...
@down
Tylko mu odpowiedziałem -.-

Morderff 10-03-2008 16:36

@up
Gdybyś śledził ten temat trochę dłużej to parę osób już po ,,myślało" i napisały to co Ty .

Sehrman 15-03-2008 18:41

TP za minosem teoretycznie prowadzi do min ale jak czytałem w ksiązkach tp jest USZKODZONY i dlatego mag nie może się wydostać. tp prowadzi najprawdopodobniej tam gdzie znika SS po przejsciu przez odpowiednie pola. ale ja bardziej skłaniam się ku teorii że SS jest powiązany z oddzielnym questem i MM niema z nim nic wspólnego - ja mam swoją teorię - zamiat na groby trzeba uzyć odpowiedniego przedmiotu/ów na polach koło pochodni w jaskini orków po drodze do bear roomu użyć ich we właściwy i sposób zostaniesz przeteleportowany do SS i zastaniesz tp z powrotem - mozliwe ze dostaniesz też brass armor który wg. mnie jest najbardziej prawdopodobny do zdobycia

sory za błędy

Morderff 15-03-2008 19:18

@up
Nie chce z góry krytykować, ale teorie nie poparte niczym są po prostu tutaj nie potrzebne i to co napisałeś, jest szczerze mówiąc głupie...

Zalgadis 15-03-2008 23:11

Huh, ale ten temat aktualny...

Sehrman 20-03-2008 17:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morderff (Post 1953534)
@up
Nie chce z góry krytykować, ale teorie nie poparte niczym są po prostu tutaj nie potrzebne i to co napisałeś, jest szczerze mówiąc głupie...

to sam znajdź SS lub wymyśl coś ze zdobyciem spika co jest prawdą - 0 dowodów na cokolwiek - ze SS wiadomo tyle że jest na rooku i prowadzi no niego tp z czego to 2 niejest potwierdzone - weź więc nie gadaj że coś jest głupie bo cała legenda o SS to głównie teoria i domysły

tak wiec to co ty piszesz jest idiotyczne

Morderff 20-03-2008 19:37

@up
SS już kiedyś znalazłem look do podpisu ;]

I pozatym nie denerwuj się bo dajesz teorie po prostu troszkę głupie nie poparte niczym, a teraz sam piszesz to znajdź jak jesteś taki mądry... omg ja nie mówie że znajde tylko teksty w stylu:

"po drodze do bear roomu użyć ich we właściwy i sposób zostaniesz przeteleportowany do SS i zastaniesz tp z powrotem - mozliwe ze dostaniesz też brass armor który wg. mnie jest najbardziej prawdopodobny do zdobycia"

A dowodów nie mam żadnych więc nie bawie się w bez sensowne teorie... któy Ty tu właśnie przedstawiasz...

Kamilek321 20-03-2008 20:46

Brass armor wypadl kiedy skomus juz nie pamietam na rooku ze zwyklego minosa.A tam co pisze na tabliczce pzred SS jest napisane ze tylko poborzni moga zdobyc a wiec ja mysle ze jakies 1 lvl maja szanse go zdobyc ten miecz ale tez moze byc ze po jakims up'date bedzie mozna wejsc do mino maga bo bylo tez przypadki po ostatnim up'date a wiec mysle ze zostaje nam czekac :D:DMoze nawet ghoule na rooku beda otwarte a filmik z shadow rexem to FAKE bo zamiast says jest mowi.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:40.