![]() |
Cytuj:
|
cóz cieżko bedzie przedrzeć sie przez ich procedury. Mozna liczyć ze to problemy po stronie obciążonych serwerów Tibi i ze może kiedys je rozszerzą i bedzie to działać lepiej ...
|
Jak ja wloncze to to jest tylko jedna linijka aktywne polaczenia i jakies ip pod tym i sie wylancza (jak mam wszystko powyłanczane tibia,neta)
@up Tylko ze my czasem mozemy grac normalnie a czasem sie nieda dzis rano okolo 10 gralem sobie normalnie bez lagów |
Cytuj:
jak się zaczeło wolne od szkoły tak się zaczeły lagi dziś mi udupili druida ... na lagach ... tak jak wczoraj 34 druidem uciekłem 70ms tak dzisiaj padłem przez 50 rp ... patologia :/ najgorsze że hat of the mad czy jak to sie wabi spadło :/ ale to tylko pk char :PP |
Możliwe ze to sa problemy serwerami w takim wypadku raz sa przeciązone raz mniej i wedłog jakiś priorytetów udostępniaja pasmo róznym adresom IP jest taka możliwośc
|
tez tak muslalem napoczatku pare miesiecy wczesniej prze tydzien mialem lagi puzniej tydzien nie i tak nazmiane i raz juz nadobre wlazły że nawet na otsach niemoge grac wogule w tibie na rl ani na ots ;/ bo pujde 2 kratki lag
|
Ja natomiast nie wiem od kiedy sa dokladnie te lagi bo mialam pol roczna przerwe. ale jak narazie od kad prubuje "zaczac" grac przesladuja mnie freezy ;/ To czyli co nekac ich telefonami czy nadal czekac? ;/
|
Cytuj:
|
@Zego
i dosteniesz informacje ze prosze o przesałenie tracertów ze na modemie nie widac problemów i płatna wizyta technika z własnym laptopem a w celu sparwdzenia sygnału do do serwerów brzegowych czyli nic nie zyskasz. PS dlatego nie zyskasz bo oni wiedza ze nie wszyscy maja i nie jest to jakis ogólny problem ... |
Cytuj:
ja tam czekam, będą lagi trudno ... tibia to nie życie, nie umrę. |
Cytuj:
To znaczy do jakiej dziewczyny?? |
|
Coraz bardziej w*****a mnie ta sytuacja. Żeby nie zrobili neta przez 4 miesiące, co oni od*******ają.. Oni dobrze wiedzą w czym jest problem, tylko te cepy w tym ich biurze klienta nie są o tym poinformowani i dlatego cały czas każą przesyłać te tracerty, po których mówią że u nich wszystko dobrze, albo że zgłoszą sprawę do administratora i że oddzwonią, a oczywiście tak nie robią -.-!! Z tego co wiem coraz więcej osób w Gorzowie zaczyna normalnie funkcjonować, ale oczywiście dalej dużo osób jak miało problem, tak ma go nadal. Po świętach chyba sie do nich przejde, i wygarne co o tej całej sytuacji myślę.
Wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku, bez lagów i freezów -.- |
Jest wogule jakies prawdopodobienstwo ze te s*****ele naprawia ten bład? i czy oni wiedza co jest?
|
W Gdyni na tych skurwy*ynów nie licz bo i tak Cię OLEJĄ. Niech nadchodzący nowy rok będzie lepszy, bez lagów(i frezów ofc)! ;) Pozdrawiam
|
no to lipa o tibi moge zapomniec przez jakis czas do puki tego nie naprawią;/ czemu normalnym graczom zawsze to sie staje a nie maniakom którzy caly czas graja,nie jedzą ,autyzm w pokoju;/
|
Witam
Ja lagi mam od polowy wrzesnia... ;s Ostatnio nie mialem 2 dni internetu poniewaz serwery wysiadly cos tam cos tam mi mowili ze mam czekac cierpliwie I ze te lagi freezy i kicki to sa spowodowane slabym sprzetem ;s Tylko ze mam kompa dopiero co kupionego Jestem z Iławy Prosze o Pomoc |
Cytuj:
Ja jak dzwoniłam do nich, powiedziałam im wprost. Zapytałam sie czy nie trwaja zadne prace, poniewaz skacza mi pingi w katastrofalnym tepie, i po prostu mam problem z grami internetowymi. Typek mowi ze u niego all jest git, po czym poprosil mnie abym na chwile odlaczyla kabel od modemu ktory idzie do kompa to mowi ze pingi opadly ale u niego w dalszym ciagu jest Ok. Po czym wyjechal mi ze mam problemy z kompem prawdopodobnie, gdzie przed telefonem do nich 2 dni wczesniej był robiony format na oba dyski, i na dodatek codziennie z wkur... skanuje Kaperskim i Nodem. I komp jest czysty, takze Ci frajerzy nie dosc ze klamia to jeszcze maja problemy i nikt sobie z tym nic nie robi. Ostatnio przed wczoraj i wczoraj od godz 21 do 15-16 po poludniu nie było neta robili cos zapewne i gowno pomoglo. Nie mam juz sily do tego. A co do slabego sprzetu jak ktos wyzej napisal, to z tym problemow nie mam akurat bo komputer jest nowy i parametry sprzetowe ma dobre. Takze to co oni mowia to jest jeden wielki bubel ;/ Ja rowniez zycze wszystkim Szczesliwego Nowego Roku, aby ten przyszly rok był lepszy od tego co mija. I rowniez bez freezow, kickow i innego badziewia ;* |
Cytuj:
Heh. Wam też Szczęśliwego Nowego Roku, Wesołych Świąt i fajnych prezentów ;d |
Marta moglas im powiedziec ze twoi znajomi tez maja to samo co ty i na forach internetowych tez pisza o tym samym problemie bo tak to gadaja ze masz problem z kompem a jak twoi znajomi i ludzie z internetu tez maja to samo to juz ich wina i wtedy by cos zrobili z tym. Jesli mozesz to zadzwon i powiedz im tak sam nie zadzwone bo niemam szmalu na koncie.
|
Ej PADAWAN o co chodziło tobie w tym zdaniu?
padawan:co do budzik1325 chłopak zapycha sobie upstream. Odp.:) |
chodziło mi o twojego netstata ze masz pełno pootwieranych portów i przez to możesz mieć problemy.
@Zego A teraz pomysl ze taki koles do ciebie dzwoni i słyszy takie rzeczy i co ma powiedz powie ci tak niech te osoby zadzowonią a ty myslisz ze jak czesto ktos odo nich dzwoni i narzeka a pozatym stawiam ze i tak czytaja takie fora jak to i wiedza jak sytuacja wyglada. Ja bym tak zrobił.. a pozatym kazdy opetator ma swoje błedy i problemy i gdzie kolwiek bedziesz coś bedzie nie tak taka polska natura pamietaj pogadaj z ludzmi z dziecmi neostrady i poczytaj ich płacze czy ludzi z ups wszedzie sa problemy polski szkielet sieciowy juz dawno stracił rezerwy a nikt nie kwapi sie go rozbudowywać . a pozatym i i tak wiekszosć łacz jest dzierażawionych od tpsy :/ |
a mi sie nasuwa jedna mysl
ruszcie dupy do telefonu i dzwoncie bez tego nic nie bedzie !!! @Litin_Kaire zadzwon jeszcze raz spisz nazwisko kolesia z kim gadasz zanotuj sobie date rozmowy i zapytaj kiedy admin naprawi ci internet ....... tylko niech ci poda konkretnie ze za 2 lub 3 dni bedzie ok jezeli nie jest ok dzwonisz po raz kolejny i sie pytasz co sie dzieje jezeli cie zwodza zapytaj poprostu cz sa w stanie naprawic twoj internet jezeli ci powie ze nie to mozesz rozwiazac umowe |
Cytuj:
Sam może rusz dupe i sam zadzwon -.-" Ja tam nie będę wydawał marnych 10zł na nic. Nie naprawi się ? Trudno przeżyje ale widze iż dużo osób z tond bez tibi to jak bez chleba -.-" " Tibia się skończyła ! ! ! Moje życie jest nic nie warte ! ! ! Mamo otwórz okno ! ! ! Żegnaj Bro z tibi, Żegnam cię moja dziewczyno z tibi, i was friends też żegnam z harmoni ! ! " |
@do tego pana up
Ze tak powiem fail _/ Jakbys przeczytal kilka stron wczesniej, wiedzialbys ze uzytkownik "pyzio2" nie ma juz problemow. :] |
Cytuj:
jezeli tibia dla ciebie to cale zycie to sorry ale nie z do tego czlowieka to piszesz za stary na to jestem ....... wracajac do tematu kazdy kto placi to wymaga dlaczego nic nie moge robic oprocz sciagania z ktorego prawie nie korzystam ??? |
Pyzio oni ci sami naprawili czy ty sam zrobiles cos i powiedz co mamy gadac im jak to oni ci naprawili.
|
Cytuj:
|
Wczoraj godzina 23, sprawdzam tracert, wszystko dobrze, nigdzie na żadnym serwerze multimedii nie gubie połączenia, loguje sie na tibie lagów nie ma. Dziś sprawdzam tracert, widze utrate pakietów i oczywiście lagi jak nie wiem..
Pytanko do was, czy też macie gubione pakiety? :> |
Cytuj:
I nie jestem taki młody jak ci się wydaje możliwe nawet że to ja do ciebie moge pisać gówniarz. -.- to ty masz taki problem Ja jakoś mogę grać we wszystko prócz tibi więc świat mi się nie zmieni wiele -.-" |
a jak sprawdzic czy sie gubi pakiety i co to wogule znaczy bo niezbytnio jestem kumaty
|
Cytuj:
Moglbys wytlumaczyc mi jak sprawdza sie tracerty? Bo chetnie zobacze jak to u mnie wyglada ewentualnie wzuce tutaj screena po tescie :P |
W wierszu polecen wpisuje sie komende tracert i ip serwera na którym gramy.
Np. na candie wygląda to tak - tracert 77.237.239.26. |
@up
A wiesz jak się sprawdza tracerty na Ubuntu ? : | EDIT: Znalazłem. EDIT2: Jednak nie. Kiedy wpisuję "tracert(spacja)ip serwera" to wyskakuje "The specified type of tracerouting is allowed for superuser only" (tłumaczenie wg. "translate.pl"-nominalny typ *tracerouting* jest dla superużytkownika tylko) ; \ |
A jesteś na administratorze ?
|
zadzwon po wiedz ze masz problem a oni ci każa przesłać tracerty tylko ze musisz wysłać takie gdzie opuznienia sa na 3 -4 pierwszych hopach bo pozatym to zapomnij dostniesz info ze problem lezy poza siecia MM i na podstawie takiej infomacji nie bedziesz mozna rozwiazac umowy sorki ale taki maja regulamin. odpowiadaja za sygnal do routerów brzegowych :)
|
Tutaj macie mój tracert podczas lagów.
http://img291.imageshack.us/img291/6003/tracertzu3.png http://img291.imageshack.us/img291/t...png/1/w663.png |
Padawan, tak jak np. u mnie to występuje :
http://img340.imageshack.us/img340/4...aaaaaaajr6.jpg http://img340.imageshack.us/img340/a...jpg/1/w642.png |
2@up
Tak samo jak ja masz:/ |
Ja mam troszke odmiennie
(...) 2 13 ms 8 ms 9 ms 10.82.0.1 3 * * 116 ms core-224-22.gdynia.mm.pl [217.172.224.22] 4 10 ms 10 ms 12 ms 80.50.235.237 (...) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:59. |