Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Podejrzane, dziwne rzeczy lub miejsca na Rooku byc moze zwiazane z Questami (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=60175)

Tocallo 14-07-2008 10:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mati_Fighter (Post 2178134)
Mam pytanie... CO TARANTULA ROBI NA ROOKU?

śmieje się z takich trolli jak ty :-)

Mati_Fighter 14-07-2008 10:56

up@ A Tobie to o co niby chodzi? Ja po prostu daje sugestie :)

Tocallo 14-07-2008 11:59

TO może tak logicznie pomyśl, dlaczego tarantula tam siedzi.

Dam ci podpowiedź:
na około jest pełno pajęczyny, siedzi w swoim gnieździe i składa jajka, z których wykluwają sie ps i spidery wiec PO CO ONA MOŻE BYĆ?!

W Polsce szerzy się zanik myślenia.

Mati_Fighter 14-07-2008 12:17

To ty pomyśl. Dali by ją tylko po to, żeby ładnie wyglądała?

CycuRookslayer 14-07-2008 13:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mati_Fighter (Post 2178317)

Według mnie jest tam żeby brzydko wyglądała, nie lubie dużych pająków :(.
Skoro już doszłeś do tarantuli i do forum to nie jesteś chyba totalnym newbikiem wiec pytanie czy jest ona tylko do tego by "se siedzieć" jest nie na miejscu, patrząc że to jest rook i takich ozdób przyciągających wzrok i chęci dostania sie tam jak na tak małą wysepke jest dużo :).

Tocallo 14-07-2008 15:41

Cytuj:

Czyli nie umiesz myslec.

Sogeking 14-07-2008 15:49

Cytuj:

Dali ją zapewne po to, żeby było bardziej klimatycznie ;), ale i tak większość osób zinterpretuje to jako nowy quest i będą powstawać kolejne tematy typu : "Piszcie tutaj wszystkie wasze odkrycia odnośnie tarantuli na rooku!!! Odkryjemy tego questa!!!"

X-Anylon 14-07-2008 19:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GreenPeace (Post 2158053)
O do mino maga mozna sie dostac tylko z maina (chyba ze golden key naprawde istnieje:p) bo teleport prowadzi do mintwalin (no chyba ze ktos uwaza ze to pod wyspa gmow jest ;)) . Wg mnie spike sword da sie zdobyc w 100%.Tunel na maina moze i jest tylko jezeli juz go szukac to predzej na mainie ;D.

Do pana powyzej być moze trzeci punkt mialbyc dorobiony potem ale wykradli mapke i :
1.Cipy nie zrobily 3 punktu (moze mialobyc ich wiecej ?)
2.Dorobili go potem
3.Spike Sword mialbyc tylko po to aby mogli sie posmiac z tych 8+ lvlowcow na rooku co gadaja na trade "wie ktos gdzie jest spike sword? "

Może też być tak ze zaden z tych questow nie da sie wykonac bez pomocy kogos z maina (teleport do mintwalin moze to jedyna droga z maina do rooka ?)Probowal ktos pickiem przekopac mintwalin , bo wiem ze na rooku takiego co próbuje przekopac cala wyspe pickiem mozna spotkac co pare minut.

PS. moglby ktos dac link do tibian earth gdzie jest na rooku niby ten tunel na main ?

Jak będę miał czas, dużo czasu to postaram się przekopać Mint~.
Dziś się trochę bawiłem w detektywa - niestety niczego się nie dowiedziałem.
Byłem u Boza na temat "Sword of Fury" nic nie powiedział, taka sama reakcja była gdy napisałem " Maze of Fury ". O dzowio na słowa "Bozo Jester and escape artist" wyklepał mnie obelgą. Tak samo nikt nic niewie o potężnym Dallheim'e.
Taki szczegół :
Gdy napisałem do Noodlesa o Bozo on odpowiedział
-<wiggle>
Zaś gdy napisałem o Tibianusie było
-<wiggle>,<wiggle>,<wiggle>.
Ciekawe co znaczy to wiggle ; P
Wracając do tematy. Przeszukałem całe miasto Thais,czytałem wszystko co znalazłem - nic. W niektórych książkach było napisane o tajemniczych postaciach które przybłąkali się. Nawet był urywek,że niejaki Inver~ coś tam przybył tutaj z podziemi i został osobistym magiem króla,lecz został wyrzucony z miasta,a na jego miejsce weszedł inny.Końcóka- Inver~jest teraz dalekim, potężnym magiem.O Bozo nic. Tak jakby został zatuszowany.

Potem przeszukam Venore. Może tam coś się dowiem.

SmOoTHas 14-07-2008 19:45

ja to widziałem na youtube kilka amatorskich , tibijskich filmików jak to kilku śmiałków krok po kroku wykonują ten ponoć długi spike sword quest , lub gdy legendarny sunrise po pokonaniu mino maga teleportuje sie do pokoju z którego odbiera kilka przydatnych rzeczy...
dla mnie to raczej fikcja ale dla niektórych "wiernych" pozostaje to niewyjaśnioną zag

SmOoTHas 14-07-2008 20:25

ale osobiście uważam że cipsoft umieścił/zamknąl tam te potwory żeby pokazać noobom co ich czeka na mainie

Vasudanin 14-07-2008 20:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michos
<Wiggle> znaczy <merda ogonem>. Innymi słowy, lubi Boza, ale Tibianusa bardziej ; P

Siem dziwić... W końcu to jego "Pan".

perek1892 14-07-2008 20:34

Na Pacc area na Rooku znalazłem szkielet trola ale nienazywa się on "dead trool" tylko "Pile of bones" i waży 100oz oraz nie rozkłada się tylko ciągle jest na jednym i tym samym poziomie rozkładu.Na Facc area znalazlem taki sam szkielet wilka.Gdzieś o czymś takim słyszałem ale nie pamiętam gdzie;) Może ma to coś związek z czymś interesującym.

@down
Aaaa no żeczywiście... heh wygląda na to że się troche wygupiłem...:)

Dindsuk 14-07-2008 20:52

tak to ma zwiazek z naszym pr0 Shadow Rexem...

Marcin24 14-07-2008 21:17

Cytuj:

heh wygląda na to że się troche wygupiłem...:)
Nie licząc Shadow Rexa, to te wszystkie szkielety są dość podejrzane, np. szkielet wilka respi się w środku kamiennego kręgu na kamieniu. Kiedy się go ściągnie z kamienia nie da się go tam położyć jeszcze raz.

Rocket Slayer 14-07-2008 21:42

Tam gdzie się respią 2 szkielety w jaskini z trollami na premium area, pod ogniem na kamieniu znajduje się ciało jakiegoś kolesia. Czy coś o nim wiadomo? Czy jest coś napisane w książkach, czy się pojawił tak nagle jak tarantula i do niczego się nie przydaje?

Czytam te tematy od jakiegoś czasu, nie widziałem podobnego zapytania. Jeśli było to przepraszam (mogę edytować) i proszę o link.

@down
Wiem, wiem, nie o to mi chodziło. Chodziło mi o to, że nie ma o tym jakiejkolwiek informacji.

Pozdrawiam

Marcin24 14-07-2008 21:43

Cytuj:

Tam gdzie się respią 2 szkielety w jaskini z trollami na premium area, pod ogniem na kamieniu znajduje się ciało jakiegoś kolesia. Czy coś o nim wiadomo? Czy jest coś napisane w książkach, czy się pojawił tak nagle jak tarantula i do niczego się nie przydaje?
No właśnie zero pogłosek. I nie pojawił się nagle, jest od kilku update'ów.

Mikes1 14-07-2008 21:50

Tarantula na roku? Tego nie widziałem jeszcze :p
Może mi ktoś pokazać sreena? Bo juz nie mam postaci na roku :p

@ down
Rzadko wchodze na to forum więc nie widziałem
Zamiast się wydzierać może podasz chociaż link do tematu w którym jest ten screen? :)

perek1892 14-07-2008 22:01

@up TO BYłO NA FORUM JUż SETKI RAZY!!!

@edit
Przycisk szukaj nie gryzie...

Pingwin94 14-10-2008 10:27

Znikający Spike sword

Nie wiem dokładnie, czy ten temat był poruszany ale zdaję się, że wiem jak spowodować to, aby Sword of Fury//Spike Sword, zniknął. Nie naśmiewajcie się ze mnie, gdyż jeszcze wczoraj, tj. w poniedziałek w noc z 13, na 14 października, zrobiłem to. Nie musicie mi wierzyć. Do napisania tego, tego... postu, "natchnęło" mnie stwierdzenie, że zniknięcie Spike Sworda, to tylko żart GM-ów. Otóż nie!!! Można tego dokonać samemu. Zapewne, tego typu post już się pojawił, ale cóż, nie przejrzałem całego forum... Da się to zrobić, jeżeli ktoś chce dokładne instrukcje niech powie, spóbuję wyjaśnić.:D:cup:

Slythia 14-10-2008 10:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pingwin94 (Post 2296882)
Nie wiem dokładnie, czy ten temat był poruszany ale zdaję się, że wiem jak spowodować to, aby Sword of Fury//Spike Sword, zniknął. Nie naśmiewajcie się ze mnie, gdyż jeszcze wczoraj, tj. w poniedziałek w noc z 13, na 14 października, zrobiłem to. Nie musicie mi wierzyć. Do napisania tego, tego... postu, "natchnęło" mnie stwierdzenie, że zniknięcie Spike Sworda, to tylko żart GM-ów. Otóż nie!!! Można tego dokonać samemu. Zapewne, tego typu post już się pojawił, ale cóż, nie przejrzałem całego forum... Da się to zrobić, jeżeli ktoś chce dokładne instrukcje niech powie, spóbuję wyjaśnić.:D:cup:

Ale to już było... dawno temu wyjaśnione i udowodnione... Instrukcje są powszechnie dostępne.

Aha, noc jest od spania, nie od grania.

@down
Czepiasz się ;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:08.