Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Prywatny test server otwarty! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=133761)

pawel1992 18-06-2007 15:23

Srry

Double wyszlo :X

Reflux 18-06-2007 15:29

Ja bym wolał większe różnice w prowadzeniu postaci.Bo powiedzmy sobie szczerze czym się różni Druid od Sorca??? <poza robieniem UH lub SD>

tibiaplayer 18-06-2007 15:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Reflux (Post 1493667)
Ja bym wolał większe różnice w prowadzeniu postaci.Bo powiedzmy sobie szczerze czym się różni Druid od Sorca??? <poza robieniem UH lub SD>

czarami?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10...

Kup.Se.Musk 18-06-2007 15:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Salarigoth (Post 1493290)
Nawet debiu nie umiesz napisac poprawnie .Przed przecinkiem powinno byc cipsoft to "cioty" ,hah ty jestes ciota bo narzekasz na wszystko i "kup se musk" szczylu.

Dlaczego wyzywasz mnie od debili ,jak w ogóle mnie nie znasz?Najlepiej "w cudzmy oku drzazgę widzisz ,ale we własnym belki NIE".Po drugie pokaż mi takiego posta gdzie narzekam.Nie nazywaj mnie szczylem chłopczyku ,bo po Twoim poście widać ,że masz max 13 lat.

Już nie pisz ,bo dopiero pogadamy jak zmądrzejesz.

Liper 18-06-2007 15:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Salarigoth (Post 1493290)
Nawet debiu nie umiesz napisac poprawnie .Przed przecinkiem powinno byc cipsoft to "cioty" ,hah ty jestes ciota bo narzekasz na wszystko i "kup se musk" szczylu.

Koleś wszystkie twoje posty sa pozbawione sensu.Wyjdz i zamknij dzwi.

wrogonastawiony 18-06-2007 15:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aikun (Post 1493552)

Knight: Dużo: HP, CAP i Def., ale za to znacznie mniejszy atak od Sorca. Nasz rycerz powinien być typowym Tankerem - bierze na siebie moby, by pozostałe osoby mogły uderzać z dystansu.

Tak, hp i cap to są plusy knighta tylko szkoda ze nie wpływaja na szybkosc expienia...

Oris Palladyn 18-06-2007 16:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Caban Nadbaltycki (Post 1493741)
ja tam nie rozumiem w jaki sposob cipy chca zbalansowac profesje jedna wzmacniajac a druga oslabiajac.. przeciez tu nie o to chodzi. wiadomo ze knight nie da rady expic z taka szybkoscia jak sorc bo ich dmg znacznie sie rozni, ale zrownywanie dmg to wcale nie jest dobra metoda.

jak juz kiedys liczylem przy pomocy kalkulatorow - knight wykorzystujac caly swoj cap na uhy [tudziez inne runy] jest w stanie SSOLOWAC kazda inna profesje, jak i kazdego potworka, i to wcale nie prawda ze jest on tylko od padania. wiadomo ze na wojnach przede wszystkim liczy sie dmg, ale nawet sorc aby cos znaczyc musi atakowac w grupie, gdyz solo nie bedzie w stanie hitac knighta szybciej niz on sie leczy. moze wyjatkiem sa 8lvle z "ruszczkami" ale kto by sie tam nimi przejmowal...

sorc to jest dobry od zabijania ale innych sorcow :P, a od kiedy sa hotkeye to w sumie liczy sie ten kto pierwszy sd strzeli..

moim zdaniem najlepsze bylo by dzielenie expa na party ale cipsoft musial by jakos rozsadnie do tego podejsc.

Tak wyobrazam sobie to ;'d .. zalozmy,ze ktos ma postac 150 lvl. Na mc wrzuca z 20 postaci w party. Swoja głowna postacia expi normalnie tamci maja exp i ma miliony pekeyow lub uh makerow czy czego tam chcesz ;'d

Voytex 18-06-2007 16:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oris Palladyn (Post 1493783)
Tak wyobrazam sobie to ;'d .. zalozmy,ze ktos ma postac 150 lvl. Na mc wrzuca z 20 postaci w party. Swoja głowna postacia expi normalnie tamci maja exp i ma miliony pekeyow lub uh makerow czy czego tam chcesz ;'d

Kurwa a jakos w lineage exp dzieli sie na party i jakos nic sie nie dzieje, cale party expi z rowna szybkoscia, rycerz bierze na siebie moba a czarodziej zabija i obaj dostaja po rowno loot i exp -.- a zeby nie bylo ze 80 lvl expi 10 lvla to jest ograniczenie ze exp w party dostana postacie jesi nie bedzie roznicy wiekszej miedzy czlonkami party nic 20 lvli inaczej NIKT nie dostanie NIC expa, pozatym tam po 60 lvlu zadna profka nie oplaca sie solo expic i kazdy w party chodzi i wszyscy sa happy bo kazdy expi z jednakowa predkoscia i kazdy gra kim mu sie pdooba

Voldusd 18-06-2007 16:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voytex (Post 1493804)
Kurwa a jakos w lineage exp dzieli sie na party i jakos nic sie nie dzieje, cale party expi z rowna szybkoscia, rycerz bierze na siebie moba a czarodziej zabija i obaj dostaja po rowno loot i exp -.- a zeby nie bylo ze 80 lvl expi 10 lvla to jest ograniczenie ze exp w party dostana postacie jesi nie bedzie roznicy wiekszej miedzy czlonkami party nic 20 lvli inaczej NIKT nie dostanie NIC expa, pozatym tam po 60 lvlu zadna profka nie oplaca sie solo expic i kazdy w party chodzi i wszyscy sa happy bo kazdy expi z jednakowa predkoscia i kazdy gra kim mu sie pdooba

Tibia to nie lineage więc skończ z tymi chorymi pomysłami!

Gucias 18-06-2007 16:32

mam pytanie czy po upie będzie możliwość kupowania każdej amunicji w sklepie?(small stones , itd?)
Do treningu dista by się przydało a tak jak teraz to trudno je zdobyć , poza tym cena -.- za 100 gównianych kamieni 1k lol:p

milibi 18-06-2007 16:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voytex (Post 1493804)

;] co do tego pana to tibia a linage to 2 zupelnei rozne gry i niemozna tego porownywac ,rownie dobrze mogli by wprowadzic legalnego cave bota wiec niewyjezdzajcie z takimi glupimi postami bo to swiadczy tylko i wylacznie o tym jakie macie podejscie do gry (odpalic bota i niech expi) albo jescze lepiej neich odrazu zrobia fast atack ;] nooby by sie cieszyly

Co do tematu to co za sens zeby on jescze istnial ... prawie 100 stron niepotrzebnych narzekan i spamu , proponuje zamknac temat , ale kto mnie bedzie sluchal

Salarigoth 18-06-2007 16:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Liper (Post 1493717)
Koleś wszystkie twoje posty sa pozbawione sensu.Wyjdz i zamknij dzwi.

Wiesz co ci powiem ogladam se cale forum i tak juz twoja nazwa wpadla mi w oko od gadania debilizmow :> powiem ci cos na moje 150 postow moze z 10 bylo zle skomentowane.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kup.Se.Musk
Po drugie pokaż mi takiego posta gdzie narzekam.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kup.Se.Musk
Już nie pisz ,bo dopiero pogadamy jak zmądrzejesz.

Mozna powiedziec ze w 1 wypowiedzi sam sobie zaprzeczyles.

Ps. i twoj post "Kto uwarza ze cipsoft to cioty i knight/pall bedzie walic po 2k niech tu wejdzie <jakis tam link> ",hmm ale nie to nie bylo narzekanie ,nie?

@up
To zraportuj ?

Kup.Se.Musk 18-06-2007 17:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Salarigoth (Post 1493884)
Wiesz co ci powiem ogladam se cale forum i tak juz twoja nazwa wpadla mi w oko od gadania debilizmow :> powiem ci cos na moje 150 postow moze z 10 bylo zle skomentowane.

Mozna powiedziec ze w 1 wypowiedzi sam sobie zaprzeczyles.

Ps. i twoj post "Kto uwarza ze cipsoft to cioty i knight/pall bedzie walic po 2k niech tu wejdzie <jakis tam link> ",hmm ale nie to nie bylo narzekanie ,nie?

@up
To zraportuj ?

Owned.

Hmmm... czy ja narzekałem w tym poście?Napisałem tylko ,że pogadamy jak zmądrzeje.To jest dla Ciebie narzekanie?Own

Co do tego drugiego.Kto uważa ble,ble,ble.To specjalnie tak napisałem ,aby te wszystkie marudy i wielce pogrzywceni sorci i druty przeczytały ten temat i przemyślały trochę ten balans profesji.

mteusss100 18-06-2007 17:14

czy facc... jak zwykle .. glupie pytanko wiem.. ale Czy facc bedzie mugl uzywac chociaz czesci czaruw .. ?

Bartek153 18-06-2007 17:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mteusss100 (Post 1493900)
czy facc... jak zwykle .. glupie pytanko wiem.. ale Czy facc bedzie mugl uzywac chociaz czesci czaruw .. ?

kóp se musk i s*******aj do szkoly.

mteusss100 18-06-2007 17:22

mam glupie pytanie .. ale czy facc bedzie mugl uzywac noweych czaruw dla knighta ?

mteusss100 18-06-2007 17:23

wal sie to jest forum i ja zadalem pytanie matole ...;/

Nacpany_Wlodek 18-06-2007 17:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mteusss100 (Post 1493916)
mam glupie pytanie .. ale czy facc bedzie mugl uzywac noweych czaruw dla knighta ?

Gracze na Facc-u moga też używać słownika jak byś nie wiedział.

Andrew 18-06-2007 17:34

zgadzam się z poprzednikiem, trochę ta dyskusja zatraciła sens, z tematu do komentowania update, zrobił się burdel, i jakoś taka niemiła atmosfera tu panuje, już są porównania do lineage, a niedługo będą do Need for Speeda?

Ten temat est pełen spamu, zresztą niepotrzebnego, wiele osób zadaje niepotrzebne pytania, niepotrzebne, bo odpowiedź na nie jest, ale nie możemy mieć do nich pretensji, bo żeby znaleźć odpowiedź trzeba przekopać sterty spamu i nie wiem, nie chcę się zastanawiać ile to może zająć.

Jestem przeciwny dokonywaniu zmian związanych z expem, wystarczy wejść na erig.net i widać, że knightem też się da grać. Poczekajmy, zobaczymy jak będzie, tak samo było z innymi updatami, jak wprowadzili SP to każdy pisał, że się nie da grać profesją magiczną, jak wprowadzili różdżki i "super" manasy to wszyscy nimi grali.

Nigdy się każdemu nie dogodzi, więc poczekajmy na zmiany.
Dobra gra nie powinna ściągać pomysłów od innych tylko być oryginalna. A np.: grafika Tibii to sprawia

Salarigoth 18-06-2007 17:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kup.Se.Musk (Post 1493899)
Owned.

Hmmm... czy ja narzekałem w tym poście?Napisałem tylko ,że pogadamy jak zmądrzeje.To jest dla Ciebie narzekanie?Own

Co do tego drugiego.Kto uważa ble,ble,ble.To specjalnie tak napisałem ,aby te wszystkie marudy i wielce pogrzywceni sorci i druty przeczytały ten temat i przemyślały trochę ten balans profesji.

A to tak sobie wymieniales ofc

tak tak blebleble nie umiesz pozadnie napisac to nie pisz zaprzeczasz sam sobie blebleble

Poprostu Pitbul 18-06-2007 17:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Salarigoth (Post 1493959)
(...)nie umiesz pozadnie napisac
(...)

Pisze się porządnie. Kto tu nie umie porządnie napisać?

Estrellion 18-06-2007 18:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez milibi (Post 1493833)
Co do tematu to co za sens zeby on jescze istnial ... prawie 100 stron niepotrzebnych narzekan i spamu , proponuje zamknac temat , ale kto mnie bedzie sluchal

No nikt cie nie bedzie słuchał bo gadasz głupio, lepiej niech będzie jeden temat to narzekania niż maja robić 100 rożnych ...

LookamZzaRogu 18-06-2007 18:21

Siema! Mam prośbę do tutorów. Mianowicie chciałbym się dowiedzieć jaką amunicją opłaca się zabijać potworki (najlepiej wszystkie rodzaje ponumerowane zależnie od obrażeń jakie zadają) oraz czy opłaca się daną amunicje tworzyć. Byłbym niezmiernie wdzięczny, jakby ktoś napisał czy czar ethereal spear zadaje większe obrażenia od np. boltów i w jakim stopniu. Enchant spear też :D Z góry dziękuję.

Pozdr,
LookamZzaRogu

PS: Chodzi mi o paladyna ;)

AIIist 18-06-2007 18:40

od kturego lvl beda soft boots?

Sasse 18-06-2007 18:46

@AIIst

A czy softy to bron? ...

No... chyba ze kogos kopniesz, ale tak sie nie da...

Gdyby softy mialy byc od lvla to rownie dobrze army moglyby byc od lvla
i 20 lev by biegal w noble armie...

A zeby zalozyc DSM to 60-70lev, to by byl bezsens...

skwaru 18-06-2007 18:53

W INSTALCE JEST JAKIŚ TROJAN!
nawet avast mi to wykrywa

pawel1992 18-06-2007 18:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez skwaru (Post 1494111)
W INSTALCE JEST JAKIŚ TROJAN!
nawet avast mi to wykrywa

zapewne tylko avast to wykrywa.... czlowieku zmien antyvirus ...

a update powoli się zbliża :D

rutek322 18-06-2007 19:00

sto jupi ;d to wie ktoś jak to będzie z tymi dagmage u knighta

Rzolniez 18-06-2007 19:01

raz dwa trzy proba mikrofonu

Trojan...

<10znakow>

Dziele sie tym postem z "pawel1992" ktory chcial wbic 1000 post ale nie wyszlo :q

PAPA <3 xd

KishonyOgurek 18-06-2007 19:02

Kiedy BĘdzie Update?!?

Z GÓry Thx

pawel1992 18-06-2007 19:03

1002

Zołnierz kocham Cię ;)

tak bez offtopu to czy są dodane nowe przedmioty oprócz broni ? Albo coś się zmieniło ostatnio na teście ?

rutek322 18-06-2007 19:05

o 2 w nocy będzie ;) update!!!
przeczytajcie na br fantastive

to dziś

hurra!

skun__ 18-06-2007 19:10

Taaa, tylko ze jakoś niebardzo łapie po brazylijsku ;/

A pozatym i tak mysle ze w huja walisz :D

Virding 18-06-2007 19:13

@2up
<lol2>. A czy w tej bajce był smok? :D
@down
Ja po prostu chciałem dać do zrozumienia "mundrym dziecią jnaczei" że to co mówi Rutek322 jest "bullshit"'em :P

Krwioplaczasty 18-06-2007 19:15

oj gratulacje spamerzy :D hmm co tu mondrego napisac :p eeee up plz :)

@down
mialo byc krwiopalczasty ale ze zakladalem konto po pijaku po ostrej impesce to wyszlo jak wyszlo :D

Ain'aer 18-06-2007 19:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawel1992 (Post 1494133)
czy są dodane nowe przedmioty oprócz broni ? Albo coś się zmieniło ostatnio na teście ?

Prócz broni są jeszcze nowe armory, potiony i "miscellaneous items"
Zresztą- Erig nie gryzie

Nie wiem po co ja to pisze, bo bylo o tym mowione juz co najmniej pare razy w tych kilkudziesięciu stronach i zaraz znowu ktos zasypie spamem i swoimi zażaleniami

@EDIT Krwioplączasty? Krwiopalczasty? Czy jak? o_O

Lukib 18-06-2007 19:34

update o 2 w nocy ?? a publiczny test serv??

Krwioplaczasty 18-06-2007 19:37

@up
jak to ktos juz trafnie uja post jaki i autor posta o update o 2 w nocy jest bullshit'em :D

@Ain'aer
na erig jest tego troche ale i tak zamalo broni malo szczegolnie tych mocniejszych club one hand zadnego nowego tam niemaja (wyszego od skull staffa)

Suk Suk 18-06-2007 19:53

Witam.
Mam 100+ ek i uważam że wrezcie update wyrówna szanse a nie poprawi stan knightów i palladynów jedynie wyrówna. Byłem na teście widziałem i wcale nie jest tak super dla ek czy pala. Wiadomo kiedyś musiało nastąpić wyrównanie i wreszce teraz to się wydarzyło! Jeżeli macie sorców na 20 lvl i płaczecie to dla was to i tak nic nie zmieni natomiast wyższe lvl docenią update nawet ci sorcowe/druidzi bo dodali nowe expowiska równiesz dla was :) Tak czy inaczej teraz wojny będą ciekawsze nie zapominając i huntach zbiorowych... A na teście kilka razy zmieniali dmg więc komentujcie negatywnie po wejściu update...

Eth~

pawel1992 18-06-2007 19:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Suk Suk (Post 1494248)
Witam.
Mam 100+ ek i uważam że wrezcie update wyrówna szanse a nie poprawi stan knightów i palladynów jedynie wyrówna. Byłem na teście widziałem i wcale nie jest tak super dla ek czy pala. Wiadomo kiedyś musiało nastąpić wyrównanie i wreszce teraz to się wydarzyło! Jeżeli macie sorców na 20 lvl i płaczecie to dla was to i tak nic nie zmieni natomiast wyższe lvl docenią update nawet ci sorcowe/druidzi bo dodali nowe expowiska równiesz dla was :) Tak czy inaczej teraz wojny będą ciekawsze nie zapominając i huntach zbiorowych... A na teście kilka razy zmieniali dmg więc komentujcie negatywnie po wejściu update...

Eth~

zmieniali dmg , to jakie jest teraz ? Mniej więcej?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:55.